Thompson u Kiseljaku 19.07
-
b@tto
#126 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
E buraz slušaj sada,ja nikad nisam imao dvostruke aršine po pitanju izdaje REPUBLIKE BiH i SVIH njenih GRAĐANA,uvijek sam bio protiv "naših" vođa koji bi majku rođenu,a ne narod i državu prodali za vreću para,kao što sam protiv ustaša i četnika,ali drug moj i ti i ostali ovdje mi DEBELO idete na živce sa tom Turskom.Šta je ba trebalo da stavim U na čelo i da pjevam jasenovac i gradiška stara protiv "mrskih" turaka.JEDNA I JEDINA proslava pobjede Turske reprezentacije u fudbalu,je STAVLJENA U RAVAN SA pokušajem VEĆINE srba i hrvata da ovu zemlju RAZVALE i pripoje "maticama"-nevjerovatno!!!
Hajde onda da se ne peglamo,svi smo isti,svi smo činili zločine,isto je srušiti stari most,staviti 20.000 ljudi u DRETELJ,i navijanje za tursku(mrskog okupatora,a čudna li čuda niko od vas ne spominje slijedeće okupatore:austro-ugraska,kraljevina jugoslavija,NDH).Hajmo sada relativizirati "tisućljetne" pokušaje naših prekrasnih "komšija" sa OBJE strane da nas pobiju,rasele i da nam zbrišu Bosnu sa lica zemlje,izljevima RADOSTI ZATO ŠTO USTAŠE U hercegovini nisu mogle spavati danima od TURSKIH zastava pred očima.Kome ba ja imam šta dokazivati,i moj GRAD Sarajevo???
Nije sjajno,ali se možeš prošetati gradom(kao i thompson neki dan i nije mu falila dlaka sa glave),a hajde majčin sine nek neko prošeta banja lukom ili zap.mostarom??[/quote]
ja u zap. mostaru normalno hodam isto kao i u istočnom,kako prije 10-11 godina tako i sada.[/quote]
Hajd nek te neko zovne NA GLAS muhamede,suljo pa da vidimo hoćeš li MOĆI ikada više hodati!![/quote]
ma ja,i danas tamo ubijaju bošnjake,samo nek se na ulici čuje muslimansko ime ,odmah je pokolj.[/quote]
Šta bi ti kockasti da i danas ubijaju sve što ne viče za dom spremni? Ako ti je tako lijepo tamo fino razguli,natakari sliku pavelića na sebe i mirna bosna[/quote]
smiri doživljaje
Hajde onda da se ne peglamo,svi smo isti,svi smo činili zločine,isto je srušiti stari most,staviti 20.000 ljudi u DRETELJ,i navijanje za tursku(mrskog okupatora,a čudna li čuda niko od vas ne spominje slijedeće okupatore:austro-ugraska,kraljevina jugoslavija,NDH).Hajmo sada relativizirati "tisućljetne" pokušaje naših prekrasnih "komšija" sa OBJE strane da nas pobiju,rasele i da nam zbrišu Bosnu sa lica zemlje,izljevima RADOSTI ZATO ŠTO USTAŠE U hercegovini nisu mogle spavati danima od TURSKIH zastava pred očima.Kome ba ja imam šta dokazivati,i moj GRAD Sarajevo???
Nije sjajno,ali se možeš prošetati gradom(kao i thompson neki dan i nije mu falila dlaka sa glave),a hajde majčin sine nek neko prošeta banja lukom ili zap.mostarom??[/quote]
ja u zap. mostaru normalno hodam isto kao i u istočnom,kako prije 10-11 godina tako i sada.[/quote]
Hajd nek te neko zovne NA GLAS muhamede,suljo pa da vidimo hoćeš li MOĆI ikada više hodati!![/quote]
ma ja,i danas tamo ubijaju bošnjake,samo nek se na ulici čuje muslimansko ime ,odmah je pokolj.[/quote]
Šta bi ti kockasti da i danas ubijaju sve što ne viče za dom spremni? Ako ti je tako lijepo tamo fino razguli,natakari sliku pavelića na sebe i mirna bosna[/quote]
smiri doživljaje
- accent
#127 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
-
testament
#128 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
b@tto wrote:E buraz slušaj sada,ja nikad nisam imao dvostruke aršine po pitanju izdaje REPUBLIKE BiH i SVIH njenih GRAĐANA,uvijek sam bio protiv "naših" vođa koji bi majku rođenu,a ne narod i državu prodali za vreću para,kao što sam protiv ustaša i četnika,ali drug moj i ti i ostali ovdje mi DEBELO idete na živce sa tom Turskom.Šta je ba trebalo da stavim U na čelo i da pjevam jasenovac i gradiška stara protiv "mrskih" turaka.JEDNA I JEDINA proslava pobjede Turske reprezentacije u fudbalu,je STAVLJENA U RAVAN SA pokušajem VEĆINE srba i hrvata da ovu zemlju RAZVALE i pripoje "maticama"-nevjerovatno!!!
