Izjava Bakira Izetbegovica

Post Reply
popajic

#127 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by popajic »

Postao/la Polynesian dana 08/07/2008 22:25
SDA je kriva što postoji :-)

SDA je za sve kriva, dosad :D

SDA će biti kriva, za sve sledeće :roll:

Dodig, pravi od genociditeta, " bolji dio " BiH, sve će Mile greške SDA, po uzoro na Karađića, da riješi u Srebrenici .
Dodig, i njegov privatni genociditet, nemaju odgovornosti za Srebrenicu, za sve je kriv taj Bakir i. Mile debilćić, samo postrojava četnike nadomak Srebrenice, ali to je ništa, za Bakira I. koji govori Bošnjacima, da ne povjeruješ " Budite jedinstvene, ne sukobljavajte se.... " ipak on je za naše maloumnike najveći krimos, lopovina, islamos, prevarant i šta još... :sad:
Jadno i bijedno....
Jeste,jadno i bijedno da ljude koji cinjenicno smatraju da je Bakiru mjesto iza resetaka,a ne mjesto nekakvog ujedinitelja -ti nazivas maloumnicima.
Rece li iko da je SDA za sve kriva? Niti to ko rece niti bi to bilo tacno reci.
A da su mnogi i iz ove nacionalne partije dobro zajebali ovu drzavu to itekako stoji.Ne postoji pozitivan i negativan shovinizam.Nijedan nije pozitivan.To sto stavljas na kantar zlodjela i djela i jednih i drugih i trecih,pa vagas ko je manje uprskao, nista ne pomaze.Jedni su nas zavili u crno,to je tacno,ali to nimalo ne znaci da su ovi "nasi" bez aferima.
Citas li ti sta rece babin sincic - "nesloga Bosnjaka je dovela do pada Srebrenice" Ko biva,mi se medju sobom sporjeckali pa zato Srebrenica dozivi svoju tragediju.Van pameti.
Bakir jeste i krimos i lopovina i prevarant.On jeste sin koji bi rado u babinu predratnu fotelju,sebe radi,najmanje zbog Srebrenicana.
Sto te to nervira? Bilo bi puno ljudskije da te nervira sto je Srebrenica poklonjena vlastitim katilima,pa sad u njoj "zakon"vode i sprovode i pocinioci zlocina.
U svemu ovome najmanje je Bosne i Hercegovine.Najmanje.Razrahatili smo se u nacionalnom jednoumlju,a Bakir budi siguran likuje u svom "krvavo" stecenom dvorcu sto postoje ljudi koji vjeruju svim njegovim ublehama.
TO je jadno i zalosno!
DiplomataSaSela

#128 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by DiplomataSaSela »

Vodenjak wrote: Isto tako, ne zna @Vodenjak ni knjige pisati niti filmove praviti ali jako dobro zna koja je knjiga dobra i koji film vrijedi pogledati!
Posto evo se vidi da si plaho pametan kazi nam jos ako su Alija i SDA krivi za ovolike mrtve Bosnjake u ovome ratu,jer vodili su drzavu,koje kriv za klanja 1941-42-43...jesu li krivi ondasnji komandant i partija...
iz dna duše

#129 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by iz dna duše »

@Diplomata Sa Sela
Vama bolan niko ne osporava pravo da glasate za svoju SDA.
Samo bogati nemoj da iko i meni i ostalim to natura, dakle "da zbijemo redove i glasamo za SDA"
I ko kaže da kritikujući SDA i Bakira Izetbegovića, mi smo za Dodika i četnike i da ne osudjujemo genocid nad jadnim Srebreničkim narodom? Sramotno je to šro govorite.

