SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Skyfox

#126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

PipiDugaDevetka wrote:E, ovo nije bilo u Sarajevu, ali zbog neobičnosti i u očekivanju naredne vijesti o ovom slučaju, ipak ću staviti ovdje:
[url]http://www.novosti.ba[/url] 18.08.2008.g. wrote:Beživotno tijelo Mande M. (71) iz Doknja kod Tuzle nađeno je u zamrzivaču u njenoj porodičnoj kući, saznajemo iz MUP-a Tuzlanskog kantona. Naime, tijelo je jučer oko podne pronašao njen komšija, te odmah obavijestio policiju. On je u kuću ušao nakon što starica nekoliko dana nije izlazila iz nje. Iz policije saznajemo da je tužilac naredio obdukciju tijela Mande M., koja će se obaviti na Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli.

Saznajemo da nema tragova nasilja na tijelu Mande M., a nakon obdukcije će se znati stvarni uzrok smrti.
Cuo sam za ovo jucer isto ko u Americi... :?
dushmanka_sa

#127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dushmanka_sa »

Interesuje me zna li iko šta je bilo sa onom majkom što je ubila curicu? Ne znam sjeća li se iko. Što je bila potrga prije godinu i više oko Tuzle ili Zenice (stvarno se ne sjećam). Na kraju se ispostavilo da je majka kriva za smrt i da je njeno tijelo sakrila negdje u šumu.
uvjek dobar gost

#128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by uvjek dobar gost »

dushmanka_sa wrote:Interesuje me zna li iko šta je bilo sa onom majkom što je ubila curicu? Ne znam sjeća li se iko. Što je bila potrga prije godinu i više oko Tuzle ili Zenice (stvarno se ne sjećam). Na kraju se ispostavilo da je majka kriva za smrt i da je njeno tijelo sakrila negdje u šumu.
Mislim da je u zatvoru.

A jesu li pronašli ko je odbacio tijelo novorođenčeta skoro na lokalitetu blizu Vrela Bosne..?
valterbranisarajevo

#129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

Dana 16.08.2008.godine oko 18,55 sati, obaviještena je I PU da se u devastiranom objektu u ulici Kotromanića, općina Centar Sarajevo, nalazi leš NN muškarca. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo. Izlaskom na lice mjesta zatečeno je beživotno tijelo NN muškarca, koje je preveženo u prosekturu »Bare«, radi vršenja obdukcije. Izvršenom obdukcijom konstatovano je da je smrt nastupila nasilnim putem. Identifikaciju NN lica, na osnovu uvida u fotografije tetovaža na tijelu i pregledom leša, obavili su sestra i zet, a radi se o S.A., rođen 1965.godine, nastanjen u Sarajevu. Nakon niza poduzetih operativno taktičkih mjera i radnji, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo su došli do saznanja da je krivično djelo ubistva izvršeno u kući koja se nalazi u ulici Alifakovac, općina Stari Grad Sarajevo, par dana prije pronalaska leša. Nakon što je od zadobijenih povreda nastupila smrt lica S.A., isto je vozilom NN marke preveženo u zgradu napuštenog objekta u ulici Kotromanića, općina Centar Sarajevo, u cilju prikrivanja izvršenja krivičnog djela. Na osnovu prethodno pribavljene sudske Naredbe izvršen je pretres kuće u ulici Alifakovac, općina Stari Grad Sarajevo, koju privremeno koristi O.T. i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Dana 19.08.2008.godine, službenici policije Odjeljenja za opći kriminalitet MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su slobode N.K., rođen 1966.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, O.T., rođen 1988.godine u Gradačcu i B.A., rođena 1980.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistva, dok se za tri lica čiji je identitet poznat službenicima policije traga. Istog dana, N.K., O.T. i B.A. su uz službeni izvještaj predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
amrica

#130 maloljetnik za volanom skrivio udes

Post by amrica »

Iako je tema vec na izvrno ga lola...