Nije sjajno,ali se možeš prošetati gradom(kao i thompson neki dan i nije mu falila dlaka sa glave),a hajde majčin sine nek neko prošeta banja lukom ili zap.mostarom??
smiri doživljaje[/quote]
Ti si taj koji se treba smiriti,nije ti ovo herceg bosna
-
testament
#129 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
ovo drugoaccent wrote:a ko je taj Thompson, jel to ona puska ili neki akcioni lik
- accent
#130 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
ono tipa chuck norisa ili stevena segalatestament wrote:ovo drugoaccent wrote:a ko je taj Thompson, jel to ona puska ili neki akcioni lik
- DaysleepeR
#131 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
i dobro idemo li? 
- black
#132 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
a dje idemoDaysleepeR wrote:i dobro idemo li?
-
fixer
#133 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
sta je trebalo? trebalo je da se to ne desi. i molim te ne izvrci moje rijeci. povrsan si mi. ja sam usporedio stih u pjesmi thompsona sa izjavama nekih probosanskih snaga. ostatak thompsonovog opusa nisam poredio jer jednostavno nisam neko ko ga slusa.testament wrote: E buraz slušaj sada,ja nikad nisam imao dvostruke aršine po pitanju izdaje REPUBLIKE BiH i SVIH njenih GRAĐANA,uvijek sam bio protiv "naših" vođa koji bi majku rođenu,a ne narod i državu prodali za vreću para,kao što sam protiv ustaša i četnika,ali drug moj i ti i ostali ovdje mi DEBELO idete na živce sa tom Turskom.Šta je ba trebalo da stavim U na čelo i da pjevam jasenovac i gradiška stara protiv "mrskih" turaka.JEDNA I JEDINA proslava pobjede Turske reprezentacije u fudbalu,je STAVLJENA U RAVAN SA pokušajem VEĆINE srba i hrvata da ovu zemlju RAZVALE i pripoje "maticama"-nevjerovatno!!!
e hajmo malo odmaci od cicnizma. da li je za sve ove grijehe kriv thompson? po svemu ovom ispade da je thomspon rushio most, konstruisao dretelj... covjece ovo je tema o covjeku ko je postao maskota desnicara, sto svojom, tako i tudjom zaslugom. pa ja stvarno ne mogu shvatiti da je u ovoj drzavi thompson manje dobrodosao od jednog npr. ante djapica. ante prije jedno godinu dana dobija pola sata u udarnom terminu, a on je bio jedan od najmocnijih ljudi u hsp-u za vrijeme rata kada snaga te stranke nije bila zanemariva. ma hebes thompsona, nisam ga nikad slusao, niti cu. ali njega mozes optuziti jedino za pjevanje jure i bobana, i spominjanje dijelova bosne u kontekstu hrvatske. a ovaj drugi njegov grijeh su pocinili mnogi u ovoj bosni, s jedne, druge, pa i trece strane. hajmo bit posteni pa ih nabrojati sve.testament wrote:Hajde onda da se ne peglamo,svi smo isti,svi smo činili zločine,isto je srušiti stari most,staviti 20.000 ljudi u DRETELJ,i navijanje za tursku(mrskog okupatora,a čudna li čuda niko od vas ne spominje slijedeće okupatore:austro-ugraska,kraljevina jugoslavija,NDH).Hajmo sada relativizirati "tisućljetne" pokušaje naših prekrasnih "komšija" sa OBJE strane da nas pobiju,rasele i da nam zbrišu Bosnu sa lica zemlje,izljevima RADOSTI ZATO ŠTO USTAŠE U hercegovini nisu mogle spavati danima od TURSKIH zastava pred očima.Kome ba ja imam šta dokazivati,i moj GRAD Sarajevo???
Nije sjajno,ali se možeš prošetati gradom(kao i thompson neki dan i nije mu falila dlaka sa glave),a hajde majčin sine nek neko prošeta banja lukom ili zap.mostarom??
- karanana
#134 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
ja bez problema setam zapadnim mostarom i banja lukom uzdignute glave i raja me zovu imenom. ovi sto tvrde da bi mi neko glavu skino tamo, nek malo izadju iz svojih avlija i nek prosetaju nam dragom domovinom. vjeruj mi, ja vise primjetim kako se oci kolutaju i komentarise ako neko proseta sarajevskom ferhadijom sa privjeskom krsta/kriza na lancicu, nego sto sam ikad ikog cuo da nesto komentarise o meni u banja luci ili mostaru. cini mi se da smo postali upravo ono sto su anamo oni i htjeli da postanemo, a to je gori od ovih koji su nas klali.
