A zasto bi Srbi i Hrvati mrzili Arape? Vecina Arapa je bila sasvim normalna, ljudi koji su se drzali svojih obicaja, manjina ih je pocinila zlocin sto se sad najbolje vidi na haskim sudjenjima, medju samim Arapima je bilo frakcija, bila je jedna grupa koju su vojnici iz El Mudzahida nazivali pljackasima i s kojima su dolazili u konflikt. Pored Arapa, Srba i Hrvata u Armiji BiH je bio veliki broj Albanaca, i Cigana.b@tto wrote: arapi i 7. muslimanska su doprinijeli da srbi i hrvati koji su bili u Armiji BIH ne osjećaju tu vojsku svojm.
Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
Moderator: anex
- Air Ramiz
#126 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
-
b@tto
#127 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
pa nisam ja bio neko ko je arhivirao te odluke i naredbe ,pa da ti ih sad ovdje postavim,znam šta sam čuo od ljudi koji su tu radiliAir Ramiz wrote:b@tto wrote:
zarobila ga je tadašnja TO BIH,ili je već bila Armija BIH,a zarobljen je kao vojnik JNA,pa ti sad vidi.
E pa vidis da ni sam ne znas o cemu pricas. Ponavljam ponovo da je to laz.
nije laž,nego istina,pitaj o tome sefera halilovića
ti navede primjer 1,ponavljam 1 nebošnjaka koji je bio u Armiji BIH i koji je napustio BIH i po tome se ravnaš,aferim.znaš li za divjaka,jovana divjaka koji je za penzionisanje saznao iz novina.
Penzionisan je nakon rata sa jos sedam Bosnjaka generala i to sa najvecom penzijom u drzavi.
i o penzionisanju je saznao iz novina,kako divan način da se jednom srbijancu koji je stao u odbranu BIH dadne do znanja da je ipak pogriješio što je bio u armiji bih
Molim lijepo dokaz, ili odluku, ili naredbu o tome da je selam zvanicni pozdrav.
selam je bio zvanični pozdrav od 94. u generalštabu
Last edited by b@tto on 15/06/2008 09:04, edited 1 time in total.
-
b@tto
#128 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
vidi,ja sam bio u armiji bih,i imao sam problema sa arapima,nekoiliko puta su mene i moju curu zaustavili u zenici i prijetili ,čaki pištoljem ,samo zato što se držimo za ruke.u zenici je 7. muslimanska svako jutro marširala i uzvikivala "za koga za alaha protv koga protiv vlaha",a ti vlasi su svi oni koji nisu bošnjaci.čak su mi i pojedini pripadnici 7. govorili da ja treba da idem u vitez jer mi nije mjesto u zenici iako sam bio u armiji bih.Air Ramiz wrote:A zasto bi Srbi i Hrvati mrzili Arape? Vecina Arapa je bila sasvim normalna, ljudi koji su se drzali svojih obicaja, manjina ih je pocinila zlocin sto se sad najbolje vidi na haskim sudjenjima, medju samim Arapima je bilo frakcija, bila je jedna grupa koju su vojnici iz El Mudzahida nazivali pljackasima i s kojima su dolazili u konflikt. Pored Arapa, Srba i Hrvata u Armiji BiH je bio veliki broj Albanaca, i Cigana.b@tto wrote: arapi i 7. muslimanska su doprinijeli da srbi i hrvati koji su bili u Armiji BIH ne osjećaju tu vojsku svojm.
odošmo mi od teme.
- Gandalf
#129 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
vidi,ja sam bio u armiji bih,i imao sam problema sa arapima,nekoiliko puta su mene i moju curu zaustavili u zenici i prijetili ,čaki pištoljem ,samo zato što se držimo za ruke.u zenici je 7. muslimanska svako jutro marširala i uzvikivala "za koga za alaha protv koga protiv vlaha",a ti vlasi su svi oni koji nisu bošnjaci.čak su mi i pojedini pripadnici 7. govorili da ja treba da idem u vitez jer mi nije mjesto u zenici iako sam bio u armiji bih.
odošmo mi od teme.[/quote]
Čista istina - djeci su divljački trgali naušnice iz ušiju , u početku samo arapi a kasnije i ove naše bradonje - da ne spominjem da su fizički napadali kad bi ljeti vidjeli dobru curu u miniću ili nekog momka koji ima tetovažu - al' zato su se iz svakog pohoda vraćali s vrećama brašna koje su se djelile ispred Studentskog Centra u Zenici i ispred Doma Penzionera u Zenici , dok regularne jedinice ARBIH bi od Mahmuljina i Hadžihasanovića dobili samo prazne riječi
odošmo mi od teme.[/quote]
Čista istina - djeci su divljački trgali naušnice iz ušiju , u početku samo arapi a kasnije i ove naše bradonje - da ne spominjem da su fizički napadali kad bi ljeti vidjeli dobru curu u miniću ili nekog momka koji ima tetovažu - al' zato su se iz svakog pohoda vraćali s vrećama brašna koje su se djelile ispred Studentskog Centra u Zenici i ispred Doma Penzionera u Zenici , dok regularne jedinice ARBIH bi od Mahmuljina i Hadžihasanovića dobili samo prazne riječi
-
nikad_izvini
#130 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
Ti sa livade, ja na livaduAir Ramiz wrote:1. Kofer para je vjerovatno u terorističkom kampu Pogorelica, u kojem spremaju atentat na Babu.nikad_izvini wrote:hrasno38 wrote: Da ti nisi zivota ti iz reisovog kabineta.Gdje je kofer para sa kojim su te uhvatili na Sarajevskom aerodromu? Kad ćeš se povući i pustiti Karića da bude reis umjesto tebe? Kad ćeš se početi baviti stvarnim problemima naroda umjesto sa uvođenjem vjeronauka u vrtiće i pljuvanjem komunjara?Air Ramiz wrote: Da jesam, reis Cerić licno i osobno, i šta onda?
2. Kad ga izabere Sabor IZ-a.
3. Kad se i Sveta Stolica prestane bavit uvođenjem vjeronauke u vrtiće, kada Komšić povuče potpis sa Svetom Stolicom o uvođenju katoličke vjeronauke i kada Parlament BiH promjeni zakon o slobodi vjera. Što se tiče komunjara, kada se desi lustracija i kada odgovaraju za zločine koje su počinili.
1.Ako Havaz nije pisao, nije se ni desilo.A jeste.
2.Sabor IZ-a predvodi Bičakčić![]()
3.na pitanje kad će se IZ početi baviti stvarim problemima dobri tupi bošnjanin leteći Ramir spominje svetu stolilcu![]()
![]()
i onda se čudimo što nas smatraju debilima.
Da i šta onda?Rekoh lijepo, mnogo mi ti vjeruješ u naš pravosudni sistem.
Nakro si se ti dobro onda, il ti il familija ti.Evoluirali ste na ovaj ili onaj način.Zato i vjeruješ našem pravosuđu
Gdje ti vidiš da se kunem? Nauči čitat.
Znači da si uhljebljen čim se tako kuneš.
Đeš reći kuneš, asocijacija na mrske komuniste![]()
U redu, slijepo vjeruješ
![]()
Kako ti kažeš.
Jok, mi smo svi debili, naši tužioci su pošteni,
Bolje da ja kažem, nego ti.Kredibilitet je je blago rečeno sumnjiv, ali ti mutan
Niti su svi eminentni pravnici rekli da je tužba traljavo vođena, niti je tako vođena. Srbija je postala prva zemlja u historiji civilizacije koju je sud osudio po tri tačke za kršenje konvencije o genocidu. S obzirom da je Srbija zemlja sa izuzetno jakim lobijem, a BiH čak nije ni finansirala tužbu (to nisu htjeli Srbi) osim u ratu kad je podnesena po nalogu Alije Izetbegovića, nego su to radili građani, BiH je odlično prošla.
A što se tiče presude tribunala, Srbija se baš nasekirala, baš se primjeti.Ideološki i vojno pomogneš četnicima, finansiraš klanje i ubijanje 100.000 ljudi,žena i djece, protjerivanje milion ljudi, opljačkaš komplet industriju, uništiš susjednu zemlju i dobiješ ukor zbog nesprječavanja genocidaI to je kao uspjeh.Tja.To što su svi eminentni pravnici rekli da je tužba traljavo urađena i vođena, to ne pije vode.Mi smo moralni pobjednici
Jah.Nek si nam objasnio uspjeh presude.
Da,da.Porazi su pobjede i mi smo moralni pobjednici.To je priča za debile.Vidim da ih ima masa
Nisu nigdje nestali, nego su postali generali. Šiber je na vlastiti zahtjev tražio da ide u Švicarsku jer mu je žena oboljela od raka. Eh sad što su mediji to predstavili na svoj način to je njihova stvar.