Ljekari se bore za život njemačke državljanke
U udesu učestvovali "golf 3" koji je vozio Andrej Dominik Murasov i "golf 5" kojim je upravljao 17-godišnji Damir V....
26.08.2008. 10:05

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 20.25 sati dogodila u sarajevskom naselju Pofalići opasne po život povrede zadobila je njemačka državljanka Ana Marija Negler.

Na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Hamdije Čemerlića sudarili su se "golf 5" (821-M-436) kojim je upravljao 17-godišnji Damir V. i "golf 3" (STA-ZK-172), za čijim je volanom bio Nijemac Andrej Dominik Murasov.

Teško stanje

U Centar urgentne medicine bolnice Koševo, kako nam je potvrđeno u ovoj ustanovi, dovezeni su Ana Marije Negler i Vildana Bajrović. Obje su bile putnice u "golfu 3".

Vildana Bajrović je prošla sa lakšim povredama, posjekotinama i modricama, ali je bila u šoku. Ana Marije Negler, pored loma obje noge, zadobila je i hematom na glavi, te napuknuća slezene i jetre.

Prema informaciji koju smo dobili od portparola KCUS-a Biljane Jandrić, u veoma teškom i besvjesnom stanju odmah je upućena na operaciju. Do zaključenja ovog broja ljekari su se borili za njen život.

Prema izjavama očevidaca, "golf 5" se velikom brzinom kretao od Marindvora u pravcu Ilidže i utrkivao se sa bijelim BMW-om. U tom trenutku, "golf 3" je na semaforu iz pravca Ilidže skretao ka ulici Hamdije Čemerlića.

"Golf 3" je, kako je sam vozač Murasov naveo, prošao kroz crveno svjetlo, a u njegovu zadnju desnu stranu svom silinom je udario "golf 5" koji se zbog velike brzine nije uspio na vrijeme zaustaviti.

Po dolasku na mjesto udesa, policajci su pored "golfa 5" zatekli samo uplakanu Damirovu majku Igbalu, koja je bila s njim u automobilu. Damir je otišao sa lica mjesta.

Želeći zaštititi maloljetnog sina koji je vozio bez položenog vozačkog ispita, Igbala je navela da je za volanom bila ona.

Bili na kampovanju

Međutim, više osoba je kazalo da je sa vozačevog mjesta izašao mladić, pa je nešto kasnije ona ipak priznala da je vozilom upravljao njen sin i pozvala ga je da se vrati.

Očevici su nam ispričali da je udar bio strahovit. Na oba "golfa" pričinjena je velika materijlna šteta, a "golf 3" njemačkih oznaka je poslije sudara izletio s ceste i završio na trotoaru. Iz njega su se svuda po cesti rasuli šatori, stolice, hrana... Stradale žene i muškarac koji je vozio taj automobil navodno su se vraćali sa kampovanja.

Policajci su mjesto nesreće ogradili trakama, a za vrijeme uviđaja raskrsnica je bila potpuno blokirana i saobraćaj se glavnom gradskom cestom odvijao otežano.
landlord

#131 Re: maloljetnik za volanom skrivio udes

Post by landlord »

Majka bila u autu sa maloljetnim sinom, koji se trkao sa BMW-om? Nevjerovatno.. Bez komentara sam..
vajkrem

#132 Re: maloljetnik za volanom skrivio udes

Post by vajkrem »

dobra su djeca kakvi su im roditelji :x
GianFranco

#133 Re: maloljetnik za volanom skrivio udes

Post by GianFranco »

Beštija htjela da prikrije odgovornost sina i rekla da je ona vozila, a on :run:
Kasnije svjedoci izjavili da je on bio za volanom.
Kjajević Majko

#134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Kjajević Majko »

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 8 saobraćajnih nezgoda i sve su sa materijalnom štetom. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 30 vozača, 10 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i 6 motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.
Sarajevo, 25.08.2008.godine
delightful

#135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

molim vas da se suzdrzite od poziva na nasilje,linc, psovki... dovoljno smo svi inteligentni da mozemo izrazititi svoje misljenje na slikovit nacin bez tih i slicnih pomagala. hvala.
BHG - zbog posta na drugoj temi koja je otvorena u vezi ovog udesa - opomena pred ban.
vjestice, i ti smiri malo, pls :-)
potpuni stranac

