James Blunt u Sarajevu!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Meshtar

#126 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Meshtar »

Tisina wrote:
Neelix wrote:dobro hajd, kad ti mozes jamesa blunta svrstavat u kulturu... :)
potpuno nepotrebno i bezrazlozno degradiranje...

no odlicno znamo da ovdje to nje slucaj samo sa muzikom , odlicno znamo da ni pozoriste ni likovna umjetnost nista blje ne stoji.. nama nedostaje obrazovanja.. mi mnogo toga uopce ne znamo cijeniti niti postovati...najbolji smo u pljuvanju....

Hm, prijateljski savjet. Budući da radiš u timu koji organizuje koncert ne bi trebala reagovati na ovo, bez obzira sta ljudi pričaju. Milion ukusa na svijetu ima, meni je Blunt pomalo ljigav, nije to ono što bih ja slušao, ali iskreno mi je drago što je došao održati koncert ovdje budući da nas svi zaobilaze iz malih milon poznatih razloga. Ti ne bi smjela ulaziti u polemike ovdje budući da ne možeš biti objektivna jer teoretski radiš za Blunta. Informacije i sve ostalo što radiš je super, samo kad vidim ove rasprave malo mi je bezveze. Peace! :)
eterno

#127 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by eterno »

Tisina wrote:
no odlicno znamo da ovdje to nje slucaj samo sa muzikom , odlicno znamo da ni pozoriste ni likovna umjetnost nista blje ne stoji.. nama nedostaje obrazovanja.. mi mnogo toga uopce ne znamo cijeniti niti postovati...najbolji smo u pljuvanju....
Svaka cast.

PS: Fino se provedi na koncertu :) (normalno i svi ostali koji idu)
Better Man

#128 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Better Man »

Neelix wrote:
Phantea wrote:
Neelix wrote:..ali hu d fak je dzejms blant :shock: sa tolikim cijenama :shock: sta ce pjevat uopste, otamburat tri pjesme koje ima i sta onda? :roll:
Sto's to tolko negativan? I da ima tri pjesme ipak je ime koje se vrti po playlistama 3 godine. Karta nije nerealno skupa, naprotiv, za jednog ž kategoriju dj.Chris Liebinga su karte bile po istoj cijeni i raja koja je isla bolovala od preglasne muzike 3 dana nakon sessiona.
Kako mislis da ce i drugi dolaziti poslije njega ako vide da nema profita kad se ugase reflektori, ipak ne dolazi svako iz ljubavi u ovaj grad pjevat'.
Ne svidja ti se, OK ne ides ..ne kupis kartu, ostanes bogat, svi sretni.
nisam ja rekao da mi nije drago sto poznati (necu ulazit koliko zasluzuju, ali cinjenica je da je blunt poznat i zvijezda) dolaze u sa. super, neka ga, ja necu otici ali ima ko hoce i naravno da mu zelim da dvorana bude sto punija, ipak je to dogadjaj jel. samo mislim da je cijena za ovo podneblje pretjerana jebiga.
Ako ti je karta za Blunta skupa, onda nemoj očekivati da ti ikad u Sarajevu zasviraju RHCP, Pearl Jam, R.E.M., Manic Street Preachers itd., jer karta ne bi bila manje 70 KM.
cunga lunga

#129 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by cunga lunga »

neki ovdje imaju potrebu da se prazne pa me ne cude cudni postovi na ovoj temi...
ako nista, dosao je svjetski poznat pjevac, odrzace koncert, ode ko voli ili ko voli i moze sebi priustiti i to je to..
ali ne, moze se malo i pljuvati.........

odoh na koncert....pozdrav svima...
Neelix

#130 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Neelix »

