Sudjenje u Premijer ligi BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
savrseni krug

#126 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by savrseni krug »

elSaik wrote:
kemtrejls wrote:nigdje u normalnom savezu nije dozvoljeno komentarisanje suđenja od strane trenera i službenih lica.
Postoje ljudi koji su ovlašteni za davanje ocjena.
Rijetki su oni treneri koji izbjegnu komentar o suđenju iako se ima šta reći.
Najglasniji nakon svake gostujuće utakmice je Husref Musemić,Janjanska sirovina koja je došla u Sarajevo i misli da je sila jedini način da se dođe do nekog rezultata.
Da li vi,dragi moji,mislite da je i Fenerbahče namjestio utakmicu protiv Chelsea?
Nažalost,kod nas sve osim pobjede domaćina nije normalno! :-)
Pa nedao Bog da igrači, treneri i ostala službena lica Chelsea izađu u javnost sa saopštenjem da su im funkcioneri Fenerbahčea prijetili... :mrgreen:
moze samo argumentovano!!! :dance:
Topla voda

#127 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by Topla voda »

evo odgledah tu famoznu tekmu celik-siroki i vec nakon 10-15 minuta me bilo sramota dalje gledati koliko je ofirno navlacio za celik.al nekako odgledah do kraja.prebili su ih ko macke,sudija ne zna gdje su kartoni.par udaraca laktovima,par izvrtanja iz cipela,bespotrebno udaranje po nogama bez lopte,cirka 2 direktna crvena i 6-7 zutih za celik nije dodijelio.
a kad igraci sirokog zadrze 5 sekundi duze loptu kod izvodjenja faula to nagradjuje drugim zutim..tuga i zalost.
zalim,al tako je 8)
adi_ze

#128 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by adi_ze »

tacnije 35 sekundi... i to je bilo samo jedno otezanje i odugovlacenje od mnogih koji su krenuli od 6. minute.. Al ako ti kazes da si objektivan nek bude :roll:
Topla voda

#129 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by Topla voda »

ma ne govorim vam nista generalno...samo konkretna tekma.
vjerovatno i vas nalupaju na strani.
nije 35 nemoj pretjerivati.od trenutka kad je igrac trebao izvesti faul do trenutka kad je dotrcao drugi igrac i sudija izvadio drugi zuti 5 sekundi,maksimalno 6.
ma nebitno,nekako mi se smucilo,nema ovome kraja izgleda..a sta god da bilo golman na samom kraju i njegova reakcija zasluzuju bar 6 mjeseci zabrane,a pekija treba dozivotnu zabranu dobiti.ja ne kontam jel on ne zna ili nece da sudi kako treba?i nisu se valjali bez potrebe,tek ako dobiju namjeran lakat u glavu,kao prije faula za njihov drugi gol(bez zutog,a kamo li crvenog),ili kad je vas napadac nevjerovatnom tehnikom izveo da jednog igraca udari i lijevim i desnim laktom u glavu,a pekija svira vama faul.il ona noga u glavu marsijanu..e tad su se valjali
elSaik

#130 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by elSaik »

Topla voda wrote:ma ne govorim vam nista generalno...samo konkretna tekma.
vjerovatno i vas nalupaju na strani.
nije 35 nemoj pretjerivati.od trenutka kad je igrac trebao izvesti faul do trenutka kad je dotrcao drugi igrac i sudija izvadio drugi zuti 5 sekundi,maksimalno 6.
ma nebitno,nekako mi se smucilo,nema ovome kraja izgleda..a sta god da bilo golman na samom kraju i njegova reakcija zasluzuju bar 6 mjeseci zabrane,a pekija treba dozivotnu zabranu dobiti.ja ne kontam jel on ne zna ili nece da sudi kako treba?i nisu se valjali bez potrebe,tek ako dobiju namjeran lakat u glavu,kao prije faula za njihov drugi gol(bez zutog,a kamo li crvenog),ili kad je vas napadac nevjerovatnom tehnikom izveo da jednog igraca udari i lijevim i desnim laktom u glavu,a pekija svira vama faul.il ona noga u glavu marsijanu..e tad su se valjali

Ma yok ba, nisi ti to dobro vidio. :mrgreen:
adi_ze

#131 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by adi_ze »

Ili ono kad njihov golman po 15 sekundi ispucava loptu, pa je prebacuje sa jednog coska peterca na drugi, ili ono kad loptu na putu prema golu u kaznenom prostoru sprijeci ruka igraca u plavom, a nastavi se igrati..

