Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
-
Richard Peti
- johnnykola
#127 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
ciken ala king 
- johnnykola
#128 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
hej, dzemmo, imas li sliku m&m's boba?dzemmo wrote:Dile wrote:joj a sjecate li se onog nekog k'o vocnog cuda... dodje u lanc paketu i kao stiropor izgleda, pa kad se stavi u malo vode bude kao kompot...![]()
to mi je bilo pravo dobro
![]()
a moj cuko nikad nije htio zalogaj ikara da pojede, radije je jeo onu trulu ribudok je amidzin pas redovno jeo ikar i na kraju pola dlake izgubio, godinama poslije rata ga lijecili dok nije dosao sebi... isto radioaktivne da su bile
![]()
evo i ostatka lanch paketa
http://travis.kroh.net/archives/003090.php
- Cholina_Lokica
#129 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
to je to dzemmo 
a kad su tek poceli stizati paketi, pa je kod mene komplet ulaz mislio od ovih zelenih klinceva da su zvake, pa svi zvakali

a kad su tek poceli stizati paketi, pa je kod mene komplet ulaz mislio od ovih zelenih klinceva da su zvake, pa svi zvakali
-
Richard Peti
- johnnykola
- mrtva kokoš
#132 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
..........
Last edited by mrtva kokoš on 11/08/2009 11:15, edited 1 time in total.
- mrtva kokoš
#133 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Splinter wrote:dzemmo wrote:Dile wrote:joj a sjecate li se onog nekog k'o vocnog cuda... dodje u lanc paketu i kao stiropor izgleda, pa kad se stavi u malo vode bude kao kompot...![]()
to mi je bilo pravo dobro
![]()
a moj cuko nikad nije htio zalogaj ikara da pojede, radije je jeo onu trulu ribudok je amidzin pas redovno jeo ikar i na kraju pola dlake izgubio, godinama poslije rata ga lijecili dok nije dosao sebi... isto radioaktivne da su bile
![]()
ovo je bilo mochnoooooooo,ja bih ga i sad jeo![]()
-
c0de
#134 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Sa http://grayfalcon.blogspot.com/2007/04/gratitude.htmlThe popular urban myth from the war, recycled by Blazevic in her statement to Reuters, is that Icar beef was so vile even cats and dogs refused to eat it. It's certainly possible. But I've traveled a bit since, and Icar is hardly worse than what they serve in school cafeterias or fast-food places in the U.S.
-
duboka_misao
#135 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
tjoooj bilo je po brojevima koji valja koji nevalja....sjecam se jednom makarona
neki keks je bio fini sa komadicima cokolade..i zasto tabasco u svemu????? imali smo ga na izvoz kuci niko ga nije koristio...
- Cholina_Lokica
#136 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
pa stavis malo tabasca na sve da ubije onaj odvratni ukus hrane koju smo jeliduboka_misao wrote:tjoooj bilo je po brojevima koji valja koji nevalja....sjecam se jednom makaronaneki keks je bio fini sa komadicima cokolade..i zasto tabasco u svemu????? imali smo ga na izvoz kuci niko ga nije koristio...
- johnnykola
#137 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
dje ga ba nisam koristio? naganjas u ciniji, u onoj vodi, tri graha, a po njima tresnes bocicu cijelu.Dile wrote:pa stavis malo tabasca na sve da ubije onaj odvratni ukus hrane koju smo jeliduboka_misao wrote:tjoooj bilo je po brojevima koji valja koji nevalja....sjecam se jednom makaronaneki keks je bio fini sa komadicima cokolade..i zasto tabasco u svemu????? imali smo ga na izvoz kuci niko ga nije koristio...
ja sam ga stalno jela, bas mi je extra bio
ebga ja volim ljuto
-
duboka_misao
#138 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
i jedem ja taj grah tako a suze naviru .... kontaju starci prolupalo djete u ratu ..kad ono tabasco jednom i nikad vishejohnnykola wrote:dje ga ba nisam koristio? naganjas u ciniji, u onoj vodi, tri graha, a po njima tresnes bocicu cijelu.Dile wrote:pa stavis malo tabasca na sve da ubije onaj odvratni ukus hrane koju smo jeliduboka_misao wrote:tjoooj bilo je po brojevima koji valja koji nevalja....sjecam se jednom makaronaneki keks je bio fini sa komadicima cokolade..i zasto tabasco u svemu????? imali smo ga na izvoz kuci niko ga nije koristio...
ja sam ga stalno jela, bas mi je extra bio
ebga ja volim ljuto
nego jel ikad iko dobio neke konzerve bravetine?
