Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post Reply
bombonjar

#126 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by bombonjar »

Ja mislim da traktoristi treba zapusiti usta kad god ponene nezavisnost manjeg BiH entiteta. Svaka cast gospodine Mesicu!
bombonjar

#127 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran

Post by bombonjar »

Sramota!!! Vrati se Alija i spasi nasu Bosnu!
Orbini

#128 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by Orbini »

bombonjar wrote:Ja mislim da traktoristi treba zapusiti usta kad god ponene nezavisnost manjeg BiH entiteta. Svaka cast gospodine Mesicu!
Sto, ja bih ga pustio da prica do iznemoglosti pa da na kraju pokrene desavanja naroda tamo. Znamo jako dobro da bi svaki ishitren potez od RS isao na stetu same RS. Zato neka se samo zalijece.

Neke stvari bolje da kulminiraju i izgore, umjest oda lagano tinjaju godinama.

Jedina reakcija na njegove izjave bi trebala biti "izvoli ako imas muda", odnosno da se izazove i potakne da stvarno i uradi sta prica. Zabranama. osudama, tenzijama, ... samo dodika i njegovu ideologiju cinis popularnijom - otamo.

Mesicu svaka cast, lijepo je dok traje, ali treba se i pripremiti za buducnost gdje ce neki drugi predsjednik Hrvatske biti drugacijeg kova i simpatizer RS.
pjo

#129 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by pjo »

Ja se ne bih toliko veselio Mesićevim riječima. Taj čovjek je ovisno o trendovima najveći Ustaša pa najveći Europljanin. Njegovo mišljenje ne vrijedi previše jer on preživljava na osnovu dnevnopolitičkih tema koje podsjećaju na film "Ničija zemlja" dok se svađaju tko je počeo rat i učinio je sve i činit će da izbjegne progon haškog suda z aratne zločine.

Ovdje govori o podjeli BiH i dogovoru Milošević-Tuđman:

http://www.youtube.com/watch?v=g9pn-Rsr ... re=related

Ovdje veliča NDH:

http://www.youtube.com/watch?v=Q6_5_uFa ... re=related
CondoR

#130 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by CondoR »

Dodik je poliotički debil, koji predsjedniku RH, u RH, govori da začepi gubicu.
To može samo politički debil.

Još se čude što je Mesić reagovao na izljev primitivizma Mileta od laktaša :D
Bilo bi suludo kada ne bi reagirao.

Ovako se sve odvijalo :
Pupovac drži govor na otvaranju SNV-a, drugi govornik je Mesić i priča standardnu priču o manjinama i mostovima i nakon toga zbog obaveza napušta skup, Dodik drži govor (a kasnije i daje izjavu medijima), Mesić za 101 reagira na taj Dodikov istup (tek tada spominje etničko čišćenje), Dodik za RTRS reagira na Mesićevu reakciju i govori mu da začepi gubicu, Mesić i Vlada reagiraju na to, Pupovac se ispričava i kaže da će ubuduće paziti koga zove u goste (izjava za današnji Večernji list).
vee-jay

#131 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by vee-jay »

pjo wrote:Ja se ne bih toliko veselio Mesićevim riječima. Taj čovjek je ovisno o trendovima najveći Ustaša pa najveći Europljanin. Njegovo mišljenje ne vrijedi previše jer on preživljava na osnovu dnevnopolitičkih tema koje podsjećaju na film "Ničija zemlja" dok se svađaju tko je počeo rat i učinio je sve i činit će da izbjegne progon haškog suda z aratne zločine.

Ovdje veliča NDH:

give it to me baby... aha aha

http://www.youtube.com/watch?v=xCfmfdZTHjg&NR=1

pjo, :skoljka: se
100urbanihlegendi

#132 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by 100urbanihlegendi »

pjo wrote:Ja se ne bih toliko veselio Mesićevim riječima. Taj čovjek je ovisno o trendovima najveći Ustaša pa najveći Europljanin. Njegovo mišljenje ne vrijedi previše jer on preživljava na osnovu dnevnopolitičkih tema koje podsjećaju na film "Ničija zemlja" dok se svađaju tko je počeo rat i učinio je sve i činit će da izbjegne progon haškog suda z aratne zločine.