- accent
#135 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
*********************************************************karanana wrote:ja bez problema setam zapadnim mostarom i banja lukom uzdignute glave i raja me zovu imenom. ovi sto tvrde da bi mi neko glavu skino tamo, nek malo izadju iz svojih avlija i nek prosetaju nam dragom domovinom. vjeruj mi, ja vise primjetim kako se oci kolutaju i komentarise ako neko proseta sarajevskom ferhadijom sa privjeskom krsta/kriza na lancicu, nego sto sam ikad ikog cuo da nesto komentarise o meni u banja luci ili mostaru. cini mi se da smo postali upravo ono sto su anamo oni i htjeli da postanemo, a to je gori od ovih koji su nas klali.
ma neeeeeeeeeeee nisi upravu za to je krvi zlatko i sdp
pa ja vec godina trubim da je to upravo ovo boldirano
postali smo malogradjani ili ti seljacine svi
-
fixer
#136 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
joj, nemoj da tema ide u pravcu ko je veci seljak, ko je vishe kriv. svi smo mi jednake seljacine.....
- DaysleepeR
#137 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
black wrote:a dje idemoDaysleepeR wrote:i dobro idemo li?
pa na koncert
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#138 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
Mogu li i ja s vama ?DaysleepeR wrote:black wrote:a dje idemoDaysleepeR wrote:i dobro idemo li?
pa na koncert
- DaysleepeR
- Latina
#140 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
Nesto si se naglo uozbiljio ...DaysleepeR wrote:možeš
Obozavam manifestacije.
- DaysleepeR
#141 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
ma neću da začatavam 
- accent
#142 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
************************************fixer wrote:joj, nemoj da tema ide u pravcu ko je veci seljak, ko je vishe kriv. svi smo mi jednake seljacine.....
jbt fakat se sve svodi na isto jelde
-
Majjah
#143 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
Sto se ba svadjate??
BOG I HRVATI - ALLAH I BOSNJACI

BOG I HRVATI - ALLAH I BOSNJACI
- Latina
#144 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
Haj' vazi, mislim da ce black castiti sa karte.DaysleepeR wrote:ma neću da začatavam
- JohnnyS
#145 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
Dok se vi svađate oko pizdarija i pravite politički problem gdje bi zapravo trebao biti problem loše glazbe (jer je Thompson prvenstveno loš muzičar, a ne političar), Thompson je obavio jednu šetnjicu:
http://www.bljesak.info/content/view/12596/158/
I btw, on pjesmu Jasenovac i Gradiška Stara nije nikad otpjevao javno, ono je glas nekog opskurnog pjevača koji je poginuo u prometnoj nesreći prije 6-7 godina. Više je puta to demantirao, ali milijun puta izgovorena laž postaje istina. Slike ustaške mladeži su strašna stvar. Na index.hr od 60 000 ljudi nađu petoricu i slikaju, taman postotak koliko i turskih zastava na utakmicama BiH reprezentacije...
Druga je stvar problem i očito je da vas to iritira. Koncert u Sarajevu ste (mislim na Sarajlije svih naroda i narodnosti
) uspjeli otkazat i to je bio svijetli primjer, možda čak i jedinstveni u posljednje vrijeme, kako netko ipak "sluša" i birače. Sada pak, ne možete učiniti ništa u nekom selu udaljenom pola sata od iste te dvorane gdje je trebao prvenstveno pjevat. I da protestirate i bilo što, koncert će se ipak održati...
http://www.bljesak.info/content/view/12596/158/
I btw, on pjesmu Jasenovac i Gradiška Stara nije nikad otpjevao javno, ono je glas nekog opskurnog pjevača koji je poginuo u prometnoj nesreći prije 6-7 godina. Više je puta to demantirao, ali milijun puta izgovorena laž postaje istina. Slike ustaške mladeži su strašna stvar. Na index.hr od 60 000 ljudi nađu petoricu i slikaju, taman postotak koliko i turskih zastava na utakmicama BiH reprezentacije...
Druga je stvar problem i očito je da vas to iritira. Koncert u Sarajevu ste (mislim na Sarajlije svih naroda i narodnosti
-
fixer
#146 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
ja kad sam slusao na indexu tu pjesmu ....pa glas pjevaca je isti thompsonov. zakleo bi se da je njegov....
- DaysleepeR
#147 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
Hari Rončević je taj koji pjeva Jasenovac

- SiSaJuMe
#148 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
Nesupljiraj te nego daj recite gdje se karte mogu nabavit. Ovaj spektakl se nesmije propustit. (hocel biti cevapa)
- vjesticanametli
#149 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
juj jel idete
hocem i ja na spenktankl 
- JohnnyS
#150 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07
Sad sam se sjetio - tip se zove Joško Tomičić. Utipkaj ga u Youtube da mu čuješ (ogavni) glas. Prvi rezultat koji je izbačen je "pjesma" Oj Ivica i Stipane na "melodiju" Evo zore evo dana, a posvećena Mesiću i Račanu. Par mjeseci nakon toga je poginuo... Desničari u Hrvatskoj su odmah poletjeli da optuže tajne službe što je notorna glupost jer su i u 2001. i u 2002. one uveliko bile pod kontrolom Ivića Pašalića i ostalih iz "hall of fame" HDZ-a 90-tih. Ono što hoću reći - usporedite glasove...