Pa gdje su onda nestali Šiberi,Divjaci u ratu? I ko dođe na njihovo mjesto?
![]()
![]()
![]()
Mediji su za sve krivi.
A meni je baš stalo do tvog mišljenjaBaš ti vjerujemAir Ramiz wrote: Apsolutno me ne interesuje Lagumdzija u cijeloj prici. Vec sam rekao da mi ne smeta sto Bakir promovise SDP. Cak sam i licno glasao za SDP na posljeratnim izborima, a i za Komsica na proslim.![]()
![]()
Problem je što ne misliš
Upravo tako. To kaže baš Šiber kojeg si maloprije spomenuo. Pogledaj serijal generali i njegovu izjavu o tome.
Da,da.Hrvati su krivi što su došli mudžahedini, što su imali svoju jedinicu, što su dobili dokumente i državljanstvaObjašnjenje ti je za 10
![]()
Hoćeš da mi kažeš, da su se pojavili tek tako, sa oružjem, organizovali jedinicu i ratovali random po BiH![]()
![]()
![]()
Državljansta su našli na cesti, uz put.Nastavak priče za debile
A ti si jel vidoviti Milan koji gleda u tarot?!Opet on štiti pravosudni sistem u BiH i odluke koje donosi.Uhljebio si se ti lijepo, čim tako pričaš.Ko je imao posla sa našim pravosudnim sistemom a da nije imao veza, jasno mu je o čemu pričam i kakve nebuloze leteći Ramiz priča.đ
Lopovska ti je priča.Tako Mlinar Čengić priča, da ti nije kakav rod![]()
Avdić je promovisao knjigu osuđenom ratnom zločincu Comi koliko se sjećam. Što se tiče Leutara, pa i 60 minuta koja je elektronsko izdanje Slobine Bosne, koji su tvrdili da Hrvati nisu ubili Leutara, su promijenili kasnije priču i rekli da je to uradila multietnička mafija iz Hercegovine, drugim riječima Hercegovci Hrvati a ovo multietnička je trebalo da ublaži laž koju su ranije plasirali.Sjećao si se ti i Avdića i recenzije knjige "Kako smo ubili Jozu Leutara", pa si se loše sjećao.Nemaš kredibiliteta više.Uhvaćen si kako lupaš gluposti.Rezenzija je bila o PAKOVANJU "NAŠIH" DA SU HRVATI UBILI JOZU što je nonsens.Ima još tu priče, što je Jozo ubijen, al jebiga, nema dokaza![]()
Ovo nema u Havazu, Avdić je radio recenziju knjige "Kako smo ubili Jozu Leutara" , gdje je jedan od likova optužen da je postavio eksploziv u auto, pa onda sjeo u isto auto sa Jozom![]()
![]()
![]()
Tebi nema ništa čudno tu??
Pa đe si Damire nismo te prepoznali.
Usput, veterinar je problem, al MLINARI, PILJARI, SINOVI, DROTOVI PRAŠINARI i MUZIČARI koji nas vode i koji nam odlučuju o sudbini nisu problem.Jel ti kontaš o čemu pričaš? Kontaš, al se praviš blesav.Il ne kontaš![]()
Đe si bivši Mllinaru Čengiću![]()
Drago mi je Kaletoviću.
Pričaš ko Haris Silajdžić i Sakib Softić![]()
I to je kao uvreda za mene![]()
Da i šta onda? Kakve to veze ima sa propagandom FTV-a koja je srušena kao kula od karata, kakve to veze ima sa forsiranjem 10 vehabijica iz Kalesije pune dvije godine, kakve to veze ima sa pakovanjem optužnice Rasimu Deliću puštanjem montiranog internet snimka u kojem baška ide ton, a baška slika?!
Lijepo ti je čovjek napisao.Ima i naših LOPOVA.Ti naši nam sad rade o glavi.Zbog tih naših nećemo imati hljeba da jedemo.Ti naši nisu u stanju/neće u periodu od 13 godina da barem probaju da razviju ekonomiju, poljoprivredu, stimulišu domaće proizvođače.Zbog tih naših mi uvozimo 80% HRANEimamo ubuđale robne rezerve, nemamo kapacitet terminala za naftne rezerve.Zbog tih naših ti (je) treba/lo šest mjeseci da osnuješ doo, zbog tih naših je Gaši pekar bio stari zaslužni borac i imaš oko 250.000-350.000 registrovanih boraca
. Zbog tih naših je privatizacija bila lopovska I BORCI ROVE PO KANTAMA umjesto da jedu zlatnim kašikama ili barem imaju posao.Doduše, jede se zlatnim kašikama, samo gdje?Zbog tih naših, mi zapravo živimo u SOCIJALNOJ DRŽAVI, po budžetu i izdacima.Zbog tih naših su oborene ustavne promjene i četnici su dobili vjetar u leđa.Al, jok to.
Neke ptice nikad ne polete.A Ramiz i slični vode nam zemlju.I baš nam je dobro![]()
Ne pričam o tome jer to nije istina.
Pričaš o Rasimu Deliću RATNOM ZAROBLJENIKU na Zlatištu?
A šta je istina?
Damire, jel to ti iz svog stručnog veterinarskog ugla ili ?Pričaš o ratnoj debeloj svinji, dok je narod gladovao? O njemu pričaš?
Ma nek je naš.Ramiz tups klasika
Get lost. Kad budeš pročitao nešto više od Družba Pere Kvržice javi se da popričamo, do tada na livadu...A želiš kao finasijer budžeta da učestvuješ u prosperitetu koji nam se evo dešava trinaest godinaDileme više nema.Uhljebilo se dobro pa tako priča
![]()
Štaš ti s njim pričati, kad su mu problemi Bakir i AvdićJebote, ko da živi u kneževini Monaco
-
nikad_izvini
#131 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
Ramiz ako nije pročitao u Havazu, misli da se to nije desilo.Tako misli i za Rasima Delića.b@tto wrote:pa nisam ja bio neko ko je arhivirao te odluke i naredbe ,pa da ti ih sad ovdje postavim,znam šta sam čuo od ljudi koji su tu radiliAir Ramiz wrote:b@tto wrote:
zarobila ga je tadašnja TO BIH,ili je već bila Armija BIH,a zarobljen je kao vojnik JNA,pa ti sad vidi.
nije laž,nego istina,pitaj o tome sefera halilovića
ti navede primjer 1,ponavljam 1 nebošnjaka koji je bio u Armiji BIH i koji je napustio BIH i po tome se ravnaš,aferim.znaš li za divjaka,jovana divjaka koji je za penzionisanje saznao iz novina.
Penzionisan je nakon rata sa jos sedam Bosnjaka generala i to sa najvecom penzijom u drzavi.
i o penzionisanju je saznao iz novina,kako divan način da se jednom srbijancu koji je stao u odbranu BIH dadne do znanja da je ipak pogriješio što je bio u armiji bih
Molim lijepo dokaz, ili odluku, ili naredbu o tome da je selam zvanicni pozdrav.
Zar nije normalno da se za penziju sazna iz štampe.To je baš ljudski odnos.Prema Jovi
Leteći se zaklinje, ups, slijepo vjeruje u pravosudni sistem, želi dokaze
- Vozdra raja :-)
#132 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
Kada oslobodje Rasima Delica, vidjet ce mo dali ce mu FTV dati priliku da i on kaze svoju stranu vidjenja ratne situacije, kao sto je to uradio Sefer!
Kladim se da mu nece dati!
Kladim se da mu nece dati!
- Gandalf
#133 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
E daće mu sigurno da kaže šta god hoće na FTV - ako se odbrani 
- Air Ramiz
#134 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
Sorry, mislio sam na Crvenkapicu, precjenio sam tenikad_izvini wrote:Ti sa livade, ja na livaduAir Ramiz wrote: Get lost. Kad budeš pročitao nešto više od Družba Pere Kvržice javi se da popričamo, do tada na livadu...Nisi daleko od istine.Takvi ko ti nas vode i vidi gdje smo dogurali
- Air Ramiz
#135 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
nikad_izvini wrote:
1.Ako Havaz nije pisao, nije se ni desilo.A jeste.
Znaci da cijeniš Avaz.
2.Sabor IZ-a predvodi Bičakčić![]()
I po čemu je to relevantno, Bicakcic ima jedan glas kao i ostali sabornici.
3.na pitanje kad će se IZ početi baviti stvarim problemima dobri tupi bošnjanin leteći Ramir spominje svetu stolilcu![]()
![]()
Mozda samo tebe smatraju tako.
Rekoh lijepo, mnogo mi ti vjeruješ u naš pravosudni sistem.
Da i šta onda?
Nakro si se ti dobro onda, il ti il familija ti.Evoluirali ste na ovaj ili onaj način.Zato i vjeruješ našem pravosuđu
Jesam, jel ti krivo? Bil i ti?