A zna se već sada ko je izdao Srebrenicu i sada glume dušebrižnike. Ko prebaci Nasera Orića u Tuzlu helikopterom, a njegov narod ostade na milost i nemilost? Moj babo nije, nečiji jeste... Zna se ko je dao Doboj, iako je nekoliko dana pred Dejton bio gotovo prazan i mogla ga je armija BiH uzeti sa 100 vojnika. Dobojlije su ginule u rovovima, misleći jadni da će se krenuti na Doboj, gdje su im ostali njihovi najdraži.
Ginuli su tu, a na kraju se ispostavilo da SDA nije htio Doboj i da su oni branili Tešanj i Gračanicu. (A drago mi je da su bar oni opstali, iako su puno granatirani i imali i oni puno žrtava...) SDA je dao grad Doboj, koji se nalazi na strateškom položaju u zamjenu za....ne želim da spominjem koje gradove, jer ne želim te ljude da povređujem, neka ih kod njihovih kuća.
Znte li Vi kada je to bilo: Jedna država, jedna partija, jedan narod....i šta je bilo sa tom partijom, tim vođom, tim narodom...
popajic

#130 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by popajic »

Ljudi moji,kako se samo vrijedjate i palite zbog jednog Bakira.
Nije vam je vazan ni njegov moral,ni njegova ljudskost ni politicka sposobnost,ni nacin na koji je prosirio svoju imperiju...sve mu to aminujete jer je ,eto,clan SDA i jer nosi to prezime.
Pa kad njega kao osobu nemate cime odbraniti(a sto li bi ga i branili?),onda idete u istoriju koja s njim nema veze da bi se zamaskirala ova tek prosla u kojoj je isti imao debele veze i dobro se omrsio.
Preko vasih ledja,dragi mu podanici,bas preko vasih ledja !A vi ih i dalje poturajte za njega bez da se upitate je li to on ikad za vas ucinio.
Vodenjak

#131 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote:
Vodenjak wrote: Isto tako, ne zna @Vodenjak ni knjige pisati niti filmove praviti ali jako dobro zna koja je knjiga dobra i koji film vrijedi pogledati!
Posto evo se vidi da si plaho pametan kazi nam jos ako su Alija i SDA krivi za ovolike mrtve Bosnjake u ovome ratu,jer vodili su drzavu,koje kriv za klanja 1941-42-43...jesu li krivi ondasnji komandant i partija...
Nisi ti glup i to i jeste ono najgore...
Ti si samo bezobrazan i podlo podmeces na jednako podao nacin na koji su oni koje tako vatreno branis ubijedili obicnog malog covjeka da su mu oni jedina nada i spas! Ti si njihov piun i pomazes im da i ovo malo naroda sto je ostalo normalnog slude do kraja i uvedu u jednu avliju u kojoj ce se osjecati svoji na svom!
I benli ce biti - na svom jer ce im jedino on i preostati! :x

Tebe sto se tice, na mojoj listi ides na Ignore!
zlatiborka

#132 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by zlatiborka »

Nisam mogla odoliti da ovo ne postam ovdje:

FOKUS
Piše: Faruk Borić [email protected]
09/07/08

Da poživi Branković

Postoji stara narodna priča o vladaru koji je despotski stolovao svojom kraljevinom. Svi su željeli njegovu što skoriju smrt, osim jedne starice koja je uzvikivala - dabogda poživio još stotinu godina. Kada su je vrli znatiželjnici upitali zašto želi dugovječnost silniku, ona je objasnila kako se sjeća vremena vladavine vladarovog djeda, silnika. Pa su svi željeli njegovu smrt. Umrije on, naslijedi ga sin, još gori i suroviji. Pa su svi priželjkivali da sinovljeva strahovlada potraje što kraće i u tu svrhu Boga molili. I umrije sin, naslijedi ga njegov potomak, još gori i suroviji. Zato, prizna starica, molim Boga da poživi ovaj, jer će sljedeći nasljednik mrskog djeda i još mrskijeg oca biti, narodu, u vlastodržačkom krešendu, najgori od svih.

Pade mi na um ova srednjoškolska storija dok gledam kako sa naslovnica dnevnih novina naš (izvršni) vladalac Nedžad Branković poručuje kako ne pomišlja da odstupi, a već sam se ponadao da u njemu ima minimum samurajske (što bi reći, bošnjačke) časti da prizna kako nije u stanju (o)vladati manje naprednim dijelom BiH, Federacijom, iako ga zbog toga sažalijeva čak i Milorad Dodik! A da smo imali sreće u razvoju washingtonskog čuda od bošnjačko-hrvatskog saveza i čelnih ljudi istog, nismo. I, baš kao u priči s početka teksta, sve gori od goreg se ustoličavao. A, da stvar bude gora po odnose federalnih partnera i po crni bh. usud, svaki je bio Bošnjak.

