Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
giordania

#127 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by giordania »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
fantasticni Petra i Jerash u Jordanu
Eborg

#128 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by Eborg »

Vidi ti ovih ljepota shirom svijeta.Ima li gdje bujruma? :D
x0z0y0

#129 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by x0z0y0 »

giordania wrote:Image

Amman
aaa planiram tamo ici..mozda i neko vrijeme zivjeti!
Stvarno bi voljela vise cuti o Ammanu :) samom zivotu tamo..ne turisticki :D

Jel mozemo otvoriti temu ili na pp o utiscima zivota ..sta valja - sta ne... :)

Hvala :)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:33, edited 2 times in total.
Eborg

#131 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by Eborg »

dzemmo wrote:
Eborg wrote:Vidi ti ovih ljepota shirom svijeta.Ima li gdje bujruma? :D
ima
Sjajno! ;-)
ulpinian

#132 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by ulpinian »

RenaTTa wrote:Eh ovako, posto je anais_nin u jednom svom postu napisala kako nebi bilo loshe da postavljamo slike mjesta gdje zivimo
evo ja sam odlucila otvoriti ovu temu (nadam se da nece zatvoriti) :D :D
pa pocinjem, evo vam slika iz Izraela i Rehovot-a (grada u kom ja zivim) :)

Eto :) biche josh slika ;)
Uskoro ćeš nam se javljati iz multietnične Palestine :-D
dacina_curica

#133 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by dacina_curica »

dzemmo wrote:
ima
ima i kod mene vazda :) sam' sto ne bi bila neka velika promjena :-) .....St. Louis je Bosna u malom :-) :-) :-)
Ivy

#134 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by Ivy »

DO PRIJE 3 GODINE (FORT PIERCE, Florida)

Image

2005-2007 (RIM, Italija)

Image

2007-2008 (BOLOGNA, Italija)

Image

TRENUTNO (ŠEHER)

Image

OD AUGUSTA (WASHINGTON DC)

Image
Last edited by Ivy on 20/06/2008 14:51, edited 1 time in total.
karanana

#135 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by karanana »

iako su mnoge slike same od sebe prepoznatljive, za neke ipak ne mogu identificirati koji su to gradovi, mjesta, drzave....
pa bih vas zamolio da stavljate imena gradova pored slika, kako bih bez ometanja i right-klikanja u cilju ID-a, mogao uzivati u vasim prekrasnim slikama destinacija u kojim boravite/zivite. hvala.
Eborg

#136 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by Eborg »

dacina_curica wrote:
dzemmo wrote:
ima
ima i kod mene vazda :) sam' sto ne bi bila neka velika promjena :-) .....St. Louis je Bosna u malom :-) :-) :-)
Zato me i privlachi... :D Zamisli mog shoka kada sam jednom boravio u Virginiji.Pridje meni momak,kazhe:"Vidim da si nash,daj da se upoznamo jarane!" :D
ladyada

#137 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by ladyada »

Image
ovdje sam rodjena .........Bosanska dubica ......
Image
ovdje sam osnovnu i srednju zavrsila ...vitez .........danas ne volim da mi ime poimenu od ovog grada.....
Image
ovdje sam studirala ....sarajevo .uvijek je ostalo lijepo sjecanje na ovaj grad .....
Image
ovdje je poceo moj izbjeglicki zivot.....münchen ...... .lijep grad samo meni osta u jako ruznom sjecanju .........hladan , i mogo bi covjek umrijeti niko ne bi primjetio ...
Image
ovdje zivimn vec dosta godina , lijep grad..puno nase raje ..........Augsburg .....
Image
Image
Rambo-Amadeus

#138 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by Rambo-Amadeus »

čime se potvrđuje da je ovaj forum pravi dijasporaški...štaš, ima se, može se...

ja budala nisam vjerov'o kad su mi tvrdili da je masa izbjeglica zahvalna karadzicu i mladicu...sad su oni stanovnici svijeta, nije sala zive u bljestavim metropolama, ali njima je i dalje najteze, nema bosne nigdje, ali ni plata od par hiljada eura/dollara, jel tako dijasporasi...

ps. stavio bih silke Visokog gdje sam rodjen, gdje zivim i gdje cu (najvjerovatnije) okoncat, ali bojim se da to niko nece primjetiti od bljestavila i raja na zemlji u vidu Ammana, Beiruta, washingtona, sidneya , Ivy koja je dobila milion maraka stipendije i tsl...

u potpisu: i zmija bi se otrovala od mene!
callmethebreeeze

#139 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by callmethebreeeze »

kako zavidim vama koji zivite na bliskom istoku. tako bih volio posjetiti liban, siriju, izrael, jordan. ako bog da mozda bude hajra i odem na put u beirut na jesen.
:D

ovo je par slika iz malmea gdje zivim.izuzetno interesantan grad, pun zelenila,lijepih parkova, ali i sa ruznim zgradama napravljenim na mjestu gdje su stajale stare zgrade i sa predgradjeima gdje ima dosta stranaca.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
dacina_curica