Better Man wrote:
Neelix wrote:
nisam ja rekao da mi nije drago sto poznati (necu ulazit koliko zasluzuju, ali cinjenica je da je blunt poznat i zvijezda) dolaze u sa. super, neka ga, ja necu otici ali ima ko hoce i naravno da mu zelim da dvorana bude sto punija, ipak je to dogadjaj jel. samo mislim da je cijena za ovo podneblje pretjerana jebiga.
Ako ti je karta za Blunta skupa, onda nemoj očekivati da ti ikad u Sarajevu zasviraju RHCP, Pearl Jam, R.E.M., Manic Street Preachers itd., jer karta ne bi bila manje 70 KM.
ako upratis moje postove na ovoj temi, vidjeces da sam napisao da sam za metallicu platio 330 kuna, koji mi nikad nisu vraceni :roll: nije problem cijena kad je izvodjac zasluzuje, ali ko je ba blunt da u BiH trazi tolike pare?

eto, tuzno zvuci ovaj podatak sto neko rece da je do jutros prodano 500 karata :roll: o tome govorim :roll: obrukacemo se beze, i znas kad ce opet neko doc :roll:
Better Man

#131 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Better Man »

Neelix wrote:
Better Man wrote:
Neelix wrote:
ako upratis moje postove na ovoj temi, vidjeces da sam napisao da sam za metallicu platio 330 kuna, koji mi nikad nisu vraceni :roll: nije problem cijena kad je izvodjac zasluzuje, ali ko je ba blunt da u BiH trazi tolike pare?

eto, tuzno zvuci ovaj podatak sto neko rece da je do jutros prodano 500 karata :roll: o tome govorim :roll: obrukacemo se beze, i znas kad ce opet neko doc :roll:
Znam da si dao 330 KN i da ti novci nisu vračeni. Gledao sam Metallicu u Ljubljani 1999. godine i tada je karta bila 49 KM. Koncert im je bio Fenomenalan. Što se tiće Blunta, on je ipak druga liga za one koje sam u prethodnom postu nabrojao, kao i za još dosta bendova.
Last edited by Better Man on 16/06/2008 00:09, edited 1 time in total.
Eborg

#132 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Eborg »

I kako bi na koncertu?

Nekako bi mi zhao bilo momka da je bilo samo 500 ljudi... :(
DaysleepeR

#133 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by DaysleepeR »

ja živim u blizini Zetre ne vidjeh neku gužvu :-?
Phantea

#134 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Phantea »

Evo ja bila, lijepo bi pravo. Energija njegova na sceni i bend = odlicno i za 10+:)
Ah da i nije bilo samo 500 ljudi... odziv je bio jako impozantan, primjetih i puno stranaca.
Imal ko od raje da je uslikao koju fotku iz bliza..ne ponesoh kameru.
Bila bih mu vjecito zahvalna :D :D
Sociolog

#135 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Sociolog »

otprike koliko je bilo raje?
svako_dobro_bih

#136 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by svako_dobro_bih »

ev doshao i ja, super je bilo sto jest jest :D

pa bilo je stolica dole, sve su stolice bile popunjene i tribine one drvene, bilo je i oko 200 ljudi gore ukljucujuci i cavalija :D

bilo je dosta, nedovoljno za pohvalu, nedovoljno za sramotu :D

james blunt aka đemo bluntić je legendaran bio, stvarno je covjek ostavio svoje srce na onom stageu, izisao jednom na bis, zaplakao par puta, nikad bolji kocert nisam vidio, bash nekako kulturan, evropski, i nevidjen :)
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#137 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by markioni »

bilo je 2200 ljudi rece mi sestra...tapkarosi prodavali karte za 20 km. eto toliko.
svako_dobro_bih

#138 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by svako_dobro_bih »

markioni wrote:bilo je 2200 ljudi rece mi sestra...tapkarosi prodavali karte za 20 km. eto toliko.
otkud njoj informacija da je bilo 2200? moja karta ima broj 3500 mada ni to nije mjerilo ali mogu reci od oka da je bilo daleko vishe od 2200
Tisina

#139 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Tisina »

2 200 je prodatih plus pokrovitelji, plus vip, plus press :)))
atosmfera je bila vrh :) i za Zoster i za Blunta nikad bolji zvuk na koncertu

a odgovor za onog gore objektivan :) ovdje smo, u ime iskrenosti, svi subjektivni :)) oduvijek
Tisina

#140 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Tisina »

James Blunt održao spektakularan koncert u Sarajevu
Britanska pop zvijezda James Blunt održao je u nedjelju spektakularan koncert u sarajevskoj dvorani Zetra. Koncert je održan u sklopu turneje kojom engleski pjevač promovira posljednji studijski album "All The Lost Souls". Pogledajte ekskluzivne fotografije.