Edhem Bičakčić danas je politički rekonvalescent, i malo ko se sjeća kako je izdašno davao u stranačku seharu presipavši iz vladinih fondova. Ipak, nekako smo se nadali da je to poslijeratno vrijeme najgore što je državu (Federaciju) zadesilo i da dubljeg od tog dna nema.

Onda je, po svjedočenju mladomuslimanskih gerontofila, zavladalo mračno doba Alijanse za promjene, a tračak nade po državu se ukazao u liku Alije Behmena, kojem je finansije, umjesto Bičakčićevog Čovića, uređivao Nikola Grabovac, ničim prokazan kao mešetar i hohštapler. Brzo smo se vratili na "pravi put", nije ni dvije godine trajalo, Ahmet Hadži­pašić, Krajišnik iz Zenice, potrudio se da nakon veličanstvenih najava, završi u povijesnoj ropotarnici čak i vlastite stranke, prokazan od medija kao samovoljni egzekutor najcrnjeg tranzicijskog kapitalizma u kojem nema mjesta ni za vjeru ni za nevjeru. Brojne afere, kao u najbolje Bičakčićevo doba, tresle su Federaciju, a Hadžipašić je okončao svoj mandat, okačio kopačke o klin, i - nikom ništa.

Šta onda reći o Nedžadu Brankoviću, višegradskom građevinaru, mladomuslimanskom kadroviku, zlatnom ljiljanu, vlasniku hiljada kvadrata razasutih diljem šeher Sarajeva, koji poručuje kako se ne misli povlačiti pred krupnim problemima, koje je, u najvećoj mjeri, njegova ličnost izazvala?! Za sve Branković ima "razuman" odgovor, ali šta reći kada i Elizabeth Rehn kaže kako Federacija ne funkcionira - prevashodno jer ne funkcioniraju njeni sastavni dijelovi - kantoni? Da ne spominjemo kupljene jahte, lažno ulje, užeglo brašno, frustrirane borce, budžetski bankrot...

Ali, Branković nije izuzetak niti crna ovca. On je tek nastavak jedne konzistentne kvazistranačke, minderske politike rasprodaje i rastrošnosti. Zato, možda je i bolje da nam dugo poživi Branković, jer nakon njega može doći samo neko poput Bakira Izetbegovića. A to bi tek bilo katastrofa.

izvor: danasnje OSLOBODJENJE
Gandalf

#133 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Gandalf »

zlatiborka wrote:Nisam mogla odoliti da ovo ne postam ovdje:

FOKUS
Piše: Faruk Borić [email protected]
09/07/08

Da poživi Branković

Postoji stara narodna priča o vladaru koji je despotski stolovao svojom kraljevinom. Svi su željeli njegovu što skoriju smrt, osim jedne starice koja je uzvikivala - dabogda poživio još stotinu godina. Kada su je vrli znatiželjnici upitali zašto želi dugovječnost silniku, ona je objasnila kako se sjeća vremena vladavine vladarovog djeda, silnika. Pa su svi željeli njegovu smrt. Umrije on, naslijedi ga sin, još gori i suroviji. Pa su svi priželjkivali da sinovljeva strahovlada potraje što kraće i u tu svrhu Boga molili. I umrije sin, naslijedi ga njegov potomak, još gori i suroviji. Zato, prizna starica, molim Boga da poživi ovaj, jer će sljedeći nasljednik mrskog djeda i još mrskijeg oca biti, narodu, u vlastodržačkom krešendu, najgori od svih.

Pade mi na um ova srednjoškolska storija dok gledam kako sa naslovnica dnevnih novina naš (izvršni) vladalac Nedžad Branković poručuje kako ne pomišlja da odstupi, a već sam se ponadao da u njemu ima minimum samurajske (što bi reći, bošnjačke) časti da prizna kako nije u stanju (o)vladati manje naprednim dijelom BiH, Federacijom, iako ga zbog toga sažalijeva čak i Milorad Dodik! A da smo imali sreće u razvoju washingtonskog čuda od bošnjačko-hrvatskog saveza i čelnih ljudi istog, nismo. I, baš kao u priči s početka teksta, sve gori od goreg se ustoličavao. A, da stvar bude gora po odnose federalnih partnera i po crni bh. usud, svaki je bio Bošnjak.

