Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
neshto

#126 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by neshto »

cleo wrote:
neshto wrote:
uglavnom treba doći pred savez, biti bučan čak i agresivan po potrebi a ne od protesta praviti dernek i lakrdiju kako to znaju ovi iz pokreta "docta"! ne razilaziti se dok se ne ispune svi zahtjevi, ima nas dovoljno i bit ćemo u smjenama tu!

ljudi meni ovo nije šala....
ponesite hranu, alkohol, dekice, tranzistore i nema kući dok gamad ne zaplati!
ti ne praviš dernek nego sijelo, ili mi se čini ...
ako budemo ovakvi, svi samo svoje uske interese gledali, omalovažavali druge bez argumentiranog povoda (a želimo isto!!!) misleći da smo sami sebi dovoljni... ništa od nas, nikad nam neće biti bolje

Sretno... Savez napolje!!!
a što si bukvalan, ovo boldirano je trebalo biti kao neka šala i poziv ljudima da se svak na svoj način pripremi na duže proteste...
nemam nikakvih svojih interesa osim da ljudi zaigraju opet i pobjeđuju ko nekad...
protesti po sarajevu jesu derneci u što sam se par puta uvjerio, dođem bjesan i željan promjene i razbijanja a na kraju razočaran skakućem uz dubiozu sa pivom u ruci... nadam se da ovaj put neće biti tako i moje je pravo da to i kažem...
vozdra
elSaik

#127 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by elSaik »

Image

Image

Image
nikad_izvini

#128 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by nikad_izvini »

VRAĆAJU SE JAT-ovim letom,21.40,SARAJEVSKI AERODROM.22.05 ili 23.05(nisam siguran)

DOBRODOŠLICA?? IMAL DOBROVOLJACA :D :-D

Troglava aždaha,bez Dominkovića,sa Ušanovićem.Tako nekako :D
niskoprofilni

#129 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by niskoprofilni »

Ovo saopštenje na 24sata info je izgleda dezinformacija i nije stav većine Robijaša! Što je dobro :)
beliver

#130 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by beliver »

Samo jedna stvar od mene.

Sjećate li se onih protesta protiv političara...na svakom, sve manje i manje raje...a onda se ta ista raja žali kako im smeta ovo, smeta ono, a guzicom ne bi mrdnula.

I samo me zanima zašto se mi kao " stidimo " i kao pokušavamo biti " civilizovani " ( a civilozovanost se ogleda na druge načine, ovo je samo izraz revolta ) i sve kao mirne proteste.

Ljudi dragi i sami znate da to ne ide. Pa čitava Europa protestuje, samo što njih bude 100-200.000 i protestuju svakako, samo ne mirno. I njima niko ne govori da nisu civilizovani..pustite to..

Drugog načina nema, ja sam 120% ubjeđen da ako se skupi masa raje ( a to je moguce, bitna je volja ) i ako protesti budu onako žestoki ( ne govorim ni ja ovdje o nekom razbijanju glava :roll: ) da ce pjane iz saveza otići, jednostavno se to mora desiti.
A uopšte nije toliko tezak zadatak, ..bude li hiljadE ljudi i budemo li konkretni, nešto cemo i postici..a onda cemo se osjecati ponosni na naciju... 8-)

i evo poluofftopic :-D :

Isto tako ( samo masovnije ) treba da izgledaju protesti protiv vlade, protiv lopova ( u pravom smislu te riječi ) iz ministarstva finansija i ostalih koji kontrolišu cijene..treba da izgledaju ti protesti...jer ako u Sarajevu, ili Mostaru ili bilo gdje, bude 100.000 ljudi, dva, tri dana zaredom, ..jednostavno se stvari moraju mjenjati..To je nemoguće kontrolisati, i nemoguce se boriti protiv sto hiljada nezadovoljnih građana.
A to se također moze uraditi, platiti autobusi ( oni biznismeni koji imaju, a stalo im je..) ljudima iz drugih gradova, koji bi jedva čekali da dođu...i onda bi se počelo mjenjati..vjerujte mi.

Onda ne bi samo kukali kako je ulje 3.30, kako je hljeb 1.20 ...bez ikakvog objašnjenja...a oni gore spomenuti, tu razliku u povećanju lagano sebi u dzep..ni zamisliti ne mozemo kolike pare uzmu, tako " ofirno " kradu ..a narod samo kuka..e pa dragi moji, neće ići.
Jer jednostavno je NEMOGUĆE po svim pravilima, da ulje bude 3.30 KM u drzavi gdje je plata 700 KM prosječna, ..a u drzavi europske unije, gdje je plata 1.000 eura ...bude niža cijena..pa se zamislite kakve su to malverzacije i krađe.

