POSTOJI LI BAR NEŠTO DOBRO U BH. POLITICI ?
-
margareta
Narode glasajte za SDP i stvarno će vam biti mnogo bolje nego je bilo u njihovom prošlom kratkom mandatu.
Nacionalisti vam neće doprinjeti ništa bolje nego do sada.
Ako želite dobro sebi i svijim najbližnjim kao i cijeloj državi , opredijelite se za SDP, jer u suprotnom vas ne čeka ništa bolje, naprotiv samo gore.
Nacionalisti vam neće doprinjeti ništa bolje nego do sada.
Ako želite dobro sebi i svijim najbližnjim kao i cijeloj državi , opredijelite se za SDP, jer u suprotnom vas ne čeka ništa bolje, naprotiv samo gore.
Last edited by margareta on 19/09/2004 09:56, edited 2 times in total.
-
margareta
Dok si ti spavala nismo *"MI"*tj. nisam JA NIŠTA zakuhala, nego ONISarajevo-71000 wrote:Vidim da ste dosta zakuhali sinoc, dok sam spavala i jutros dok sam radila. Dosla sam umorna sa posla i nemam zivaca biti jos u forumu. Ako mi se javis Margareta bice mi drago, a ako ne nema veze. Sve najbolje ti zelim i nadam se da ce nas narod jednog dana doci do pameti i glasati za prave stranke. Jer hocemo li da napredujemo ili da i dalje nazadujemo. Ploticarima koji sjede na vlasti je ionako svejedno.
ISTI stari majstori, najstarijeg zanata na svijetu.
Kako sam i očekivala i unaprijed najavila, STUPILI su na "teren u akciju" u svom stilu, zanatsko-majstorski dio posla odrađivati , za što su i plačeni.
Poučena ranijim iskustvima, znala sam da će se jednostavno ubaciti, kako bi opravdali NOVAC OD ONIH KOJI IH PLAČAJU.
Nije potrebno biti baš puno pametan da bi znao ko ih plača.Jedan "dobronamjerni-dobrovoljac", odmah poslije tebe, dao je
svoj "analitičko-kritički" stav, ne skrivajući svoje "čiste" staro-majstorske rabote.
Ignorisala sam njegov nadasve ogavan post, citirala sam tebe i evo odgovaram tebi.
Znači nije SE zakuhalo, nego su samo najstarije svjetske zanatlije, ODradili posao.
Svi moji postovi su prvenstveno antifašističkog sadržaja, i usmjereni su za dobrobit svakoga pojedinca, i naroda koji je podijeljen i koji beskrajno mnogo pati.
Ništa više nemam ni dodati ni oduzeti na sve moje izjave,jer
ko me je pratio pažljivo, a da pri tom ima osnovne elemente koji čovjeka čine čovjekom, sve mu je jasno.
Samo da još jednom ponovim da pojedinac čini cjelinu,
ali nas vlastodršci SVA TRI TORA
SVE NAS običnu masu,
posmatraju i TRETIRAJU kao bespomočnu jedinku,
koristeči tu nemoč, za svoje jačanje i na nama grade svoju nadmoč.
Oni koji vjeruju da ne mogu kao pojedinci ništa promijeniti,
u VELIKOJ su ZABLUDI koja ide SAMO u KORIST vlastodržaca,
a NA ŠTETU NARODA kojega čini BAŠ SVAKI POJEDINAC.
Stoga predlažem narodu da se na ovim opštinskim izborima opredjele za
SDP stranku, najviše zbog čovjeka koji će uvijek biti sa ove strane zakona i pošteno braniti interese naroda.
Taj čovjek je veliki borac za pravdu i ljudska prava a zove se Nermin Pečanac.
Stranci SDP treba pružiti još jednom priliku, i dati im šansu da opravdaju svoj raniji ugled.
Narode glasajte za SDP i stvarno će vam biti mnogo bolje nego je bilo u njihovom prošlom kratkom mandatu.
PS - Obzirom da se moj post "mojom" greškom "slučajno" izlista x puta,
morala sam izbrisati sve "autocitate".
Na drugima je editovanje jednostavno opet "slučajno" nemoguče.
"margareta"
-
Sarajevska Princeza
Sarajevo 71000 tek sad sam vidjela tvoj post. Hvala!Sarajevo-71000 wrote:Margareti i Sarajevskoj princeziMogu Vam objema skinuti kapu, tj. cestitati na vasim razmisljanjima.