Edhem Bičakčić danas je politički rekonvalescent, i malo ko se sjeća kako je izdašno davao u stranačku seharu presipavši iz vladinih fondova. Ipak, nekako smo se nadali da je to poslijeratno vrijeme najgore što je državu (Federaciju) zadesilo i da dubljeg od tog dna nema.

Onda je, po svjedočenju mladomuslimanskih gerontofila, zavladalo mračno doba Alijanse za promjene, a tračak nade po državu se ukazao u liku Alije Behmena, kojem je finansije, umjesto Bičakčićevog Čovića, uređivao Nikola Grabovac, ničim prokazan kao mešetar i hohštapler. Brzo smo se vratili na "pravi put", nije ni dvije godine trajalo, Ahmet Hadži­pašić, Krajišnik iz Zenice, potrudio se da nakon veličanstvenih najava, završi u povijesnoj ropotarnici čak i vlastite stranke, prokazan od medija kao samovoljni egzekutor najcrnjeg tranzicijskog kapitalizma u kojem nema mjesta ni za vjeru ni za nevjeru. Brojne afere, kao u najbolje Bičakčićevo doba, tresle su Federaciju, a Hadžipašić je okončao svoj mandat, okačio kopačke o klin, i - nikom ništa.

Šta onda reći o Nedžadu Brankoviću, višegradskom građevinaru, mladomuslimanskom kadroviku, zlatnom ljiljanu, vlasniku hiljada kvadrata razasutih diljem šeher Sarajeva, koji poručuje kako se ne misli povlačiti pred krupnim problemima, koje je, u najvećoj mjeri, njegova ličnost izazvala?! Za sve Branković ima "razuman" odgovor, ali šta reći kada i Elizabeth Rehn kaže kako Federacija ne funkcionira - prevashodno jer ne funkcioniraju njeni sastavni dijelovi - kantoni? Da ne spominjemo kupljene jahte, lažno ulje, užeglo brašno, frustrirane borce, budžetski bankrot...

Ali, Branković nije izuzetak niti crna ovca. On je tek nastavak jedne konzistentne kvazistranačke, minderske politike rasprodaje i rastrošnosti. Zato, možda je i bolje da nam dugo poživi Branković, jer nakon njega može doći samo neko poput Bakira Izetbegovića. A to bi tek bilo katastrofa.

izvor: danasnje OSLOBODJENJE
Opisa čovjek ovu gamad baš kako treba - hrpa smeća na čelu sa seljoberom , izetbegovićevim malim :lol: :lol:
Karadoz

#134 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Karadoz »

Filozofija tipicnog bosnjackog politicara... nek je poso u drzavnom hajru i malo privatluka nako sa strane ...
saibaba

#135 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by saibaba »

I TO se usudjujes odgovoriti covjeku nakon onih salvi bljuvotina i upucenih meni? :shock:

Jesi li ti uopste procitao sta sam ja na ovoj temi pisao o izjavi Bakira Izetbegovica?
I reci mi, GDJE sam pomenuo Tita i Jugoslaviju na ovoj temi??
Bavis se podmetanjem kao i oni koje branis od mojih kritika! I oni su tako lagali i lagali, podmetali, varali ljude, prijetili im Bogom, trpajuci ih u torove da bi im dzelati lakshe dohakali!

I na kraju, upinji se koliko hoces, upravo nam je Alija ostavio ovakvu BiH u amanet?
Djeda Mraz nije jer ga je Alija prije smrti zabranio, :D Bog isto tako nije, jer, ne bi On to! :wink:
Znaci, neko je morao!

