šta kupiti za 25 000 km

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
madner

#126 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by madner »

Lesli Eldridž wrote:Jašta radi. Pa fiat prodaje više kola nego ijedan švabo.
Pa sam Volkswagen je proizveo 3x više od Fiata u 2007. :lol:
CLIO

#127 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by CLIO »

Rambo-Amadeus wrote:
schakal wrote:Sve mi je jasno, ali ja i dalje ne mislim da su italijanska vozila slabijeg kvaliteta od njemackih ali na kraju krajeva svako ima svoje misljenje i svako kupuje ono sto on voli i ono sto mu se svidja.Sta hoces da kazes da je fiat poput pijacarskih tena a VW poput adidasa :)
Mislim da je kvalitet kategorija koja se ipak da konkretno, odredjenim mjerilima dokazati ili potvrditi, za razliku od ukusa za kojeg ne postoje mjerila, sve je u psihi, i zato jedna je stvar sta se nekome svidja i sta percipira kao kvalitetno, a sasvim druga stvar sta je stvarno, s obzirom na odgovarajuce parametre kvalitetno, poznato je da u paštete ili nekakve kobasice idu najgore kategorije mesa, ali to nekome moze biti izuzetno ukusno i on ce za to tvrditi da je to kvalitetno, ali normalno je da je kvalitet nesto sasvim drugo...jebi ga, ja vazda po nekakvim primjerima, ali nadam se da se razumijemo...

inace, negdje sam ranije spomenuo da mislim da su sva nova (ili barem novija) auta dovoljno dobra, ni ja ne smatram da je novi punto za pijace a golf za, ne znam, mora ili sl., mislim da ce oba ta auta sasvim dobro odgovoriti na tu zadacu, ali isto mislim da je golf npr. po pitanju pouzdanosti ipak ispred fiata, ne mora to biti puno, ali njemci su jednostavno tokom istorije mnogo vise paznje i napora ulagali u pitanje tehnickog kvaliteta automobila i mislim da oni sada imaju tehnologiju koja je ispred ostalih, iako su i ostali dobri... :)
JA MISLIM DA SU FIAT I GOLF TU NEGDJE NADJI NEKI DRUGI PRIMJER NJEMACKOG AUTA I TVOJE TVRDNJE CE DOBITI POTPUNO DRUGU DIMENZIJU. NAIME BICE TACNE OVAKO NISU SAMO ZATO JER JE GOLF U PITANJU.
active

#128 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by active »

astra mi se puno vise svidja od mazde3...
pogledaj imas sad do 26. akciju za astru... extra opremljena za 26.999 (automatska klima, alu felge-16'', mp3, kozni volan s kontorlama mp3 na volanu, daljinsko, elektronski paket, maglenke, sjediste podesivo u 6 smjerova ...)
ado-šampion

#129 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by ado-šampion »

CLIO wrote:
Tahta wrote:
Tačno tako nemjenjam ti ja često auta je golfa 2 vozim 11 godina istog.Baš me briga za prodaju i kolko će ono vrijediti za deceniju,tada ću razmišljti o penziji,isto kolko me boli briga koliko je golf sada.
Pridruzujem se, i ja vec drugo auto uzimam novo a planiram opet. Samo racunam troskove na protekli period i podjelim na broj mjeseci i znam koliko me auto mjesecno kosta i odmah mogu racunati i ubuduce koliko ce me kostati. A najbitnije ne mislim zimi hocel upaliti ili nece.
Haha, baš si smiješan. Ne govorimo o autu od 5000 nego od 25000. Jel to sumnjaš da će recimo Avensis (koj je btw. za tog Clia koji si ti uzeo i polovan LIMUZINA) neće upaliti 3-5 godina star i 50000 na satu? Pa nismo u ludim šezdesetim.
Rambo-Amadeus wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Nikad njemački auti nisu bili udobni. I da, jesam od fine familije i zato ne bih nikada u narodno sranje.
:D

Audi?
Mercedes?
Porsche?
Pa i Opel? svako će ti potvrditi da su npr. Astre udobnije od. npr. Golfa, da ne nabrajam ostale modele
VW?