Ovim samo hoću da izbacim to iz sebe :) ..ali i da poručim, ljudi pronađimo nacionalnu svijest...jer ako to ne uradimo i dalje ce nam biti onako kako nam je sada...a protiv toga se necemo moci boriti, nego cemo samo kukati..a od toga nema ništa.. :wink:

Živjeli

FIGHT FOR YOUR RIGHT
campa_xxx

#131 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by campa_xxx »

Moja je preporuka da svi ponesemo samo obiljezja Bosne i Hercegovine...
laku noć

#132 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by laku noć »

elSaik wrote:Image

Image

Image
Koja nacijo?Imaju 3.Ili sve tri ili dvije ili jedna,koja?
Ventola

#133 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Ventola »

Pozdravljam akciju "Pokreta mladih za bolju BiH", ovaj put je vrijeme da se ide do kraja!
Mobile_Disco

#134 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Mobile_Disco »

Ovo DEFINITIVNO NIJE STAV ROBIJASA!!! Mozda jednog dijela.. A svi znamo koji je to dio :oops: Tako da ne nasjedate bezze na gluposti koje se pisu po novinama.. Mi dolazimo na Proteste.. :bih:
dariosa

#135 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by dariosa »

odlicna ideja. nadam se da ce nas se iskupiti sto vise. vidimo se u petak
zgembo_sa

#136 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by zgembo_sa »

Pustite suplju, vidimo se pred Bastiljom BH fudbala!
Oi

#137 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Oi »

Saopstenje Robijasa:
http://www.robijasi.org
mavi

#138 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by mavi »

Oi wrote:Saopstenje Robijasa:
:thumbup:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#139 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by mIRCerka »

UG "UJEDINJENI ROBIJASI" ZENICA

Povodom posljednjih sramotnih dešavanja u Nogometnom/fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine i smjene selektora reprezentacije Mehe Kodre i njegovih asistenata,
navijaci Nogometnog kluba Celik - Robijaši, okupljeni u UG "Ujedinjeni Robijasi", obavještavaju bh. javnost da ce pojaviti na zakazanim protestima 23.maja 2008. pred zgradom NFSBiH u Sarajevu.
Ovim putem dajemo punu podršku u nastojanju da se konacno stane u kraj trenutnom stanju u bh. fudbalu i da zajedno sa svim
zdravim snagama u nasem drustvu doprinesemo boljoj buducnosti "najvaznije sporedne stvari" u Bosni i Hercegovini!
Ovim putem pozivamo sve Robijaše i Zenicane, koji su u mogucnsoti da dodu na zakazane mirne proteste 23.maja.2008 u Sarajevu i da mirno,
dostojanstveno i bez klupskih obilješja dadnu svoj doprinos ka ozdravljenju bh.nogometa/fudbala!

Robijasi Zenica
********************************************************************************
ucinise li sta povodom onog teksta na 24info?
Oi

#140 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Oi »

to je treca laz od strane 24info na racun robijasa u posljednjih mjesec dana, pa smo se vec navikli na njih!
duplooooo21

#141 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by duplooooo21 »

Ma nama tu nista od mirni protesta to nista nece donjeti i promeniti,
ljudi "gostpodi" nece biti u zgradi ko svaki protest do sada,
gleda ce nas sa kucnim foteljama i smijati se ljudima, treba se zauzeti zgrada i gotovo..
KotromanichII

#142 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by KotromanichII »

Treneri najavljuju bojkot Premijer lige

Upravni odbor Udruženja fudbalskih trenera Kantona Sarajevo na sjednici održanoj u utorak, priključio se u podršci javnosti i novinarima.

Naime, vidjevši da je stvar izmakla kontroli žele se suprotstaviti Savezu i pokazati da i oni ne žele da ovi ljudi vode u propast naš nogomet.

Ogorčeni smo posljednjim odlukama našeg Saveza. Oni su trenersku profesiju svih ovih godina spustili na najmanji mogući nivo, a mi ćemo se boriti protiv toga. Liga nam nikada nije bila slabija, treneri bježe iz naše zemlje, a oni i dalje vladaju. Oni su sami sebi napravili Statut u kojem mogu raditi razne malverzacije. Jedini način da im se suprotstavimo je generalni štrajk. Očekujemo podršku trenera iz cijele BiH, da iduće sezone ne igramo Premijer ligu, ako ovi ljudi budu sjedili u Savezu, izjavio je za As predsjednik Udruženja Nogometnih trenera Kantona Sarajevo Mensur Dogan.