p.s. Dragi moj prijatelju, drugi se put ogranici na jednu temu i odgovaraj na postove koji se na toj temi napisu a ne izvlaci zakljucke onako kako to tebi pashe!
I nemoj braniti Bosnu i Hercegovinu od mene jer zaista ne trebas to raditi. Ona mi je vazda bila na prvom mjestu ako se vec o tim temama prica ali naidjem na probleme s tobom i slicnima kad pokazem da su mi nacionalni torovi strani, ljigavi, neprirodni... Da su samo orudje u rukama mafioza, kriminalaca, neizivljenih idiota, isfrustrirane nedonoscadi...
A lideri svih tih torova su upravo to sto nabrojah. I to bez izuzetka! :oops:[/quote]

ti voliš da držiš bombastične govore, a svaki ti se post svodi na isto, ...
Ti pokušavaš da svališ na Aliju to što se desilo 92, e moj prijatelju da je umjesto alije bio djed mraz isto bi se desilo pa nije alija bio u hrvatskoj ni u sloveniji.. Uostalom Milošević nije bio predstavnik nacionalne stranke.. a ni dodik... a ni kadijević.. Agresija na BiH je davno projektovana i planirana u Beogradu tako da sto se tiče toga mogli smo samo kurcu svirati i ja i ti i alija i kljujić i ostali ...
pusi ba govorancije ..
A to što se tiće hapšenja to sam za i Bakira i Behmena i Lagumdžiju i brankovića i Azru Hadžiahmetović i ostale kome god se dokaže krivica..
I nemoj više da se bavimo posljedicama, ti ljudi su posljedice.
korupcija je proizvod lošeg sistema a ne kriminalnih navika pojedinaca.. Nisu krivi oni nego loš sistem, loše tužilastvo !!!!!!
To kad se ustoji biće periferno jeli predsjednik Alija, Tito, Kulin Ban ili Djed mraz..
saibaba

#136 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by saibaba »

vodenjak voliš da držiš bombastične govore, a svaki ti se post svodi na isto, ...
Ti pokušavaš da svališ na Aliju to što se desilo 92, e moj prijatelju da je umjesto alije bio djed mraz isto bi se desilo pa nije alija bio u hrvatskoj ni u sloveniji.. Uostalom Milošević nije bio predstavnik nacionalne stranke.. a ni dodik... a ni kadijević.. Agresija na BiH je davno projektovana i planirana u Beogradu tako da sto se tiče toga mogli smo samo kurcu svirati i ja i ti i alija i kljujić i ostali ...
pusi ba govorancije ..
A to što se tiće hapšenja to sam za i Bakira i Behmena i Lagumdžiju i brankovića i Azru Hadžiahmetović i ostale kome god se dokaže krivica..
korupcija je proizvod lošeg sistema a ne kriminalnih navika pojedinaca.. Nisu krivi oni nego loš sistem, loše tužilastvo !!!!!!
To kad se ustoji biće periferno jeli predsjednik Alija, Tito, Kulin Ban ili Djed mraz..
DiplomataSaSela

#137 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Vodenjak wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Nisi ti glup i to i jeste ono najgore...
Ti si samo bezobrazan i podlo podmeces na jednako podao nacin na koji su oni koje tako vatreno branis ubijedili obicnog malog covjeka da su mu oni jedina nada i spas! Ti si njihov piun i pomazes im da i ovo malo naroda sto je ostalo normalnog slude do kraja i uvedu u jednu avliju u kojoj ce se osjecati svoji na svom!
I benli ce biti - na svom jer ce im jedino on i preostati! :x

Tebe sto se tice, na mojoj listi ides na Ignore!
Ti si pravo vidovit...mogo bi pocet pisat za one novine expres....ako vec neces da odgovoris ne sekiraj se bolan toliko...evo ja se plaho nasekirah sto idem kod tebe na ignore
:zzzz:
DiplomataSaSela

#138 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

iz dna duše wrote:@Diplomata Sa Sela
Vama bolan niko ne osporava pravo da glasate za svoju SDA.
Samo bogati nemoj da iko i meni i ostalim to natura, dakle "da zbijemo redove i glasamo za SDA"
Kome bolan nama...i ko bolan tebi i ostalima :-? natura ista...odes i glasas za koga hoces....vrijeme naturanje i tebi i meni i ostalima je proslo...
popajic

#139 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by popajic »

@diplomata sa sela
vrijeme naturanje i tebi i meni i ostalima je proslo...
Ma,kakvi jadan ne bio proslo!Hodamo savijeni ko hercegovacki magarci od svega sto nam je natureno na ledja.Jedino sto smo izdresirani da mislimo da hodamo uspravno.
Vodenjak

