Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
njeka wrote:Ako ništa da razmijenimo iskustva u solerskim aktivnostima (ja imam divnu mustru za heklanje miljea, i rado bi ga razmijenila za recept za čorbanac )
Ja cu vam gatam u findžan, dobar sam u tome ,evo sjedim i kahvenisem,vidim sebi neki puuuuuut, na neki skup,,vidim ptica ,dobar glas ,vidim neka lijepa zena aman majko ,haman ce se zenim , ce mi pea na svadbata Usnije od Ređepovskog ,sve vidim u ovo findžan ,samo nevidim datum i mjesto sastenka ....heheheheh ( mala sala )
Nego ,zaboravih pozdraviti prijedlog skupa solera foruma .....
Lijepo bome sad cu i da se potrosim , valja se picnut sto bi se reklo
Pogledaj opet u finđan možda bude nek'i dobitak,tamam da se picneš (a da ne osjetiš)
Tamam tako hehehe , ak bude kupim i tebi nesto ,pa se budemo skupa picnuli
njeka wrote:Ne može toliki dobitak da stane u finđan
Ali hvala tebi kao i da si mi kupio,evo i ja napravila kafu pa ću da vidim,možda ja tebe "poguram"
MOZE VJERUJ MI....
ja ne zma sta cu na ovoj temi ali eto... da ispricam jednu pricicu vezanu za kafu...pozvan ja bio na neku kafu...kontam ja sta cu tamo...dosao sa faxa sav umoran...da mi je samo u krevet leci, ali cimer navalio hajde, hajde, hajde...ja necu i necu, pola sata one mene nagovara - uspio nekako, kaze necemo biti duze od 15 minuta... hajde odemo mi tamo...fakat sprema se kafa...pitaju mene hoces li kafu... ja kazem NECU... helem odjednom se nekakva kafa stvori predamnom...ima i kocka secera...ja u zivtu ko naucio sto je ispred tebe, ati se pocasti... i tako popijem ja tu kafu...kad ona sto je spremala kafu trazi svoju kafu...gleda u mene, gledam ja u nju...gleda ona i dalje u mene...kaze pa to je bila moja kafa...(kontam ja u sebi ako je ono bila TVOJA KAFA-ONDA SI TI OD SAD MOJA (ali znam da je u vec dugoj vezi))...sutim ja nista ne govorim...samo mislim u sebi...FINA CURA..MOMAK JOJ DALEKO...STA CU??? kazem joj hajde castit cu te jednom kaficom...i tako prolaze dani... i jedno vece, jas am u sobi kontam hajde zovnut cu je da pijemo kafu...da joj se oduzim...dodje ona...kad skontam ja da nemem kafe...pitam moze li caj...kaze moze...napravim ja caj (smirujuci, opustajuci...) poijemo mi caj...postade vruce u sobi................ostade ona tu cijelu noc..........i stvarno bijase onako kako i rekoh...
helem ispade ko u onoj reklami...
nema nista bolje nego kad cura zna napraviti dobru kafu...pa jos kad ta kafa legne....(i ovako i onako.... )
Last edited by kenanz on 11/06/2008 22:02, edited 1 time in total.
Izvini ali je do čaja!! Ja znam kafu napraviti ali mi se ništa slično ne desi!!
Prelazim na čaj!! Od čega ono bi,od kantariona?
Odoh sad pred ogledalom vježbati-- poziv na čaj sa značajnim pogledom!!
njeka wrote:Izvini ali je do čaja!! Ja znam kafu napraviti ali mi se ništa slično ne desi!!
Prelazim na čaj!! Od čega ono bi,od kantariona?
Odoh sad pred ogledalom vježbati-- poziv na čaj sa značajnim pogledom!!
aha kantarion, je nabolji... mozes se meni obratiti da ti budem GURU
najvaznije ti je da se probudis pola sata prije nego se cuje prvi horo u mahali... onda uzmes tri lista od mahagonija, stavih ih u teglu od 3,5 litara i prelijes svjezom izvorskom vodom...e od te vode ces napraviti caj...caj ne smijes seceriti secerom iz merkatora nego samo iz konzuma zato sto je iz konzuma...eh kad nagne caj da pije... onda se malo uzvrpoljis da prolije caj po majici...ostalo sve ide ko podmazano...
najvaznije ti je da se probudis pola sata prije nego se cuje prvi horo u mahali... onda uzmes tri lista od mahagonija, stavih ih u teglu od 3,5 litara i prelijes svjezom izvorskom vodom...e od te vode ces napraviti caj...caj ne smijes seceriti secerom iz merkatora nego samo iz konzuma zato sto je iz konzuma...eh kad nagne caj da pije... onda se malo uzvrpoljis da prolije caj po majici...ostalo sve ide ko podmazano...
a moze i CD Ismeta HORE... samo ako radis na taj nacin onda prije nego stavis CD trebas da ga premotas na malom lijevom prstu, posto je lijeva ruka, ruka srca...
Sjetila sam se: ima jedan u Avliji (jest da je prepariran ali ću zato staviti četiri cvijeta ili je bolje da ga tri puta desnom rukom okrenem u smjeru kazaljki na satu u noći mladog mjeseca pod gnjezdom prepelice ???)
ma ja sam vec navikao da me ljudi blijedo gledaju kad ima nesto objasnjavam...sirom otvorene oci, napola zatvorena usta... i obicno na kraju slijedi pitanje... BOGA TI JEL TAKO???
kenanz wrote:ma ja sam vec navikao da me ljudi blijedo gledaju kad ima nesto objasnjavam...sirom otvorene oci, napola zatvorena usta... i obicno na kraju slijedi pitanje... BOGA TI JEL TAKO???
Užive se ljudi a ti tako..cccc
Kafa može ali nemoj da se prevariš pa mi u šolju dirneš!!! Pa onda da se vadiš kantarionom....