-
margareta
Sarajevska Princezo
"Sarajevo71000" - se ne javlja iz nekih razloga, ali obzirom da smo "ona"
i ja na istim talasnim duž., pokušat ću ti ja odgovoriti, u okvirima moga viđenja budučnosti BiH i njenoga sustava.
Razumijem tvoju opravdanu dozu ironije, sa preporukom za "kapitalistički" ustroj.Ti znaš da smo mi ušli u taj sustav već odavno, ali na kriminogeni način u samome startu, koji se nije do danas okončao.
Sve što je "privatizirano" kod nas je u stvari pokradeno od radnika, penzionera i naroda uopste.Proces privatiziranja firmi, banaka i raznih institucija, omogucio je (vlastelimima) vlastodržcima da dovrše posao pomora naroda upravo kroz proces privatizacije.Kakve su to megalomanske prevare i krađe, prosječno normalan čovjek ne bi mogao povjerovati.Za tako nešto potrebno je biti natprosječno inteligentan,
sa natprosječnim apetitima, natprosječnim potrebama i svemu nadprosječnom, što je običnoga čovjeka, tj.cio prosječan narod dovelo do prosjačkog štapa i propasti , bez nade za oporavak.
Drugi problem koji je u startu pogreška i nakaza, je identificiranje nacije sa sa religijom. U prostom prijevodu, to podrazumijeva samo dvije stravične greške prema cijelome BH. narodu, kojemu su uskračene sve slobode i sva prava, od materijalnih do onih tzv"duhovnih", ili religijskih.To svakako nije ni vidjelo demokraciju i put ka zdravom kapitalizmu, ako je , a jeste zasnovan na kriminalu, malverzacijama, prevarama, da bi se eto na kraju nagradili silni obrazovani kriminalci za plačkanje naroda od '92. do danas. Za takva kriminalna djela svugdje u civiliziranom i demokratskom svijetu počinioci bi bili rigorizno sankcionirani, a kod nas su favorizirani kao uspješni biznismeni, veleposjednici krađom stečene imovine.
Danas mi je jedna djevojčica donijela obrazac koji moraju ispuniti njeni roditelji, za učenike srednjih škola sa pitanjima od kojih glava boli.
Prvo pitanje poslije imena i prezimena glasi 'državljanstvo', pa ?, a onda 'nacionalnost' pa ?. Što se ide dalje prema kraju testa, to me sve veča jeza spopada - katastrofa! Koje državljanstvo i koja nacija ?
Na to pitanje je nemoguče odgovoriti, ne krivicom roditelja i učenika, nego svjesnom krivicom vladajučih nacionalističkih stranaka koje su onesvijestile narod, da i ne zna da nema državu.Da nije tragično bilo bi komično odgovoriti na to pitanje.
Državljani BiH ?
Entitetlije ?
Kantonjeri ?
Građani ?
Ali NACIONALNOST je i prefix i sufix svih pitanja tipa, biti il' ne biti, pitanje je ne u prezentu nego u infinitivu. Dokle ? Ne daj Bože odgovoriti da si ANACIONALAN, onda te nema ! Zašto ? Zato što nisi RELIGIOZAN !
Ako nisi religiozan onda NE pripadaš u TRI utornjana naroda, u TRI tora, što znači da si NIKO! NEMA TE !
Pa kako onda da bude neko nešto kada ne postoji ?
Evo ti pitanje te djevojčice, kako da odgovorim na njeno pitanje, kad joj je majka umrla a otac poginuo u ratu i živi samo sa starom bakom koja ne vidi i ne čuje? Kako ta djevojčica da odgovori u kojoj državi živi
a u osnovnoj je prvo iz povijesti naučila šta je država i koja su njena osnovna obilježja, pored demokracije koju obično predaju nastavnici
koji pojma nemaju o pravome značenju demokracije i koji predaju druge predmete. Dušo moja, kod nas je kapitalizam ušao kroz vrata vjerskih institucija i šta drugo da ti pričam priče o nama i kapitalizmu u kome narod ne živi nego umire.
Zato se mi moramo vratiti minimalno 10 god. u nazad, kako bi rasčistili
sa svim malverzacijama od početka do kraja.
