i ispravno sto je dao ostavku, samo nek se ne predomisli kao prethodnih godina
sta, ni djordje balasevic nije dolazio u obzir za poziv jer pjeva na ekavskom
Pa pobogu za koga da glasamo, sve se isti ljudi vrte u krug....burekodsira wrote:glasali ste, gledajte![]()
![]()
imate priliku pokazati (ne)zadovoljstvo na opstinskim izborima posle festivala
Odkud tebi ideja da je neko ovde glasao za SDA ili nije glasao nikako pa kao imamo sansu da nesto promjenimo na izborima.burekodsira wrote:glasali ste, gledajte![]()
![]()
imate priliku pokazati (ne)zadovoljstvo na opstinskim izborima posle festivala

cccc, e pa o odgoju se nakon ovakvog vrijedjanja ne treba raspravljati, jer je izostao u tvom slucaju. malo manira ti ne bi bilo naodmet ako si vec zaduzen za kulturu u graduVirtu4l wrote:@sharwoodforest
Samo ti puno kakis. Fest je takav kakav je, takvih forumasa kao ti ima milion, ali pametni ste samo kad je forum u pitanju. Pokreni nesta, pokusaj, ako je tvoje razmisljanje ispravno, lako ces naci istomisljenike koji ce "promijeniti Svijet", u ovom slucaju Festival Prijateljstva.
Nikad nisi pomislila na to da je tajming Festivala veoma nugodan, da npr. jedan Gibonni ne moze doci, jer u Avgustu uvijek odmara, da nas je Negativ ispalio par puta, kao i neki drugi "veliki" bendovi koje spominjete. Alternativa se mora naci, a jasno je da ona po kvalitetu nije ni blizu kao oni koji su prvobitno zamisljeni.
sharwoodforest wrote: cccc, e pa o odgoju se nakon ovakvog vrijedjanja ne treba raspravljati, jer je izostao u tvom slucaju. malo manira ti ne bi bilo naodmet ako si vec zaduzen za kulturu u gradu![]()
elem, pojedinac ne moze nista, ali nije usamljen, koliko vidim, ima jos nekoga ko iskazuje svoje misljenje. i ne moze se bolan gibonni zvat u junu jer je on sve isplanirao godinu dana prije, i normalno da cete dobiti nogu.
negativ- ivana iz grupe se porodila, ne zovite je, prece od preceg. priznaj da ste vi u odboru ukakili stvar toliko da je festival pred samim gasenjem, bas zbog takvih razmisljanja i zbog takvog nerada, da se cudim zasto me jos ista interesuje sto je vezano za festival.
Sve m ovo lici na onu emisiju sto je isla nedjeljom prije podnesharwoodforest wrote:koliko su narodnjaka planirali, trebace mi dugotrajna terapija antidepresivima......pa jesu li oni normalni?
enese, ovo si trebao i prije uraditi, ali svejedno, cestitam ti na odluci jer je ispravna i korektna.gemiga wrote:Organizacionom Odboru Festivala prijateljstva
Gorazde 2008
O S T A V K A
Ja,Enes Dzemidzic, podnosim neopozivu ostavku na mjesto clana Operativnog tima Festicvala prijateljstva,i poziciju predsjednika pododbora za pop-rock muziku, zbog:
- izbacivanja iz programa sarajevske grupe «Dubioza kolektiv»,i to bez obrazlozenja
-nametanja sadrzaja (izvodjaca),i cak uvrstavanje u program izvodjaca u pop-rock djelu programa bez mog znanja;
-nesrazmjere u potrosenim sredstvima izmedju folk i pop-rock sdrzaja,barem onih koje sam ja dogovarao i ralizovao (iako je na prvom sastanku receno da se stedi i sto vise smanje honorari mogucih izvodjaca).Ovaj pododbor ustedio je u odnosu na prvobitne ponude izvodjaca preko 7 000 km o cemu postoji evidencija kod predsjednika Operativnog tima,gosp. Sanida Ziraka;
-neprimjerenih i preplacenih izvodjaca koji ne odgovaraju urbanom festivalu kakav bi trebao biti Festival prijateljstva;
-i poslednje ali ne manje vazno zbog nepostojeceg honorara za uradjeni posao;
Gore navedeno i niz drugih sitnih nepravilnosti na koje ukazujem godinama,a koje u hodu ispravljaju clanovi Operativnog tima svojim pozrtvovanjem i nesebicnoscu,navelo me na ovu za mene veoma tesku odluku!Onima koji ostaju da rade na Festivalu zelim uspjesan rad i najkvalitetniji festival do sada!
S postovanjem,
Enes Dzemidzic
svaka castgemiga wrote:Organizacionom Odboru Festivala prijateljstva
Gorazde 2008
O S T A V K A
Ja,Enes Dzemidzic, podnosim neopozivu ostavku na mjesto clana Operativnog tima Festicvala prijateljstva,i poziciju predsjednika pododbora za pop-rock muziku, zbog:
- izbacivanja iz programa sarajevske grupe «Dubioza kolektiv»,i to bez obrazlozenja
-nametanja sadrzaja (izvodjaca),i cak uvrstavanje u program izvodjaca u pop-rock djelu programa bez mog znanja;
-nesrazmjere u potrosenim sredstvima izmedju folk i pop-rock sdrzaja,barem onih koje sam ja dogovarao i ralizovao (iako je na prvom sastanku receno da se stedi i sto vise smanje honorari mogucih izvodjaca).Ovaj pododbor ustedio je u odnosu na prvobitne ponude izvodjaca preko 7 000 km o cemu postoji evidencija kod predsjednika Operativnog tima,gosp. Sanida Ziraka;
-neprimjerenih i preplacenih izvodjaca koji ne odgovaraju urbanom festivalu kakav bi trebao biti Festival prijateljstva;
-i poslednje ali ne manje vazno zbog nepostojeceg honorara za uradjeni posao;
Gore navedeno i niz drugih sitnih nepravilnosti na koje ukazujem godinama,a koje u hodu ispravljaju clanovi Operativnog tima svojim pozrtvovanjem i nesebicnoscu,navelo me na ovu za mene veoma tesku odluku!Onima koji ostaju da rade na Festivalu zelim uspjesan rad i najkvalitetniji festival do sada!
S postovanjem,
Enes Dzemidzic