PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

hakazvaka

#126 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???

Post by hakazvaka »

tataratira wrote:
zgembo_sa wrote:Tjesi se ti, ali ako kupac nije zadovoljan postprodajnom uslugom to je signal prodavcu da malo razmisli... Barem onom koji zeli da bude uspjesan u svom biznisu. Jer sad pa sad se pojavi drugi koji nudi sve isto, samo jeftinije, bolje, brze i blize...
Evo samo da vidite malo cijene, momci iz Mostara prodaju Cannondale bicikla
pogledajte malo opremu i cijene, ko se razumije http://www.xsport.ba/
pa evo. kad cete vi nuditi besplatne djelove, a ?
http://www.xsport.ba/item/8

:D :D :D :D
budalica

#127 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???

Post by budalica »

Super Six Dura Ace Compact 11733,03 KM :shock: :(
valter.ba

#128 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???

Post by valter.ba »

Je li ovo broj mobilnog ili sta :shock: :lol: :lol: :lol:
Better Man

#129 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???

Post by Better Man »

Ta bicikla od 11, 15 i više hiljada KM su profesionalna bicikla i zato im je tolika cijena. Za nekog ko se rekreativno bavi biciklom, a ne profesionalno u smislu da učestvuje na biciklističkim prvenstvima nema smisla kupovati takav bike. Mislim da je cijena između 800 do nekih 3000 KM sasvim dovoljna za rekretaivca. Sve zavisi sta određena osoba, tj. rekreativac želi. Naravno može se nači i jeftiniji bike od 800 KM, ali mislim da je to neka početna cijena iole dobrog bikea. Lično vozim GT Avalanche 2 sa disk kočnicama i kupio sam ga u Ciklo centru prije 4 godine. Usluga im je korektna, jedino što bi im ja zamjerio je da se prave malo previše važni, kao da su oni izmislili biciklizam i da su najbolji. I što je interesantno svakakvih balavaca se vrti dole oko servisa na Ilidži. Prije par godina bio s prijateljem dole, kad neki balavac sebi pravi žice na felgi i krenuo on da pametuje mom prijatelju oko vožnje bikea, prenosa brzina i slično i to na neki histreičan način da je malo falilo da ga pošaljemo u p.m. Inače biciklo vozim za svoju dušu i da se nakon radnog vremena i sjedenja za kompjuterom razgibam. Apsolutno mi je svejedno gdje ću otići sa bikem, jer jedino je bitno da se razgibam. Nikad nisam volio da idem na određena mjesta samo zato što je neko rekao trebaš ići tamo i sl. Idem gdje je meni u datom momentu interesantno, a ne na neka mjesta zato što je neko iz Ciklo centra ili neko drugi tamo išao i rekao da treba ići na ta mjesta. Gledajući ponudu bicikala u CC ona je ipak ograničena na određene marke i nije ni blizu ponude kao recimo u Zagrebu. Znam da će mnogi reči gdje češ porediti selo Ilidžu sa jednim Zagrebom, ali tako je. Kod nas se tek počela buditi kultura biciklizma i mislim da je vrijeme da Sarajevo dobije pravi biciklistički centar gdje češ moći nabaviti kakvo hočeš biciklo i da tu imaš odličan servis. Dakle da nismo ograničeni samo na CC i njihovu ipak ograničenu ponudu. I da se u Sa urede staze za bicikliste i obilježe i uvedu semafori za iste kao u Slo. Prostora i uslova itekako ima za to. Ne mogu razumjeti nekog kako može radi par stotina metara paliti automobil umjesto da ide pješke ili nabavi bike za takve stvari.
juka83

#130 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???

Post by juka83 »

Abacija wrote:@juka - a zasto ce ti bicikl? Za skakanje ili normalnu voznju? Ako ces za skakanje (freeride) onda ne kupuj nista ispod 2000 km. Sto bi rekli u prodavnici: "vise para - vise muzike", ili u prevodu "manje para - glava u torbi".
biciklo ce se aBd koristit aktivno ali ne agresivno, ono malo offroada,al cisto da me malo razdrma, nista extremno, i svijestan sam da su ovo mid-low end bicikla ali bi ipak volio imat bike da me slusa i da ce durat i boja nije bitna :D ), sad mi treba pomoc , sta kupit i gdje i kakav je poredak ulozeno=dobiveno???