Na ovako nakaradnim temeljima nema nam ni makac naprijed.
Problem je ako se bilo ko pobuni protiv sadašnjih vlasnika tri "konstitutivna" u TRI tora UTORNJANE NACIJE (čitaj religije) , onda
je taj odmah komunista, komunjara, yugonostalgičar i sve je samo nije
"normalno konstitutivan", što znači da htjeli ili ne građani moraju biti TROJNO nacionalno utornjani.
Svjetski experti trebali bi dolaziti u BiH , da se dodatno educiraju na našem fenomenalnom gradivu koje zbunjuje i same kreatore ovoga čuda od države.
i ja na istim talasnim duž., pokušat ću ti ja odgovoriti, u okvirima moga viđenja budučnosti BiH i njenoga sustava.
Razumijem tvoju opravdanu dozu ironije, sa preporukom za "kapitalistički" ustroj.Ti znaš da smo mi ušli u taj sustav već odavno, ali na kriminogeni način u samome startu, koji se nije do danas okončao.
Sve što je "privatizirano" kod nas je u stvari pokradeno od radnika, penzionera i naroda uopste.Proces privatiziranja firmi, banaka i raznih institucija, omogucio je (vlastelimima) vlastodržcima da dovrše posao pomora naroda upravo kroz proces privatizacije.Kakve su to megalomanske prevare i krađe, prosječno normalan čovjek ne bi mogao povjerovati.Za tako nešto potrebno je biti natprosječno inteligentan,
sa natprosječnim apetitima, natprosječnim potrebama i svemu nadprosječnom, što je običnoga čovjeka, tj.cio prosječan narod dovelo do prosjačkog štapa i propasti , bez nade za oporavak.
Drugi problem koji je u startu pogreška i nakaza, je identificiranje nacije sa sa religijom. U prostom prijevodu, to podrazumijeva samo dvije stravične greške prema cijelome BH. narodu, kojemu su uskračene sve slobode i sva prava, od materijalnih do onih tzv"duhovnih", ili religijskih.To svakako nije ni vidjelo demokraciju i put ka zdravom kapitalizmu, ako je , a jeste zasnovan na kriminalu, malverzacijama, prevarama, da bi se eto na kraju nagradili silni obrazovani kriminalci za plačkanje naroda od '92. do danas. Za takva kriminalna djela svugdje u civiliziranom i demokratskom svijetu počinioci bi bili rigorizno sankcionirani, a kod nas su favorizirani kao uspješni biznismeni, veleposjednici krađom stečene imovine.
Danas mi je jedna djevojčica donijela obrazac koji moraju ispuniti njeni roditelji, za učenike srednjih škola sa pitanjima od kojih glava boli.
Prvo pitanje poslije imena i prezimena glasi 'državljanstvo', pa ?, a onda 'nacionalnost' pa ?. Što se ide dalje prema kraju testa, to me sve veča jeza spopada - katastrofa! Koje državljanstvo i koja nacija ?
Na to pitanje je nemoguče odgovoriti, ne krivicom roditelja i učenika, nego svjesnom krivicom vladajučih nacionalističkih stranaka koje su onesvijestile narod, da i ne zna da nema državu.Da nije tragično bilo bi komično odgovoriti na to pitanje.
Državljani BiH ?
Entitetlije ?
Kantonjeri ?
Građani ?
Ali NACIONALNOST je i prefix i sufix svih pitanja tipa, biti il' ne biti, pitanje je ne u prezentu nego u infinitivu. Dokle ? Ne daj Bože odgovoriti da si ANACIONALAN, onda te nema ! Zašto ? Zato što nisi RELIGIOZAN !
Ako nisi religiozan onda NE pripadaš u TRI utornjana naroda, u TRI tora, što znači da si NIKO! NEMA TE !
Pa kako onda da bude neko nešto kada ne postoji ?
Evo ti pitanje te djevojčice, kako da odgovorim na njeno pitanje, kad joj je majka umrla a otac poginuo u ratu i živi samo sa starom bakom koja ne vidi i ne čuje? Kako ta djevojčica da odgovori u kojoj državi živi
a u osnovnoj je prvo iz povijesti naučila šta je država i koja su njena osnovna obilježja, pored demokracije koju obično predaju nastavnici
koji pojma nemaju o pravome značenju demokracije i koji predaju druge predmete. Dušo moja, kod nas je kapitalizam ušao kroz vrata vjerskih institucija i šta drugo da ti pričam priče o nama i kapitalizmu u kome narod ne živi nego umire.
