shalaedin wrote:10101010101 wrote:E jes' vam religija svaka vam cast. Stvorena za izvrdavanje. Sto vam se ne dopada, odmah kazete, u Arapskom jeziku to moze da ima i drugo znacenje...Sto me dovodi do cinjenice da su Arapi mutni totalno. Ne kaze se dzaba: "Svezao mu Arapa." A, o Muhamedu koji je ozenio djevojcicu od 9 godina, nemam rijeci. Cista pedofilija.
14. maj. 2008. 23:55 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Vrijedjanje”
» 10101010101
zoom66
Ti si autor ovog posta i mogu ti reci da si pogrijesio kada si Muhammeda a.s. nazvao pedofilom zato sto se ozenio 9 - godisnjom djevojcicom. Prvo ne znas i ime te zene, neznas okolnosti pod kojim se udala, dali se udala sa 9 godina, i ako jeste dali je imala ikakav sex. odnos sa Poslanikom Muhammedom a.s. dok nije ispunila Islamsku normu punoljetstva tj. dobila svoju prvu mjesecnicu. O zivotu covjeka kojeg si ti nazvao pedofilom, a ja ga zovem Bozijim posljednjim poslanikom i robom koji ima zasluzno mjesto kod svoga Gospodara se zna puno vise nego o zivotu Ise a.s. ili Isusa kojeg mnogi krscani nazivaju Bogom ili Bozijim sinom. Cak se zna i nacin na koji je nuzdu obavljao i sta je kako radio govorio savjetovao precutno odobravao... apsolutno sve,
Dok vi o Isusu ili Isi a.s. samo sa pretpostavkom govorite. Uzmi bilo koju Siru tj. knjigu koja kaziva o zivotu poslanika Muhammeda a.s. i procitaj je i saznaces razloge zbog kojih se Aisa r.a. udala tako mlada za Muhammeda a.s.
Mislim da ne mozes iznositi svoje misljenje bez prethodnog znanja o tome covjeku i njegovoj zeni koju si spomenuo...
predpostavljam da se ovo "ti" odnosi na mene. samo da kazem da ja nikada ne bih rekao da je Muhamed bio pedofil. ja kritikujem sve religije i ne bih napisao nesto tipa "e jes vam religija, svaka cast" iz cega bi se kao trebalo zakljuciti da ima neka "bolja religija", al eto ova o kojoj diskutujemo ne valja

. ja samo pokusavam shvatiti zasto ljudi jos uvijek vjeruju.
a sto se teme sa Aisom tice, koliko ja znam ozenio ju je dok je imala 6 godina, a spavali su kad je imala 9 godina. i jest da to iz danasnje perspektive izgleda strasno, ali slazem se da moramo biti svjesni specificnih okolnosti tog vremena. i nek se svako raspita sa koliko godina mu se pranana/prabaka udala, a vidjet ce da bi i ta dob u danasnje vrijeme spadala pod pedofiliju.
ne kontam na koga se odnosi ovo "vi"? ja nisam hriscanin.. i dobro si rekao da o Muhamedu ima puno vise informacija. za Isusa se cak ne moze ni dokazati da je postojao. ne postoji nijedan relevantan historijski dokaz o postojanju Isusa!
ali upravo i sami ti historijski podaci ne idu bas u prilog ovoj temi, a i generalno islamu. kad si vec otvorio temu o njegovom zivotu, hajmo analizirati: znaci Muhamed prvo u 20-tim godinama zeni dosta stariju, i prilicno bogatu udovicu, i tako stice moc. interesantan je podatak da za vrijeme te prve zene nije "sisao" nijedan ajet koji ne ide u prilog zenama. kasnije Muhamed stice sve vecu moc. nakon "objave" okuplja oko sebe grupu ljudi i pocinje siriti islam. postaje sve mocniji i mocniji. zeni se sa zenama razlicitih dobi, ali svaka od njih je iz uglednih porodica, i tako stice jos vecu moc. ima robinje, odobrava opcenje sa robinjama i zenama zatocenim u vojnim akcijama, u nekim hadisima cak savjetuje svoje saborce da li da ejakuliraju u te zarobljene zene ili ne, s obzirom da oni nisu htjeli imati djece sa tim zenama. itd itd...
pravilo o 4 svjedoka (da se blud moze dokazati samo ako su to vidjela 4 svjedoka) je "sislo" otprilike mjesec dana nakon afere koja je nastala oko Aise. tada je ona imala oko 13 godina i kruzili su razni tracevi da je prevarila Muhameda, ali to nije dokazano. i cekalo se sta ce bog reci o tome, ali ajet nikako nije silazio. i nakon otprilike mjesec dana je objavljen ajet da je zabranjeno tracanje i receno to o 4 svjedoka.. postoje razni hadisi o tome, kako je muhamed i sam sumnjao da li su tracevi istiniti u tom periodu.. postavlja se pitanje kako to da bog to nije ranije predvidio, i zasto uopste objave dolaze u skladu sa dogadjanjima u muhamedovom zivotu, kada bi one trebale biti nesto univerzalno.
postoji takodjer hadis u kojem Aisa kaze, parafraziram: "tvoj gospodar se izgleda najvise brine o tvojem zadovoljavanju u krevetu".. to je rekla nakon sto je muhamed objavio da mu je bog dozvolio da moze "posjecivati" svoje zene preko reda. jer eto, nisu sve bile iste starosti.. a prije toga je bila objava da se treba prema svim zenama "jednako ponasati", sto i naglasavaju svi branioci pozicije zene u islamu.. kako to da se objava tek tako promijeni, i to samo u Muhamedovu korist, i kakve to ima veze sa nekim univerzalnim istinama, smislom zivota itd??
postoji takodjer situacija kada muhamed ozeni bivsu zenu od svog posinka, sto je bilo zabranjeno u to vrijeme.. dosta ljudi ga je kritikovalo zbog toga. i odjednom dolazi objava da je bog naredio muhamedu da se ozeni sa tom zenom, kako bi dokazao da to nije zabranjeno u islamu... postavlja se pitanje zasto bog to nije ranije objavio, ili zasto je muhamed morao ozeniti se sa tom zenom da bi dokazao da je nesto dozvoljeno u islamu, zar nije dovoljna objava?
pravilo o 4 svjedoka je iz kurana, a u objasnjenju pise to o tracevima o aisi. sumnja muhamedova u svoju zenu je iz hadisa..
dozvola muhamedu da preskace redoslijed zena je takodjer iz kurana, kao i situacija sa zednidbom sa bivsom zenom od posinka..
imas li jos koju literaturu da mi preporucis?