Nisu udobni? :roll:
Pusti ti Leslija, ofira se kao i obično. I ti si zaboravio BMW. :-) Frajer vozi Stojadina i Accenta i Mercedes mu neudoban :lol: Pa bolan Lesli da doplatiš za comfort sjedala u BMW petici morao bi prodati i Accenta i Stojadina i još doplatit, a neudoban :lol:
Tahta

#130 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Tahta »

nisam još odlučio do subote je krajnji datum?
Ostaje mazda 27 900 i astra 27 500 ispalo je da su poprilično isto opremljeni skoro iste cijene,astru moram čekati 2,5 mjeseci mazda je odma, mazda sportski dizajn astra više konzervativna ,unutrašnjost je odlična baš po mom ukusu kod oba.Ja bi kupio oba da mogu.
Imal ko argumente za jedno ili drugo ili je baš svejedno a ja bespotrebno komplikujem??
madner

#131 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by madner »

Koji su motori u pitanju?
Tahta

#132 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Tahta »

Motori su isti benzin 1.4 mislim približne i snage
za fiat punta nije uopšte povoljan kad se uzme oprema dođe čak i skuplji jer nema akcije
schakal

#133 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by schakal »

Astri je pun dzavo na cestama tako da bi moj izbor bila mazda i to ona sa gepekom ako je ista cijena
amrica

#134 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by amrica »

Tahta wrote:
amrica wrote:t

jesam @ amrice sjeo sam novi clio produženi sa gepekom i ostalim kapacitetom meni odgovara pravo cijena 22 i nešto povoljno.A sad ali:
vjeruj mi nisam mogao noge staviti da imam puno stopalo na komandama sjedište mi malo iako je prodavač sve dao od sebe spustio sjedište do kraja i volan digao skroz i supruga mi se smijala kako sam stisnut bio nelažem majke mi šta ću (kad sam malo glomazan) a u mazdi i astri nisam imao tih problema ipak klasa više vozilo.
Potpuno si u pravu, skroz sam zaboravila, kad sam uzimala auto od Bunje, posto sam ja totalna suprotnost tebi (metar i po sa 45 kila) meni digli sjediste do maximuma, izubijala sam koljena dok nisam spustila sjediste na najnizi nivo, fakat ima ona neka guta ispod volana, a i problem je izaci na desna vrata, cak i meni. Sa komandama nemam problema :)
ins

#135 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by ins »

@Tahta

Jel Astra Classic ili nova Astra?

Ako je Astra Classi onda nema dileme, jer evo generacijski kako izgledaju:

Astra Classic 1997 god
Mazda 3 2002
Nova Astra 2004

Dakle, kupiti auto iz 1997 po cijeni onog iz 2002 zaista nema logike...
Lesli Eldridž

#136 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Lesli Eldridž »

Astra classic je potpuno nova, a generacija je prethodna. Šta fali tom autu? Novo je novo.
Lesli Eldridž

#137 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Lesli Eldridž »

ado-šampion wrote:
CLIO wrote:
Tahta wrote:
Tačno tako nemjenjam ti ja često auta je golfa 2 vozim 11 godina istog.Baš me briga za prodaju i kolko će ono vrijediti za deceniju,tada ću razmišljti o penziji,isto kolko me boli briga koliko je golf sada.
Pridruzujem se, i ja vec drugo auto uzimam novo a planiram opet. Samo racunam troskove na protekli period i podjelim na broj mjeseci i znam koliko me auto mjesecno kosta i odmah mogu racunati i ubuduce koliko ce me kostati. A najbitnije ne mislim zimi hocel upaliti ili nece.
Haha, baš si smiješan. Ne govorimo o autu od 5000 nego od 25000. Jel to sumnjaš da će recimo Avensis (koj je btw. za tog Clia koji si ti uzeo i polovan LIMUZINA) neće upaliti 3-5 godina star i 50000 na satu? Pa nismo u ludim šezdesetim.
Rambo-Amadeus wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Nikad njemački auti nisu bili udobni. I da, jesam od fine familije i zato ne bih nikada u narodno sranje.
:D

Audi?
Mercedes?
Porsche?
Pa i Opel? svako će ti potvrditi da su npr. Astre udobnije od. npr. Golfa, da ne nabrajam ostale modele
VW?

Nisu udobni? :roll:
Pusti ti Leslija, ofira se kao i obično. I ti si zaboravio BMW. :-) Frajer vozi Stojadina i Accenta i Mercedes mu neudoban :lol: Pa bolan Lesli da doplatiš za comfort sjedala u BMW petici morao bi prodati i Accenta i Stojadina i još doplatit, a neudoban :lol:
Accenta sam vratio (kapara), a kupit ću vjerovatno bravu, dok se uveze. Alfa je bila super, ali treba mi malo mlađi auto. A accent je vjeruj mi udobniji od svakog nijemca, koji su zbog vas šampiona precijenjeni.
olensoner

#138 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by olensoner »

s obzirom da hoces auto koje mozes vozati bez problema desetak godina onda ti definitivno preporucujem mazdu, inace jedan moj poznanik ima mazdu 626 iz 84 godine sa ful opremom (al bas sve, sto je za to vrijeme bilo prava rijetkost) i vjerovao ili ne sva elektronika radi ko' nova, a motor da ne spominjem uvijek upali iz prve i kad je najhladnija zima, ako hoces kvalitet samo se ti japanca hvataj ;-)
ado-šampion