Na ovako nakaradnim temeljima nema nam ni makac naprijed.
Problem je ako se bilo ko pobuni protiv sadašnjih vlasnika tri "konstitutivna" u TRI tora UTORNJANE NACIJE (čitaj religije) , onda
je taj odmah komunista, komunjara, yugonostalgičar i sve je samo nije
"normalno konstitutivan", što znači da htjeli ili ne građani moraju biti TROJNO nacionalno utornjani.
Svjetski experti trebali bi dolaziti u BiH , da se dodatno educiraju na našem fenomenalnom gradivu koje zbunjuje i same kreatore ovoga čuda od države.
-
Sarajevo-71000
margareta wrote:Sarajevska Princezo
Drugi problem koji je u startu pogreška i nakaza, je identificiranje nacije sa sa religijom. U prostom prijevodu, to podrazumijeva samo dvije stravične greške prema cijelome BH. narodu, kojemu su uskračene sve slobode i sva prava, od materijalnih do onih tzv"duhovnih", ili religijskih.
Ne daj Bože odgovoriti da si ANACIONALAN, onda te nema ! Zašto ? Zato što nisi RELIGIOZAN !
Pa kako onda da bude neko nešto kada ne postoji
E drage moje, ja sam i danas bila na poslu, zato se nisam javljala. Radila sam prvu smjenu, ali od sutra sam na odmoru, pa ne znam hocu li sljedece dvije sedmice imati pristup internetu. Ako ne javicu se kad se vratim kuci.
Slazem se s tobom Margareta, najgluplja stvar je bila izjednaciti nacuju i religuju. Recimo u jednoj Njemackoj su Nijemci Nijemci, a neki su katolici, neki evangelisti, neki ateisti (kojima u BiH izgleda nema mjesta-valjda su to ljudi bez nacije). U jedom SAD-u nema kojih nema religija, ali su svi Amerikanci, pa cak i oni ciji su preci iz Italije, Grcke, Kine, ili svejedno odakle, jos su ponosni da budu Amerikanci i to svugdje isticu. Ima bezbroj primjera takvih drzava, ali u nasoj mora sve biti naopako, zato sto to "POLITICARIMA" odgovara, jer znate li onu narodnu:"Zavadi pa vladaj" To se valjda prakticira kod nas.
Jedna od smijesnih stvari u BiH je i svada oko jezika kojim se govori. U jednoj Belgiji se govore tri sasvim razlicita jezika (njemacki, francuski i holandski), a oni se jos ne pobise. U Svajcarskoj isto, cak i cetiri (njemacki, francuski, italijanski i retroromanski), a drzavama im super stoji.
Ma sve je to zalosno. Ljudi glasajte za SPD, jer oni su oni koji nas mogu spasiti, barem se nadam da je tako.
-
Sarajevo-71000
Sarajevska princezo, drago mi je da si se i ti bila javila.
Ne gubim nadu da ce i nasem narodu krenuti na bolje. Ali pitanje je sta uciniti da doprinesemo tome. Kao prvo treba glasati za NENACIONALNU STRANKU,, recimo SPD, a onda pokusati doprinijeti ocuvanju nase drzave, jer ona je jako lijepa, moglo bi se naci posla za svakoga, ali treba je cuvati, suzbiti kriminal, mito i korupciju. Treba otvoriti oci i prosiriti vidike, vidjeti kako to Zapad radi i pozitivne stvri prihvatiti, ali ne gubiti nas identitet. Jer znajte nije sve ni na Zapadu sjajno.
Jedna od stvari koja mi se kod njih svida je da ako je neki politicar zakazao u svojoj vladavini, pronevjerio neke pare, potrosio drzavne pare bez potrebe, on mora za to odgovrati, ako je se desio neki skandal ministri, predsjednici i premijeri daju ostavke, a nasi ne mrdnu ni brkom. Misle da su grcki bogovi sa Olimpa kojima niko ne moze prici. Valjda!
Drage moje, ja vas sad pozdravljam. Pokusacu se javiti jos sljedecih dana.
