znaci npr. masters na politologiji jednak je starom diplomiranom politologu?sffovac wrote:ko sto sam rece idu za masterse, odnosno magistre u struci, ne magistre nauka
a taj magistar u struci je izjednacen sa dipl. ing., bar bi trebao biti
posto je prije bilo cetverogodisnji studij, oni su bas tu gdje si ih naveo
STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
-
latinalover
#126 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
-
tonymontana
#127 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
Dnevne novine SANlatinalover wrote:znaci npr. masters na politologiji jednak je starom diplomiranom politologu?sffovac wrote:ko sto sam rece idu za masterse, odnosno magistre u struci, ne magistre nauka
a taj magistar u struci je izjednacen sa dipl. ing., bar bi trebao biti
posto je prije bilo cetverogodisnji studij, oni su bas tu gdje si ih naveo
08.07.2008.
Prva generacija sarajevskih studenata koja je zavrsila po Bolonji nezadovoljna je titulama, odnosno akademskim zvanjema koja ce im pisati u diplomama!
..........
Rektor Faruk Caklovica kaze da je Univerzitet uradio sve sto je u njegovoj moci i da je sve ostalo na Vijecu ministara.
-"Mi smo predlozili da se ova zvanja usvoje na drzavnim institucijama jer svugdje u Evropi studenti imaju zvanje bakalauerat, ali ocito je da kod nas neke politicke snage ne zele da harmoniziraju akademsko obrazovanje. Sadasnji sismem obrazovanja, odnosno 3 godine studija po Bolonji je isto sto i ranije cetvorogodisnje obrazovanje samo sto kod ovih studenata nece pisati diplomirani pravnik ili ekonomista u samoj diplomi vec u dodatku diplome. Drugi ciklus je master, a treci doktor nauka. Po tom principu funkcionise obrazovanje u Evropi i mi upravo na osnovu toga proizvodimo profesionalne kadrove".
..........
-
latinalover
#128 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
ne znaju ni sami sta ce sa njima...
trebali su prvo izdefinisat sve pa se onda posla hvatat
trebali su prvo izdefinisat sve pa se onda posla hvatat
-
fat_mama
#129 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
mIRCerka wrote:tu mi uletimo sa onim prenosivim kafe aparatima sto se mogu vidjeti na utakmicamaAlhemicarkaa wrote:Ma hajde molim te, protiv koga tad da se dignu? Samo bi sjeli na vrh rusevina i rekli: a u pm, gdje cu sad kafu popiti...suncica24 wrote:Mozda, ako neki cunami prodje gradom, velika poplava, zemljotres, sudnji dan...pa da se studenti dignu...Ovako, nema sanse!
jedna casa kafe 1 KM!
Malo, vidis da studenti imaju para. 2 KM min!
- Charlotte
#130 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
ja studiram po bolonji, a studiram 4 godine + 1 po izboru.
neam vam pojma sta cu bit tj koju cu titulu imati
-
huble2007
#131 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
Isto sto i 3+2 ...Charlotte wrote:ja studiram po bolonji, a studiram 4 godine + 1 po izboru.
- internetusha
#132 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
pa hocete vi u skolu... ko je vidio hajra od skole??? 
- Comrad
#133 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
...
Last edited by Comrad on 18/07/2008 14:45, edited 2 times in total.
- Comrad
#134 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
Jesu meni ovdje smijesni pojedini komentari. Isto ko da smo mi normalna zemlja. Pa je li ikada kod nas ijedan jedini strajk/protest ista promjenio. Koliko su samo oni privrednici strajkovali, koliko se raja okupljala povodom ubistva Denisa M., bili su protesti i ispred NSBiH. I je li se ista promjenilo - NIJE! Bilo malo na vijestima, po novinama i to je to. Zaboravljeno dok si rekao keks! Zaboli nekoga briga sto ce se raja okupiti i hodati gradom i davati svoje neke prijedloge, bas ce to nekome smetati. Kod nas se mirnim putem ne moze nista postici. Jedino da studenti izadju i pocnu paliti sve okolo, a znamo da se to nece desiti. Ako ljudi koji su do jucer bili na ratistu, a sada nemaju za hljeba, ne polude i ne uzmu puske i pocnu pucati, bas ce eto studenti izaci i harati gradom. Tako da, nemojte se previse praviti pametni, i vi zivite u ovoj posranoj zemlji i dobro znate kako stvari (ne)funkcionisu @fat_mama, @alhemicarkaa, @suncica24, @mIRCerka.
