djes prognozer, spanija ima jos jednu utakmicu na prvenstvu, ne moze doc do rusa nikakocyprus wrote:Ma rastaviše ih, uništiše, zgaziše, razvališe... uh neću više glagola da bacam. Rusima svaka čast, al nagaziće oni opet na Španiju
.
Aršavin, uz Ronalda i Ibrahimovića trenutno najbolji svjetski igrač.
EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Neelix
#126 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
- cyprus
#127 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
E recimo da nas Obala Slonovače pobjedi, ja mislim da Vaha do kraja života ne bi smio kućiSiSaJuMe wrote:Robben je povrijedjen i nije mogao igrati,. no ni on nebi ruse uzdrmo,. Jednostavno rusi su bili ODLICNI,.
WAU,. sad sam odgledo interviju Guus Hiddink-a i Johan Cruijff-a. Cestitaju mu iz srca na pobjedi (pobjeda protiv svoje drzave) Kaze Cruiff da jedino se mora izvinit jer je Guus prije utakmice govorio kako ima los tim. Hebo te patak kako ljudi imaju RESPEKT . Sjebo sobstvenu drzavu i jos mu cestitaju. Svaka cast Nizozemci.
E sad kad se sjetim jucerasnjeg urlanja - gdje smo mi a gdje su Nizozemci ,,,,,,,,,,,,,,,,,
- cyprus
#128 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
E sjetih se. Zar se Pavlyuchenko ne izgovara Pavljučenko, a ne Pavličenko? Isto važi i za Sycheva (Sičev, a ne Sučev). Baho malo pomješo ćirilicu i latinicu
Correct me if I wrong.
Correct me if I wrong.
Last edited by cyprus on 22/06/2008 01:23, edited 1 time in total.
-
san darius
#129 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
'na papiru' sam navijao za nizozemce, ali rusi su debelo zasluzili pobjedu.
super decki igraju, uz to su i simpa, nepretenciozni, bas onako sportski djeluju.
uz sve, onaj slovacki kadija ih je bezocno podkradao i krao cijeli mec.
nema vise slabih i malih, nema vise sigurnih (jedine velike momcadi su brazil, italija i njemacka). svi sve znaju.
stvar je trenutne inspiracije, dobrog dana i male pomoci fortune da netko pobijedi ili izgubi.
i naravno, srca u junaka. danas su rusi imali hladniju glavu, brze noge i vece srce od nizozemaca.
sutra bi, moguce, bilo obrnuto.
pobjeda rusije zasluzena je i cista kao suza. pobjeda rusije je pobjeda nogometa.
tako se to radi, maljciki! kapa dolje.
san darius
super decki igraju, uz to su i simpa, nepretenciozni, bas onako sportski djeluju.
uz sve, onaj slovacki kadija ih je bezocno podkradao i krao cijeli mec.
nema vise slabih i malih, nema vise sigurnih (jedine velike momcadi su brazil, italija i njemacka). svi sve znaju.
stvar je trenutne inspiracije, dobrog dana i male pomoci fortune da netko pobijedi ili izgubi.
i naravno, srca u junaka. danas su rusi imali hladniju glavu, brze noge i vece srce od nizozemaca.
sutra bi, moguce, bilo obrnuto.
pobjeda rusije zasluzena je i cista kao suza. pobjeda rusije je pobjeda nogometa.
tako se to radi, maljciki! kapa dolje.
san darius
-
elSaik
#130 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Mislim da si upravu.cyprus wrote:E sjetih se. Zar se Pavlyuchenko ne izgovara Pavljučenko, a ne Pavličenko. Isto važi i za Sycheva (Sičev, a ne Sučev). Baho malo pomješo ćirilicu i latinicu![]()
Correct me if I wrong.
-
laku noć
#131 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Ro-si-ja,Ro-si-ja 
-
volume
#132 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
cyprus wrote:E sjetih se. Zar se Pavlyuchenko ne izgovara Pavljučenko, a ne Pavličenko? Isto važi i za Sycheva (Sičev, a ne Sučev). Baho malo pomješo ćirilicu i latinicu![]()
Correct me if I wrong.
Nisam skontao, kod ovog prvog y izgovaras kao u a kod drugog kao i. Ja mislim da je pravilno Pavlicenko i Sicev.
Correct me if I wrong!
- cyprus
#133 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
U prvom slučaju ide: pavLYUchenko, a lyu, ako se ja imalo razumjem u slova prije će se izgovarat kako lju nego kao li.volume wrote:Nisam skontao, kod ovog prvog y izgovaras kao u a kod drugog kao i. Ja mislim da je pravilno Pavlicenko i Sicev.
Correct me if I wrong!
Drugi slučaj: sYchev, je drugačiji jer y stoji samo i ako se nalazi između dva suglasnika valjda bi se trebalo izgovarat kao i, al Bahu je očigledno povuklo ćirilićno slovo y (u).
