Samo jedna stvar od mene.
Sjećate li se onih protesta protiv političara...na svakom, sve manje i manje raje...a onda se ta ista raja žali kako im smeta ovo, smeta ono, a guzicom ne bi mrdnula.
I samo me zanima zašto se mi kao " stidimo " i kao pokušavamo biti " civilizovani " ( a civilozovanost se ogleda na druge načine, ovo je samo izraz revolta ) i sve kao mirne proteste.
Ljudi dragi i sami znate da to ne ide. Pa čitava Europa protestuje, samo što njih bude 100-200.000 i protestuju svakako, samo ne mirno. I njima niko ne govori da nisu civilizovani..pustite to..
Drugog načina nema, ja sam 120% ubjeđen da ako se skupi masa raje ( a to je moguce, bitna je volja ) i ako protesti budu onako žestoki ( ne govorim ni ja ovdje o nekom razbijanju glava

) da ce pjane iz saveza otići, jednostavno se to mora desiti.
A uopšte nije toliko tezak zadatak, ..bude li hiljadE ljudi i budemo li konkretni, nešto cemo i postici..a onda cemo se osjecati ponosni na naciju...
i evo poluofftopic

:
Isto tako ( samo masovnije ) treba da izgledaju protesti protiv vlade, protiv lopova ( u pravom smislu te riječi ) iz ministarstva finansija i ostalih koji kontrolišu cijene..treba da izgledaju ti protesti...jer ako u Sarajevu, ili Mostaru ili bilo gdje, bude 100.000 ljudi, dva, tri dana zaredom, ..jednostavno se stvari moraju mjenjati..To je nemoguće kontrolisati, i nemoguce se boriti protiv sto hiljada nezadovoljnih građana.
A to se također moze uraditi, platiti autobusi ( oni biznismeni koji imaju, a stalo im je..) ljudima iz drugih gradova, koji bi jedva čekali da dođu...i onda bi se počelo mjenjati..vjerujte mi.
Onda ne bi samo kukali kako je ulje 3.30, kako je hljeb 1.20 ...bez ikakvog objašnjenja...a oni gore spomenuti, tu razliku u povećanju lagano sebi u dzep..ni zamisliti ne mozemo kolike pare uzmu, tako " ofirno " kradu ..a narod samo kuka..e pa dragi moji, neće ići.
Jer jednostavno je NEMOGUĆE po svim pravilima, da ulje bude 3.30 KM u drzavi gdje je plata 700 KM prosječna, ..a u drzavi europske unije, gdje je plata 1.000 eura ...bude niža cijena..pa se zamislite kakve su to malverzacije i krađe.
Ovim samo hoću da izbacim to iz sebe

..ali i da poručim, ljudi pronađimo nacionalnu svijest...jer ako to ne uradimo i dalje ce nam biti onako kako nam je sada...a protiv toga se necemo moci boriti, nego cemo samo kukati..a od toga nema ništa..
Živjeli
FIGHT FOR YOUR RIGHT