Last edited by Comrad on 10/09/2008 12:28, edited 1 time in total.
-
to je to
#135 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
Ima li kakvih novosti po pitanju ove teme ?
I forumashi izgleda digli ruke (od tastatura).
I forumashi izgleda digli ruke (od tastatura).
- roki
#136 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
ma samo im turi pivu u ruku i ljepota svimaComrad wrote:Jesu meni ovdje smijesni pojedini komentari. Isto ko da smo mi normalna zemlja. Pa je li ikada kod nas ijedan jedini strajk/protest ista promjenio. Koliko su samo oni privrednici strajkovali, koliko se raja okupljala povodom ubistva Denisa M., bili su protesti i ispred NSBiH. I je li se ista promjenilo - NIJE! Bilo malo na vijestima, po novinama i to je to. Zaboravljeno dok si rekao keks! Zaboli nekoga briga sto ce se raja okupiti i hodati gradom i davati svoje neke prijedloge, bas ce to nekome smetati. Kod nas se mirnim putem ne moze nista postici. Jedino da studenti izadju i pocnu paliti sve okolo, a znamo da se to nece desiti. Ako ljudi koji su do jucer bili na ratistu, a sada nemaju za hljeba, ne polude i ne uzmu puske i pocnu pucati, bas ce eto studenti izaci i harati gradom. Tako da, nemojte se previse praviti pametni, i vi zivite u ovoj posranoj zemlji i dobro znate kako stvari (ne)funkcionisu @fat_mama, @alhemicarkaa, @suncica24, @mIRCerka.
-
caes
#137 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
Mmmm, da .. ja sam cula ovih dana da trogodisnja diploma sa filozofskog ( ne znam kako je s drugim fakultetima ), vazi samo u kantonu sa.Neces imati VI stepen nego ces imat bachelor, koji je priznat u Evropi. VI stepen sa ovom reformom odumire.
Toliko o evropi, mogu dupe obrisati sa bachelorom
-
zito23
#138 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
Ima tu raznih istina.caes wrote:Mmmm, da .. ja sam cula ovih dana da trogodisnja diploma sa filozofskog ( ne znam kako je s drugim fakultetima ), vazi samo u kantonu sa.Neces imati VI stepen nego ces imat bachelor, koji je priznat u Evropi. VI stepen sa ovom reformom odumire.
Toliko o evropi, mogu dupe obrisati sa bachelorom
Nešto mi u familiji ovi novi studenti kazuju,pa sam se zato zainteresovao za ovo novo studiranje.
Ja sam svoje završio i uživam u plodovima.
A zainterosovalo me što ovi novi misle da će biti meni ravni sa 3 god.
Stvarno je okvirni zakon kazao da je studij (Bolonjski) visoka sprema,ali šta kad npr u Zenici na maš fak je 4+1,a u Sa 3+2
Ko je lud a ko Fazlinović ???
Lijepo stoji da nakon dodiplomskog studija ovaj u Ze je dipl,inž,a ovaj u Sa inž.
E sad kad neće ići dalje,koji može raditi na sadašnjim poslovima visoke spreme,npr u srednjoj školi???
Ovo mene ne sikiriki plaho ,ali nemogu da vjerujem da nema zvaničnih upita-protesta i sl!!!!
Jer ovako stvarno može doći da se može raditi samo u svom kantonu,a ko fol Bolonja.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#139 Re: STUDENTSKI PROTESTI- Bolonja
ima upita i kuknjave - po kafama. Gledam srednjoskolce u splitu, digli se jer im je u ucionicama prevruce....zito23 wrote: Ovo mene ne sikiriki plaho ,ali nemogu da vjerujem da nema zvaničnih upita-protesta i sl!!!!
Jer ovako stvarno može doći da se može raditi samo u svom kantonu,a ko fol Bolonja.
Bolonjcima vec pozelih - kad ste tako tihi i mirni, nakon zavrsetka studija vam zelim SSS u radnoj knjizici... a usima se poklopite...