Gledam u lika prije par godina, sjedimo pijemo kafu, izas'o iz prdekane za godinu i po. Namjestio sa advokatima i "dokazao" da je bila samoodbrana.
Onako gledajuci ga - prkno jedno obicno, k'o i svako slicno, pijem caj i kontam - sa ovakvima treba treba uvijek biti naoruzan.
Negdje u januaru, silazio sam cestom iz Vogosce prema Sarajevu, guzva je, vidim jedan "nervozan" u mocnom crnom novom BMW-u X6. Malo pa malo zal'jepi se malte ne za gepek, kao i pretekao bi kolonu. Ja vozim, nadjem neku stanicu i lagano. Na Ciglanama poslije nadvoznjaka, prije US ambasade ima onI parking veliki i vidim covjeka kako se pati i ceka kolona da prodje da "uleti" i da se parkira, a drugi opet izlazeci sa parkinga ceka i obojica - ni tam' ni vam'. Stanem, odlucim da ih pustim obojicu, drago mi - guzva je - jebi ga - proradi hedonizam ponekad, onaj gore spomenuti u X6-i pocne blicat mlatarat rukama, itd itd. Iznerviram se i ja (bespotrebno) i pitam gestikulacijom "Sta je problem?" - naglo gas se dodaje, obilazi me, otvaraju se oba zatamnjena prozora, strasna scena
Ova prica je ustvari, nista posebno, demonstracija sile na obicnom covjeku odakle god okrenes.
Kada se popusi metak - u obracunu - u koji sam i sam potencijalno bio uvucen - onda nema sta da se zali.
A taj mali je zaplatio glavom ili je krivo pogledan ili je nekog krivo pogled'o - jeftino da jeftinije ne moze biti.
Obzirom da je imao podebeo dosije - moglo se i ocekivati - pogotovo u gradu (a i drzavi) u kojem ubice slobodno setaju i gdje se zlocin isplati.
To nista ne treba da cudi - npr. stotine srebrenickih egzekutora rade u policiji sumskog entiteta bez ikakvih problema.
Sad mali neka dobro nahrani crve na Bakijama. Mlado je meso bio.