zapadni ulaz u grad - opet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

drndalo

#126 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by drndalo »

bordo_boy wrote: Opet ponavljam da se asfalt mora raditi kada su vrućine i kada je sunce, a ne navečer...
Po kojoj to tehnologiji ? Svedjani, Norvezani, Kanadjani i Rusi onda su sve svoje asfaltirali svekolikim radnim akcijama vascijelog naroda na raspolaganju, da bi stigli sve svoje potrebno asfaltirati u 15 dana augusta godisnje... Ljudi u svijetu proizvode betone koji se stvrdnjavaju i u slanoj vodi, na 100 metara dubine, pri temperaturi vode blizu 0 (nule), a mi jos gledamo kako ustediti 1/2 kubika cementa ubacivanjem kamencina u salunge... :x

Sve se moze, samo treba znati, i platiti, a tu nam bas ne ide, ljepse je prositi za kakvih donacija, pa onda od toga jos 2/3 ukrast'...
photo

#127 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by photo »

drndalo wrote:Po kojoj to tehnologiji ? Svedjani, Norvezani, Kanadjani i Rusi onda su sve svoje asfaltirali svekolikim radnim akcijama vascijelog naroda na raspolaganju, da bi stigli sve svoje potrebno asfaltirati u 15 dana augusta godisnje... Ljudi u svijetu proizvode betone koji se stvrdnjavaju i u slanoj vodi, na 100 metara dubine, pri temperaturi vode blizu 0 (nule), a mi jos gledamo kako ustediti 1/2 kubika cementa ubacivanjem kamencina u salunge... :x
ovo si u potpunosti u pravu. mi imamo problem da nasi strucnjaci ne prate moderne tokove i razvoj nauke, tehnike i tehnologije pa jos uvijek radimo na nacin iz 60tih i 70tih godina proslog vijeka.
Post Reply