Znači da si uhljebljen čim se tako kuneš.
Gdje ti vidiš da se kunem? Nauči čitat.
Đeš reći kuneš, asocijacija na mrske komuniste![]()
U redu, slijepo vjeruješ
![]()
Vjeruje se u Boga, ni u sta drugo.
Jok, mi smo svi debili, naši tužioci su pošteni,
Kako ti kažeš.
Bolje da ja kažem, nego ti.Kredibilitet je je blago rečeno sumnjiv, ali ti mutan
Ups, nisam odmah prepoznao UDBASA, trebal ti izjava ili cete doci po mene.
A što se tiče presude tribunala, Srbija se baš nasekirala, baš se primjeti.Ideološki i vojno pomogneš četnicima, finansiraš klanje i ubijanje 100.000 ljudi,žena i djece, protjerivanje milion ljudi, opljačkaš komplet industriju, uništiš susjednu zemlju i dobiješ ukor zbog nesprječavanja genocidaI to je kao uspjeh.Tja.To što su svi eminentni pravnici rekli da je tužba traljavo urađena i vođena, to ne pije vode.Mi smo moralni pobjednici
Niti su svi eminentni pravnici rekli da je tužba traljavo vođena, niti je tako vođena. Srbija je postala prva zemlja u historiji civilizacije koju je sud osudio po tri tačke za kršenje konvencije o genocidu. S obzirom da je Srbija zemlja sa izuzetno jakim lobijem, a BiH čak nije ni finansirala tužbu (to nisu htjeli Srbi) osim u ratu kad je podnesena po nalogu Alije Izetbegovića, nego su to radili građani, BiH je odlično prošla.
Da,da.Porazi su pobjede i mi smo moralni pobjednici.To je priča za debile.Vidim da ih ima masa
Ti si prvi medju njima ocigledno.
Pa gdje su onda nestali Šiberi,Divjaci u ratu? I ko dođe na njihovo mjesto?
Nisu nigdje nestali, nego su postali generali. Šiber je na vlastiti zahtjev tražio da ide u Švicarsku jer mu je žena oboljela od raka. Eh sad što su mediji to predstavili na svoj način to je njihova stvar.
![]()
![]()
![]()
Mediji su za sve krivi.
Djelomicno. Ima raznih fanatika. Neki su vrlo popularni medju ustaskim i cetnickim krugovima.
Air Ramiz wrote: Apsolutno me ne interesuje Lagumdzija u cijeloj prici. Vec sam rekao da mi ne smeta sto Bakir promovise SDP. Cak sam i licno glasao za SDP na posljeratnim izborima, a i za Komsica na proslim.
Baš ti vjerujem![]()
A meni je baš stalo do tvog mišljenja![]()
Problem je što ne misliš
Kad kazes stalo do necega, to je emocija, a ne razmisljanje. Zar nisi isao u skolu?
Da,da.Hrvati su krivi što su došli mudžahedini, što su imali svoju jedinicu, što su dobili dokumente i državljanstvaObjašnjenje ti je za 10
![]()
Upravo tako. To kaže baš Šiber kojeg si maloprije spomenuo. Pogledaj serijal generali i njegovu izjavu o tome.
Hoćeš da mi kažeš, da su se pojavili tek tako, sa oružjem, organizovali jedinicu i ratovali random po BiH![]()
![]()
![]()
Ne necu to da kazem, kazem ono sto i Siber kojeg hvalis, zar ti sad Siber ne valja? Ali to ionako tebi ne mogu objasnit. To je visa matematika za tebe.
Opet on štiti pravosudni sistem u BiH i odluke koje donosi.Uhljebio si se ti lijepo, čim tako pričaš.Ko je imao posla sa našim pravosudnim sistemom a da nije imao veza, jasno mu je o čemu pričam i kakve nebuloze leteći Ramiz priča.đ
A ti si jel vidoviti Milan koji gleda u tarot?!
Lopovska ti je priča.Tako Mlinar Čengić priča, da ti nije kakav rod![]()
Amidza.
Sjećao si se ti i Avdića i recenzije knjige "Kako smo ubili Jozu Leutara", pa si se loše sjećao.Nemaš kredibiliteta više.Uhvaćen si kako lupaš gluposti.Rezenzija je bila o PAKOVANJU "NAŠIH" DA SU HRVATI UBILI JOZU što je nonsens.Ima još tu priče, što je Jozo ubijen, al jebiga, nema dokaza![]()
Avdić je promovisao knjigu osuđenom ratnom zločincu Comi koliko se sjećam. Što se tiče Leutara, pa i 60 minuta koja je elektronsko izdanje Slobine Bosne, koji su tvrdili da Hrvati nisu ubili Leutara, su promijenili kasnije priču i rekli da je to uradila multietnička mafija iz Hercegovine, drugim riječima Hercegovci Hrvati a ovo multietnička je trebalo da ublaži laž koju su ranije plasirali.
Ovo nema u Havazu, Avdić je radio recenziju knjige "Kako smo ubili Jozu Leutara" , gdje je jedan od likova optužen da je postavio eksploziv u auto, pa onda sjeo u isto auto sa Jozom![]()
![]()
![]()
Ima, to da je ratni zlocinac osudjen na 15 godina za zlocine u Varesu, Kiseljaku i Kresevu.
Usput, veterinar je problem, al MLINARI, PILJARI, SINOVI, DROTOVI PRAŠINARI i MUZIČARI koji nas vode i koji nam odlučuju o sudbini nisu problem.Jel ti kontaš o čemu pričaš? Kontaš, al se praviš blesav.Il ne kontaš![]()
Pa đe si Damire nismo te prepoznali.
Đe si bivši Mllinaru Čengiću![]()
Kad ces novi prilog o vehabijama, da se prijavim.
Pričaš ko Haris Silajdžić i Sakib Softić![]()
Drago mi je Kaletoviću.
I to je kao uvreda za mene![]()
Koje?
Lijepo ti je čovjek napisao.Ima i naših LOPOVA.Ti naši nam sad rade o glavi.Zbog tih naših nećemo imati hljeba da jedemo.Ti naši nisu u stanju/neće u periodu od 13 godina da barem probaju da razviju ekonomiju, poljoprivredu, stimulišu domaće proizvođače.Zbog tih naših mi uvozimo 80% HRANEimamo ubuđale robne rezerve, nemamo kapacitet terminala za naftne rezerve.Zbog tih naših ti (je) treba/lo šest mjeseci da osnuješ doo, zbog tih naših je Gaši pekar bio stari zaslužni borac i imaš oko 250.000-350.000 registrovanih boraca
. Zbog tih naših je privatizacija bila lopovska I BORCI ROVE PO KANTAMA umjesto da jedu zlatnim kašikama ili barem imaju posao.Doduše, jede se zlatnim kašikama, samo gdje?Zbog tih naših, mi zapravo živimo u SOCIJALNOJ DRŽAVI, po budžetu i izdacima.Zbog tih naših su oborene ustavne promjene i četnici su dobili vjetar u leđa.Al, jok to.
Da i šta onda? Kakve to veze ima sa propagandom FTV-a koja je srušena kao kula od karata, kakve to veze ima sa forsiranjem 10 vehabijica iz Kalesije pune dvije godine, kakve to veze ima sa pakovanjem optužnice Rasimu Deliću puštanjem montiranog internet snimka u kojem baška ide ton, a baška slika?!
Neke ptice nikad ne polete.A Ramiz i slični vode nam zemlju.I baš nam je dobro![]()
Pa vi ste je vodili 50 godina, valjda mogu i ja sad. Ne sekiraj se nemam Goli otok, UDBU, Milosevica i Tudjamana u partiji, i necu ubijat po Blajburgu politicke protivnike.
-
nikad_izvini
#136 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
Još kad bi bio malo pismeniji, leteći mlinaru, lijepo bi biloAir Ramiz wrote:Sorry, mislio sam na Crvenkapicu, precjenio sam tenikad_izvini wrote:Ti sa livade, ja na livaduAir Ramiz wrote: Get lost. Kad budeš pročitao nešto više od Družba Pere Kvržice javi se da popričamo, do tada na livadu...Nisi daleko od istine.Takvi ko ti nas vode i vidi gdje smo dogurali
-
nikad_izvini
#137 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
nikad_izvini wrote: 1.Ako Havaz nije pisao, nije se ni desilo.A jeste.
Cijenim uticaj Havaza na domaće mongoloideAir Ramiz wrote: Znaci da cijeniš Avaz.
nikad_izvini wrote: 2.Sabor IZ-a predvodi Bičakčić![]()
To govori o kredibilitetu Sabora.Al ti to ne kontaš.Nek je naš.Air Ramiz wrote: I po čemu je to relevantno, Bicakcic ima jedan glas kao i ostali sabornici.
nikad_izvini wrote: 3.na pitanje kad će se IZ početi baviti stvarim problemima dobri tupi bošnjanin leteći Ramir spominje svetu stolilcu![]()
![]()
Takvim, išao si u školu valjdaAir Ramiz wrote: Mozda samo tebe smatraju tako.