Ne gubim nadu da ce i nasem narodu krenuti na bolje. Ali pitanje je sta uciniti da doprinesemo tome. Kao prvo treba glasati za NENACIONALNU STRANKU,, recimo SPD, a onda pokusati doprinijeti ocuvanju nase drzave, jer ona je jako lijepa, moglo bi se naci posla za svakoga, ali treba je cuvati, suzbiti kriminal, mito i korupciju. Treba otvoriti oci i prosiriti vidike, vidjeti kako to Zapad radi i pozitivne stvri prihvatiti, ali ne gubiti nas identitet. Jer znajte nije sve ni na Zapadu sjajno.
Jedna od stvari koja mi se kod njih svida je da ako je neki politicar zakazao u svojoj vladavini, pronevjerio neke pare, potrosio drzavne pare bez potrebe, on mora za to odgovrati, ako je se desio neki skandal ministri, predsjednici i premijeri daju ostavke, a nasi ne mrdnu ni brkom. Misle da su grcki bogovi sa Olimpa kojima niko ne moze prici. Valjda!
Drage moje, ja vas sad pozdravljam. Pokusacu se javiti jos sljedecih dana.
- manijak1
SPD = Stranka progresivnih demokrata
SDP = Socijaldemokratska partija
Treba li još ?
-
Sarajevo-71000
Ma bio je lapsus. Naravno da sam mislila na SDP- Srtanka demokratske partije.margareta wrote:Koja je to stranka ili si napravila lapsus ili se zezaš.
objasni malo podrobnije to što i ako misliš da imaš reči.
pozdrav
"margareta"
A ti manijak1- Ne seri.
Izvinjavam se na ovakvom rjecniku, ali me je izveo iz takta.
Margareta, puno pozdrava, do mog sljedeceg javljanja.
-
Sarajevo-71000
Jos nesto, moj problem je sto puno pratim i stranu stampu i tv- programe, pa mi se izmjesala imena partija. Ali bez brige ja uvijek znam za koga cu glasati, tu nema greske.
Cao
Cao
- manijak1
Damo
kakvo je to ponašanje
?
Slabi živci su loš predznak za politiku
.
Slabi živci su loš predznak za politiku
-
cool
Nemoj sad i meni reci da serem, ali SDP znaci Socijal demokratska partijaSarajevo-71000 wrote:Ma bio je lapsus. Naravno da sam mislila na SDP- Srtanka demokratske partije.margareta wrote:Koja je to stranka ili si napravila lapsus ili se zezaš.
pozdrav
"margareta"
A ti manijak1- Ne seri.
-
margareta
Nacionalne (religijske)oligarhije NISU više potrebne narodumanijak1 wrote:Magie
zabrinut sam.
SPD = Stranka progresivnih demokrata
SDP = Socijaldemokratska partija
Treba li još ?Svježih stranaka ?
koji ima samo tor u kome krepava, jer mu je skupo i umrijeti
i živjeti jožš teže kao čovjek.
- manijak1
Malo se provalila ali
Fakat nisam zamijetio
Ma bio je lapsus. Naravno da sam mislila na SDP- Srtanka demokratske partije.
Last edited by manijak1 on 19/09/2004 21:20, edited 1 time in total.
- manijak1
Tor
Mio Dio
Obor
Oh My God
.
Šta su stranke ako nisu torovi ?
Šta su stranke ako nisu torovi ?
-
margareta
U čemu je problem, to jel' il' nije socijaldemokratska partijacool wrote:Nemoj sad i meni reci da serem, ali SDP znaci Socijal demokratska partijaSarajevo-71000 wrote:Ma bio je lapsus. Naravno da sam mislila na SDP- Srtanka demokratske partije.margareta wrote:Koja je to stranka ili si napravila lapsus ili se zezaš.
pozdrav
"margareta"
A ti manijak1- Ne seri.
Da nije možda bolja NACIONALNA oligarhija ?????
-
cool
Margareta, ja tebe pratim na ovom forumu, i ti najpametnije govoris (pises) od svih.margareta wrote:U čemu je problem, to jel' il' nije socijaldemokratska partijacool wrote:Nemoj sad i meni reci da serem, ali SDP znaci Socijal demokratska partijaSarajevo-71000 wrote: Ma bio je lapsus. Naravno da sam mislila na SDP- Srtanka demokratske partije.
A ti manijak1- Ne seri.