Ovo Udruženje još nikada nije priznato ni od Kantonalnog Saveza. Glavni razlog tome je sigurno i strah od ulaska i miješanja trenera u nogomet. Treneri su ti koji se samo kod nas ništa i ne pitaju što je pokazao i ovaj posljednji slučaj s Kodrom.

To su ljudi koji žele raditi stvari samo po svome. Međutim, sazrijeva vrijeme da se svi dignemo i pokažemo da naš nogomet ima perspektivu. S njima teško, ali ako im se svi suprotstavimo i istrajemo do kraja, valjda će i oni shvatiti da je vrijeme da odu, završio je Dogan.

Papac: I da sam zdrav sumnjam da bih igrao

Ogorčenje oko naše nogometne reprezentacije ne pokazuje samo naša javnost nego i igrači koji su razočarani cijelom situacijom.

Jedan od onih koji je i najviše pokazao u ovoj sezoni je Saša Papac, igrač koji je samozatajan, ali koji osvaja trofeje. Protiv Azerbejdžana će izgleda igrati samo nekoliko igrača koji i nemaju neki status u reprezentaciji. Većina naših najboljih igrača ili je povrijeđeno ili je uvrijeđeno svim ovim dešavanjima u našem nogometu.

Razočaran sam i ne mogu vjerovati da se ljudi u Savezu tako ponašaju. Svakako da podržavam Kodru. Počeli smo ličiti na pravu reprezentaciju, sve je postavio na svoje mjesto, a sada opet sve iz početka, kaže za as ogorčeni Papac.

Papac je odigrao fantastičnu sezonu, a u finalu Kupa Uefa se povrijedio i male su šanse da do kraja sezone bude na usluzi Rangersima. Igrač koji je igrao finale Kupa Uefa sigurno je da bi predstavljao veliki bedem u našoj reprezentaciji.

Povrijeđen sam i neću igrati s Azerbejdžanom, ali i da nisam ne bih igrao. Ovo je postala privatna reprezentacija, jer ljudi u njoj misle da mogu raditi šta hoće. Ne želim raditi sa amaterima, kao što su ovi ljudi u Savezu. Od reprezentacije BiH je ostao samo naziv, a sve ostalo su ovi ljudi izbrisali, dodao je Papac.

Podržavam akciju 1. juna na Grbavicu

Sportski novinari iz gotovo svih medija organizirat će 1. juna utakmicu na Grbavici, gdje će doći većina bivših asova, ali i današnjih. Jedan od njih je i Saša Papac koji će podržati ovu akciju.

Svakako da ću podržati tu akciju, naravno ako je podržavaju i stariji igrači kao selektor Kodro. Neću moći igrati, ali ću svakako biti prisutan na Grbavici, veli Papac.
munir

#143 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by munir »

Ljudi, zanima me jesu li Horde Zla najavile dolazak???
Ima li iko da mi odgovori na pitanje! A l bez prepucavanja, please!!!

IKR SVOJU ZA BiH MOJU!!!! :bih: :bih: :bih: :bih:
Saraybosna

#144 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Saraybosna »

Čuo sam da bi se HZ trebale oglasiti danas. Sramota me ako ne podrže ovo
munir

#145 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by munir »

I mene buraz...Bilo bi bezveze da i nas ne bude...hvala za info!!!
Saraybosna wrote:Čuo sam da bi se HZ trebale oglasiti danas. Sramota me ako ne podrže ovo
testament

#146 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by testament »

munir wrote:I mene buraz...Bilo bi bezveze da i nas ne bude...hvala za info!!!
Saraybosna wrote:Čuo sam da bi se HZ trebale oglasiti danas. Sramota me ako ne podrže ovo
Biće nas kao što nas je uvijek bilo,sjetite se samo ko je PRVI počeo sa prozivanjem FS/NS BiH i sudačke organizacije,pa smo dobijali po ušima u posušju,trebinju,banja luci...
A oglašavanja hordi po ovom pitanju jednostavno neće biti,pošto su oni koji su se predstavljali kao HZ(ramljak i pitići)agenti i plaćenici saveza i lopova u FCS,a nas će definitivno BITI
Saraybosna