#140 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Vodenjak »

saibaba wrote:vodenjak voliš da držiš bombastične govore, a svaki ti se post svodi na isto, ...
pusi ba govorancije ..
Moji "bombasticni govori" odjekuju samo u ushima onih kojima smeta kada se dira nedodirljivi Dobricina, ljudi oko njega i politika koju su vodili!
Inace, ti "bombasticni govori" su samo obicne rijeci jos obicnijeg malog covjeka koji je tada sa svojih 30 godina imao priliku da vidi stosta od onoga sto je pomenuta klika uradila i sto NIJE uradila da bi izbjegla katastrofu koju je izazvala agresija iz Srbije. I koja je ponizno nosala noz u ledjima zabijen cijeloj drzavi i narodu iz lijepe njihove.

Dobro si i sam rekao, nije vrijeme da se bavimo posljedicama vec uzrocima!
Zivi bili pa vidjeli, ali ja tvrdim da mi necemo krenuti dalje dok ne ispliva sve sto se desavalo i dogovaralo pocetkom devedesetih godina! Stvari koje i sam znam i koje sam licno dozivio, cuo i prozivio, sasvim su mi dovoljne da na optuzenicku klupu neprijatelja BiH bez ustezanja stavim gospodu koja danas pozivaju na neko tamo jedinstvo naroda.

Mi necemo moci dalje dok se ne prizna da je ona strana koja se deklarativno zalagala za suverenu, jedinstvenu, nedjeljivu BiH kao drzavu ravnopravnih naroda i gradjana bila zapravo, u pocetku jedna od tri sestrice na vlasti, a onda samo jedna od tri zaracene strane na sta je sama pristala. A u oba slucaja to znaci da je bila PARTNER sa onima koji su i Bosnu i bosanski narod u crno zavili!
Mi necemo moci dalje dok si ne priznamo da je politika koja je vodjena za i u ime BiH kakvu opisah gore bila zapravo politika vodjena za uspostavljanje odredjenih odnosa u drustvu koji sasvim sigurno nisu mogli da obezbijede funkcionisanje onakve Bosne i Hercegovine kakva je izglasana na referendumu.
I na kraju, mi necemo moci ici dalje dok si ne priznamo da je u Dejtonu, korijenu svih zala koje se desavaju kod nas od 1996. na ovamo, potpisana zapravo kapitulacija Republike Bosne i Hercegovine. Sam cin, slika sa potpisivanja i imena i funkcije trojice koji to uradise je dovoljan dokaz za tako nesto. O drugim stvarima i da ne govorim.

Sve u svemu, moja slika BiH je ona koja je izglasana na referendumu i ona koja je pocetkom rata prikazana u Rezoluciji Predsjednistva BiH. Tesko ces zato i ti ili bilo ko drugi naci bilo koje slovo koje sam napisao a koje odstupa od te i takve BiH!
Eto.. Ako je tvoja slika nase drzave drugacija, zaludna je svaka diskusija.
Ali sumnjam. Mislim da se ipak ne razlikujemo previse u stavovima. Mozda samo u metodu.
saibaba

#141 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by saibaba »

Vodenjak wrote:
saibaba wrote:vodenjak voliš da držiš bombastične govore, a svaki ti se post svodi na isto, ...
pusi ba govorancije ..
Moji "bombasticni govori" odjekuju samo u ushima onih kojima smeta kada se dira nedodirljivi Dobricina, ljudi oko njega i politika koju su vodili!
Inace, ti "bombasticni govori" su samo obicne rijeci jos obicnijeg malog covjeka koji je tada sa svojih 30 godina imao priliku da vidi stosta od onoga sto je pomenuta klika uradila i sto NIJE uradila da bi izbjegla katastrofu koju je izazvala agresija iz Srbije. I koja je ponizno nosala noz u ledjima zabijen cijeloj drzavi i narodu iz lijepe njihove.

Dobro si i sam rekao, nije vrijeme da se bavimo posljedicama vec uzrocima!
Zivi bili pa vidjeli, ali ja tvrdim da mi necemo krenuti dalje dok ne ispliva sve sto se desavalo i dogovaralo pocetkom devedesetih godina! Stvari koje i sam znam i koje sam licno dozivio, cuo i prozivio, sasvim su mi dovoljne da na optuzenicku klupu neprijatelja BiH bez ustezanja stavim gospodu koja danas pozivaju na neko tamo jedinstvo naroda.

