sta vas najvise nervira kod policajaca?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vjesticanametli

#126 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by vjesticanametli »

hehehhehe bice uskoro slika na forumu 8)
Krigla_Sa

#127 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Krigla_Sa »

madner wrote:Zapises registarske tablice, snimis na mob i onda lagano: ha prijava.
Ma joj,znas kako mi je zao sto ih nisam snimao kako pricaju .
Ubuduce hocu sve
madner

#128 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by madner »

Krigla_Sa wrote:
madner wrote:Zapises registarske tablice, snimis na mob i onda lagano: ha prijava.
Ubuduce hocu sve
Mozes ih i sad prijavit, samo ne znam da li imas svjedoka. Kad on tebi hoce izbit 30 KM iz dzepa, mozes i ti njemu.
Da li si potpisao ista?
Krigla_Sa

#129 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Krigla_Sa »

madner wrote:
Krigla_Sa wrote:
Ubuduce hocu sve
Mozes ih i sad prijavit, samo ne znam da li imas svjedoka. Kad on tebi hoce izbit 30 KM iz dzepa, mozes i ti njemu.
Da li si potpisao ista?
Bio sam sam a njih dvojica,nisam nista potpisao ali cu se svakako suociti sa njim-a na sudu,vidjet cu sta mogu ali tek tako platiti necu.
Ispricat cu sve kako je bilo pa cemo vidjeti
madner

#130 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by madner »

Mislim da ti nece nista doci, to su malo trenirali strogocu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#131 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Truba »

gledam dvojicu neki dan u autu kod kinoteke...

uđeš u kino oni u autu
izađeš nakon 103 minute ista poza

pa jebote garant imaju hemiće svi redom :D

prošetaj malo :oops:
x0z0y0

#132 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by x0z0y0 »

nervira me sto prijave na 122 ne shvacaju ozbiljno :x
nervira me sto nemaju pojma gdje se sta nalazi kada ih pitam za upute :x (radi se o objektima koji obicno budu pozicionirani 10m od mjesta gdje "rade" na obezbjedjenju..al svejedno...oni znaju samo ono sto je u radijusu R=5m)
nervira me sto se ne pridrzavaju niti jednog propisa u saobracaju :x
Chopper_Horrace

#133 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Chopper_Horrace »

posto je, skoro, "turisticka sezona", u Sarajevu, treba im engleski jezik...
ah, da, vecinu turista cine dijaspora :razz:, samim tim dolazi do "nezeljenih posljedica", bruka revizora se krece, odjednom skontas da ima vise revizora, nego sto trolejbus moze ljudi primiti... :P
zandar

#134 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

Krigla_Sa wrote:
madner wrote:
Krigla_Sa wrote: Ma joj,znas kako mi je zao sto ih nisam snimao kako pricaju .
Ubuduce hocu sve
Da li si potpisao ista?
Bio sam sam a njih dvojica,nisam nista potpisao ali cu se svakako suociti sa njim-a na sudu,vidjet cu sta mogu ali tek tako platiti necu.

hmm, mislim da ces samo platiti jos 20KM sudskih troskova :roll:
madner

#135 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by madner »

zandar wrote:
Krigla_Sa wrote: Bio sam sam a njih dvojica,nisam nista potpisao ali cu se svakako suociti sa njim-a na sudu,vidjet cu sta mogu ali tek tako platiti necu.

Na osnovu cega misle da mu opste posalju kaznu, gde je zapisnik?
zandar

#136 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

madner wrote:
zandar wrote:
Krigla_Sa wrote: Bio sam sam a njih dvojica,nisam nista potpisao ali cu se svakako suociti sa njim-a na sudu,vidjet cu sta mogu ali tek tako platiti necu.