Doduše, u pravu si leteći bošnjanine.Tebi je dobro, meni je loše, ti se ne buniš, ja se bunim.Al ako na pitanje zašto se reis ne bavi realnim problemima, ti objašnjavaš svetom stolicom i Komšićem, mislim da si malo tupav.
nikad_izvini wrote: Rekoh lijepo, mnogo mi ti vjeruješ u naš pravosudni sistem.
Ništa.Nadam se da to ne pričaš okolo, smijaće ti se ljudi.Osim ako ti društvo nije prvi saffAir Ramiz wrote: Da i šta onda?
nikad_izvini wrote: Nakro si se ti dobro onda, il ti il familija ti.Evoluirali ste na ovaj ili onaj način.Zato i vjeruješ našem pravosuđu
Ni mrtav.Jedino nam obraz ostaje.Tvoja sorta to ne razumijeAir Ramiz wrote: Jesam, jel ti krivo? Bil i ti?
nikad_izvini wrote: Znači da si uhljebljen čim se tako kuneš.
Air Ramiz wrote: Gdje ti vidiš da se kunem? Nauči čitat.
nikad_izvini wrote: Đeš reći kuneš, asocijacija na mrske komuniste![]()
[/b] U redu, slijepo vjeruješ
![]()
Air Ramiz wrote: Vjeruje se u Boga, ni u sta drugo.
Vjeruje se u Boga, al se ne razmišlja.Nema dalje od instrukcija iz džamije.Tu sve prestaje.Doduše, primjeti se to kod tebe.Ako vjeruješ u Boga, ne bi trebao da pravdaš nepravde i lopovluke, bilo čije
nikad_izvini wrote: Jok, mi smo svi debili, naši tužioci su pošteni,
Air Ramiz wrote: Kako ti kažeš.
nikad_izvini wrote: Bolje da ja kažem, nego ti.Kredibilitet je je blago rečeno sumnjiv, ali ti mutan
Air Ramiz wrote: Ups, nisam odmah prepoznao UDBASA, trebal ti izjava ili cete doci po mene.
Na to se tvoji vade 13 godina.Samo funkciju UDBE i komunjara su tvoji preuzeli.Al ti to ne kontaš
nikad_izvini wrote: A što se tiče presude tribunala, Srbija se baš nasekirala, baš se primjeti.Ideološki i vojno pomogneš četnicima, finansiraš klanje i ubijanje 100.000 ljudi,žena i djece, protjerivanje milion ljudi, opljačkaš komplet industriju, uništiš susjednu zemlju i dobiješ ukor zbog nesprječavanja genocidaI to je kao uspjeh.Tja.To što su svi eminentni pravnici rekli da je tužba traljavo urađena i vođena, to ne pije vode.Mi smo moralni pobjednici
Air Ramiz wrote: Niti su svi eminentni pravnici rekli da je tužba traljavo vođena, niti je tako vođena. Srbija je postala prva zemlja u historiji civilizacije koju je sud osudio po tri tačke za kršenje konvencije o genocidu. S obzirom da je Srbija zemlja sa izuzetno jakim lobijem, a BiH čak nije ni finansirala tužbu (to nisu htjeli Srbi) osim u ratu kad je podnesena po nalogu Alije Izetbegovića, nego su to radili građani, BiH je odlično prošla.
nikad_izvini wrote: Da,da.Porazi su pobjede i mi smo moralni pobjednici.To je priča za debile.Vidim da ih ima masa
Air Ramiz wrote: Ti si prvi medju njima ocigledno.
A ti nisi i misliš da smo dobili tužbu u realnosti
nikad_izvini wrote: Pa gdje su onda nestali Šiberi,Divjaci u ratu? I ko dođe na njihovo mjesto?
Air Ramiz wrote: Nisu nigdje nestali, nego su postali generali. Šiber je na vlastiti zahtjev tražio da ide u Švicarsku jer mu je žena oboljela od raka. Eh sad što su mediji to predstavili na svoj način to je njihova stvar.
nikad_izvini wrote:![]()
![]()
![]()
Mediji su za sve krivi.
Air Ramiz wrote: Djelomicno. Ima raznih fanatika. Neki su vrlo popularni medju ustaskim i cetnickim krugovima.
Kad zapne, hvatamo se četnika i ustaša.Stara provjerena metoda.Tvoj soj to voli da koristi
Air Ramiz wrote: Apsolutno me ne interesuje Lagumdzija u cijeloj prici. Vec sam rekao da mi ne smeta sto Bakir promovise SDP. Cak sam i licno glasao za SDP na posljeratnim izborima, a i za Komsica na proslim.
nikad_izvini wrote: Baš ti vjerujem![]()
Air Ramiz wrote: A meni je baš stalo do tvog mišljenja![]()
nikad_izvini wrote: Problem je što ne misliš
Air Ramiz wrote: Kad kazes stalo do necega, to je emocija, a ne razmisljanje. Zar nisi isao u skolu?
Sad si se malo izgubio.Koncentracije molim.
nikad_izvini wrote: Da,da.Hrvati su krivi što su došli mudžahedini, što su imali svoju jedinicu, što su dobili dokumente i državljanstvaObjašnjenje ti je za 10
![]()
Air Ramiz wrote: Upravo tako. To kaže baš Šiber kojeg si maloprije spomenuo. Pogledaj serijal generali i njegovu izjavu o tome.
nikad_izvini wrote: Hoćeš da mi kažeš, da su se pojavili tek tako, sa oružjem, organizovali jedinicu i ratovali random po BiH![]()
![]()
![]()
Air Ramiz wrote: Ne necu to da kazem, kazem ono sto i Siber kojeg hvalis, zar ti sad Siber ne valja? Ali to ionako tebi ne mogu objasnit. To je visa matematika za tebe.
Tvoja matematika je odlična.Pravosuđe je pošteno, ako se lopvluci ne dokažu, nisu se ni desili.Dobili smo tužbu protiv Srbije, naši su dobri, kakvi god bili, njihovi su loši.Naši kad rade nešto loše, pogledaš šumnjake i bude ti lakše.Bolje naš da krade nego njihov.To što krade, i gdje nas to vodi, a neće na dobro, nema veze.Naši smo.
nikad_izvini wrote: Opet on štiti pravosudni sistem u BiH i odluke koje donosi.Uhljebio si se ti lijepo, čim tako pričaš.Ko je imao posla sa našim pravosudnim sistemom a da nije imao veza, jasno mu je o čemu pričam i kakve nebuloze leteći Ramiz priča.đ
Air Ramiz wrote: A ti si jel vidoviti Milan koji gleda u tarot?!
nikad_izvini wrote: Lopovska ti je priča.Tako Mlinar Čengić priča, da ti nije kakav rod![]()
Air Ramiz wrote: Amidza.
Ne bih se iznenadio, tu ste negdje, po razmišljanju.
nikad_izvini wrote: Sjećao si se ti i Avdića i recenzije knjige "Kako smo ubili Jozu Leutara", pa si se loše sjećao.Nemaš kredibiliteta više.Uhvaćen si kako lupaš gluposti.Rezenzija je bila o PAKOVANJU "NAŠIH" DA SU HRVATI UBILI JOZU što je nonsens.Ima još tu priče, što je Jozo ubijen, al jebiga, nema dokaza![]()
Air Ramiz wrote: Avdić je promovisao knjigu osuđenom ratnom zločincu Comi koliko se sjećam. Što se tiče Leutara, pa i 60 minuta koja je elektronsko izdanje Slobine Bosne, koji su tvrdili da Hrvati nisu ubili Leutara, su promijenili kasnije priču i rekli da je to uradila multietnička mafija iz Hercegovine, drugim riječima Hercegovci Hrvati a ovo multietnička je trebalo da ublaži laž koju su ranije plasirali.
nikad_izvini wrote: Ovo nema u Havazu, Avdić je radio recenziju knjige "Kako smo ubili Jozu Leutara" , gdje je jedan od likova optužen da je postavio eksploziv u auto, pa onda sjeo u isto auto sa Jozom![]()
![]()
![]()
Air Ramiz wrote: Ima, to da je ratni zlocinac osudjen na 15 godina za zlocine u Varesu, Kiseljaku i Kresevu.
