Prijava na birou za zapošljavanje ?
- purgatorio
#126 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
moras pitat malog backovica jedino njega su zvali sa biroa za posao.
- lavorpunvode
#127 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Mislim, nisam sigurna, da poslije drugog odbijenog posla postoje neke sankcije. Davno negdje procitah cini mi se da postoji obaveza otici na razgovor ukoliko te nazovu.
A poznajem jednu osobu (nije mali backovic:D) koja je isla na razgovor ali je odbila posao ponudjen preko biroa. Ne znam da je skinuta s evidencije zbog toga ili sl.
Edit:
http://radiosarajevo.ba/mobile/novost/170829
A poznajem jednu osobu (nije mali backovic:D) koja je isla na razgovor ali je odbila posao ponudjen preko biroa. Ne znam da je skinuta s evidencije zbog toga ili sl.
Edit:
http://radiosarajevo.ba/mobile/novost/170829
- purgatorio
#128 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
A što to netko ne bi prihvatio, jer ako te zovu, znači da su pronašli posao u struci. Nece mpr. nekoga sa VSS zvati da bude viljuškarista ili konobar.
-
MagyA
#129 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Nije posao u struci u pitanju. Stavise, jako daleko od toga.
Hvala svima na odgovorima!
Hvala svima na odgovorima!
-
nocnaptica986
#130 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
imam jedno pitanje:
posto idem u inostranstvo dali se moze dogovoriti javljanje svakih 6 mjeseci umjesto sadasnjih svakih 3 jer bi u tom slucaju bio
izbrisan ?
posto idem u inostranstvo dali se moze dogovoriti javljanje svakih 6 mjeseci umjesto sadasnjih svakih 3 jer bi u tom slucaju bio
izbrisan ?
-
Moenx
#131 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Da li se moze prijaviti na biro sa diplomom osnovne skole , imatrikulant dakle student koji ne moze izvaditi papire za srednju skolu
- purgatorio
#132 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Može, nemaš pravo na zdravstveno i nema nikakvog smisla da se prijavljuješ. Ako si redovan student, čak i u svojstvu imatrikulanta nemaš zakonsko pravo biti na birou.Moenx wrote:Da li se moze prijaviti na biro sa diplomom osnovne skole , imatrikulant dakle student koji ne moze izvaditi papire za srednju skolu
- mih0
#133 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
nego raja jel kome kada biro pronasao posao ?
- Ultraviolent
#134 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Samozaposljavanje preko biroa:
Posjedujes zemljiste - dobijes "posao" od biroa - primanja 400KM
..a nista ne radis
Istina?
Posjedujes zemljiste - dobijes "posao" od biroa - primanja 400KM
..a nista ne radis
Istina?
-
aida25
#135 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Pozdrav, samo da pitam zna li neko... Prijavljena sam na biro sa srednjom skolom, diplomirala sam na faxu, nemam jos doplomu nego uvjerenje o diplomiranju. Koji su dokumenti potrebni da se sad prijavim sa tim uvjerenjem, moram li naknadno nositi diplomu kad je dobijem i posto nisam imala zdravstveno osiguranje, hocu li ga imati sada ako se prijavim u odredjenom roku?
-
123magija
#136 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Imaces zdravstveno....trebas kupiti radnu knjizicu u Svjetlosti (cca 5KM) i obrazac za prijavu na Biro. Poneses uvjerenje i odes se prijaviti...ode se i u opcinu da ti upisu u knjizicu sta si po struci. Kupi usput i zdravstvenu knjizicu i odi u poresku po uvjerenje da nisi poreski obveznik i to je to.
-
aida25
#137 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Meni ne treba nova radna knjizica posto sam vec sa Sss prijavljena na biro, znaci ovjerenu kopiju uvjerenja o doplomiranju u opstinu da mi upisu zvanje pa na biro s tim i plus zdravstvena knjizica na poresku? Hvala ti.
-
aida25
#138 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
A zdravstveno znaci nemam jer se nisam na vrijeme prijavila, pa hocu li ga imati sad kad se prijavim sa VSS?
-
aida25
#139 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Jel moze odgovor ako nije problem?