Na osnovu cega misle da mu opste posalju kaznu, gde je zapisnik?

kakav zapisnik, pa nisu mu radili uviđaj :-)

uzeli su mu podatke i poslace mu postom prekrsajni nalog... ako bude trazio sudsko odlucivanje, platice jos 20KM sudskih troskova :roll:
madner

#137 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by madner »

zandar wrote: kakav zapisnik, pa nisu mu radili uviđaj :-)

uzeli su mu podatke i poslace mu postom prekrsajni nalog... ako bude trazio sudsko odlucivanje, platice jos 20KM sudskih troskova :roll:
Nisu me odavno zaustavili, ali morao sam potpisat neki listic, ili ako se ne slazem da dodam svoje.

Kad dode na sud, bice neki papir gdje pise ko ga je zaustavio i kad, ako ga nije potpisao, sumnjam da postoji.
zandar

#138 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

madner wrote:
zandar wrote: kakav zapisnik, pa nisu mu radili uviđaj :-)

Nisu me odavno zaustavili, ali morao sam potpisat neki listic, ili ako se ne slazem da dodam svoje.

Kad dode na sud, bice neki papir gdje pise ko ga je zaustavio i kad, ako ga nije potpisao, sumnjam da postoji.

mozes da potpises, ako priznajes da si napravio prekrsaj, a ako ne - ne moras nista potpisati. u svakom slucaju ce ti stici kazna. ukoliko je ne platis u roku od 7 dana, platices dodatnih 20KM. ukoliko budes trazio sudsko odlucivanje, platices dodatnih 20KM. ukoliko uopste ne platis kaznu, neces moci registrovati auto, izvaditi neki dokumenat, preci granicu,... :roll:
madner

#139 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by madner »

Zar ga ne moraju pitati, i zar nema opciju da napise i on par recenica ako se slaze pa onda potpise?

Potpis, nepotpis i prigovor?
DoradO

#140 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by DoradO »

jeli neko danas slucajno bio na raskrsnici na Skenderiji kad su policajci zaustavili saobracaj :?: :?: :lol: :lol:
autoe

#141 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by autoe »

Nervira me toliko toga da mi se i često i grad i država smuče zbog policije, ali jedna stvar najviše.
Ukoliko se građanin i odluči da ode u unutarnju kontrolu, i oni (zaista ljubazno) pokrenu istragu, tog policajca na suđenju brani advokat koji je na platnom spisku MUPa, znači opet od našeg poreza plaćeni advokat koji brani nekoga za koga je već utvrđeno da je prekršio kodeks i još nekakvih hrpu zakona.
Što bi rekli kadija ga lafo sudi, a i brani...
I još što je najsmješnije taj me advokat pita odakle mi pravo da se ja obratim policajcu.
HALLOO bolan pa plaćen je od mog poreza (koji kad god plaćam sjetim se likova na čije će plate biti potrošen), i u opisu radnog mjesta mu piše da je u službi GRAĐANA a ne svojoj vlastitoj.
Stalno sam na cesti,po cijeloj BiH radim i dosad za svojih 800 000km na cesti samo sam sreo 2 (dva) policajca koji nisu htjeli uzet pare (cener ,cvaja zavisno od prekršaja).
Ostali svi su bez puno priče uzimali svoj dio reketa koji im je bogom dan da uzimaju.
dushmanka_sa

#142 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by dushmanka_sa »

Nervira me što su debeli, priglupi i što da zavrištiš da ti treba pomoć ne bi bilo ni jednog jedinog sposobnog da ti PRITRČI!
BSn

#143 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by BSn »

Compos_Sui wrote:nervira me sto prijave na 122 ne shvacaju ozbiljno :x
nervira me sto nemaju pojma gdje se sta nalazi kada ih pitam za upute :x (radi se o objektima koji obicno budu pozicionirani 10m od mjesta gdje "rade" na obezbjedjenju..al svejedno...oni znaju samo ono sto je u radijusu R=5m)
nervira me sto se ne pridrzavaju niti jednog propisa u saobracaju :x
- Gospon' policajac, gdje je ovdje Posta?
- To znam, pitaj me nesto teze.