Mi necemo moci dalje dok se ne prizna da je ona strana koja se deklarativno zalagala za suverenu, jedinstvenu, nedjeljivu BiH kao drzavu ravnopravnih naroda i gradjana bila zapravo, u pocetku jedna od tri sestrice na vlasti, a onda samo jedna od tri zaracene strane na sta je sama pristala. A u oba slucaja to znaci da je bila PARTNER sa onima koji su i Bosnu i bosanski narod u crno zavili!
Mi necemo moci dalje dok si ne priznamo da je politika koja je vodjena za i u ime BiH kakvu opisah gore bila zapravo politika vodjena za uspostavljanje odredjenih odnosa u drustvu koji sasvim sigurno nisu mogli da obezbijede funkcionisanje onakve Bosne i Hercegovine kakva je izglasana na referendumu.
I na kraju, mi necemo moci ici dalje dok si ne priznamo da je u Dejtonu, korijenu svih zala koje se desavaju kod nas od 1996. na ovamo, potpisana zapravo kapitulacija Republike Bosne i Hercegovine. Sam cin, slika sa potpisivanja i imena i funkcije trojice koji to uradise je dovoljan dokaz za tako nesto. O drugim stvarima i da ne govorim.

Sve u svemu, moja slika BiH je ona koja je izglasana na referendumu i ona koja je pocetkom rata prikazana u Rezoluciji Predsjednistva BiH. Tesko ces zato i ti ili bilo ko drugi naci bilo koje slovo koje sam napisao a koje odstupa od te i takve BiH!
Eto.. Ako je tvoja slika nase drzave drugacija, zaludna je svaka diskusija.
Ali sumnjam. Mislim da se ipak ne razlikujemo previse u stavovima. Mozda samo u metodu.
Ne ! naprotiv ! u tom pogledu se slažemo 100% ( ali ne harisovo :D ), BiH kakva i treba biti... !!!!
a to u stvari i jeste sušina...
Vodenjak

#142 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Vodenjak »

saibaba wrote:
Ne ! naprotiv ! u tom pogledu se slažemo 100% ( ali ne harisovo :D ), BiH kakva i treba biti... !!!!
a to u stvari i jeste sušina...
;-)

:)
CAKAL

#143 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by CAKAL »

Prestolonasljednik Bakir Izetbegović samo nastavlja politiku razbijanja BIH koju je započeo njegov babo Alija cilj je jasan brini se tobože za bošnjake a oguli ih maximalno i uništi ih intelektualno:Hoče da nas vrati u ona vremena kada je hodža bio glavni za sve a mi da budemio ovce koje če mo samo blejati i moliti tajkune za komad hljeba.(Malo morgen)
popajic

#144 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by popajic »

CAKAL wrote:Prestolonasljednik Bakir Izetbegović samo nastavlja politiku razbijanja BIH koju je započeo njegov babo Alija cilj je jasan brini se tobože za bošnjake a oguli ih maximalno i uništi ih intelektualno:Hoče da nas vrati u ona vremena kada je hodža bio glavni za sve a mi da budemio ovce koje če mo samo blejati i moliti tajkune za komad hljeba.(Malo morgen)
Eh,da je "malo morgen".
To morgen je i jutros osvanulo,kao i prijethodnih jutara.Nije Bakir repa bez korijena.Nismo ni mi,ali nas nekako obrlatise da to zaboravimo.
Dr.Kloc

#145 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Dr.Kloc »

Bakir je visokorangirani kriminalac, čovjek koji drži sve konce u svojim rukama, uspješno manipulišući političkom i kriminalnom scenom (btw. nasljedno pravo na nadimak vožd) ...a OVO njegovo isto mi dodje, kao i ONO čuveno Cerić-evo : "Bošnjaci Bosne i Hercegovine ujedinite se!" iliti u prevodu - Ujedinite se bagro, suzbijte redove da lova ne curi.
Od Bakira me fraz hvata, a od ovog drugog i od hanume mu (sa torbicom Louis Vuitton), blago mi se povraća. ... :cry:
Drvosjeca iz Dejcica