Slazem se da je Pekija lose sudio, ali ponavljam da je solidno sudio kakvo je sudjenje inace, na ostalim tekmama PL, ne celikovim. A to da je on los sudija, stoji naravno, sto ne znaci da je otvoreno siljio celiku, jer kad nekome siljis onda mu ne sviras faul u napadu u 70 minuti kod 1:2, iako taj faul ne postoji, i slicne situacije..

Brojao sam da je od faula do izvodjenja proslo 35 sekundi (bez valjanja)!
Mobile_Disco

#132 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by Mobile_Disco »

Topla voda wrote:evo odgledah tu famoznu tekmu celik-siroki i vec nakon 10-15 minuta me bilo sramota dalje gledati koliko je ofirno navlacio za celik.al nekako odgledah do kraja.prebili su ih ko macke,sudija ne zna gdje su kartoni.par udaraca laktovima,par izvrtanja iz cipela,bespotrebno udaranje po nogama bez lopte,cirka 2 direktna crvena i 6-7 zutih za celik nije dodijelio.
a kad igraci sirokog zadrze 5 sekundi duze loptu kod izvodjenja faula to nagradjuje drugim zutim..tuga i zalost.
zalim,al tako je 8)

Jako "realno" od tebe.. jesi siguran da si bio priseban.. i da nisi bio pod uticajem alkohola i droge? :D Da ti nisi iz Listice? :D
Iskreno.. ovo sto si ti napisao.. nidje veze sa vezom nema.. 10000 ljudi kazu jedno.. i ljudima posalju snimke.. da je tako kao sto ti pricas zar bi dopustili da se snimak da u javnost? Golman je od 6 minute.. odugovlacio.. jedno 5-10 minuta sigurno.. :roll:
elSaik

#133 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by elSaik »

Mobile_Disco wrote: Jako "realno" od tebe.. jesi siguran da si bio priseban.. i da nisi bio pod uticajem alkohola i droge? :D Da ti nisi iz Listice? :D
Iskreno.. ovo sto si ti napisao.. nidje veze sa vezom nema.. 10000 ljudi kazu jedno.. i ljudima posalju snimke.. da je tako kao sto ti pricas zar bi dopustili da se snimak da u javnost? Golman je od 6 minute.. odugovlacio.. jedno 5-10 minuta sigurno.. :roll:
Nije. On je samo lud. Svi su ludi. Jebo sve osim onih 10.000 koji navijaju za Čelik, koji su bili na stadionu i jedini su objektivni.

- U 3:28 lik postavlja loptu na mjesto izvođenja (da napomenem, igrač Širokog postavio već ranije, ali igrač Čelika nabija par metara dalje od gola). U tom trenutuku može se vidjeti drugi igrač Širokog kako trči s druge strane da izvede slobodni. Pvaj prvi igrač se sklanja i dobiva u tačno 3:38 drugi žuti karton, odnosno crveni.

To sam samo htio da objasnim situaciju za crveni karton. Što se tiče ostalog, fakat suvišno je sve komentarisati. Ovim snimkom se samo pokazali kakvi su uslovi u Zenici - krvavi i brutalni. I da, veću 6. ste trebali/morali dobiti crveni, jer je lik, faul iz kojeg je kasnije postignut 0:2, išao, ne na loptu, već drito laktom u lice igrača Širokog. Naravno nije dobio crveni, ali ni žuti.
savrseni krug

#134 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by savrseni krug »

elSaik wrote:
Mobile_Disco wrote: Jako "realno" od tebe.. jesi siguran da si bio priseban.. i da nisi bio pod uticajem alkohola i droge? :D Da ti nisi iz Listice? :D
Nije. On je samo lud. Svi su ludi. Jebo sve osim onih 10.000 koji navijaju za Čelik, koji su bili na stadionu i jedini su objektivni.

- U 3:28 lik postavlja loptu na mjesto izvođenja (da napomenem, igrač Širokog postavio već ranije, ali igrač Čelika nabija par metara dalje od gola). U tom trenutuku može se vidjeti drugi igrač Širokog kako trči s druge strane da izvede slobodni. Pvaj prvi igrač se sklanja i dobiva u tačno 3:38 drugi žuti karton, odnosno crveni.