Jednostavno ne kontaš moj leteći bošnjanine, ako je neko govno, govno je.Bio naš ili njihov.Nije našem, ne bi trebalo da bude oprošteno pokušaj montaže ubistva.Ovi ga realno nisu ubili.Cijeli slučaj je bio montiran nebil se klepile pare.O tome je Avdić pisao.Isti onaj Avdić koji je provalio plan RAM 91 godine.Isti onaj izdajnik.Dotle je većina tvojih bila Jugosloveni,mlinari,piljari,drotovi prašinari .......više je Avdić uradio za BIH, od mase tvojih koji su sada zaslužni građani.Samo, ovaj živi u stanu od 50-ak kvadrata a ovi imaju vile.I Avdić je loš jer ih proziva za lopovluke a ovi tvoji su dobri, "jer zaBoga, vidi šta četnici i ustaše rade"
nikad_izvini wrote: Usput, veterinar je problem, al MLINARI, PILJARI, SINOVI, DROTOVI PRAŠINARI i MUZIČARI koji nas vode i koji nam odlučuju o sudbini nisu problem.Jel ti kontaš o čemu pričaš? Kontaš, al se praviš blesav.Il ne kontaš![]()
Air Ramiz wrote: Pa đe si Damire nismo te prepoznali.
nikad_izvini wrote: Đe si bivši Mllinaru Čengiću![]()
Air Ramiz wrote: Kad ces novi prilog o vehabijama, da se prijavim.
Mlinar je mlinar, a sada ugledni biznismen, al je naš.To je bitno
nikad_izvini wrote: Pričaš ko Haris Silajdžić i Sakib Softić![]()
Air Ramiz wrote: Drago mi je Kaletoviću.
nikad_izvini wrote: I to je kao uvreda za mene![]()
Air Ramiz wrote: Koje?
Poređenje sa Kaletovićem.
nikad_izvini wrote: Lijepo ti je čovjek napisao.Ima i naših LOPOVA.Ti naši nam sad rade o glavi.Zbog tih naših nećemo imati hljeba da jedemo.Ti naši nisu u stanju/neće u periodu od 13 godina da barem probaju da razviju ekonomiju, poljoprivredu, stimulišu domaće proizvođače.Zbog tih naših mi uvozimo 80% HRANEimamo ubuđale robne rezerve, nemamo kapacitet terminala za naftne rezerve.Zbog tih naših ti (je) treba/lo šest mjeseci da osnuješ doo, zbog tih naših je Gaši pekar bio stari zaslužni borac i imaš oko 250.000-350.000 registrovanih boraca
Air Ramiz wrote: Da i šta onda? Kakve to veze ima sa propagandom FTV-a koja je srušena kao kula od karata, kakve to veze ima sa forsiranjem 10 vehabijica iz Kalesije pune dvije godine, kakve to veze ima sa pakovanjem optužnice Rasimu Deliću puštanjem montiranog internet snimka u kojem baška ide ton, a baška slika?!
nikad_izvini wrote: Neke ptice nikad ne polete.A Ramiz i slični vode nam zemlju.I baš nam je dobro![]()
Air Ramiz wrote: Pa vi ste je vodili 50 godina, valjda mogu i ja sad. Ne sekiraj se nemam Goli otok, UDBU, Milosevica i Tudjamana u partiji, i necu ubijat po Blajburgu politicke protivnike.
Nismo mi.To je razlika između mene i tebe
PS gdje živiš, baš me zanima.Po priči, ti veze nemaš sa stvarnošću, vuče mi na dijasporu nešto.Holandiju, recimo
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#138 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
Air Ramiz wrote:b@tto wrote:
hahahaha tebi stvarno nije dobro. Pa bolan nemoj pricati o stvarima o kojima nemas pojma. Pa bolan nebio Divjak je vratio Aliji odlikovanje radi tih stvari. Covjek je penzionisan na sijelu. Sta je sa tobom??? Delic je bio na Trebevicu pocetkom rata i tamo negdje u Junu je uhapsen ili se sam predao, sto uopste nije bitno. Ko tebe zivota ti filuje informacijama. Pa tamo negdje 94 godine u drzavnim instucijama je donesen pravilnik da je Selam zvanican pozdrav. Pa da postoji na svijetlu dana takav papir Delic bi odmah bio osudjen. Sta ti mislis da se takvi papiri djele raji po ulicama.
- Air Ramiz
#139 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
Interesantno je koliko indoktrinacija zna djelovati na zdrav razum. Drugim rijecima tri put ponovljenja laz postane istina, a Slobina Bosna je plasirala te lazi, Bakir ih razvikao, Dani ih potvrdile itd. Medjutim ono sto je interesantnije, a cega ni ti, a ni ostali koji slijepo vjeruju u lazi, niste svjesni je to da sami sebe pobijate pozivajuci se na neke pomenute osobe.hrasno38 wrote:
hahahaha tebi stvarno nije dobro. Pa bolan nemoj pricati o stvarima o kojima nemas pojma. Pa bolan nebio Divjak je vratio Aliji odlikovanje radi tih stvari. Covjek je penzionisan na sijelu. Sta je sa tobom??? Delic je bio na Trebevicu pocetkom rata i tamo negdje u Junu je uhapsen ili se sam predao, sto uopste nije bitno. Ko tebe zivota ti filuje informacijama. Pa tamo negdje 94 godine u drzavnim instucijama je donesen pravilnik da je Selam zvanican pozdrav. Pa da postoji na svijetlu dana takav papir Delic bi odmah bio osudjen. Sta ti mislis da se takvi papiri djele raji po ulicama.
Krenimo redom:
Divjak je vratio odlikovanje iz totalno drugih razloga (bio je nezadovoljan zbog cinjenice da su i narodni oficiri dobijali generalske cinove, a ne samo aktivni oficiri kod kojih je uvijek postojao animozitet prema narodnjacima), a evo sta je on i sam rekao u razgovoru sa obicnim ljudima, i konacno je vrijeme da cujemo njegovo vlastito objasnjenje umjesto desetina raznih interpretacija:hrasno38 wrote:
Pa bolan nebio Divjak je vratio Aliji odlikovanje radi tih stvari. Covjek je penzionisan na sijelu. Sta je sa tobom???
http://www.slobodnaevropa.org/forum/8/9 ... oContainer
Postupkom vraćanja generalskog čina pokazao sam svoju građansku neposlušnost kao metod ponašanja inače i građanskom društvu. Izetbegović je mogao podeliti komandantima na desetine ordena narodnog heroja za zasluge u odbrani BiH, ali ih ne nagrađivati generalskim činovima, jer to je za profesiju, za sposobnost, vojničko obrazovanje, uspešnost u komandovanju itd. (16.5.2005 Radio Slobodna Evropa)
Ko me filuje informacijama? Upravo Jovan Divjak na kojeg se pozivas, evo sta je i on sam rekao o agresoru "Radimu Deliću" kada mu je slusalac postavio identicno pitanje koje se podmece na ovom forumu:hrasno38 wrote:
Delic je bio na Trebevicu pocetkom rata i tamo negdje u Junu je uhapsen ili se sam predao, sto uopste nije bitno. Ko tebe zivota ti filuje informacijama.
Pitanje je glasilo:
http://www.slobodnaevropa.org/forum/5/9 ... oContainer
Gospodine generale, poznavaoci povjesti ratovanja tvrde da nije zabiljezen slucaj da ratni zarobljenik neprijateljske, agresorske vojske - postane vrhovnmi zapovjednik Armije koja ga je zarobila! To se moglo dogoditi samo u Bosni, kada je JNA oficir Rasim Delic zarobljen na prilazima Sarajevu u pokusaju JNA da osvoji grad i pokori Bosnu! Oficir JNA Delic uskoro postaje oficir ARBiH, da bi dogurao i do njezinog komandanta... (West Point)
A Jovan Divjak je odgovorio:
Čuj, West point, imate pogrešnu informaciju o Rasimu Deliću. Nije učestvovao sa JNA u napadu na grad. Moje mišljenje da je Delić trebalo da napusti JNA kada je JNA napala Vukovar, a ne tek 12. aprila 1992. Delić je imao grešaka kao i svi drugi, ali više iz neznanja i nehtenja, nego da je to činio svesno. (16.5.2005 Radio Slobodna Evropa)
Nema tamo negdje?! Gdje, mjesto i vrijeme? AKo imas taj pravilnik skeniraj ga. Ako je nesto zvanicno kako onda moze bit tajno?! Kontradikcija!Pa tamo negdje 94 godine u drzavnim instucijama je donesen pravilnik da je Selam zvanican pozdrav. Pa da postoji na svijetlu dana takav papir Delic bi odmah bio osudjen. Sta ti mislis da se takvi papiri djele raji po ulicama.
I da konačno odgovorim na ovo:
O ovim stvarima znam mnogo bolje nego ti, problem je sto ti svojm drskoscu i arogancijom ulazis u raspravu, a da pojma nemas o cemu pricas.hrasno38 wrote:
hahahaha tebi stvarno nije dobro. Pa bolan nemoj pricati o stvarima o kojima nemas pojma.
