Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

papacja

#126 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by papacja »

botanicar wrote:
stari_sarajevski_gospodin wrote:
edin_Basket wrote:ZELJO
ZMAJ
VENERA
:thumbup:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mikado

#127 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Mikado »

Istu nagradu "Cevabdzinica Hodzic" osvojila je i 2006. godine.
d2

#128 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by d2 »

meni je ferhatovic odlican, od kako se otvorio urbangrill idem tamo jer mi je vise na ruku, nema guzve kao po carsiji a i cevapi su mi jako dobri
moler

#129 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by moler »

meni nešto iz urban grila ćevapi nisu ali je hamburger dobar :bih:
x0z0y0

#130 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by x0z0y0 »

extra hamburger u Mrkvi! :D
piupiu

#131 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by piupiu »

sijedi

#132 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by sijedi »

najbolji ćevapi više ne postoje, kao ništa više, u ovom gradu
pljeska kod Mrkve, ali ni ona nije kao prije, je dobra i svako ko me "sa strane" pita preporucim je
zmaj- masna industrija, a ne mesna i ovim novim Sarajlijama je najbolji u šta ne sumnjam(blihavo, brate)
saim_adka

#133 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 22:09, edited 1 time in total.
kirby

#134 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by kirby »

u zelju vise nikad.ne radi kvaliteta vec radi gazde i njegovog odnosa prema radnicima.bio sam ljetos i prisustvovao sam vrijedjanju radnika.sto je najgore citava ga je radnja cula.platio sam i rekao da mi je ovo zadnji put da jedem cevape kod njega.
karanana

#135 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by karanana »

nije desetka nikad tezila 250 grama.
a sto se cijene tice to je istina, za dvije-tri godine cijena je skocila duplo.
Downunda

#136 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Downunda »

afrikanac wrote:
Topla voda wrote:venera no1

Kako će Venera imati dobre ćevape kad ih peče (PRŽI) na plinskoj ploči, tj. na ulju ili masnoći. Ne može nikad Šiptar imati dobre ćevape kao što može neko iz Sarajeva, i tu nema polemike. Može se Željo na glavu okrenuti, nikad mu ćevapi neće biti kao kod Hodžića, u Ferhatovića, kod Kurte ranije, i td. Ni Zmaj. Kad se na Sandžaku pravio ćevap ?
Kakve veze ima nečje porjeklo sa izbrom ćevapa i različitim ukusima ?
Downunda

#137 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Downunda »

Tema o kojoj se može vjekovima raspravljati.
"O ukusima se ne raspravlja" - nisu džaba rekli.
Ja ne znam gdje su danas najbolji ćevapi (jer iz nekih "lokalnih, a i ličnih" razloga ne idem niti kod Šahina, ni Mrkve, niti u Peticu, a pogotovo ne kod novopridošlih (bez uvrede) ćevabdžija koji nemaju nimalo poštovanja prema komšijama, mještanima, nego nas sve gledaju kao da smo svi došli iz Švedske ili Danske itd, i gledaju kako da pojedemo za 1,5 min porciju i onako masni izletimo napolje.
A kako je samo nekad bilo bolje ...

Znam da je nekad (starija raja će se sigurno složiti) najbolja ćevabdžinica bila "9" (prava) kod Ferhatovića, jer je ona (uglavnom) radila za privatnike sa Čaršije.
Pošto se poslije rata sve izmjenilo, pa samim tim i kriteriji za kvalitet, onda je "svaki Cigo svog konja očeo da hvali".

Samo da objasnim (ako dozvolite) ovoj mlađoj raji koja misli da ukus Čaršijskog ćevapa stvarno zavisi od kvalitete mesa, a starija raja i većina prijeratnih sugrađana će se sigurno složiti sa mnom:
Kad bi se ćevapi po našim ćevabdžinicama pravili od istog mesa koje se koristi kući ili na roštilju, ćevadžinice nikad ne bi bile to što jesu danas, tj. mogli bi svi zatvoriti radnje komotno (onako u globali gledajući).

Kad stranac ili neki posjetioc prođe čaršijom, pa kad kaže da mu u zraku mirišu ćevapi, to su ustvari sve te iznutrice, mejšavine najgoreg mesa, masti i sl, p kojim ovdje neki govore kao o negativim stvarima,
Držanje mesnica i ćevabdžinica nikad nije imalo veze sa kvalitetom (naglašavam) ČARŠIJSKOG ćevapa.

Čaršijskih priča je bilo, ima ih i uvijek će ih biti !

Pozdravljam sve
moler

#138 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by moler »

Downunda wrote:Tema o kojoj se može vjekovima raspravljati.
"O ukusima se ne raspravlja" - nisu džaba rekli.
Ja ne znam gdje su danas najbolji ćevapi (jer iz nekih "lokalnih, a i ličnih" razloga ne idem niti kod Šahina, ni Mrkve, niti u Peticu, a pogotovo ne kod novopridošlih (bez uvrede) ćevabdžija koji nemaju nimalo poštovanja prema komšijama, mještanima, nego nas sve gledaju kao da smo svi došli iz Švedske ili Danske itd, i gledaju kako da pojedemo za 1,5 min porciju i onako masni izletimo napolje.
A kako je samo nekad bilo bolje ...