Toliko o nebitnim stvarima, al više mi se stvarno popeli na glavu naši komentatori sa Pavličenkom
PS Da ne spominjem Portugalce i Turke gdje ne znaju gdje ide Š a gdje S pa pucaju ofrlje.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#134 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
A jesu nadigrali holandeze sto jest-jestBetter Man wrote:Utakmica je bila odlična. Rusi su odigrali briljantno. Zaista za ne povjerovati da su u svim segmentima igre nadigrali Holandiju. Nakon što su izjednačili opet su stali sa igrom i u produžetcima nisu imali tupav šut po golu. Samo zahvaljujući velikom Edwinu Van Der Saru nisu pretrpili veću katastrofu. Glavni tvorac ovog Ruskog uspjeha je Guus Hiddink. Čovjek je genijalno postavio igru svoje ekipe. Vidi se da je Holanđanin i da napamet zna sve štoseve i finte Holanđana i upravo ih je pobjedio njihovim načinom igre, odnosno totalnim fudbalom. S ovakvom igrom Rusi mogu na krov Evrope. Od Ekipa koje su ostale ni pod razno ne bih volio na krovu Evrope vidjeti Njemce i Turke, dok bi volio da to Budu Španci ili Rusi.
P.S opet neko spominje balet......talijane
-
The 51st State
#135 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
arsavil=raspucin, nevjerovatan igrac koji bi mogo nasljediti zidanovu karizmu. rusi su demontirali neodredjene holandjane (puno zuje, a meda ni ne daju) , barem u ovoj utakmici. sve u svemu vecerasnji perfomans rusije vraca vjeru u fudbal kao igru gdje se ne robuje sablonima i gdje je ultimativni cilj nadigrati protivnika.
- madalen
#136 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Kod prvog je tacno prezime na ruskom ovako Павлюченко ( лю je kao lju )i izgovara se kao Pavljuchenko ,kao ono я тебя люблю ja tebja ljublju.volume wrote:cyprus wrote:E sjetih se. Zar se Pavlyuchenko ne izgovara Pavljučenko, a ne Pavličenko? Isto važi i za Sycheva (Sičev, a ne Sučev). Baho malo pomješo ćirilicu i latinicu![]()
Correct me if I wrong.
Nisam skontao, kod ovog prvog y izgovaras kao u a kod drugog kao i. Ja mislim da je pravilno Pavlicenko i Sicev.
Correct me if I wrong!
Kod drugog je Дмитрий Сычев Sichev Ja bih prije rekla da se izgovara kao u iz grla ,znaci Suchev..
Nebitno al eto ...
- JThomas
#137 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
nešto sinoć kontam gledajući utakmicu, ako zenit st.petersburg ostane u ovm sastavu u kojem je (a sve su izgleda šanse da hoće), mogao bi 'ladno dići i ligu šampiona
a hiddink je bastenov "babo"
a hiddink je bastenov "babo"
- fantom slobode
#138 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Ma ORANJE sta vam je??? De,mojne paorske nacije. Oni se vecinom znaju dobro prodati, Robenu, van de Vartu i van de Saru svaka cast, ostali su mudo Marjanovo. Kada dobiju prvi go, ne ide nikako, lako je bilo do sada cucati i cekati da protivnik pogrijesi, pa u kontru. Velika je sega sto kao ovi veliki profesionalci iz Holandije, nakon 7 dana odmora ne mogu da trce 120minuta, bacalo ih je svuda po terenu od dobijenih grceva. Jedno je navijati, to je u redu, ali slijepo navijati, e to bas i nije nesto, narocito kada se radi o reprezentaciji neke strane zemlje, tamo negdje daleko. Drago mi je sto oni silni holandski navijaci odose kuci ko popisani, bili su ubjedjeni da ce da slave po Svicarskoj.Meni je zao sto ih Rusi ne nakantase, bilo je onako realno gledano za jedno 6:1. A o kradji penala, to je posebna prica, tada je susret mogao biti odlucen, opet ta protekcija za zapadne zemlje, mito i korupcija u najgorem obliku.pustopoljina wrote:placite sa mnom jesenje kise![]()
- Saian
#139 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
lale su sinoc ruski matematichari, doktor Ashavin i profesor Pavlyuchenko, pomnozhili s nulom, ko beba zvechku ih razbili

- Epitop
#140 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Gdje su sad oni što su se kleli u Holandiju i njihovo osvajanje Eura? Nisam vjerovao u onako nadmočnu igru Rusije. Mislio sam da će Holađani proči iako sam navijao za Rusiju. Interesuje me čime se oni Rusi pucaju pa onako trče u produžetku? 