#136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by potpuni stranac »

sad mi nista nije jasno, ispade da je ovaj sa golfom 3 prosao kroz crveno i tako skrivio nesrecu. :? :? :?
amrica

#137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

O.
Last edited by amrica on 03/09/2008 16:08, edited 2 times in total.
karanana

#138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

ne kontam, znaci zaustave maloljetnika, napisu mu tu neku prijavu i onda ga puste da nastavi voziti. pa zar to automatski ne bi trebalo da znaci oduzimanje automobila i provodjenje maloljetnika i poziv roditelja da dodju po njega ako vec ne zatvor.
jennisjoplin

#139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jennisjoplin »

karanana wrote:ne kontam, znaci zaustave maloljetnika, napisu mu tu neku prijavu i onda ga puste da nastavi voziti. pa zar to automatski ne bi trebalo da znaci oduzimanje automobila i provodjenje maloljetnika i poziv roditelja da dodju po njega ako vec ne zatvor.
pa zar ne mogu roditelji na godisnji odmor jedno pola godine i to besplatno na goli otok, tito dragi :(
fixer

#140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

zasto, zasto vise nisam maloljetan? sad sam tek upoznat s prednostima tog vremena. na iducim izborima glasam za stranku koja obeca da ce se povecati broj godina koje trebas imati da bi bio punoljetan - negdje 30 kuka, a tek postajes punoljetan. :)
Kjajević Majko

#141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Kjajević Majko »

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 24 saobraćajne nezgode, od toga 2 sa nastradalim licima i 22 sa materijalnom štetom, kojom prilikom su 2 osobe teže, a jedna lakše povrijeđena. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, 10 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i 10 motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.
Sarajevo, 26.08.2008.godine

To je 20 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita samo u zadnjih 48 sati.
terapija

#142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terapija »

Kjajević Majko wrote:U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 24 saobraćajne nezgode, od toga 2 sa nastradalim licima i 22 sa materijalnom štetom, kojom prilikom su 2 osobe teže, a jedna lakše povrijeđena. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, 10 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i 10 motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.
Sarajevo, 26.08.2008.godine

To je 20 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita samo u zadnjih 48 sati.
To je samo broj iskljucenih, koliko ih se samo izvuklo ?? :shock: :shock:
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Big Boy »

Neke vijesti se slobodno mogu staviti u one stare rubrike koje su se zvale "vjerovali ili ne".

Zamisli ti... 17 godina i vozi bez vozacke. I jos koga vozi ? Mater svoju rodjenu. :|

Pitam se samo ko je tu gori ?!?

Sta li je bila fora... stara, da samo vidis kako Ja znam voziti. Ako ovako nastavim ima da me uskoro zovu u Formulu 1.

Vidi, kako samo preskacem papke koji cekaju na semaforu. I... ups, malo sam previse nacepio. Mogu li sad dobiti novi BiBi za 18-sti rodjendan ? Mogu li, mogu li ? :|
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

ooo vidi majke kako štiti sina
jebote ta veza je fakat neraskidiva...
Gile Šampion

#145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gile Šampion »

Eh sad...da je u ovoj našoj bezveznoj državi zakon kako treba,trebalo bi podnijeti i krivične prijave protiv onih osoba,tačnije sudija u nadležnom opštinskom sudu kojima je bio taj predmet dostavljen po pitanju kažnjavanja lica koje je 3 puta upravljalo motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita,a one(sudije) očigledno nisu ništa učinile(barem po izjavi zamjenika komandira saobracajne policije gosp.Selimovica),već su prijavu zašuškali negdje u ladicu...

Taj mali,balavi krelac je sigurno neki tatin sin,koji do sada nije snosio nikakve sankcije,a vjerovatno i sada će se izvući sa zabranom polaganja od 2-3 godine i nekom smiješnom novčanom kaznom.