Popularni britanski pjevač uspio je publiku zadržati na nogama čitav koncert koji je trajao sat i pol, iako su u Zetri bile postavljene stolice. Dvorana nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, ali svi prisutni su prisustvovali pravom spektaklu.

Prije nastupa Jamesa Blunta publiku je zagrijao odlični mostarski bend Zoster kao predgrupa, koji je odsvirao par svojih poznatih pjesama.

Engleska pop zvijezda izvodila je brojne hitove sa prvog i drugog studijskog albuma među kojima je i pjesma "You're Beautiful", koja ga je i proslavila.

U publici su u društvu Dine Merlina bili poznati dizajner Roberto Cavalli i Sanela Jenkins koji su s Bluntom privatnim avionom u subotu stigli u Sarajevo.

Raduje činjenica da je u naš glavni grad došla jedna planetarno popularna zvijezda kao što je James Blunt i to na vrhuncu svoje karijere.
Image
Image
Tisina

#141 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Tisina »

Elma Okice wrote
at 1:06am
fascinirajuce,ne moze se opisati rijecima...
atmosfera, covjek je odlican showmen, bend, bina,svjetla, pjesme, instrumentale...
You touched my heart you touched my soul...

Nina Bulajic wrote
at 12:46am
Nemam rijeci....Atmosfera je bila carobna, posebna, kao da sam bila negdje drugo, a ne u Sarajevu...
A on....predivan, sjajan bend, scena, pjesme, glas, ama bas sve sve sve....
Jamese, hvala ti za sve :-))))
Tisina

#142 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Tisina »

bilo je extra....... nije mi ni sekunde zao sto sam dala pare i sto sam isla tamo.... bilo je gr8....ahaha jeste vidili cavallia.....heheh....
_adnanaa_ 16.06.2008 u 01:50:05

Odlicno.. =)
Lik pjeva za 10, band za 10, scena za 10.. =) Koncert sve ukupno ocjena 9 ipo xD
Nadjoly 16.06.2008 u 02:32:07

Fenomenalno...
BlacK_CloudS 16.06.2008 u 02:37:04

Fenomenalno! Fantasticno! Awsome !!!!!!!!!!!!!!!!!!! =))))

gracija_ 16.06.2008 u 03:23:08
lab3352

#143 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by lab3352 »

Iako sam bio nekih predrasuda oko njegove muzike, sinocnji koncert mi je skroz promjenio misljenje o James Bluntu. Za one koji su sinoc nisu bili u Zetri, mogu samo reci da su propustili jedan od najboljih koncerata ove godine u BiH. James Blunt i njegov bend su napravili fenomenalnu atmosferu, odlicnu svirku, super zvuk, stage i atmosferu. Mogu samo iskreno cestitati ekipi iz Art Zone na ulozenom trudu i zao mi je sto nije Zetra bila puna, jer mislim da su oni koji nisu dosli propustili odlican koncert.
sa2101

#144 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by sa2101 »

fakat je bilo predobro. zoster mi je bio fantastican :) krivo mi sto james nije otpjevao tears and rain al i pored toga bilo je odlicno. nevjerovatno kako dobro covjek pjeva uzivo. ne zalim para, ovo se valjalo dozivjet :D
suncica24

#145 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by suncica24 »

Prelijep koncert :-D

Puno bolja atmosfera svirke uzivo, nego CD-a! Pravi british ugodjaj.
Steta bilo propustiti :-D
Ja bih ponovo :wink:
in_my_skin

#146 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by in_my_skin »