- pustopoljina
#141 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
znam,smrc,znam...pa kad mi se svidjaju...hajde,barem je silvija najljepsa :
http://ek.nusport.nl/20080620/in-de-kan ... ot-ek-babe
rusi su fakat bili dobri, ali me pogodilo sto su holandjani bili ODMORNIIIIII,tj.(h)orni za igre...bas sam ih vidjela kao pobjednike...sad me vise nista ne zanima...mozda turska-njemacka,cisto da vidim koliki su divljaci njihovi fanovi-na ovo mislim:
http://www.net.hr/servlet/redir?suffix= ... e=20080619
http://ek.nusport.nl/20080620/in-de-kan ... ot-ek-babe
rusi su fakat bili dobri, ali me pogodilo sto su holandjani bili ODMORNIIIIII,tj.(h)orni za igre...bas sam ih vidjela kao pobjednike...sad me vise nista ne zanima...mozda turska-njemacka,cisto da vidim koliki su divljaci njihovi fanovi-na ovo mislim:
http://www.net.hr/servlet/redir?suffix= ... e=20080619
-
elSaik
#142 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Eh, kad su neki od nas pisali da Holanđani nisu za 3 gola nadmoćniji od Italijana niti Rusi za 3 slabiji od Španaca, već da je više sreća riješila te utakmice tim rezultatim bili smo napadnuti da nemamo pojma o fudbalu. Molim sve navijače Holandije da večeras pozorno prate dešavanja na terenu i igru Italije i neka vide kako se igra protiv favorita.

-
Borej
#143 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
ja sam se nadao da bi rusi mogli nesto vishe napravit, uvalit gol nekad na kraju, penali i slicno ali da ce ih ovako demontirat u svakom elementu ove igre trkacki, takticki ali i tehnicki, fascinanatno.
jasno je da je ruski fudbal debelo u usponu ali poslije ovog se vidi snaga te lige koja bi mogla vrlo brzo izbacit francusku iz petice.
arsavin u dvije utakmice koliko je igrao pokazao vishe od ostalih igraca na ovom prvenstvu i to debelo....
jasno je da je ruski fudbal debelo u usponu ali poslije ovog se vidi snaga te lige koja bi mogla vrlo brzo izbacit francusku iz petice.
arsavin u dvije utakmice koliko je igrao pokazao vishe od ostalih igraca na ovom prvenstvu i to debelo....
-
elSaik
#144 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Pa dobro, nije baš da im je čitava liga jaka. Okosnicu repke im čine igrači dva tima, CSKA i Zenit.Borej wrote:ja sam se nadao da bi rusi mogli nesto vishe napravit, uvalit gol nekad na kraju, penali i slicno ali da ce ih ovako demontirat u svakom elementu ove igre trkacki, takticki ali i tehnicki, fascinanatno.
-
Bušman
#145 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Lokomotiva, Spartak, Saturn, Rubin Kazan... Sve jaki timovi sa dobrim budzetimaelSaik wrote:Pa dobro, nije baš da im je čitava liga jaka. Okosnicu repke im čine igrači dva tima, CSKA i Zenit.Borej wrote:ja sam se nadao da bi rusi mogli nesto vishe napravit, uvalit gol nekad na kraju, penali i slicno ali da ce ih ovako demontirat u svakom elementu ove igre trkacki, takticki ali i tehnicki, fascinanatno.
-
Borej
#146 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
ma dobro nisam ni rekao da je cijela liga jaka, mislim da tu ima jos par ozbiljnih klubova. ni u francuskoj nemas puno vishe jakih klubova i ne kazem da je ta liga jaka kao i francuska ali tendcija zadnjih godina postaje jasna i ako nastave ovako onda svakako mogu daleko i klupskom fudbalu. imaju problema klima, geografski polozaj ali imaju lovu......
- Renta
#147 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
I ja sam zaista uživao u igri rusa. Arshavin je novi maradona, fenomenalan igrač, mogao bi lako postati igrač prvenstva ako Rusi uđu u finale.. Očekivao sam veći otpor nizozemaca ali izgleda da im rusi nisu to dozvolili. Jaki su a Hrvatska je s njima dva puta igrala neriješeno.. Tek se sad vidi koliku priliku su propustili hrvati..
-
Bušman
#148 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Po UEFA rankingu su prosle godine bili 6. liga Evrope... Iza njemacke ligeBorej wrote:ma dobro nisam ni rekao da je cijela liga jaka, mislim da tu ima jos par ozbiljnih klubova. ni u francuskoj nemas puno vishe jakih klubova i ne kazem da je ta liga jaka kao i francuska ali tendcija zadnjih godina postaje jasna i ako nastave ovako onda svakako mogu daleko i klupskom fudbalu. imaju problema klima, geografski polozaj ali imaju lovu......
-
elSaik
#149 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Ček. Jel to po tome rankingu, francuska liga ispred Bundeslige?Bušman wrote:Po UEFA rankingu su prosle godine bili 6. liga Evrope... Iza njemacke ligeBorej wrote:ma dobro nisam ni rekao da je cijela liga jaka, mislim da tu ima jos par ozbiljnih klubova. ni u francuskoj nemas puno vishe jakih klubova i ne kazem da je ta liga jaka kao i francuska ali tendcija zadnjih godina postaje jasna i ako nastave ovako onda svakako mogu daleko i klupskom fudbalu. imaju problema klima, geografski polozaj ali imaju lovu......
-
mostarac
#150 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
rekoh li ja da holandija ne ide u polufinale