Margareta, puno pozdrava, do mog sljedeceg javljanja.![]()
Da nije možda bolja NACIONALNA oligarhija ?????
-
margareta
Hvala ti Cool,
Samo ja ne pratim nikoga
izdvojeno, nego cjeli narod
kako strada i ponavlja iste greške
ako se to više može nazvati greškama
to mi daleko više liči na EPIDEMIJU
LUDILA u narodu koji strijemi ka samouništenju
PODRŽAVAJUĆI nacionalne (religijske)
oligarhije koje su nas dovele ne u Europu
nego u SVIJET na crnu top listu gdje smo
u naj jačoj konkurenciji
To je bolest u glavama naroda
instalirana još od uoči prvih stranačkih izbora
kako li se odjednom rodi ona ratna
"Bila sura i žestoka BOSNA NA ZEMLJI KRVAVOJ"
a danas je BiH NIČIJA zemlja za čiju temu kupimo
Oskare po svijetu i koliko jada tuge , krvi se dalo
za ovo TROGLAVO čudovište a narod pati i kao da
bolesno uživa u svojoj patnji UPORNO otvara poligon za svoju
propast i za uspjeh nacionalista koji sada dovršavaju ono
što se nije dovršilo u ratu - tjeraju narod iz pameti, iz zemlje il' pod zemlju!
Ako se nastavi ovim tempom Bh. će biti velika gerijatrija,
pa kad starci pocrkaju od svojih penzija, a mladi pomru
od droge il' pobjegnu iz zemlje NJIMA NACIONALISTIMA
JE TO CILJ , jer su UNIŠTILI sve vrijednosti "življenja"
Samo ja ne pratim nikoga
izdvojeno, nego cjeli narod
kako strada i ponavlja iste greške
ako se to više može nazvati greškama
to mi daleko više liči na EPIDEMIJU
LUDILA u narodu koji strijemi ka samouništenju
PODRŽAVAJUĆI nacionalne (religijske)
oligarhije koje su nas dovele ne u Europu
nego u SVIJET na crnu top listu gdje smo
u naj jačoj konkurenciji
To je bolest u glavama naroda
instalirana još od uoči prvih stranačkih izbora
kako li se odjednom rodi ona ratna
"Bila sura i žestoka BOSNA NA ZEMLJI KRVAVOJ"
a danas je BiH NIČIJA zemlja za čiju temu kupimo
Oskare po svijetu i koliko jada tuge , krvi se dalo
za ovo TROGLAVO čudovište a narod pati i kao da
bolesno uživa u svojoj patnji UPORNO otvara poligon za svoju
propast i za uspjeh nacionalista koji sada dovršavaju ono
što se nije dovršilo u ratu - tjeraju narod iz pameti, iz zemlje il' pod zemlju!
pa kad starci pocrkaju od svojih penzija, a mladi pomru
od droge il' pobjegnu iz zemlje NJIMA NACIONALISTIMA
JE TO CILJ , jer su UNIŠTILI sve vrijednosti "življenja"
-
u_prolazu2
ding-dong wrote:kikirikiiiiiii kospiceeeeeeeeee
sok,hladan soooooooook
meni jedan od limuna
- Fair Life
A, moze li malo "istine" ding-dong?ding-dong wrote:kikirikiiiiiii kospiceeeeeeeeee
sok,hladan soooooooook
U vrijeme predratne podjele vlasti u opstinama gdje su fotelje dodjeljivane podobnim clanovima nacionalnih stranaka, meni poznata osoba je na inicijativu SDS zauzela poziciju (fotelju) direktora institucije za kontrolu platnog prometa. Bilo je to ne tako nama daleke 1992. godine.
Ta ista osoba ove 2004. godine je na spisku SDA kandidata u istoj opstini.
Mislim da je isuvise komentarisati bilo sta u vezi sprege SDA i SDS (u ovom slucaju), ali mislim da vjerovatno ima slicnih slucajeva i u drugim sredinama gdje na slican nacin koaliraju druge dvije nacionalne partije.
Da li je ovaj vidan pomak naprijed u BiH politici ili je samo jos jedan dokaz "ranijih prljavstina" aktualne vlasti predstavljene trima nacionalnim strankama.
PS__kikirikiiiiiii kospiceeeeeeeeee
sok,hladan soooooooook
Last edited by Fair Life on 20/09/2004 00:06, edited 2 times in total.