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#139 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
majke mi moje,evo jednom juce i jednom danas otvorim ovu temu i kada vidim slike totalno mi se okrene zeludac
fakat mi se ova hrana u ratu toliko zgadila da bi cini mi se prije crko nego ovo ponovo jeo
pade mi na pamet kada su se jednom prilikom pri podjeli humanitarne potukli povjerenik mjesne zajednice i moj komsija zbog prazne kante od ulja koja je komsiji trebala da napravi pec,bilo je poput meca spinks i tyson
fakat mi se ova hrana u ratu toliko zgadila da bi cini mi se prije crko nego ovo ponovo jeo
pade mi na pamet kada su se jednom prilikom pri podjeli humanitarne potukli povjerenik mjesne zajednice i moj komsija zbog prazne kante od ulja koja je komsiji trebala da napravi pec,bilo je poput meca spinks i tyson
- Cholina_Lokica
#140 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
ista sam ti, fakat mi muka bude... ja sam poslije rata do danas 2 puta samo grah pojela... ne mogu ga smislitigrunt wrote:majke mi moje,evo jednom juce i jednom danas otvorim ovu temu i kada vidim slike totalno mi se okrene zeludac![]()
fakat mi se ova hrana u ratu toliko zgadila da bi cini mi se prije crko nego ovo ponovo jeo![]()
-
duboka_misao
#141 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
ma nije ono bio grah ljudi kad ni za zaprske nismo imali, nego, meni ona lecha bi dobra, eto niko je nije volio a ja i danas maxuz sebi pravim
- stochar
#142 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Mene majka ćera,
da Ikar večeram,
jer komšija Junuz
ima ljutog kera,
i njega
niko
ne može da naćera,
da Ikar večera.
(poluanonimni autor s memli strane)
da Ikar večeram,
jer komšija Junuz
ima ljutog kera,
i njega
niko
ne može da naćera,
da Ikar večera.
(poluanonimni autor s memli strane)
-
Richard Peti
-
duboka_misao
#144 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
stara pravila nakav rolat sa tim sokom..kad je to nadoslo jedva iz rerne izvadili 
- johnnykola
#145 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
mislis ovako:grunt wrote:majke mi moje,evo jednom juce i jednom danas otvorim ovu temu i kada vidim slike totalno mi se okrene zeludac![]()
fakat mi se ova hrana u ratu toliko zgadila da bi cini mi se prije crko nego ovo ponovo jeo![]()
furunu i moji napravili od nje, pa onda doso cika momo i skucko nam bolju.
dzemmo wrote:@Johnny, evo i M&Ms
kako sam ja hamljo kakao i onaj sok u prahu, samo na dlan i lizi
- *miara*
#146 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
i ja sam nasla taj blog. kopirala sam ga na ovu temu. molim te, prolistaj malo njegove druge blogove, njegove teorije o srebrenici, hrvatsko-srpskom i bosanskom jeziku, o ratu, kako su bosanci vrsili genocid nad jevrejima...c0de wrote:Sa http://grayfalcon.blogspot.com/2007/04/gratitude.htmlThe popular urban myth from the war, recycled by Blazevic in her statement to Reuters, is that Icar beef was so vile even cats and dogs refused to eat it. It's certainly possible. But I've traveled a bit since, and Icar is hardly worse than what they serve in school cafeterias or fast-food places in the U.S.
-
chino
#147 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Sjecam se jednom kad su dijelili tri lanc paketa po glavi
Dernek bio pravi, uvjek sam se radovao onom soku u prahu 
- johnnykola
#148 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
a ja djoranju i klempa cuftetama.chino wrote:Sjecam se jednom kad su dijelili tri lanc paketa po glaviDernek bio pravi, uvjek sam se radovao onom soku u prahu
-
Richard Peti
- johnnykola
#150 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
sjecam se na jednom datuma proizvodnje. 1969.dzemmo wrote: evo ovdje i muzeja, jeli smo muzejske uzorke keksa
http://www.civildefensemuseum.com/cdmus ... /food.html
odron!