Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
arden

#126 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by arden »

R.I.P.
:(
Jara

#127 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by Jara »

:( :( :(
Mikado

#128 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by Mikado »

Nek joj je rahmet duši ... :(
uvjek dobar gost

#129 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by uvjek dobar gost »

... Nek joj je vječni rahmet duši ....

No sada će nadam se cijela ekipa biti odgovorna za ubistvo, pored toga što su izazivali opštu opasnost... sada su odgovorni za smrt mlade djevojke... znači svi, ama baš svi... ljudi koji su burgijali, sarajevogas, opština Centar, kanton Sarajevo....

Odgovornost !!!!

Mladi život je ugašen... a niko se ni počešao nije, napustio fotelju... znači zatvoreni krug, opština, kanton, grad, sarajevogas...... odgovornost !!!!????
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#130 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by mIRCerka »

valterbranisarajevo wrote:Ja nikada neću preći preko tog krvavog mosta, ako ga budu sagradili. Cijena njegove izgradnje sada prelazi se više ne može mjeriti novcem. Plaćen je životima nevinih ljudi. Koristiću i dalje Ajfelov most...

Da imaju obraza novac namjenjen za njegovu izgradnju trebali bi dati drugoj djevjci koja se bori za život, da bi joj se osigurali najbolji uslovi za liječenje i naravno ljudima koji su u eksploziji izgubili svu svoju imovinu...
Oni ce ga napraviti, i onda ce ga imenovati po njoj... :x

:(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#131 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by Truba »

u svemu ovome je bolesno to
što bi radnici pazili i direktor bi pazio
da ruju pored Brankovićevih kućetina
ili Tajine djece i stana
a da ne spominjemo ostale nacihafizbegoviće izmetbegoviće i ostale begove koji jašu po grbači naroda
uvjek dobar gost

#132 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by uvjek dobar gost »

... Mi ne možemo ni zamisliti koliko su debeli njihovi obrazi i koliko su oni u stvari đonovi.... krvave su im ruke , a oni se ne obaziru ni sekunde jedne..... fakat za nepovjerovati.....
mIRCerka

#133 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:... Mi ne možemo ni zamisliti koliko su debeli njihovi obrazi i koliko su oni u stvari đonovi.... krvave su im ruke , a oni se ne obaziru ni sekunde jedne..... fakat za nepovjerovati.....
Ali....to nije u mojoj nadleznosti....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#134 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by PipiDugaDevetka »

R.I.P.
za Biljanu i Aidu! :(

DOLJE LJAGA, VLADA I NJIHOVI VAZALI !
:x
in33sa

#135 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by in33sa »

Evo info iz prve ruke, ne znam jel neko pisao, ako jeste ne zamjerite... uglavnom, taj dan su likovi iz ove privatne firme busili stemericom asfalt, vodeci se vazecim planom rasporeda plinskih instalacija... medjutim, debili iz Sarajevogasa su pogresno oznacili putanju plinske cijevi, i stemerica je probila cijev.

Nakon toga, Sarajevogas je kontaktiran, medjutim debili su cijelih 6 sati kasnili na intervenciju, a za tih 6 sati plin je izlazio iz cijevi i punio taj haustor u kojem se nalaze ovi unisteni stanovi... kako je plin laksi od zraka, isao je gore do vrha stubista, da bi se tamo uvukao u stanove. Nakon 6 sati dolaze debili iz Sarajevogasa, popravljaju cijev i kazu nekom baji iz haustaora bukvalno "eto reci stanarima da malo otvore prozore, zlu ne trebalo". Baja je obavijestio stanare, stanari su izvjetrili stanove, medjutim u jednom stanu nije bilo nikoga u vrijeme dok je baja obavjestavao stanare da provjetre stanove. Ne znam sad tacno ciji je to stan.

Uglavnom, stanari praznog stana se vracaju u zgradu par sati kasnije, ne znajuci uopce za problem, debili iz Sarajevogasa i kucnog savjeta nisu stavili nikakvo upozorenje, nista... ljudi dolaze do stana, otvaraju vrata, pale svjetlo, jedna varnica i... to je to.