To sam samo htio da objasnim situaciju za crveni karton. Što se tiče ostalog, fakat suvišno je sve komentarisati. Ovim snimkom se samo pokazali kakvi su uslovi u Zenici - krvavi i brutalni. I da, veću 6. ste trebali/morali dobiti crveni, jer je lik, faul iz kojeg je kasnije postignut 0:2, išao, ne na loptu, već drito laktom u lice igrača Širokog. Naravno nije dobio crveni, ali ni žuti.
koju si ti tekmu gledo majke ti
zeljo-zrinjski??? :D :D :D :dance: :dance:
Mobile_Disco

#135 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by Mobile_Disco »

elSaik wrote:

Kolega.. promjeni Dilera :D
adi_ze

#136 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by adi_ze »

doduse na tom nekvalitetnom snimku se ne vidi da je i taj faul iz 6. minute odglumljen, al et..
elSaik

#137 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by elSaik »

adi_ze wrote:doduse na tom nekvalitetnom snimku se ne vidi da je i taj faul iz 6. minute odglumljen, al et..
:lol:

Samo ne kontam koji ste racku dali snimak u javnost ako ćete opet tvrditi suprotno od onoga što se na njemu vidi?!
savrseni krug

#138 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by savrseni krug »

elSaik wrote:
adi_ze wrote:doduse na tom nekvalitetnom snimku se ne vidi da je i taj faul iz 6. minute odglumljen, al et..
:lol:

Samo ne kontam koji ste racku dali snimak u javnost ako ćete opet tvrditi suprotno od onoga što se na njemu vidi?!
pa tebi bi sve bilo onako kako ti vidis i zato i nema potrebe uvjeravati nekoga da mu trn u oku nije trn u oku
e sad da su to bili plavo bijeli dresovi onda bi sve bilo cisto o suzaaaaa
jer ja sam cuo da kad igraju plavo bijeli dresovi sve je idealno IDEALNOOOOOO :D :D :D :D :D :dance: :dance: :dance: :dance:
nego bice gustoooo bice 0:2 :D :D
bhxxl

#139 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by bhxxl »

najgore je kad kurva pocne pricati o postenju :D
savrseni krug

#140 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by savrseni krug »

bhxxl wrote:najgore je kad kurva pocne pricati o postenju :D
koja kurva???
ona plavo bijela :D :D :D :D :D :dance: :dance: :dance: :dance:
bhxxl

#141 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by bhxxl »

savrseni krug nije se odnosilo na tebe vec na ovog el nesto :D covjek kontrira bez obzira sta je tema a i podrzava klub kojeg sudije neizmjerno vole :D
savrseni krug

#142 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by savrseni krug »

bhxxl wrote:savrseni krug nije se odnosilo na tebe vec na ovog el nesto :D covjek kontrira bez obzira sta je tema a i podrzava klub kojeg sudije neizmjerno vole :D
ma skonto sam samo malo cackam mecku
sad ces ti vidjet kako el-nesto opet prica istu
samo je kod zeljA ssve postenooo :D :D
elSaik

#143 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by elSaik »

bhxxl wrote:savrseni krug nije se odnosilo na tebe vec na ovog el nesto :D covjek kontrira bez obzira sta je tema a i podrzava klub kojeg sudije neizmjerno vole :D
Ja ne kontriram, ja iznosim činjenice. Skini pa pogledaj snimak. Vidjet ćeš da svaki duel završava udaranjem igrača Čelika laktom u lice igrača Širokog - svaki. To što su Čelikovi navijačima isfrustrani, jer od ratnih godina nisu bili blizu osvajanja ičega pa im je sad sve uredu samo da se dođe do cilja, to je njihov problem, a ne moj. Postoji snimak i na njemu se sve može vidjeti. Sudija jeste loš, jer tolerisati onako krvave startove domaćih je za svaku osudu.
savrseni krug

#144 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih

Post by savrseni krug »

elSaik wrote:
Ja ne kontriram, ja iznosim činjenice. Skini pa pogledaj snimak. Vidjet ćeš da svaki duel završava udaranjem igrača Čelika laktom u lice igrača Širokog - svaki. To što su Čelikovi navijačima isfrustrani, jer od ratnih godina nisu bili blizu osvajanja ičega pa im je sad sve uredu samo da se dođe do cilja, to je njihov problem, a ne moj. Postoji snimak i na njemu se sve može vidjeti. Sudija jeste loš, jer tolerisati onako krvave startove domaćih je za svaku osudu.
kakav snimak
pa gledao sam uzivo i sve sam samo isfrustriran nisam vjeruj
jebo bolan titule bitno je da je sve postenooo
makar kod zeljA :D :D :dance: :dance:
Topla voda