Znam da je nekad (starija raja će se sigurno složiti) najbolja ćevabdžinica bila "9" (prava) kod Ferhatovića, jer je ona (uglavnom) radila za privatnike sa Čaršije.
Pošto se poslije rata sve izmjenilo, pa samim tim i kriteriji za kvalitet, onda je "svaki Cigo svog konja očeo da hvali".

Samo da objasnim (ako dozvolite) ovoj mlađoj raji koja misli da ukus Čaršijskog ćevapa stvarno zavisi od kvalitete mesa, a starija raja i većina prijeratnih sugrađana će se sigurno složiti sa mnom:
Kad bi se ćevapi po našim ćevabdžinicama pravili od istog mesa koje se koristi kući ili na roštilju, ćevadžinice nikad ne bi bile to što jesu danas, tj. mogli bi svi zatvoriti radnje komotno (onako u globali gledajući).

Kad stranac ili neki posjetioc prođe čaršijom, pa kad kaže da mu u zraku mirišu ćevapi, to su ustvari sve te iznutrice, mejšavine najgoreg mesa, masti i sl, p kojim ovdje neki govore kao o negativim stvarima,
Držanje mesnica i ćevabdžinica nikad nije imalo veze sa kvalitetom (naglašavam) ČARŠIJSKOG ćevapa.

Čaršijskih priča je bilo, ima ih i uvijek će ih biti !

Pozdravljam sve
u potpunosti se slažem sa tobom a sječaš li se ŠERE do današnjeg želje i njihovih ćevapa :bih:
black

#139 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by black »

kirby wrote:u zelju vise nikad.ne radi kvaliteta vec radi gazde i njegovog odnosa prema radnicima.bio sam ljetos i prisustvovao sam vrijedjanju radnika.sto je najgore citava ga je radnja cula.platio sam i rekao da mi je ovo zadnji put da jedem cevape kod njega.
ja sam davno prestao ici, konobari samo shto ti ne kazu 'de ba brze to malo shta si razvuk'o' ili ti dovede nekog za sto, nepitajuci ni moze li, jel' slobodno itd.
The__Doctor

#140 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by The__Doctor »

Nisam Pitar, ali u Petici su najbolji cevapi...
mayab

#141 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mayab »

Meni su u zadnje vrijeme najbolji kod "Beska", cevabdzinica se nalazi ispred Zmaja u Hrasnom!
b.boja

#142 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by b.boja »

moler wrote: u potpunosti se slažem sa tobom a sječaš li se ŠERE do današnjeg želje i njihovih ćevapa :bih:
sjecam se ja, kuhani cevapi,cevapi na maslu i radnja puna raznih salata.
:D
Last edited by b.boja on 25/10/2008 23:26, edited 1 time in total.
b.boja

#143 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by b.boja »

samo da dodam, o ukusima se itekako raspravlja :D
Sarayman

#144 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Sarayman »

Neki dan narucili dostavu iz Hodzic A cevabdzinice (kod Seblja), poznatu i pod imenom "Sport", i desetka u citav sa kajmakom kostala 8.5 KM. Identicna cijena bila i za pljesku (isto u citav sa kajmakom). Nije li to malo previse u odnosu na ostale cijene?
Neelix

#145 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Neelix »

hodzic je uvijek bio skuplji od ostalih. z asto - bog zna, nije da su nesto kvalitetniji.
Sarayman

#146 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Sarayman »

Neelix wrote:hodzic je uvijek bio skuplji od ostalih. z asto - bog zna, nije da su nesto kvalitetniji.
Ako jesu kvalitetniji, onda to niko ne zna. A cisto sumnjam.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#147 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by dr.gog »

Joj ljudi onaj banjalučki u castelu je predobar :D :D
edvin

#148 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by edvin »

Neelix wrote:hodzic je uvijek bio skuplji od ostalih. z asto - bog zna, nije da su nesto kvalitetniji.
Cevapcici kod Hodzica i Brajlovica (i ostali proizvodi od mesa) su pod strogom kontrolom veterinarske inspekcije i svakodnevnih bakterioloskih nalaza te su na taj nacin izuzeti od svakojakih kravljih ludila i slicno.
Eto zato su skuplji, kvaliteta se svuda placa.
missko

#149 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by missko »

Cevapi kod Hodzica a pljeska kod Nuneta, sve u svemu nema konkurencije mozda jos cevapi kod Ferhatovica a promjenim kad mi dosadi pa skoknem do Kurte. Banjalucki u Kastelu.
leo karan

#150 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by leo karan »

specijal mi je bio najbolji prije 5 godina, fini tanki socni,
hodzic dobar meni, volim krvave
u posljednjih nekoliko godina puno bolje podnosim masnu hranu, tako da mi cevapi iz zmaja fino sjednu ubijem se ko konj:)
mada ne idem vise iz principa tamo, kad sam prisustvovao situaciji da gazda nije htio dati radniku da ponese kuci 6 porcija jer nije imao para kod sebe, a covjeku se skupila neka famElija - grozno
ja vise nikad tamo necu otici
u petici ne jedem vise jer nisu masni :D
banajlucke volim al onaj bijeli luk isparava na sve pore, a i ostanem gladan
zeljo fuj, nikad uci tamo neci jebem im sve pohlepno
tako da ne znam gdje pojesti dobar cevap po mom ukusu sad, da je malo krvav, socan i mastan?
Post Reply