- Air Ramiz
#140 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
Kakve veze ima Avaz sa FTV-om?nikad_izvini wrote:
Cijenim uticaj Havaza na domaće mongoloideI ne mogu da se načudim.Mišković je u redu, drugi čovjek Srbije u ratu, al ne valjaju Bakir,SDP i Avdić.To Avaz prosipa i tome naš narod vjeruje.
Zar nisam ja reis? Ili sam Cengic, a mozda i Slilajdzic, ili Softic, i vjerovatno zivim u Amsterdamu, a uhljebio sam se i radim u vladi, dok si ti pacenik, mucenik, ugrozeni, kojeg ugrozava reis, Softic i Amsterdam. Na stranu sala, tvoja diskusija je nezrela, kada se izbace budalastine koje si napisao o meni, a koje si vidio u tarotu, zaista nemas ni jedne smislene recenice.nikad_izvini wrote:
Doduše, u pravu si leteći bošnjanine.Tebi je dobro, meni je loše, ti se ne buniš, ja se bunim.Al ako na pitanje zašto se reis ne bavi realnim problemima, ti objašnjavaš svetom stolicom i Komšićem, mislim da si malo tupav.
Ništa.Nadam se da to ne pričaš okolo, smijaće ti se ljudi.Osim ako ti društvo nije prvi saff![]()
Vjeruje se u Boga, al se ne razmišlja.Nema dalje od instrukcija iz džamije.Tu sve prestaje.Doduše, primjeti se to kod tebe.Ako vjeruješ u Boga, ne bi trebao da pravdaš nepravde i lopovluke, bilo čije
Za stanje na FTV je kriva iracionalna mržnja pojedinaca na čelu sa Bakirom Hadžiomerovicem, koji ima kompleks prema islamu, Bosni i ljudima koji vole Bosnu (da ne govorim o onima koji vole i SDA gluho bilo, ili Aliju nedaj Boze), a igrom slucaja nisu bas veliki ljubitelji komunizma. Njih je progurao hrvatski lobi, sto su im oni itekako vratili. Govorim na bazi cinjenica. Nakon sto je Bakir postavljen za urednika informativnog programa, zastupljenost hrvatskog jezika je premasila 51% (zvanicni podatak objavljen u emisiji Posteno do kojeg je dosao Media Centar), a Hrvata u Federaciji ima 20%, a manje od 2% ih placa pretplatu: [url]rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/posteno0522.rm[/url]. Kao sto je poznato u FBIH su konstitutivna sva tri naroda, i ne moze na Bosnjake i Srbe odnosno bosanski i srpski otpadati 49% zastupljenosti jezika, a na petinu Hrvata od ukupnog stanovnistva 51%. HVALA TI BAKIRE, sad znamo zasto si od Prlica pravio manekena. Pa i Damir Kaletovic je u jednom emisiji prgovorio o "uznicima"?! Tobe jarabi!nikad_izvini wrote:
Na to se tvoji vade 13 godina.Samo funkciju UDBE i komunjara su tvoji preuzeli.Al ti to ne kontašPrincip je isti, ostalo su nijanse.Za sve je kriva urota crvenih, sa elementima boljševičko-udbaške zavjere.Čengićeve riječi
Da se to ti nisi medju njima prepoznao?nikad_izvini wrote:
Kad zapne, hvatamo se četnika i ustaša.Stara provjerena metoda.Tvoj soj to voli da koristi
Ja sam samo govorio o stvarima koje su visestruko pale na sudu, a radi se o propagandi. Ne smeta mi da covjek govori o lopovluku, argumentovano naravno, ali epiteti: "senzacionalno, stravicno, cudesno, misticno, kabadahija, manijakalno, fanaticno" su jezik klosara. Sto se tice nekih temeljnih postulata o ratu, Damir Kaletovic ih je pokusao radikalno izmjenit, npr. u prilogu o Konjicu je rekao da je ubistvo boraca Armije BiH u Repovcima izrezirao bosnjacki vrh kako bi protjerao Srbe i Hrvate iz Konjica, sto je notorna glupost. Ratni dogadjaji u Konjicu su detaljno opisani u slucaju Mucic, i jasno je opisan i period blokade Konjica, i period deblokade na Bradini i zbog cega se deblokada desila, a to je humanitarna katastrofa jer su Srbi blokirali sve puteve za dotok humanitarne pomoci. I opet ce se desit neko sudjenje, gdje ce Damir morat dokazat da je bosnjacki vrh izvrsio ubistvo (a prije toga ce morat rec ko cini bosnjacki vrh), da bi tjerao preostale Srbe ma sta to znacilo. I opet ce i to pasti kao sto je pala i Pogorelica, i Babo, i islamski bombaski napadi u Sarajevu (a ispostavilo se da se radi o obracunu krimosa) itd. Zato je FTV smece od televizije, a novinari koji rade u 60 minuta su uvreda zdravom razumu.nikad_izvini wrote:
Tvoja matematika je odlična.Pravosuđe je pošteno, ako se lopvluci ne dokažu, nisu se ni desili.Dobili smo tužbu protiv Srbije, naši su dobri, kakvi god bili, njihovi su loši.Naši kad rade nešto loše, pogledaš šumnjake i bude ti lakše.Bolje naš da krade nego njihov.To što krade, i gdje nas to vodi, a neće na dobro, nema veze.Naši smo.
Jesil ti bio svjedok tog ubistva s obzirom da toliko samouvjereno govoris o tome? Da se mozda prijavis tuzilastvu i das izjavu...nikad_izvini wrote:
Jednostavno ne kontaš moj leteći bošnjanine, ako je neko govno, govno je.Bio naš ili njihov.Nije našem, ne bi trebalo da bude oprošteno pokušaj montaže ubistva.Ovi ga realno nisu ubili.Cijeli slučaj je bio montiran nebil se klepile pare.
Prvi komsija mi Ruud van Nistelrooy.nikad_izvini wrote:
Nismo mi.To je razlika između mene i tebeJa nikada nisam bio komunjara, nisam toliko star.Niti bih bio.Al nisam ni saflija ko ti.Otišli jedni, došli drugi.Ista stoka, sa različitim nazivima i ideologijama
Možda shvatiš jednog dana o čemu pričam.Al dok tvoj soj to shvati odosmo mi u helać.Ne zbog četnika i ustaša.Nego zbog lopovske privatizacije, nepostojanja domaće poljoprivrede, uvoza preko 80% hrane, nemanja naftnih rezervi, ekonomije sa preko 50% uslužnih djelatnosti.Tvojim odgovaraju četnici i ustaše u blizini, jer tako pokrivaju svoj nerad.Drekom i šupljim pričama.Al kad treba plate povećati, veoma su složni
PS gdje živiš, baš me zanima.Po priči, ti veze nemaš sa stvarnošću, vuče mi na dijasporu nešto.Holandiju, recimo
-
boergoat
#141 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
Problem ove zemlje su ustvari oni koji misle da su FTV i SDP problem.piskerernest wrote:tačno,najveći problem ove zemlje su ftv i sdp
-
nikad_izvini
#142 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
nikad_izvini wrote:
Ništa.Nadam se da to ne pričaš okolo, smijaće ti se ljudi.Osim ako ti društvo nije prvi saff![]()
Vidi, takve nebuloze pričaš da sam se zapitao jesil kakav Čengić, Silajdžić, Sotić, Cerić, dijasporac koji živi u Ognjenoj zemlji ili osoba sa nekim blažim poremećajem.Ako je normalno, zaklinjati se u naše pravosuđe, pričati da smo dobili tužbu protiv Srbije,objašnjavati petljanje Cerića u trivijalne stvari, umjesto ključne probleme, svetom stolicom i Komšićem, prihvatati Bičakčića kao predsjednika Sabora IZ-a, pljuvati Avdića, Bakira, Kaletovića i SDP onda mi živimo u blagostanju.Pošto smo mi daleko od blagostanja, nisi mi jasan, odakle ti takve nebuloze? Ko te filuje, baš me zanima.Air Ramiz wrote: Zar nisam ja reis? Ili sam Cengic, a mozda i Slilajdzic, ili Softic, i vjerovatno zivim u Amsterdamu, a uhljebio sam se i radim u vladi, dok si ti pacenik, mucenik, ugrozeni, kojeg ugrozava reis, Softic i Amsterdam. Na stranu sala, tvoja diskusija je nezrela, kada se izbace budalastine koje si napisao o meni, a koje si vidio u tarotu, zaista nemas ni jedne smislene recenice.