A u uzem izboru su:

1. GT Outpost 2009: 490,ooKM - CikloCentar (http://www.gtbicycles.com/usa/eng/Produ ... ved=t#5601)
(stim da nisam vidio imal ona verzija s diskovima, a ako ima koja je cijena???)
2. GT Avalanche 3.0 2009: 610,ooKM (http://www.gtbicycles.com/usa/eng/Produ ... ture/#5724)
3. GT Avalanche 3.0 disc 2009: 710,ooKM (ovo je zelja mada ne znam koja je prednost njega sa diskovima i jeli isplativo 100 vise dati za njih nasprem obicnog Avalanche 3.0???) (http://www.gtbicycles.com/usa/eng/Produ ... ved=t#5599)
4. GT Chucker 3.0 2009: 748,ooKM (http://www.gtbicycles.com/usa/eng/Produ ... ride/#5736)

A bi bio spreman dati od 500-750KM....
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#131 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???

Post by dr.gog »

Tema prebačena na pdf Sarajevo...

...juče svratimo na Ilidžu do Svetilišta CCa :D ...Kažu da servis trenutno ne radi tj. da je samo nešto osnovnog alata tu .Sad ćemo Ekipu peglat da nam popravlja prekomplikovane gume i nevjerovatno složene sisteme sajli :evil: , o tajnama izmjene pakni predlažemo semestar na posebnoj temi

Abacija, ti me upita nešto: Ja sam biciklo platio 610 KM plus par sitnica.Šipka za oslonac, rukavice, sajla za zaključavanje i odlična gel-navlaka za sic,sve skupa oko 650 KM.

Juka, dobi li ti odlučujući odgovor ili da piče linkovi i cjenovnik po 5-i put :D ?
tataratira

#132 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???

Post by tataratira »

Serviser pravi stazu po Bjelašnici za http://www.bbkigman.ba a inače ne radi nedeljom
Image
slavkoimamodilera

#133 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???

Post by slavkoimamodilera »

tataratira wrote:Evo samo da vidite malo cijene, momci iz Mostara prodaju Cannondale bicikla
pogledajte malo opremu i cijene, ko se razumije http://www.xsport.ba/
Sta je ovo ba?!?! :lol: :lol: :lol: Zajebancija neka? Pa najjeftiniji FS bike je 5 i po milja maraka!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
juka83

#134 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???

Post by juka83 »

dr.gog wrote:Juka, dobi li ti odlučujući odgovor ili da piče linkovi i cjenovnik po 5-i put :D ?
ma nista konkretno, odoh ja danas pazarit pa sta bude...
evo.mene

#135 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???

Post by evo.mene »

da i ja dam svoje mišljenje :)

dosadni ste sa tim GT, mislim jesu dobri bicikli al nisu jedini... jbte od 3 bajka koja sretnem na ulici 2 su GT ko da je to jedina marka koja postoji... da mi ga sad neko džaba da nebi ga vozao

što se tiče marže ne znam šta hoćete, nisam siguran da li je 30% ali isto toliko vam uzimaju kad kupujete auto ili slično a cijene možete provjeriti i na internetu i vidjećete da je cijena svuda ista (+-5%)

u CC jesu debilni prodavači i moraš čekati 15 minuta da bi te pogledao i zato i ne kupujem kod njih

u Capriolu ima par momaka koji su odlični i dobro rade servis i trude se da prodaju(uglavnom skuplje bicikle), a gazda im je beze (imaju CUBE, Merida i Capriolo bicikle)

ima još par mjesta u gradu gdje možete uzeti bicikle, dijelove i opremu kao što su planetbike, intersport, matis...

svako ko vazi bajk bi trebao sa sobom imati rezervnu gumu i kit za krpljenje guma, kao i malu pumpu i još par alata(a to sve zaumze jako malo prostora) i trebao bi biti u stanju sam sebi zamijeniti/zakrpiti gumu, zategnuti kočnice, zategnuti brzine... nije to neka nauka
Erzsebet

#136 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???

Post by Erzsebet »

Neću da ispadne kao da reklamiram Ciklocentar, ali ja sam uslugama od tamo zaista zadovoljan. Uvijek dobijem šta god želim za vrlo male pare (primjerice, ugradnja brzinomjera je koštala 1 KM ?!), čovjek lijepo popriča sa mnom i da mi bruku savjeta da mu ne bi dolazio za gluposti, pogotovo da radim stvari koje mogu sam.

Biciklom Kelly's kupljenom kod njih sam i više nego zadovoljan, poslije četiri godine je k'o nov. Još nekoliko ljudi je kasnije kupovalo tamo, niko se nije žalio. Dva puta sam išao s njima na trke, nikad mi prevoz nisu naplatili, a jednom su došli po nas kad smo bili zaglavljeni na Bjelašnici, takođe bez marke naplaćene. Uz to uopšte nismo neki jarani, znamo se iz radnje, ranije se nismo ni poznavali.

Ipak, s jednim se moram složiti, raja koja tamo sjedi kao da nema ništa drugo u životu, baš su inventar. Daj ohanite malo, pustite ljude da rade i vozajte se.
Locked