Ovdje veliča NDH:

Care, pametni ljudi mijenjaju misljenja i uvjerenja.
Mesic Stipe jeste pricao da je najveci ustasa. Ali promijenio je misljenje. I to ne za kratko vrijeme. Isto tako je i bio Djindjic Zoran bio veliki Srbin koji je na Palama za vrijeme okupacije Sarajeva pekao vola... Kasnije je uvidio da je to greska i postao najveci kriticar srbijanske politicke elite koja je vladala 90-tih godina proslog vijeka.
Dakle, Dodik jeste kad se pojavio bio veliki Evropljanin, ali mene je razrocarao pricama o nacionalizmu, sovinizmu i tako dalje... Nije ni Haris Silajdzic nista bolji niti gori od Milorada Dodika.
Vjeruj mi kad u RS, koju budale nazivaju drzavom, ne vole previse Dodika zbog pricanja o sovinizmu i nacionalizmu.
vee-jay

#133 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran

Post by vee-jay »

bombonjar wrote:Sramota!!! Vrati se Alija i spasi nasu Bosnu!
hmmm, kao da je SDA poslala nekog praktikanta da pise postove i time dize rejting SDA. Ma mislim stvarno, bombonjar, idi reci sefu da te zamjeni jer cemo jos poceti misliti da je SDA kokosinjac...
:skoljka:
xfacktor

#134 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by xfacktor »

Stipe legenda
klixober

#135 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by klixober »

xfacktor wrote:Upravo to mene i zabrinjava orbini. Sta ako dodje neki novi Hrvatski predsjednik koji nece biti ko Mesić. Ivo Sanader mi je jako sumljiv te za onaj most "jedino Muslimani imaju protiv gradnje" te ide u Banja Luku itd ....
Nadajmo se da ce ljudi koji su glasali za Mesica glasati za nekog novog normalnog covjeka.
zlatan01

#136 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by zlatan01 »

Ovdje veliča NDH:

Treba pogledati i ovo:
pjo

#137 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by pjo »

zlatan01 wrote:

Ovdje veliča NDH:

Treba pogledati i ovo:
"Ne vjerujte da postoji navodni snimak na na kojem sam navodno ja."

"I ako postoji znajte da sam mogao svasta ispricati..."

:mrgreen:

Mesic je premazan svim mastima... sa druge strane, svaka mu cast, on je svoju (debelu) kozu ipak sacuvao...
pjo

#138 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by pjo »

100urbanihlegendi wrote:

Ovdje veliča NDH:

Care, pametni ljudi mijenjaju misljenja i uvjerenja.
Mesic Stipe jeste pricao da je najveci ustasa. Ali promijenio je misljenje. I to ne za kratko vrijeme. Isto tako je i bio Djindjic Zoran bio veliki Srbin koji je na Palama za vrijeme okupacije Sarajeva pekao vola... Kasnije je uvidio da je to greska i postao najveci kriticar srbijanske politicke elite koja je vladala 90-tih godina proslog vijeka.
Dakle, Dodik jeste kad se pojavio bio veliki Evropljanin, ali mene je razrocarao pricama o nacionalizmu, sovinizmu i tako dalje... Nije ni Haris Silajdzic nista bolji niti gori od Milorada Dodika.
Vjeruj mi kad u RS, koju budale nazivaju drzavom, ne vole previse Dodika zbog pricanja o sovinizmu i nacionalizmu.

Nemam nista protiv toga da mijenja misljenje ali neka onda kaze da mu se moze desiti da bude u krivu a ne da izigrava moralnu vertikalu.

Ako je jedan Stipe Mesic mogao biti u krivu i niko mu nije nist anapravio, zasto se onda uzbudjivati oko svih ovih danasnjih. Mozda ce i oni promijeniti misljenje...
pjo

#139 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by pjo »

vee-jay wrote:

Ovdje veliča NDH:

give it to me baby... aha aha

pjo, :skoljka: se

Haha...

"ne vjerujte navodnom snimku na kojem sam navodno ja"

"ako taj snimak postoji, znajte da sam znao svasta reci..."

Demagogija by stipe Mesic koja vidim dobro prolazi...

Ko sam ja da se bunim..

Ajde uzivajte..
Hamajlija

#140 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by Hamajlija »

Neki krugovi lobiraju da se Ivo Banac kandiduje na novim predsjednickim izborima u Hrvatskoj. To bi bilo dobro za Bosnu i Hercegovinu, naravno, ako se kandiduje i ako pobjedi. Otom potom...