Nakon svega debilima je alibi ovaj "pa mi nismo znali da gas moze uci u stan kroz zatvorena vrata" :-)

Tu se fakat vise nema sta komentarisati.
aidaa_princess90

#136 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by aidaa_princess90 »

Zna li iko kako je Emina ..zna li za sestrinu smrt.. joj Boze svaki dan kada prodjem pored te zgrade najezim se.Zar je moguce da su dva zivota otisla zbog nemarnosti.Mogu samo pomisliti kako je sada roditeljima te djevojke Aide sto je umrla..a tek kako ce biti sestri joj Emini kada sazna :( :( :sad: :sad:
dimu

#137 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by dimu »

in33sa wrote:Evo info iz prve ruke, ne znam jel neko pisao, ako jeste ne zamjerite... uglavnom, taj dan su likovi iz ove privatne firme busili stemericom asfalt, vodeci se vazecim planom rasporeda plinskih instalacija... medjutim, debili iz Sarajevogasa su pogresno oznacili putanju plinske cijevi, i stemerica je probila cijev.

Nakon toga, Sarajevogas je kontaktiran, medjutim debili su cijelih 6 sati kasnili na intervenciju, a za tih 6 sati plin je izlazio iz cijevi i punio taj haustor u kojem se nalaze ovi unisteni stanovi... kako je plin laksi od zraka, isao je gore do vrha stubista, da bi se tamo uvukao u stanove. Nakon 6 sati dolaze debili iz Sarajevogasa, popravljaju cijev i kazu nekom baji iz haustaora bukvalno "eto reci stanarima da malo otvore prozore, zlu ne trebalo". Baja je obavijestio stanare, stanari su izvjetrili stanove, medjutim u jednom stanu nije bilo nikoga u vrijeme dok je baja obavjestavao stanare da provjetre stanove. Ne znam sad tacno ciji je to stan.

Uglavnom, stanari praznog stana se vracaju u zgradu par sati kasnije, ne znajuci uopce za problem, debili iz Sarajevogasa i kucnog savjeta nisu stavili nikakvo upozorenje, nista... ljudi dolaze do stana, otvaraju vrata, pale svjetlo, jedna varnica i... to je to.

Nakon svega debilima je alibi ovaj "pa mi nismo znali da gas moze uci u stan kroz zatvorena vrata" :-)

Tu se fakat vise nema sta komentarisati.

prvi put se prica o takvom slijedu dogadjaja

cisto sumnjam da se po novinama nije vukla ta prica, odnosno po policiji ...

ako je bas iz prve ruke, jel prijavljeno to policiji ?
in33sa

#138 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by in33sa »

Ne znam za policiju, ovo sam cuo od prijatelja, stanara Radiceve. On je bio tu noc u svom stanu, cuo eksploziju, cekao da cuje vijesti ali ostali su bez struje minutu nakon eksplozije, da bi ubrzo izasao van i sa gomilom stanara ulice pratio sta se desava ispod zgrade.

Ljudi krive Sarajevogas, opet neki krive ovu privatnu firmu, hajde ti sad znaj. Kod nas ionako niko nizasta nije nadlezan.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#139 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by Admir_1984 »

Za Aidu

Djordje Balasevic
Naopaka bajka

U suterenu tunel ka nebesima
na tankoj gazi jutro
mracan goblen tka
sumorna lica, nasamo sa gresima
u hodniku bez povratka

U crni grm se moja ptica zaplela
zaneta titrajima zvezde danice
u kasni dah dok hladni
celik skalpela
klizi niz nit brojanice

Postoji plan da je andjeli ukradu
il' bar na cas
da je vrate medju njih
jer nekad nebo pravi veliku baladu
i trazi rimu za taj stih

Na grad jurisa ne zna bela legija
januar prostire svoj prefinjeni sag
u tajnom dosluhu smo
prvi sneg i ja
da zima priceka njen trag

Ne vrede price koje znam
lazi za oci pospane
izmisljam bajku
cudnu naopaku uspavanku
da od nje budna ostane

Postoji put koji namernike bira
tajnovit drum
uvek najboljima sklon
jer nekad nebo samo crne
dirke svira
i trazi notu za taj ton