Nazalost, ono sto je nekome vic, u nasoj drzavi je realnost. Kako moze biti policajac covjek koji vaze preko 120 kg? Pa njemu bi i dijete u kolicima pobjeglo. Ne daj Boze da mora pruziti nekome pomoc. Prvo dok predje nekih 10 m, treba mu isto toliko minuta, a i kad dodje, onakav nezgrapan ne moze ni sebi pomoci.

Oni su produzen ruka vlati. Vlast krade kulturno, a oni na najprovidniji moguci nacin. Al' hajd' sto uzimaju mito (mozda tako i treba), al' sto su nestrucni, e to je za ne povjerovati.
Treca stvar sto su redom kukavice. Prisustvovao sam u nekoliko slucajeva belajima, na mjestim gdje su policajci obavezni konstantno biti. Uvijek im je ista izvlakusa: "Ma, ja otis'o samo do WC-a." Interesantno je to da, cim se vinovnici incidenta povuku, uniformisani ciko se odmah pojavi. Uvijek je taman toliko vremena "u WC-u", koliko treba ovima drugima da se razbjeze.
Izgleda da se priroda urotila protiv njih.
Last edited by BSn on 19/06/2008 15:01, edited 2 times in total.
vjesticanametli

#144 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by vjesticanametli »

imaju tvrdu stolicu :lol:
accent

#145 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by accent »

nervira me policija sama od sebe
mire - ložač

#146 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by mire - ložač »

Šta me nervira ????!!!!

Ja pitanja majkoooo!!!! :shock:

Lakše je šta me ne nervira, a to je : " Mislim da ih treba ukinuti skroz, što nam džaba uzimaju pare za njihove plaće kad nisu ni za q**ca, pa kad ti zaškripi sinko udri ili nek te udaraju"

Šaka jada profesionalaca starog policijskog kova a ostalo g'oo čoban :x
Mnogi će reći da nisam u pravu, a takve upućujem da pogledaju koliko plavaca u BiH ima redovno završenu srednju školu, da ne idemo dalje, **bo ti službu koja ima 90% jamskih bušača, varioca, pekara, metalo-strugara i ostalih zanatlija, kojima nije mjesto na tim poslovima, jer ih ne znaju raditi, a i ta svjedočanstva koja imaju su za "večernju" školu itd.....

Pravi plavci ( mislim SPOSOBNI) su na margini, jer da je reforma predviđena a ne šminkanje onda bi pola ovih krkana izgubilo posao, a na birou imamo more VSS kriminalista za koje k'o fol nema mjesta u MUP-ovima :x
Nervira me nesposobnost , jer te osobe treba da su garant moje LIČNE I IMOVINSKE SIGURNOSTI, a to mi pored ovih zvuči kao utopija neviđenih razmjera.

" Bože svega al' pameti najviše"
Van Halen

#147 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Van Halen »

Nervira me što u onim svojim presmiješnim kožnim uniformama izgledaju ko da su netom s mesa u Gojka došli.
zandar

#148 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

Van Halen wrote:Nervira me što u onim svojim presmiješnim kožnim uniformama izgledaju ko da su netom s mesa u Gojka došli.

jesu one kozne jakne presmijesne, ali to nisu policajci krivi... kad spomenu uniformu, i sapke su presmijesne, o cipelama da ne govorim...zaduzis to i nosis, ne postavljas pitanja :roll:
stranac2

#149 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by stranac2 »

Uniforme nisu loše al kada je krkan obuče ni Armani mu ne bi stajao ..il su debeli il su žgoljavi ne možeš nači policajca koji može pretrčati 10 kilometara il diči 100 kila s prsa nema šanse ...
mahalas505

#150 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by mahalas505 »

@zandar
Da li se provode testovi fizicke spremnosti kod policajaca(bilo da je rijec o uniformisanom ili civilnom)? Ako se provode, koliko puta godisnje se provode? Takoder, da li se provode testovi i obuka voznje automobilom?
Post Reply