#139 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by ado-šampion »

olensoner wrote:s obzirom da hoces auto koje mozes vozati bez problema desetak godina onda ti definitivno preporucujem mazdu, inace jedan moj poznanik ima mazdu 626 iz 84 godine sa ful opremom (al bas sve, sto je za to vrijeme bilo prava rijetkost) i vjerovao ili ne sva elektronika radi ko' nova, a motor da ne spominjem uvijek upali iz prve i kad je najhladnija zima, ako hoces kvalitet samo se ti japanca hvataj ;-)
Upravo. Čuj neće upalit polovnjak od 25 milja ... šta ovdje čovjek neće pročitat.
Lesli Eldridž

#140 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Lesli Eldridž »

ado-šampion wrote:
olensoner wrote:s obzirom da hoces auto koje mozes vozati bez problema desetak godina onda ti definitivno preporucujem mazdu, inace jedan moj poznanik ima mazdu 626 iz 84 godine sa ful opremom (al bas sve, sto je za to vrijeme bilo prava rijetkost) i vjerovao ili ne sva elektronika radi ko' nova, a motor da ne spominjem uvijek upali iz prve i kad je najhladnija zima, ako hoces kvalitet samo se ti japanca hvataj ;-)
Upravo. Čuj neće upalit polovnjak od 25 milja ... šta ovdje čovjek neće pročitat.
Ovdje se uglavnom piše o novim autima za 25.000 KM. Čitaj, čitaj...
CLIO

#141 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by CLIO »

ado-šampion wrote:
A gdje ti to procita ja ne mogu nigdje naci da je neko to napisao. :? :? :?
Tahta

#142 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Tahta »

Ja sam stalno govorio da ću kupiti novo auto,nepada mi napamet polovnjak za te pare.
Ova astra je nova nije klasik ona je puno jeftinija oko2200 ova je nova cijena je koko 31 000 u akciji 27500
and

#143 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by and »

ako ti nešto znači,raspitaj se kad izlaze novi modeli mazde3 i astre.nova astra vrijedi 5000 razlike u odnosu na clasic
Majjah

#144 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Majjah »

Kupis 25 ukrajinki i za mjesec skontas sta da kupis za 50.000 KM :D
johntra

#145 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by johntra »

madner wrote:
dokaži :razz:
ins

#146 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by ins »

Tahta wrote:Ja sam stalno govorio da ću kupiti novo auto,nepada mi napamet polovnjak za te pare.
Ova astra je nova nije klasik ona je puno jeftinija oko2200 ova je nova cijena je koko 31 000 u akciji 27500

E sad, izmedju ta dva: jednostavno otidji isti dan u oba salona, vidi jednu pa drugu, i koji ti se svidi vise kupi ga. Jer u oba slucaja neces pogrijesiti.

Ja bih licno kupio Mazdu iz dva razloga: nisam pretjerano sklon brandu Opel (sto je sasvim subjektivna stvar), i drugo Astre su relativno ceste kao rent a car ili sluzbena auta, dok je Mazda 3 vise family business...
ado-šampion

#147 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by ado-šampion »

CLIO wrote:
ado-šampion wrote:
A gdje ti to procita ja ne mogu nigdje naci da je neko to napisao. :? :? :?
CLIO wrote:Pridruzujem se, i ja vec drugo auto uzimam novo a planiram opet. Samo racunam troskove na protekli period i podjelim na broj mjeseci i znam koliko me auto mjesecno kosta i odmah mogu racunati i ubuduce koliko ce me kostati. A najbitnije ne mislim zimi hocel upaliti ili nece.
@Lesli, ti treba da čitaš, čovjek je fino napisao da Mazda iz '84. zimi pali bez problema a ovaj neće da misli hoće li uplaiti polovnjak iz 2003. To sam ja komentarisao.
madner

#148 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by madner »

johntra wrote:
madner wrote:
dokaži :razz:
http://oica.net/
johntra

#149 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by johntra »

ja ne mogu na ovoj stranici naći podatke o proizvodnji po proizvođačima automobila, nego samo broj proizvedenih automobila neke zemlje...
EDIT: ustvari evo našao sam, ali samo za 2006 i kad se sabere čitava proizvodnja VW modela i FIata, ispadne oko 3.300.000 za VW i 1.700.000 za FIAT, što je opet nešto malo manje od polovine...tako da priča o tri puta više proizvedenih automobila VW naspram FIAT-a, ne drži vodu...
Last edited by johntra on 25/04/2008 20:05, edited 1 time in total.
Post Reply