#140 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by dacina_curica »

Eborg wrote:Zato me i privlachi... :D Zamisli mog shoka kada sam jednom boravio u Virginiji.Pridje meni momak,kazhe:"Vidim da si nash,daj da se upoznamo jarane!" :D
onda bujrum u svako doba :D ......namah te vodim ovdje :D
Image
Bevo Mill, City of St. Louis, centar male Bosne :D (komsija St. Louis spremaj kafu :D )
b.boja

#141 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by b.boja »

Rambo-Amadeus wrote:čime se potvrđuje da je ovaj forum pravi dijasporaški...štaš, ima se, može se...

ja budala nisam vjerov'o kad su mi tvrdili da je masa izbjeglica zahvalna karadzicu i mladicu...sad su oni stanovnici svijeta, nije sala zive u bljestavim metropolama, ali njima je i dalje najteze, nema bosne nigdje, ali ni plata od par hiljada eura/dollara, jel tako dijasporasi...

ps. stavio bih silke Visokog gdje sam rodjen, gdje zivim i gdje cu (najvjerovatnije) okoncat, ali bojim se da to niko nece primjetiti od bljestavila i raja na zemlji u vidu Ammana, Beiruta, washingtona, sidneya , Ivy koja je dobila milion maraka stipendije i tsl...

ma ciniti se :-)
ali nisu svi otisli tek tako...a Bogami stavi fotku svoga grada, jer on za tebe ima najljepsa i najaca svijetla.
Eborg

#142 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by Eborg »

dacina_curica wrote:
Eborg wrote:Zato me i privlachi... :D Zamisli mog shoka kada sam jednom boravio u Virginiji.Pridje meni momak,kazhe:"Vidim da si nash,daj da se upoznamo jarane!" :D
onda bujrum u svako doba :D ......namah te vodim ovdje :D
Bevo Mill, City of St. Louis, centar male Bosne :D (komsija St. Louis spremaj kafu :D )
Kad se samo pojavim i kazhem:"Ja dosh'o!" :lol:
Dr.Cuddy

#143 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by Dr.Cuddy »

Rambo-Amadeus wrote:čime se potvrđuje da je ovaj forum pravi dijasporaški...štaš, ima se, može se...

:skoljka:
visocicaguy

#144 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by visocicaguy »

ma e ba, nek' bljeste..... al' piramidu nemaju! 8)
Ivy

#145 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by Ivy »

8-) š'a sam sad uradila?
mrs. zurbrigen

#146 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by mrs. zurbrigen »

ladyada wrote: ovdje zivimn vec dosta godina , lijep grad..puno nase raje ..........Augsburg .....
Image
Image
schaug her, a schwob... :D

vozdra, komsinice! :D

ja sam u augsburgu godinu dana pohadjala gimnaziju. i svakog petka sam isla u kantinu. :D
al nisam puno nasih vidjala... gdje izlazite?
Rambo-Amadeus

#147 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by Rambo-Amadeus »

Moonlight & Magnolia wrote:

:skoljka:
i tebi :skoljka:
Rambo-Amadeus

#148 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by Rambo-Amadeus »

@Ivy - niš'a, samo me se nisi sjetila kad su pare/dolari legli, moglo se je vala i meni izdvojit jedno bar 500$, al' ko shisa mene... :skoljka:
Rambo-Amadeus

#149 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by Rambo-Amadeus »

visocicaguy wrote:ma e ba, nek' bljeste..... al' piramidu nemaju! 8)

ma ok je to, samo kad cemo malo razviti te programe razmjene, malo mi tamo a oni ovamo, i to po mogucnosti na par godina, cisto da naucimo vise cijeniti zivot (mada pod ovim mislim iskljucivo na njih vani, jer normalno, kad zivis tamo, onda imas sasvim drugaciju viziju svijeta i stvarnosti i mislis da je bas od tebe pocelo sve, iliti : DRZAVA (CIVILIZACIJA, IMASCINA I RAHATLUK) TO SAM JA...evo malo po uizoru na samoproklamovanog filozofa "Sapati srca" ili tako nekako...
Ivy

#150 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

Post by Ivy »

Rambo-Amadeus wrote:@Ivy - niš'a, samo me se nisi sjetila kad su pare/dolari legli, moglo se je vala i meni izdvojit jedno bar 500$, al' ko shisa mene... :skoljka:
hahahahahaha, pa zar je dotle došlo miša mu? ma, ti bujrum kod mene, gdje god se ja nalazila, imaš džaba klopu, spavanje i turističke obilaske/izlete...to je bolje neg' 500 larado... ;-)
Post Reply