nikad_izvini wrote:
Na to se tvoji vade 13 godina.Samo funkciju UDBE i komunjara su tvoji preuzeli.Al ti to ne kontašPrincip je isti, ostalo su nijanse.Za sve je kriva urota crvenih, sa elementima boljševičko-udbaške zavjere.Čengićeve riječi
Zato ti smeta FTV.Tako brate reciAir Ramiz wrote: Za stanje na FTV je kriva iracionalna mržnja pojedinaca na čelu sa Bakirom Hadžiomerovicem, koji ima kompleks prema islamu, Bosni i ljudima koji vole Bosnu (da ne govorim o onima koji vole i SDA gluho bilo, ili Aliju nedaj Boze), a igrom slucaja nisu bas veliki ljubitelji komunizma. Njih je progurao hrvatski lobi, sto su im oni itekako vratili. Govorim na bazi cinjenica. Nakon sto je Bakir postavljen za urednika informativnog programa, zastupljenost hrvatskog jezika je premasila 51% (zvanicni podatak objavljen u emisiji Posteno do kojeg je dosao Media Centar), a Hrvata u Federaciji ima 20%, a manje od 2% ih placa pretplatu: [url]rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/posteno0522.rm[/url]. Kao sto je poznato u FBIH su konstitutivna sva tri naroda, i ne moze na Bosnjake i Srbe odnosno bosanski i srpski otpadati 49% zastupljenosti jezika, a na petinu Hrvata od ukupnog stanovnistva 51%. HVALA TI BAKIRE, sad znamo zasto si od Prlica pravio manekena. Pa i Damir Kaletovic je u jednom emisiji prgovorio o "uznicima"?! Tobe jarabi!
A što se tiče SDA, Tihiću skidam kapu, za njega sam glasao a gle čuda ne volim SDA
Ne volim Aliju, jer je sina uvalio za direktora Zavoda za izgradnju grada Sarajeva.Odmah poslije rata.Najprofitabilnije mjesto u državi.Srušeni grad, izgradnja i SIN .Čim se Sarajevo izgradilo, ovaj je odstupio.Patriota jedan.Jadni mi.
nikad_izvini wrote: Kad zapne, hvatamo se četnika i ustaša.Stara provjerena metoda.Tvoj soj to voli da koristi
Mačak, ja sam fasovao metak u Sarajevu, bio cijeli rat ovdje.Najebao i isplivao koliko sam mogao.Zato imam pravo da pričam.Reci mi tako nešto u lice, a ne ko jad, preko foruma.Čim se ne slažem sa ovom našom stokom,i ne klimam glavom, odmah sam četnik ili ustaša.Bujrum, javi se.Ja iza svojih riječi stojim.Air Ramiz wrote: Da se to ti nisi medju njima prepoznao?
nikad_izvini wrote:
Ko će normalan da svjedoči na sudu kad ne postoji instanca ZAŠTIĆENOG SVJEDOKA u pravom smislu te riječi?! Jel ti to znaš?Nema promjene identiteta, nove adrese, zaštite porodice, novog početka. Koji majmun će da svjedoči protiv uticajnih ljudi ili moćnika? Ko želi da bude glineni golub i da ugrozi svoju porodicu, baš me zanima? Ne poznajem ih mnogo.Tako da ta priča o dokazivanju ne pije vode.Air Ramiz wrote: Ja sam samo govorio o stvarima koje su visestruko pale na sudu, a radi se o propagandi. Ne smeta mi da covjek govori o lopovluku, argumentovano naravno, ali epiteti: "senzacionalno, stravicno, cudesno, misticno, kabadahija, manijakalno, fanaticno" su jezik klosara. Sto se tice nekih temeljnih postulata o ratu, Damir Kaletovic ih je pokusao radikalno izmjenit, npr. u prilogu o Konjicu je rekao da je ubistvo boraca Armije BiH u Repovcima izrezirao bosnjacki vrh kako bi protjerao Srbe i Hrvate iz Konjica, sto je notorna glupost. Ratni dogadjaji u Konjicu su detaljno opisani u slucaju Mucic, i jasno je opisan i period blokade Konjica, i period deblokade na Bradini i zbog cega se deblokada desila, a to je humanitarna katastrofa jer su Srbi blokirali sve puteve za dotok humanitarne pomoci. I opet ce se desit neko sudjenje, gdje ce Damir morat dokazat da je bosnjacki vrh izvrsio ubistvo (a prije toga ce morat rec ko cini bosnjacki vrh), da bi tjerao preostale Srbe ma sta to znacilo. I opet ce i to pasti kao sto je pala i Pogorelica, i Babo, i islamski bombaski napadi u Sarajevu (a ispostavilo se da se radi o obracunu krimosa) itd. Zato je FTV smece od televizije, a novinari koji rade u 60 minuta su uvreda zdravom razumu.
Ako nismo naručivali ubistva, šta su Ševe radile? Ma naši su, jelde? Al je problem, čim spomeneš naša sranja, uf, đeš to radit.Vidi četnika tamo.Pa zato i jesu četnici.Zato i jesu stoka narod.Zato mi nismo srušili nijednu crkvu u Sarajevu.To i jeste razlika između nas i njih.
nikad_izvini wrote: Jednostavno ne kontaš moj leteći bošnjanine, ako je neko govno, govno je.Bio naš ili njihov.Nije našem, ne bi trebalo da bude oprošteno pokušaj montaže ubistva.Ovi ga realno nisu ubili.Cijeli slučaj je bio montiran nebil se klepile pare.
Ako te neko optuži da si postavio BOMBU u vozilo sa namjerom da nekoga ubiješ a onda SJEO u isto vozilo, onda si ili mongoloid ili kamikaza.Ko vjeruje u to, nije mu dobro.Air Ramiz wrote: Jesil ti bio svjedok tog ubistva s obzirom da toliko samouvjereno govoris o tome? Da se mozda prijavis tuzilastvu i das izjavu...
nikad_izvini wrote:
Nismo mi.To je razlika između mene i tebeJa nikada nisam bio komunjara, nisam toliko star.Niti bih bio.Al nisam ni saflija ko ti.Otišli jedni, došli drugi.Ista stoka, sa različitim nazivima i ideologijama
Možda shvatiš jednog dana o čemu pričam.Al dok tvoj soj to shvati odosmo mi u helać.Ne zbog četnika i ustaša.Nego zbog lopovske privatizacije, nepostojanja domaće poljoprivrede, uvoza preko 80% hrane, nemanja naftnih rezervi, ekonomije sa preko 50% uslužnih djelatnosti.Tvojim odgovaraju četnici i ustaše u blizini, jer tako pokrivaju svoj nerad.Drekom i šupljim pričama.Al kad treba plate povećati, veoma su složni
Ne odgovori ti meni.Gdje živi naš leteći patriotaAir Ramiz wrote: Prvi komsija mi Ruud van Nistelrooy.
- Air Ramiz
#143 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
Pa filuje me Cerić.nikad_izvini wrote:
Vidi, takve nebuloze pričaš da sam se zapitao jesil kakav Čengić, Silajdžić, Sotić, Cerić, dijasporac koji živi u Ognjenoj zemlji ili osoba sa nekim blažim poremećajem.Ako je normalno, zaklinjati se u naše pravosuđe, pričati da smo dobili tužbu protiv Srbije,objašnjavati petljanje Cerića u trivijalne stvari, umjesto ključne probleme, svetom stolicom i Komšićem, prihvatati Bičakčića kao predsjednika Sabora IZ-a, pljuvati Avdića, Bakira, Kaletovića i SDP onda mi živimo u blagostanju.Pošto smo mi daleko od blagostanja, nisi mi jasan, odakle ti takve nebuloze? Ko te filuje, baš me zanima.
A odakle si to ti svega ti. Da nisi možda sa Champs-Élysées-a?! Sto ne volim ove seljacke primitivne provincijske komplekse, pa ako ti je babo seljak reci to javno, nemoj srat o necijem mjestu rodjenja. Ja sam rodjeni Sarajlija, otac mi nije rodjen u Sarajevu, i kakve to veze ima s bilo cim. Moglo je bit i obruto da mi je otac rodjen u Sarajevu, a ja da nisam to je splet okolnosti, isto sto je i Brankovic rodjen gdje vec. A sta si ti kao Sarajlija pokazao na ovom forumu. Samo bruku i sramotu! Sramotis i Sarajlije i Sarajevo svojim idiotskim komentarima.nikad_izvini wrote:
Gade mi se jer postave muzičara iz Rogatice, Brankovića"po zakonu" da nam bude premijer.
Ali da kazem za Brankovica. Covjek je u ratu projektovao Sarajevski tunel i za to dobio zlatnog ljiljana, i prije nego sto opet nesto lupis, razmisli malo prije toga.
Matereti Sarajlijo dje ti pokupi rijec eUropa, barem je nama Sarajlijama hotel Evropa bio neki simbol grada...stidi se..ti ko Senad Avdic kad se uspaniceno javio u dnevnik HRT-a, pa onda progovori kolovoz tjedan, jebo te zivot a coek sa Svrakinog...pokupio od nane...
