Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
RenaTTa wrote:Eh ovako, posto je anais_nin u jednom svom postu napisala kako nebi bilo loshe da postavljamo slike mjesta gdje zivimo
evo ja sam odlucila otvoriti ovu temu (nadam se da nece zatvoriti)
pa pocinjem, evo vam slika iz Izraela i Rehovot-a (grada u kom ja zivim)
Eto biche josh slika
Uskoro ćeš nam se javljati iz multietnične Palestine
iako su mnoge slike same od sebe prepoznatljive, za neke ipak ne mogu identificirati koji su to gradovi, mjesta, drzave....
pa bih vas zamolio da stavljate imena gradova pored slika, kako bih bez ometanja i right-klikanja u cilju ID-a, mogao uzivati u vasim prekrasnim slikama destinacija u kojim boravite/zivite. hvala.
ovdje sam rodjena .........Bosanska dubica ......
ovdje sam osnovnu i srednju zavrsila ...vitez .........danas ne volim da mi ime poimenu od ovog grada.....
ovdje sam studirala ....sarajevo .uvijek je ostalo lijepo sjecanje na ovaj grad .....
ovdje je poceo moj izbjeglicki zivot.....münchen ...... .lijep grad samo meni osta u jako ruznom sjecanju .........hladan , i mogo bi covjek umrijeti niko ne bi primjetio ...
ovdje zivimn vec dosta godina , lijep grad..puno nase raje ..........Augsburg .....
čime se potvrđuje da je ovaj forum pravi dijasporaški...štaš, ima se, može se...
ja budala nisam vjerov'o kad su mi tvrdili da je masa izbjeglica zahvalna karadzicu i mladicu...sad su oni stanovnici svijeta, nije sala zive u bljestavim metropolama, ali njima je i dalje najteze, nema bosne nigdje, ali ni plata od par hiljada eura/dollara, jel tako dijasporasi...
ps. stavio bih silke Visokog gdje sam rodjen, gdje zivim i gdje cu (najvjerovatnije) okoncat, ali bojim se da to niko nece primjetiti od bljestavila i raja na zemlji u vidu Ammana, Beiruta, washingtona, sidneya , Ivy koja je dobila milion maraka stipendije i tsl...
kako zavidim vama koji zivite na bliskom istoku. tako bih volio posjetiti liban, siriju, izrael, jordan. ako bog da mozda bude hajra i odem na put u beirut na jesen.
ovo je par slika iz malmea gdje zivim.izuzetno interesantan grad, pun zelenila,lijepih parkova, ali i sa ruznim zgradama napravljenim na mjestu gdje su stajale stare zgrade i sa predgradjeima gdje ima dosta stranaca.
Eborg wrote:Zato me i privlachi... Zamisli mog shoka kada sam jednom boravio u Virginiji.Pridje meni momak,kazhe:"Vidim da si nash,daj da se upoznamo jarane!"
onda bujrum u svako doba ......namah te vodim ovdje
Bevo Mill, City of St. Louis, centar male Bosne (komsija St. Louis spremaj kafu )
Rambo-Amadeus wrote:čime se potvrđuje da je ovaj forum pravi dijasporaški...štaš, ima se, može se...
ja budala nisam vjerov'o kad su mi tvrdili da je masa izbjeglica zahvalna karadzicu i mladicu...sad su oni stanovnici svijeta, nije sala zive u bljestavim metropolama, ali njima je i dalje najteze, nema bosne nigdje, ali ni plata od par hiljada eura/dollara, jel tako dijasporasi...
ps. stavio bih silke Visokog gdje sam rodjen, gdje zivim i gdje cu (najvjerovatnije) okoncat, ali bojim se da to niko nece primjetiti od bljestavila i raja na zemlji u vidu Ammana, Beiruta, washingtona, sidneya , Ivy koja je dobila milion maraka stipendije i tsl...
u potpisu: i zmija bi se otrovala od mene!
ma ciniti se
ali nisu svi otisli tek tako...a Bogami stavi fotku svoga grada, jer on za tebe ima najljepsa i najaca svijetla.
Eborg wrote:Zato me i privlachi... Zamisli mog shoka kada sam jednom boravio u Virginiji.Pridje meni momak,kazhe:"Vidim da si nash,daj da se upoznamo jarane!"
onda bujrum u svako doba ......namah te vodim ovdje
Bevo Mill, City of St. Louis, centar male Bosne (komsija St. Louis spremaj kafu )
Rambo-Amadeus wrote:čime se potvrđuje da je ovaj forum pravi dijasporaški...štaš, ima se, može se...
visocicaguy wrote:ma e ba, nek' bljeste..... al' piramidu nemaju!
ma ok je to, samo kad cemo malo razviti te programe razmjene, malo mi tamo a oni ovamo, i to po mogucnosti na par godina, cisto da naucimo vise cijeniti zivot (mada pod ovim mislim iskljucivo na njih vani, jer normalno, kad zivis tamo, onda imas sasvim drugaciju viziju svijeta i stvarnosti i mislis da je bas od tebe pocelo sve, iliti : DRZAVA (CIVILIZACIJA, IMASCINA I RAHATLUK) TO SAM JA...evo malo po uizoru na samoproklamovanog filozofa "Sapati srca" ili tako nekako...
Rambo-Amadeus wrote:@Ivy - niš'a, samo me se nisi sjetila kad su pare/dolari legli, moglo se je vala i meni izdvojit jedno bar 500$, al' ko shisa mene...
hahahahahaha, pa zar je dotle došlo miša mu? ma, ti bujrum kod mene, gdje god se ja nalazila, imaš džaba klopu, spavanje i turističke obilaske/izlete...to je bolje neg' 500 larado...