Mi imamo nas problem, a to je nova stara istina: i poslije Karadzica... Dodik.Taj covjek poludi cim na nekom Sudu u BiH bude izrecena presuda Srbima za ratne zlocine. On je toliko frustriran istinom da je medju Srbima najvise zlocinaca i da su te zlocine pocinili prema drugim narodima kako bi stvorili etnicki cistu tvorevinu, koju bi u neko doba pripojili Srbiji. Cim on pocne afirmativno govoriti o RS tresne ga istina o zlocincima koji su je osmislili i stvarali.

Konacni se i Lajcek postidio rijeci koje je Dodik izgovorio, pa je reagovao. Nije cekao na verbalni istup nekog Bosnjaka pa da ih u paketu kritikuje, nego se okurazio i samo njega nalijepio. Mozda mu je Dodik, na sjedeljkama, obecao da ce biti fin, pa se Visoki nasao uvrjedjen, zar nas nisu ucili, obecanja se moraju ispunjavati. A kako je Dodik nekulturan, bez elementarnog kucnog odgoja, sta on zna sta su obecanja data Visokom vazna su Karadjiceva obecanja da ce RS biti drzava. Zaludjeni narod voli slusati obecanja ljudi kojima je njihova koza i zivot najbitniji.I Dodik se ih napustiti kao i njegov idol i ucitelj o tome kako treba mrziti druge i drugacije.

Stipe Mesic je dobar covjek, istina malo prefrigan, ali je i istina da na svakom mjestu i u svakoj prilici brani Bosnu i Hercegovini, bolje i sa vise argumenata nego ijedan Bosnjak.
Frankyee

#141 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran

Post by Frankyee »

Problem je sto Dodik moze da ovo kaze i nikom nista. Lajcak opet prica da je zabrinut ali nikom nista. Iza Dodika stoji sila i on to zna, on se prakticno smije svima u lice i kaze "sta mi mozete"

Haris je Dodikov igrac isto kao i HDZ -BiH. SDA je nesposobna i tako da Dodik je jedini koji radi sta hoce jer moze.

Ovde ne postoji granica bola koju Dodik moze da prekoraci. Sve mu je dozvoljeno a Bosnjacki politicki lideri su obicni nesposobnjakovici koje Dodik jede za dorucak. Dodo razvaljuje drzavu i priprema Srbe za novu agresiju. To su isti oni ljudi koji su pravili genocid. NE smije niko zaboraviti da Srbi i dalje imaju mentalni potencijal da ponovo idu u cetnike i da ponove Srebrenicu.

Dokle vise :x
LadyBear

#142 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by LadyBear »

Nek, ja volim ove njegove izjave i donekle je dobro sto je usao u sukob sa Hrvatskom. Ako neko moze srusiti RS, onda to jedino moze Dodik i agresivna nacionalisticka politika iz RS. Ko god se previse dize u oblake on lako i padne.
Nur40

#143 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran

Post by Nur40 »

Baš je lijepo vidjeti kako ne postoji tema u kojoj se neće spomenuti Alija Izetbegović. Nadam se da će uskoro biti i tema o globalnom zatopljavanju i topljenju ledenjaka, živo me interesuje kako će se Alija tu uklopiti.
Ali vratimo se na temu. Treba li trošiti riječi na Dodika?! Mesić je ga je dobro ocijenio kada je rekao da je bezobraznik, mada ga je Mesić blago okarakterisao. Dodik nije ništa novo u srpskoj politici. Svi (bez obzira kako se nazivali: socijalisti, demokrati, socijaldemokrati, narodnjaci, radikali...) za ono što su najodgovorniji žele prebaciti na druge. Srbi su započeli rat u Jugoslaviji. Počeli su ga rušenjem ustavnog uređenja SFRJ, ukidanjem pokrajina, a istovremenim instaliranjem Miloševiću poslušnih ljudi kao predstavnika pokrajina u predsjedništvu SFRJ. Ukinuli su pokrajine, ali neka članova predsjedništva valjaće. Sreća u nesreći pa je član predsjedništva iz BiH bio Srbin Bogić Bogićević, koji je časno i pošteno obavljao tu dužnost. (digresija: sastav predsjedništva SFRJ najbolji je pokazatelj ravnopravnosti tada Muslimana danas Bošnjaka u YU, od 8 članova predsjedništva nijedan nije bio Musliman, a samo je šest Yu naroda, ostali su tzv. narodnosti tj. manjine). Kako nije bilo Srba u većem broju u Sloveniji lahko su se s njima nagodili i povukli JNA. To je također bilo rušenje Yu države. Da skratim, Srbi su otvorili pandorinu kutiju u Jugoslaviji. I ne samo da su je otvorili nego su počinili i najveće zločine na prostoru bivše Yu. Svima je ova situacija jasna osim Srbima jer je ne žele biti svijesni. Nije lahko živjeti u "državi" koja je stvorena na genocidu, zato joj je neizvjesna budućnost. Ne vjerujem da će tako skoro biti ukinuta, ali čini mi se da joj nema druge budućnosti. Što duže ovo ludilo traje, trajaće i RS.
I još, ipak je ovo izborna godina. Ovo je tek početak. Svaštaćemo se mi još naslušati od Dodika.
Liberalism