Stvarno je bilo predobro! Covjek je uspio napraviti legendarnu atmosferu :-D Samo sto nam ovo otvori apetit na nove koncerte, a ko zna kad ce nam opet neko doci ... Al bilo je super, sto jes' jes' :D
cicana

#147 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by cicana »

ludilo!!!!

predobar koncert i doživljaj!!!!! :-D
Kona__

#148 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Kona__ »

Evo da se pridruzim zadovoljnim forumasima, bilo je zaista dobro.
Tisina

#149 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Tisina »

U nedjelju je planetarno popularna pop zvijezda James Blunt održao sjajan koncert u sarajevskoj Zetri. Britanski pjevač otpjevao je i odsvirao brojne hitove sa svoja dva studijska albuma te neizostavnu pjesmu "You're Beautiful", koja ga je i proslavila. Pogledajte ekskluzivni video snimak Bluntove izvedbe pjesme "You're Beautiful" u Sarajevu.

Pored ove hit pjesme Blunt je u Sarajevu odsvirao i brojne druge hitove sa svoja dva albuma. Jedna od pjesama koja je oduševila sarajevsku publiku je pjesma "Wisemen", čiji eksluzivni snimak također možete pogledati na našem portalu. Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Ovaj grad je gladan ovakvih koncerata - rečenica je kojom se može rezimirati sinoćnji događaj u Sarajevu. U publici je bilo skeptičnih, znatiželjnih i pozitivno iznenađenih, pa čak i onih koji su došli s predrasudama da bi se ova svirka mogla pretvoriti u solo prebiranje po akustičnoj gitari uz "You're (šmrc) Beautiful" i slične numere.

Ipak, mislim da nije bilo osobe koja je halu napustila bez oduševljenja. Energični nastup Jamesa Blunta i odličnog benda bilo je nešto za što vrijedi izdvojiti 35 ili 45 KM.

Priliku da prvi put nastupi u polupraznoj Zetri imao je inovativni mostarski bend Zoster koji je bio odlična uvertira za nimalo tačne Britance.

Pored vrhunske produkcije i zvuka boljeg nego na albumu, nije mogla promaći još jedna bitna stvar - iskreni sjaj u očima pop zvijezde Jamesa Blunta dok je odabrani krug posjetilaca pjevao njegove pjesme.

Valjda smo se i previše nagledali izvještačenih osmijeha, usputnih 'hvala' i klimanja glavom po inerciji, pa nam je oduševljeni James toliko uljepšao večer da smo smo mu oprostili i onaj tanki glasić.

Okosnicu koncerta činili su, kao što se očekivalo, Bluntovi hitovi "Goodbye My Lover", "Wiseman", "So Long Jimmy", "No Bravery", "High", "Same Mistake", "You're Beautiful" dok je "1973" ostavljena za sami kraj.

Redoslijed pjesama urađen je tako dobro da niste mogli zapasti u tugu ili se premoriti plešući. Sve umjereno, sve ugodno oku i uhu. Ponešto za zaljubljene parove, ponešto za okorjele buntovnike, jer, kako i sam James kaže, on u Britaniji slovi za muzičara koji ima pjesmu za svaku priliku, za sahranu, svadbu, pa čak i za razvod.

"Sve je pokriveno," našalio se.

Sarajevski koncert Jamesa Blunta bio je jedini u regiji. Najbliže što ga uskoro možete slušati uživo je u Atini 19. juna.
bila u halila

#150 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by bila u halila »

suncica24 wrote:Prelijep koncert :-D

Puno bolja atmosfera svirke uzivo, nego CD-a! Pravi british ugodjaj.
Steta bilo propustiti :-D
Ja bih ponovo :wink:
Koncert je je bio zaista vrhunski - pravi British dozivljaj. Suprotno od onoga sto sam ocekivala, James je pravi showman; primijetilo se da se pripremio i pricom i nastupom, cak se i nasalio na racun sebe i famozne You are beautiful- sve u svemu - svjetska faca i vrhunski event u Sarajevu sinoc.

:thumbup:
Post Reply