#145 Re: Sudjenje u Premijer ligi BiH

Post by Topla voda »

evo odledah ovaj jad od bht sporta.
po jedna kamera na svakoj tekmi. :-)
mozel ko naredit da klub mora snimat s bar 5 kamera utakmice?
sto sam vidio...sloboda u zenici dala cist gol,ponisten,celiku sviran nepostojeci penal.
velezu sviran nepostojeci penal,slaviji sviran nepostojeci penal.
travniku nije iskljucen igrac protiv posusja,nakon toga tuca na terenu.modricu nisam vidjeo,sarajevo- zrinjski , orasje-siroki,jedinstvo-leotar--regularne.
i sve to samo u 5 minuta pregleda,ko zna sta se stvarno dogadjalo na terenima :-)
nit ova liga sta valja ,nit ovi izvjestaji ista govore.mora se napraviti pregled od 10 minuta po tekmi minimalno,pa nek ga emituju u 2 ujutro,ovo je samo mazanje ociju
savrseni krug

#146 Re: Sudjenje u Premijer ligi BiH

Post by savrseni krug »

Topla voda wrote:evo odledah ovaj jad od bht sporta.
sto sam vidio...sloboda u zenici dala cist gol,ponisten,celiku sviran nepostojeci penal.
travniku nije iskljucen igrac protiv posusja,nakon toga tuca na terenu.modricu nisam vidjeo,sarajevo- zrinjski , orasje-siroki,jedinstvo-leotar--regularne.
i sve to samo u 5 minuta pregleda,ko zna sta se stvarno dogadjalo na terenima :-)
nit ova liga sta valja ,nit ovi izvjestaji ista govore.mora se napraviti pregled od 10 minuta po tekmi minimalno,pa nek ga emituju u 2 ujutro,ovo je samo mazanje ociju
jad jeste
ali nemoj tako
ja sam bio na tekmi u zenici i penal je postojao
za ponisten gol nemam obraza nista reci jer se nista iz ovog ugla ne vidi
ali ni ti nemozes reci da je bio regularan
isto bi bilo da ja sad komentarisem tekmu na kosevu i kazem da je zrinjski ostecen
elSaik

#147 Re: Sudjenje u Premijer ligi BiH

Post by elSaik »

savrseni krug wrote:
jad jeste
ali nemoj tako
isto bi bilo da ja sad komentarisem tekmu na kosevu i kazem da je zrinjski ostecen
Može ako je pogledao pregled...
Vaso

#148 Re: Sudjenje u Premijer ligi BiH

Post by Vaso »

2 nepostojeca penala

nije slucajno da je pregled u pola 12.... podrzajem dodikove napore u ukidanju te stetocinske institucije
Topla voda

#149 Re: Sudjenje u Premijer ligi BiH

Post by Topla voda »

savrseni krug wrote:
jad jeste
ali nemoj tako
ma kontam sta govoris...al stvarno mislim da ono nije penal.
i stvarno mislim da je ono gol,mozda da je neka jos kamera,moglo bi se bolje vidjeti...
a na kosevu ...cudna je situacija,mozda i jeste ofsajd,a mozda je regularan gol...ako ima ko snimljeno,nek jednostavno postavi snimak,pa da se zaustavi snimak u trenutku dodavanja...meni je izgedalo ok,al ne garantujem 100%

nemoj ovo licno shvatati,nisam gledao kako se koji tim zove,nego reakcije i odluke sudija..da je vise kamera i da je duzi snimak,garantujem ti da je u bar 5 tekmi danas bilo izrazito tendenciozno sudjenje....kao i proslo kolo,kao i sljedece kolo...i tako zauvijek,ako se sta ne promijeni prije pocetka sljedece sezone.
kad vec postavljaju nove uslove za licencu...sto ne bi bio uslov da svaki klub mora snimati s 5 kamera i nakon tekme predati dvd-eve iz svih kamera...svim zainteresovanim tv kucama i savezu.
jel to neki trosak za klubove?pa nek je 5 kamera po hiljadu i po i nek plate 5 snimatelja po tekmi 100 km to je 7 i po hiljada...znaci total 15000km.
sto im to savez ne bi to postavio kao za licencu il noga u drugu ligu.
pa nek svaka tv kuca napravi onoliko dug prilog koliko ona misli da treba biti dug i koliko je interesovanje gledalaca.
a ko ne preda sve snimke reistrovanim press licima na svakom stadionu,dobije kaznu da mora igrati na drugom stadionu,jer je taj neuslovan.
sta fali ovome?
campa_xxx

#150 Re: Sudjenje u Premijer ligi BiH

Post by campa_xxx »

Na svim utakmicama se snima sa 3 kamere ( 1 glavna i dvije na offside-ima ) Snimke nakon utakmice zadrzavaju klubovi, jedina mana je ta sto su ti snimci losi...
Post Reply