- purgatorio
#140 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Ako nije proslo vrijeme u kojem si se bila obavezna prijaviti nakon zavrsetka VSS, stičeš pravo na zo.aida25 wrote:A zdravstveno znaci nemam jer se nisam na vrijeme prijavila, pa hocu li ga imati sad kad se prijavim sa VSS?
-
aida25
#141 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Hvala puno.
-
semii
#142 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Zavrsila sam srednju prije 7 god. i od tada sam na birou. Ove godine hocu da upisem fax vanredno. Trebam li se odjaviti s biroa? Da napomenem da mi sticajem okolnosti zdravstveno nije preko biroa vec preko muzeve firme.
- purgatorio
#143 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Ako ces vanredno, nema potrebe za odjavom.semii wrote:Zavrsila sam srednju prije 7 god. i od tada sam na birou. Ove godine hocu da upisem fax vanredno. Trebam li se odjaviti s biroa? Da napomenem da mi sticajem okolnosti zdravstveno nije preko biroa vec preko muzeve firme.
-
semii
#144 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Hvala na odgovoru. sada mi zdravstveno ne ide preko biroa. Ako bih upisala fax i odjavila se sa evidencije biroa, da li bih po zavrsetku faxa opet mogla imati zdravstveno preko biroa? Sta u slucaju da ne zavrsim fax, mogu li se prijaviti opet na biro i imati zdravsteno preko njih? Zakomplikovah ja 
- purgatorio
#145 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Ne razumijem što bi se odjavljivala ako imaš pravo biti na birou? Ako se ne pojavis sa diplomom ne mozes imati zdravstveno, jedino da se negdje zaposlis mjesec dana i vratis na biro, onda imaš.semii wrote:Hvala na odgovoru. sada mi zdravstveno ne ide preko biroa. Ako bih upisala fax i odjavila se sa evidencije biroa, da li bih po zavrsetku faxa opet mogla imati zdravstveno preko biroa? Sta u slucaju da ne zavrsim fax, mogu li se prijaviti opet na biro i imati zdravsteno preko njih? Zakomplikovah ja
-
semii
#146 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Pa odjavila bih se bas zbog zdravstvenog, da bih imala zdravstveno po zavrsetku fakulteta jer ga sad nemam. Samo me brine to ako ne zavrsim, sta onda sa zdravstvenim...
-
mirzet87sa
#147 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Imao blizak susret s tvojim problemom. Kolegica je bila na birou, a skinuli je sa zdravstvenog. Nije se, cini mi se, javljala na biro pa su je skinuli skroz. Nakon 3-6 mjeseci, prijavila se opet na biro i imala punu uslugu. Opstina centar, raspitaj se.
-
Opal_89
#148 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Zar ne rece da imas zdravstveno preko muza? Mozes i na tome ostati, sta ti fali? Kad zavrsis fax i prijavis se na biro sa tom diplomom, onda mozes imati i zdravstveno, a ako prekines studij a hoces zdravstveno preko biroa onda moras negdje mjesec dana biti prijavljena pa da to ostvaris. Sto je po meni nigdje veze
Ja sam se na trecoj godini prebacila na vanredan studij, i prijavim se na biro sa srednjom skolom, kad kaze meni ona teta da cu zdravstveno moci imati samo godinu dana osim ako me neko ne prijavi bar na mjesec dana. Sto? Zato sto sam studij "prekinula" svojom voljom. Obavezno mi je brojala da mi od zadnjeg polozenog ispita nije proslo, cini mi se 60 dana (da ne slazem, mozda i 90). Meni svakako odgovaralo, jer sam ovjeravala knjizice preko muza svaka 3 mjeseca, a na birou svaki mjesec moras.
-
semii
#149 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
Hvala na informacijama. Zanimalo me bas to da li cu imati zdravstveno ukoliko samovoljno napustim fakultet. Ok je to sto imam zdravstveno preko muza mada bih voljela da imam preko biroa jer jikad se ne zna
Hvala jos jednom 
- vjesticanametli
#150 Re: Prijava na birou za zapošljavanje ?
sta treba za prijavu nakon sto osoba x izgubi posao,.....firma se zatvorila,,,,, je li jos prisiljavaju na otvaranje racuna u rbb banci i kolikoa je naknada mjesecna ako se radilo 8 god u cugu
hvala
hvala