Gade mi se jer za ovo nisu krivi ni četnici, ni ustaše, ni europa, za ovo je stoka iz SDA i Z(gr)aBiH kriva.
Slusaj decko. Zaboli me qrac sta si ti fasovao. Recu ti sta god hoces u lice, ali ocigledno ne koristis klikere ako ih uopste imas. Da bi ti rekao u lice moras se predstavit. Dakle, kad si takav jebac, predstavi se fino, a ja cu ti to isto sasut ulice s merakom. Uostaliom otkud ti uopste znas ko sam ja i sta sam ja prezivio u ratu?nikad_izvini wrote:
Mačak, ja sam fasovao metak u Sarajevu, bio cijeli rat ovdje.Najebao i isplivao koliko sam mogao.Zato imam pravo da pričam.Reci mi tako nešto u lice, a ne ko jad, preko foruma.Čim se ne slažem sa ovom našom stokom,i ne klimam glavom, odmah sam četnik ili ustaša.Bujrum, javi se.Ja iza svojih riječi stojim.
Slusaj decko. Ako imas informacije o ubistvu zakonska ti je obaveza da se javis u prvu policijsku stanicu i da das izjavu, ili hoces da ovdje citiram clan zakona.nikad_izvini wrote:
Ko će normalan da svjedoči na sudu kad ne postoji instanca ZAŠTIĆENOG SVJEDOKA u pravom smislu te riječi?! Jel ti to znaš?Nema promjene identiteta, nove adrese, zaštite porodice, novog početka. Koji majmun će da svjedoči protiv uticajnih ljudi ili moćnika? Ko želi da bude glineni golub i da ugrozi svoju porodicu, baš me zanima? Ne poznajem ih mnogo.Tako da ta priča o dokazivanju ne pije vode.
Ako nismo naručivali ubistva, šta su Ševe radile? Ma naši su, jelde? Al je problem, čim spomeneš naša sranja, uf, đeš to radit.Vidi četnika tamo.Pa zato i jesu četnici.Zato i jesu stoka narod.Zato mi nismo srušili nijednu crkvu u Sarajevu.To i jeste razlika između nas i njih.
A ja ti kao nesto moram odgovarat. Decko, ako si nekad bio u UDBI, toga vise nema...nikad_izvini wrote:
Ne odgovori ti meni.Gdje živi naš leteći patriota
- kirby
#144 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
ko li ovog zracnog uputi na sa-x?zracni da ti nije bakir curu pokupio?ja ne kontam odakle tolika mrznja?
- Gandalf
#145 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
Da i ja se to pitam - čini mi se da mu je i karadžić draži od FTV i Bakira - nije ni čudo što smo ovako jadni kad bar 70% stanovništva razmišja k'o Ramiz letač - njegov SDA i SBIH imaju potpunu kontrolu nad svim i svačim na prostoru na kojem vladaju a on prosipa mržnju prema FTVkirby wrote:ko li ovog zracnog uputi na sa-x?zracni da ti nije bakir curu pokupio?ja ne kontam odakle tolika mrznja?
-
nikad_izvini
#146 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??
nikad_izvini wrote: Vidi, takve nebuloze pričaš da sam se zapitao jesil kakav Čengić, Silajdžić, Sotić, Cerić, dijasporac koji živi u Ognjenoj zemlji ili osoba sa nekim blažim poremećajem.Ako je normalno, zaklinjati se u naše pravosuđe, pričati da smo dobili tužbu protiv Srbije,objašnjavati petljanje Cerića u trivijalne stvari, umjesto ključne probleme, svetom stolicom i Komšićem, prihvatati Bičakčića kao predsjednika Sabora IZ-a, pljuvati Avdića, Bakira, Kaletovića i SDP onda mi živimo u blagostanju.Pošto smo mi daleko od blagostanja, nisi mi jasan, odakle ti takve nebuloze? Ko te filuje, baš me zanima.
Dobro te filuju.Toliko si ograničen, da je to poetično.Air Ramiz wrote: Pa filuje me Cerić.![]()
nikad_izvini wrote:
Gade mi se jer postave muzičara iz Rogatice, Brankovića"po zakonu" da nam bude premijer.
Za nagradu, može da nas pljačka narednih deset godina.On jeste muzičar iz Rogatice, odnosno, bio je.Dino Merlin je recimo gnjida iz Sarajeva, pa jesam li uvrijedio Sarajevo ili gnjidu?Po zakonu Nedžad je sada ugledni građanin, milioner, jede zlatnim kašikama.Alija je ispunio obećanje.Pošteno.Air Ramiz wrote: A odakle si to ti svega ti. Da nisi možda sa Champs-Élysées-a?! Sto ne volim ove seljacke primitivne provincijske komplekse, pa ako ti je babo seljak reci to javno, nemoj srat o necijem mjestu rodjenja. Ja sam rodjeni Sarajlija, otac mi nije rodjen u Sarajevu, i kakve to veze ima s bilo cim. Moglo je bit i obruto da mi je otac rodjen u Sarajevu, a ja da nisam to je splet okolnosti, isto sto je i Brankovic rodjen gdje vec. A sta si ti kao Sarajlija pokazao na ovom forumu. Samo bruku i sramotu! Sramotis i Sarajlije i Sarajevo svojim idiotskim komentarima.
Ali da kazem za Brankovica. Covjek je u ratu projektovao Sarajevski tunel i za to dobio zlatnog ljiljana, i prije nego sto opet nesto lupis, razmisli malo prije toga.
nikad_izvini wrote: Gade mi se jer za ovo nisu krivi ni četnici, ni ustaše, ni europa, za ovo je stoka iz SDA i Z(gr)aBiH kriva.
Ne spomenu ti privatizacije, slovence, razbijenu ekonomiju, gradnju autoputa i ostale zlatne kašike ovih naših.Nek ti brojiš hrvaštine, nek ti brojiš zrnca.Gdje je u a gdje v.To ti je nivo.Ko i ovih tvojih jadnika.Ko da si iz nadrealista ispao.Air Ramiz wrote: Matereti Sarajlijo dje ti pokupi rijec eUropa, barem je nama Sarajlijama hotel Evropa bio neki simbol grada...stidi se..ti ko Senad Avdic kad se uspaniceno javio u dnevnik HRT-a, pa onda progovori kolovoz tjedan, jebo te zivot a coek sa Svrakinog...pokupio od nane...
nikad_izvini wrote:
Mačak, ja sam fasovao metak u Sarajevu, bio cijeli rat ovdje.Najebao i isplivao koliko sam mogao.Zato imam pravo da pričam.Reci mi tako nešto u lice, a ne ko jad, preko foruma.Čim se ne slažem sa ovom našom stokom,i ne klimam glavom, odmah sam četnik ili ustaša.Bujrum, javi se.Ja iza svojih riječi stojim.
Vidim, ti predstavljaš kremu SDA.Ti si im neki evoluirani lik koji se zna compom koristiti.Ko god da si i šta god da si preživio, čim neistomišljenike porediš sa četnicima i ustašama, čim pravdaš lopovluke i prešućuješ kako su borci naguženi od naših, karina si obična.Air Ramiz wrote: Slusaj decko. Zaboli me qrac sta si ti fasovao. Recu ti sta god hoces u lice, ali ocigledno ne koristis klikere ako ih uopste imas. Da bi ti rekao u lice moras se predstavit. Dakle, kad si takav jebac, predstavi se fino, a ja cu ti to isto sasut ulice s merakom. Uostaliom otkud ti uopste znas ko sam ja i sta sam ja prezivio u ratu?
nikad_izvini wrote:
Ko će normalan da svjedoči na sudu kad ne postoji instanca ZAŠTIĆENOG SVJEDOKA u pravom smislu te riječi?! Jel ti to znaš?Nema promjene identiteta, nove adrese, zaštite porodice, novog početka. Koji majmun će da svjedoči protiv uticajnih ljudi ili moćnika? Ko želi da bude glineni golub i da ugrozi svoju porodicu, baš me zanima? Ne poznajem ih mnogo.Tako da ta priča o dokazivanju ne pije vode.
Dže si, "po zakonu", legalisto, nisam te prepozno.Air Ramiz wrote: Slusaj decko. Ako imas informacije o ubistvu zakonska ti je obaveza da se javis u prvu policijsku stanicu i da das izjavu, ili hoces da ovdje citiram clan zakona.
nikad_izvini wrote:
Ne odgovori ti meni.Gdje živi naš leteći patriota
To smo već zaključili, došla je druga banda.Samo, kratak mi ostaješ sa odgovorima, presušili su "argumenti".Ostale su samo floskule i demagogija.Jebiga, istina boli.Air Ramiz wrote: A ja ti kao nesto moram odgovarat. Decko, ako si nekad bio u UDBI, toga vise nema...