jedna wrote:eterno wrote:jedna wrote:kakva glupost. jel' to znaci da mi se istovremeno ne mogu svidjati neke dinine pjesme i neke od letu stuke, ili bilo koga drugog?
To samo govori da si "dupli moral" kao i vecina drugih. Ili ti mozda textovi pjesma nisu bas nesto vazni.
Jel slusas i Edu Maajku usput?
oh, dupli moral. blago meni kad mi se
moral oslikava u pjesmama koje mi se svidjaju. slusam tekstove i mislim da merlin ima pjesama sa super tekstovima. imaju i stuke, ali to je skroz drugi zanr pa je sad i vise nego glupo porediti ih. ne slusam maajku - jel i to govori o mom moralu. postujem ga kao muzicara i umjetnika, ali ne volim bas hip-hop, tako i nisam njegov fan. usput da kazem, znam momka koji voli dinu, ali slusa uglavnom hip-hop (ali ne ove nelije, kelije, ejkone, isl) i upucen je u tu scenu (i nekomercijalnu). tako da slusa i maajku. kakav gad i licemjer!
Ukus muzike govori puno toga o covjeku. Tekst pjesme je tekst pejsme, ne vazno u kojem zanru, svaki tekst ima neku pouku. A sad ne kontaju svi sve tekstove ili ih jednostavno ignorisu kao sto sam vec rekao. Bar ja tako mislim.
I mislim da svaki covjek a pogotovo muzicar mora da stoji iza onoga sto govori, a Merlin je tip koji se mijenja kao vrijeme, jedno radi/o, drugo prica. Kakav je tip sutra ce sa Thompsonom duet da uradi, u istoj su diskografskoj kuci, pa ko zna.
Muzika mu nije toliko losa, al sav njegov dupli moral, suplja prica, kradja pjesama, i sve ostalo negativno vezano za njega je lose, i iz tog razloga takvi se nemogu cijeniti/postovati.
Nisam ni ja ljubitelj hip-hopa al poslusam Edine albume cisto zato sto covjek ima sta pametno da kaze. I cijenim ga zbog toga.
"To su Frenkijeve rijeci, a ne Edine. Tek toliko."
Ovu ispravku sam ocekivao

Ovo za Thompsona znam da su Frenkijeve rijeci.