#147 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Saraybosna »

testament wrote:
munir wrote:I mene buraz...Bilo bi bezveze da i nas ne bude...hvala za info!!!
Biće nas kao što nas je uvijek bilo,sjetite se samo ko je PRVI počeo sa prozivanjem FS/NS BiH i sudačke organizacije,pa smo dobijali po ušima u posušju,trebinju,banja luci...
A oglašavanja hordi po ovom pitanju jednostavno neće biti,pošto su oni koji su se predstavljali kao HZ(ramljak i pitići)agenti i plaćenici saveza i lopova u FCS,a nas će definitivno BITI

Zašto oglašavanja neće biti? Zašto se ne uradi nešto kao ono "Svi na sjever" ako ništa ?
sunčan dan

#148 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by sunčan dan »

Joj raja, svaka vam čast. Tako i treba ZVI ZAJEDNO. :thumbup:

SRETNO U PETAK I NEDAJTE ONOJ ŽGAMADIJI LOPOVSKOJ DA OPSTANE. :bih:
bice_bice

#149 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by bice_bice »

Hadžibegić: Savez treba rasformirati

Došlo je vrijeme za radikalne promjene i dolazak novih ljudi na sve pozicije u Savezu. - rekao je Faruk Hadžibegić.

Naš legendarni fudbaler i nekadašnji selektor BiH Faruk Hadžibegić naglašava da smjena Mehe Kodre sa selektorske pozicije nije slučajna i da je definitivno pokazala da ljudi u Nogometnom savezu BiH žele samo zadržati svoje pozicije.

Hadžibegić poziva političke strukture da se uključe u rješavanje nagomilanih problema našeg fudbala jer je postalo besmisleno mijenjanje selektora.

Nastavljena je praksa trošenja trenera i više nije bitno ko će preuzeti kormilo državnog tima. Svjesno se radi da se ne ostvari uspjeh. Došlo je vrijeme za radikalne promjene i dolazak novih ljudi na sve pozicije u Savezu. Otkaz Kodri izazvao je revolt svih ljubitelja fudbala u našoj zemlji, kaže Hadžibegić.

On smatra da je rješenje rasformirati postojeći N/FS BiH i formirati nove organe i takmičenje. Nekadašnji fudbaler Sarajeva ne zna da li bi to bilo moguće na vanrednoj skupštini državnog saveza koju predlažu određeni kantonalni savezi.

Potrebno je uraditi novu organizaciju saveza i načiniti program rada. Bivši igrači su spremni učestvovati u tome, ali se ne mogu sami nametati ako ih niko ne zove na kafu, a ne da ih pita za mišljenje. Nema svrhe raspravljati o povjerenju članovima Predsjedništva jer sadašnje stanje ne vodi ničemu. Apelujem na političke strukture da se umiješaju u raščićavanje stvari u našem fudbalu. To je njihova obaveza. Naravno da se vladine strukture neće miješati u rad fudbalske organizacije, no moraju joj pomoći da dođe u normalno stanje.

Hadžibegić se slaže sa Kodrinim stavom da selektor mora imati samostalnost u radu.

On je vidio probleme na početku mandata. Vraćanje unazad je pogrešno. Ranije sam rekao da se trebaju stvoriti uslovi za uspjeh. Tek tada se Kodro može vratiti na selektorsko mjesto, izjavio je Hadžibegić za Oslobođenje.

to legendo!!!!
Mobile_Disco

#150 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Mobile_Disco »

mIRCerka wrote:UG "UJEDINJENI ROBIJASI" ZENICA

Povodom posljednjih sramotnih dešavanja u Nogometnom/fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine i smjene selektora reprezentacije Mehe Kodre i njegovih asistenata,
navijaci Nogometnog kluba Celik - Robijaši, okupljeni u UG "Ujedinjeni Robijasi", obavještavaju bh. javnost da ce pojaviti na zakazanim protestima 23.maja 2008. pred zgradom NFSBiH u Sarajevu.
Ovim putem dajemo punu podršku u nastojanju da se konacno stane u kraj trenutnom stanju u bh. fudbalu i da zajedno sa svim
zdravim snagama u nasem drustvu doprinesemo boljoj buducnosti "najvaznije sporedne stvari" u Bosni i Hercegovini!
Ovim putem pozivamo sve Robijaše i Zenicane, koji su u mogucnsoti da dodu na zakazane mirne proteste 23.maja.2008 u Sarajevu i da mirno,
dostojanstveno i bez klupskih obilješja dadnu svoj doprinos ka ozdravljenju bh.nogometa/fudbala!

Robijasi Zenica
********************************************************************************
ucinise li sta povodom onog teksta na 24info?
OVO JE NAS STAV!!!

Povodom tog teksta u 24 info.. Pa to je vec 3 Laz u mjesec-dva.. Tako da njima na dusu!!!
Locked