Negde sad decak jedan
zbunjeno na mostu stoji
jer tek sluti da postojis

Negde u tebi ceka
okovana neka pesma
koju niko ziv jos ne zna
u tebi lanac zvecka tajnim alkama
bices ti majka majkama

Postoji plan da je andjeli ukradu
il' bar na cas
da je vrate medju njih
jer nekad nebo pravi veliku baladu
i trazi rimu za taj stih

Image
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#140 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by Šeherzada »

aidaa_princess90 wrote:Joj Boze ode jos jedan zivot. Nek joj dragi Allad dz.s da vjeciti rahmet,a porodici mir i sabur.Bas mi je zao. :( :( :( :( :(
Nemam rijeci. :( Jadna djevojka,jadni roditelji.....2 kcerke mlade,lijepe i pametne,ostase bez jedne a druga u teskom stanju.....Nemogu da vjerujem! :( :( :( :( :( :( :( :(
aidaa_princess90

#141 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by aidaa_princess90 »

aida05 wrote:
aidaa_princess90 wrote:Joj Boze ode jos jedan zivot. Nek joj dragi Allad dz.s da vjeciti rahmet,a porodici mir i sabur.Bas mi je zao. :( :( :( :( :(
Nemam rijeci. :( Jadna djevojka,jadni roditelji.....2 kcerke mlade,lijepe i pametne,ostase bez jedne a druga u teskom stanju.....Nemogu da vjerujem! :( :( :( :( :( :( :( :(
znam Aida05 a kada sam otisal na http://www.fojnica.ba i vidjela koliko jeludi bilo na dzenazi i sliku njenog brata kako place rastuzila sam se ponovo.Eh zivot.al opet ovo je prolazan svijet a onaj drugi vjecan
PRICA SE DA JE BILA NEKA NESRECA KOD SKENDERIJE NADAM SE DA NIKO NIJE NASTRADAO ,VALJDA AUTO SLETILO U MILJACKU.tuzno :sad:
mIRCerka

#142 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by mIRCerka »

Mozda se uskoro i rijesite mrskog vam administratora...naime evo ispred zgrade gdje mi je ured cijelo jutro mjerise plin, sad kopaju da poprave.............
madner

#143 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by madner »

Otvorite najvisočiji prozor u stepeništu.
Last edited by madner on 16/05/2008 14:30, edited 1 time in total.
zlatiborka

#144 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by zlatiborka »

mIRCerka wrote:Mozda se uskoro i rijesite mrskog vam administratora...naime evo ispred zgrade gdje mi je ured cijelo jutro mjerise plin, sad kopaju da poprave.............
Hajd' ba ne zezaj! Ko ce ti hraniti i paziti macke?

Nego, furaj napolje!
mIRCerka

#145 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by mIRCerka »

Kazu da "servisiraju" i da je to redovan servis...kurko...rupa ko bunar na Farmi...
sarajevo63

#146 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by sarajevo63 »

Mirci ne sekiraj se, nafte još nema, evo slušala vijest iz tamo neke države na L... probušili cijev nafeštosevodi i došlo do strašne eksplozije.
No sikiriki, biće sve u dure
cleo

#147 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by cleo »

Sinoć žena, stanar ili zaposlenik u zgradi, nisam sigurna, kaže: "prepoznaće se valjda nadležni"... za ovu tragediju

NEĆE, GOSPOĐO, NEĆE, NIKO NIJE NADLEŽAN U OVOM GRADU, KANTONU, ENTITETU, DRŽAVI... NEGO IH VI FINO IMENOM I PREZIMENOM PROZOVITE
mIRCerka

#148 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by mIRCerka »

ja redovnog servisa i govana, iskopase bunar na sred ceste....
mIRCerka

#149 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by mIRCerka »

ljudima koji yive i rade oko mjesta gdje su danas "servisirali" ljudima rekose da odmaknu i pogase sve elektricne aparate jer negdje curi, a yvanicno na telefon kayu REDOVNO SERVISIRANJE...
lazite i dalje gospodo...
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#150 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu

Post by Šeherzada »

Zna li iko kako je Emina?Kako je podnijela sestrinu smrt?
Post Reply