#144 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran

Post by Liberalism »

Jel bas dodik pozvao srbe iz hrvatske da dodju u RS? Pa on je definitivno poludio da mu ko sta ozbiljno priprijeti on bi i rat zapoceo. Ludjak nista drugo.
and

#145 Re: Milorad Dodik: RS će postojati, za BiH nisam siguran

Post by and »

što to ne reče braći rusima kad su kupovali rafineriju,već ga natjeraše da mjauče da se usvoje neki zakoni na nivou bih.
ljudi izgleda znaju ko će postojati,jer onaj ko daje novac igra na sigurno.
Bosanac sa dna kace

#146 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by Bosanac sa dna kace »

mislim da bi trebalo da tema nosi naziv gospodin Stipe Mesic vs. govno Krmorad Dodik
al eto haman pa ono govno nekom nesta predstavlja
Citizen-X

#147 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by Citizen-X »

zgembo_sa

#148 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by zgembo_sa »

fixer wrote:bilo kakvim ulaskom u otvorenu polemiku sa dodikom po pitanju nezavnisnosti rs- a ispunjavas njegov cilj, a to je da se o tome pocinje pricati. njega treba sustavno ignorirati kad god koju prozbpri u vezi nezavisnosti.
Slazem se. Cak mislim da njega treba apsolutno ignorisati, ne prenositi bas nijednu njegovu izjavu, kao da ne postoji. Ako treba cak uvesti neku vrstu cenzure u medijima, jer je postao prava medijska posast. Posto mu je Lajcak postao guzni haver i nema namjeru da sankcionise njegove antidejtonske aktivnosti onda nam jedino to preostaje.
zlatan01

#149 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by zlatan01 »

LadyBear wrote:Nek, ja volim ove njegove izjave i donekle je dobro sto je usao u sukob sa Hrvatskom. Ako neko moze srusiti RS, onda to jedino moze Dodik i agresivna nacionalisticka politika iz RS. Ko god se previse dize u oblake on lako i padne.
Jah, eto bas ovih dana Haris S. (najbolji Dodikov neprijatelj) izjavio da ce, pazi sada, RS sama sebe ukinuti!?
vee-jay

#150 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by vee-jay »

pjo wrote: Haha...
"ne vjerujte navodnom snimku na kojem sam navodno ja"
"ako taj snimak postoji, znajte da sam znao svasta reci..."

Demagogija by stipe Mesic koja vidim dobro prolazi...
Ko sam ja da se bunim..

Ajde uzivajte..
Hallo ba pjo, pa covjek rece u filmu da je vjerovatno to sto je rekao istina, samo da je valjda izvucena iz nekog konteksta. Pa on je politicar diplomata, direktniji govor i izvinjenje od njega ne mozes ocekivati. A izgleda ostatak objasnjenja ti nije bio dovoljan jer je valjda to za tebe tek neki bla bla...

I jos nesto, Mesic je na pocetku devedesetih bio jedan od najvaznijih licnosti HDZa i sigurno da je isao po svijetu i dodvoravao se bivsim ustasama, da bi dobio koju lovu za odbranu drzave. Sta sad ti mislis, da Alija i Silajdzic nisu nekome neku cistu muslimansku zemlju obecavali.

Btw. Mesic nije Racan. Ali je barem i on brzo skontao da onaj njegov HDZ progutan u nacionalizmu nije vise njegov pokret kojeg je osnivao pa brze bolje trazio neki drugi put za ostvarivanje svoje karijere. I gdje je sad: eno ga brani nasu drzavu od nasih ljudi. Svaka mu cast i hvala.
:thumbup:
Post Reply