#146 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dr.Kloc wrote:Bakir je visokorangirani kriminalac, čovjek koji drži sve konce u svojim rukama, uspješno manipulišući političkom i kriminalnom scenom (btw. nasljedno pravo na nadimak vožd) ...a OVO njegovo isto mi dodje, kao i ONO čuveno Cerić-evo : "Bošnjaci Bosne i Hercegovine ujedinite se!" iliti u prevodu - Ujedinite se bagro, suzbijte redove da lova ne curi.
Od Bakira me fraz hvata, a od ovog drugog i od hanume mu (sa torbicom Louis Vuitton), blago mi se povraća. ... :cry:
Ma niđe veze, Bakir mi nije drag niti mi je njegova politicka opcija bliska, ali mislim da ovo sto si napisao nema smisla.
Dr.Kloc

#147 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Dr.Kloc »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Dr.Kloc wrote:Bakir je visokorangirani kriminalac, čovjek koji drži sve konce u svojim rukama, uspješno manipulišući političkom i kriminalnom scenom (btw. nasljedno pravo na nadimak vožd) ...a OVO njegovo isto mi dodje, kao i ONO čuveno Cerić-evo : "Bošnjaci Bosne i Hercegovine ujedinite se!" iliti u prevodu - Ujedinite se bagro, suzbijte redove da lova ne curi.
Ma niđe veze, Bakir mi nije drag niti mi je njegova politicka opcija bliska, ali mislim da ovo sto si napisao nema smisla.
NapisaLA :D Hvala.
Drvosječa, može pitanje? A gdje ti živiš?!
U zabludi si ...i naravno da ima smisla jer, ima nas koji znamo mnogo, mnogo više. Za početak, otidji malo na Poljine ...i neke stvari će ti se same kazati :D
I pustimo se više odbrane bošnjačkog identiteta na Izetbegovićev i Cerićev način, jer se zna da su nas ogulili do gole kože, a (KAO!) sve u cilju stvaranja famoznog identiteta (na makijavelistički način). Oni su se bogatili i još uvijek se bogate, a narod nema šta da jede, ubjedjen da bez podrške Izetbegovićevoj pripadajućoj stranci, gubi zauvijek svoj identitet (?!)
Ne budi ovca slijepog stada.
fuXa.ba

#149 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by fuXa.ba »

Nisam procitao sve komentare, ali vidim vecina govori sve negativno!!!!!
Sta je problem u tome ako je Bakir rekao da se treba da ujedinimo, nismo se naucili nista od proslog rata.
I danas dan lajemo jedni na druge , naravno da i meni smeta ta neka politika ukradi sto vise mozes ,ali taj problem nemamo samo mi u Bosni nego i nasi susjedi !!!

PROBLEM JE U TOME STO MI NEMAMO VODJU!!!!!!!!!
Izvinjavam se na velikim slovima

U sustini treba da pocnemo istom politikom kao i srbi .

Ako se politika Bosnjackih politicara ne promjeni u skoroj buducnosti vjerujem da su Bosni dani odbrojani .

Osim toga onoga VELIKOG FASISTU DODIKA trebalo bi dobro izmlatiti :) ,( da me puste sa njim u ring jedan na jedan :) uf pojeo bi ga koliko ga mrzim !!!!)
On nastavlja politiku onoga prvog fasiste karadzica i drugog fasiste mladica

Raja mi ne treba da se oslanjamo na EZ oni nista nece uciniti .........

Ma to ti je velika je.... da izvinete
popajic

#150 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by popajic »

@fuXA.ba
Sta je problem u tome ako je Bakir rekao da se treba da ujedinimo, nismo se naucili nista od proslog rata.
I danas dan lajemo jedni na druge , naravno da i meni smeta ta neka politika ukradi sto vise mozes ,ali taj problem nemamo samo mi u Bosni nego i nasi susjedi !!!

PROBLEM JE U TOME STO MI NEMAMO VODJU!!!!!!!!!
He,problem je bas u tome sto mislimo da nam treba VODJA.Da nas voda.Ovako gluhe slijepe nijeme,inertne!
A Bakirov "svijetli" cilj je da postane bas taj vodja.Ujedinjeno stado,a on na tronu.Kad mogu otac i sin Bush u Americi.sto ne bi mogli Izetbegovici kod nas.Za "nase" dobro,naravno!
Post Reply