Zato sto srpski nacinalnisti Bosnu ne smatraju drzavom a bosanski narod ne smatraju narodom .Oni smatraju da je Bosna srpska drzava a da bosanski narod ne postoji .Slicnu stvar rade Crnoj Gori ali njih ne ubijaju i ne rade im genocide jer su su pravolslavci .Poslije A-U monarhijexyz2007 wrote:Na osnovu cega Bosanskoherecgovacki Narod ne moze bit Narod a Srpski Narod moze biti Narod Bosne i Herecgovine?
Bosna je usla u sastav kraljevine SHS.Bosana je progutana .Kao da je nikad nije bilo .Posto je ta drzava kratko trajala Bosna je ponovo izaslaa nac povrsinu , isplivala kao covjek koem si drzao glavu u vodi ali ne dovoljno dugo .Slijedi jedan prazan hod , vakuum sve do sastanka Cevtkovic Macek gdje opet brisu i Bosnu i bosanski narod i bosanski jezik .Ta umotvoroina je trajala dvije godine .Izbija drugi svjetski rat .Pavelic koristi situaciju i naklonost Njemaca i proglasava cijelu Bosnu hrtskom zemljom i drazvom .Tzv NDH .Bosani , Bosna bosanski jezik se ponovo ne spominju .Nema ih , ne postoje .Partizani vade stvar donekle .Bosna je ravnopravna ali opert nema bosanskog naroda i bosanskog jezika .Srbi , Hrvati , neopredjeljenni , jezik sh .Negiranje bosanske nacije , bosanskog naroda , bosanskog jezika ima za cilj unistenje Bosne i kradju njene teritorije .To se radi sistematski preko 100 godina na razne nacine .Svi " argumenti " koji osporavaju bosansku naciju i bosanski narod i bosansku drzavu zasnovani su na lazima i falsifikatima .Jednu stvar koja im uvijek prkosi i vraca u lice sve bestijalne lazi nisu mogli nikako sakriti .To je ime drzave .Bosna .Bosna i Hercegovina kako se zove danas .Bosance su prekrstili u Srbe , Hrvate , neporedjeljene , Muslimane ( u Bosnjake od 1993 ) jezik su im preimnovali ali ime Bosna , istorijsko ime , naziv , hiljadugodisnje drzave nikako nisu mogli izbrisati i sakriti niti iz memorije niti iz udzbenika jer Bosna je srednjovjekovbna drzava bez koje ne postiji niti jedna karta i knjiga u svijetu koja se bavi tom tematikom .Danas kada je Bosna samostalna drzava , kada se pred nasim ocima odigrao , genocid bal vampira u reziji Zagreba i Beograda potvrdjen u Kardjordjevu i brojnim ( njih 60 ) sastancima srpsko - hrvtskih izaslanstva i crtaca karata ....bosanski covjek , covjek Bosne , covjek koji je osjetio kamu pod vratom ...postavlja se sebi logicno pitanje .Ako mi se zemlja zove hiljadu godina Bosna , pa ko sam ja ? sta sam ja ? Zasto su zemlji Bosni suvereni i konstitivni Bosanjci , Srbi , Hrvati a Bosanci nisu .Niti ih ima u ustavu niti nose suverenitet u svoj drzavi .Kako ? Zasto ? Zbog cega ? I zato sada imamo 4- 5 tema o ovome .Jedana djevojka od 20 godina je otvorila bas ovu ili neku drugu temu o ovome .Ona se pita bas kao i ja i vecina ljudi danas .Ako su Francuzi suvereni i kontitutivni u svoj drzavi Francuskoj i nigdje drugo zasto to pravo nemaju Bosanci u svojoj zemlji .Srbi i Hrvati su konstitutivni i nosioci suvereniteta u po dvije drzave .A Bosanci niti u jednoj .Milsim jebes pravdu , toga naravno nema ali gdje tu logika gdje tu istorijska cinjenica , daj mi argument da je tako nesto normalno i ispravno .Nije to ispravno .Bosancima su uljezi ukrali suverenitet i drzavu .Zato se prekrajaju unutrasnje granice mjenjaju se imena gradova i zatire sve sto je bosansko .Tenkom , topom , politickim putem za zelenim stolom , skolskim udzbenicima , prpogandom kroz masovne medije .Bosni su promijenili ime na unutrasnjem planu ( rs , federacija bih ) a desetak gradova je ostalo bez prefiksa bosanski i dodato je srpski .ako je Bosna i srpska zemlja oktud da se toliki gradovi zovu bosanski Brod , bosanska Gradiska , Novi , Krupa , Kostajnica ....tek kada je sroski tenk usao tamo 1992 godine onda je vjekovna srska zemlja i dobila srpski Brod ( da mi je samo znati sta je taj Brod cekao tolko dugo da se srpski .Vjekovna srpska zemlja cekala Radovna iz Crne Gore da skine okupatorski bosanski prisvojni pridjev . Sto se tice tvog pitanja xyz 2007 odgovor moze strati u dvije rijeci .Topom i tenkom ako ne moze lazima SANU-a .Eto kako i zasto moze srpski narod u Bosni a ne moze bosanski .