Levati znaju podnositi prijave kada normalan vozač zaboravi da koristi sigurnosni pojas,a ovi u sudu jedva dočekaju da mu uzmu 40 KM,dok ovakvi monstrumi neometano divljaju po cesti.

Policija i sudstvo= ista vnaGo

Sve to treba raspustiti i kući poslati.
drama

#146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drama »

komi wrote:ooo vidi majke kako štiti sina
jebote ta veza je fakat neraskidiva...
ne znas ti, bolan, sta je majcinska ljubav...

ma djete je on jos, znas mladost ludost... nije on nikog htio povrijedit'
rek'o je nece vise...
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Big Boy »

Sjecam se da sam jednom poodavno bio kod tetke a tu je bila i neka njena komsinica.

Pricalo se o autima i nesrecama i ta njena komsinica s uzdahom rece, onaj moj sin je vec dva auta razbio (koliko se sjecam nije imao preko 20). Evo, ganjam da mu kupim treci ali ce sad dobiti neku krntiju. Nedam mu ja vise para na to.

Sekund poslije... eh, ali sta ces. Bolje i to nego da se drogira. :|

Meni samo upitnici iznad glave... :?

Tada to nisam ni shvatio previse ozbiljno ali ocito da ima stavova boli glava. :cry:
weed

#148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by weed »

Big Boy wrote:Neke vijesti se slobodno mogu staviti u one stare rubrike koje su se zvale "vjerovali ili ne".

Zamisli ti... 17 godina i vozi bez vozacke. I jos koga vozi ? Mater svoju rodjenu. :|

Sta li je bila fora... stara, da samo vidis kako Ja znam voziti. Ako ovako nastavim ima da me uskoro zovu u Formulu 1.

Vidi, kako samo preskacem papke koji cekaju na semaforu. I... ups, malo sam previse nacepio. Mogu li sad dobiti novi BiBi za 18-sti rodjendan ? Mogu li, mogu li ? :|
Ma ja bi mu tu njegovu naopaku mater kaznio zatvorom i zavrsio pricu... nasao sam se na licu mjesta, kad se ovaj sudar desio i ne mogu da vjerujem da je pustila sina debila - prvo da vozi taj auto, pa onda kad se nesreca desila da pobjegne sa lica mjesta... jedni mi kad se ovo tolerise i kad za ovakve stvari nema preventivne mjere... sramota!

:angry:
Fiore

#149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Fiore »

hladovina wrote:
Big Boy wrote:Neke vijesti se slobodno mogu staviti u one stare rubrike koje su se zvale "vjerovali ili ne".

Ma ja bi mu tu njegovu naopaku mater kaznio zatvorom i zavrsio pricu... nasao sam se na licu mjesta, kad se ovaj sudar desio i ne mogu da vjerujem da je pustila sina debila - prvo da vozi taj auto, pa onda kad se nesreca desila da pobjegne sa lica mjesta... jedni mi kad se ovo tolerise i kad za ovakve stvari nema preventivne mjere... sramota!

:angry:
Vjerujem ima ovdje mnogo ocevidaca.,same nesrece.. jedan sam od njih.. Pitam se od tog dana., jel vise previse svega ovoga.. do kada ce trajati.. do kada ce gospoda iz policije., kantonalne., saobracajne.. gotiviti babine sinove?
Do kada ce holesterol gospodje biti iznad svih gradjana ovog grada.. do kada ce provincija biti povlastena u odnosu na kulturne gradjane?
Ne bih zelio nikome da se ista ovako desi.. ali ako JA budem u pitanju., uzimam pravdu u svoje ruke ., kada sistem-zakoni ne funkcionisu..

Ti INSPEKTORE BRKO koji dijelis "pravdu" hoces li biti posteniji ., normalniji.,ako na ulici nastrada neko od tvojih? :bih:
jennisjoplin

#150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jennisjoplin »

sad na rsg kazu obustavljen saobraćaj popuno od 11:20 na putu lašva-kakanj radi uviđaja, da nije opet onaj sa pofalica, ma jel' to moguće :mrgreen:
Locked