Sandžaklija sam, tim se dičim

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

pitt wrote:
bug wrote:
pitt wrote:tacno tako bea. To je tipicno za sve ksenofobe, rasiste i fasiste......a najcesce je izraz vlastite nesigurnosti i cesto nesposobnosti. Krivi su mexikanci i afrikaneri sto kradu poslove amerikancima i evropljanima...... :-) :-) :-)
:D :D mi te ba volimo :D:D
dobro si prosho, mogao si bit hercegovac :D:D :D
gluho i daleko bilo :D:D:D Ili jos gore tuzlak :D:D:D:D:D
Image
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

Amazonka27 wrote:
Bea_Trix wrote:
Amazonka27 wrote: meni dokaz ne treba. Ja ga jasno vidim. ja nisam rasista i to neko shukanje preko ramena ostavite za vase revolverashke derneke, i zajebane face. Od mene necete napraviti ni rasistu ni nacionalistu.
ne moze tebe ni mene amazonka niko nikakvom "napraviti". ti pises svoje postove, ja svoje. u njima se sasvim dovoljno kaze.

errr... revolveraske derneke :? :? :-) to neki termin :D
onda procitaj moj kako teba. Nisma rekla da ne volim sandzaklije bez razloga nego s razlogom...izvoli

Amazonka27 wrote:sta kazu to: "ulozili svoj novac" :roll: nek se gone i oni i njihova 1,00 KM za hotele i fabrike, uposljavaju samo svoje zemljake, a nas pljuju. Postuju zene? Postuju SVOJE zene, za bosanku kazu "ti joj kazes sjedi - a ona legne". Jedne prilike sjedim sa tatom u slasitcarnoj, i sto do nas dvije sandzakline mahalaju, i ova jedna prodorno rece: "ove bosanske su fakat glupe cure". Mjenjala sam boje ko semafor, pogledam u tatu, covjek u mene gleda zaprepasteno, podjem ustati da joj samarcinu zveknem pi*ka joj materina, dosla je u moju zemlju i tako na glas govori, al tata mi rece, nemoj sine...pusti ih...
Dosli su sa bjesnim autima i kajlama oko vrata prkositi gladnom narodu, i ja b ih trebala postovati :? NIKAD. i jebo te citav sandzak branio bosnu :-) al u k*. na jendog sandzakliju 100 "heroja" se zakaci. Pa bilo je srba u Armiji BiH, pa neki jos uvijek kazu srbin je chetnik, i onda sandzaklije kazu, pa vi vise volite srbe nego nas! pogresno...vas ne volim nikako.
taj primjer koji si navela te cini ksenofobicnom, jer ti na osnovu par slucajeva donosis sud o jednoj citavoj grupi ljudi.
bug

Post by bug »

pitt wrote:
bug wrote: :D :D mi te ba volimo :D:D
:D :D i to tuzlak u sarajevu :D
pu pu :D pu
:D
callmethebreeeze

pitt wrote:
bug wrote:
pitt wrote:tacno tako bea. To je tipicno za sve ksenofobe, rasiste i fasiste......a najcesce je izraz vlastite nesigurnosti i cesto nesposobnosti. Krivi su mexikanci i afrikaneri sto kradu poslove amerikancima i evropljanima...... :-) :-) :-)
:D :D mi te ba volimo :D:D
moj dedo rahmetli je rodjen u hercegovini. kao dijete se preselio u tuzlu, pa onda u sarajevo.
:D :D :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

callmethebreeeze wrote:
taj primjer koji si navela te cini ksenofobicnom, jer ti na osnovu par slucajeva donosis sud o jednoj citavoj grupi ljudi.
suprotno, ne mogu na osnovu par dobrih sandzaklija reci da su oni ipak divni,krasni, mili jer vecina ih nije takva.
callmethebreeeze

Amazonka27 wrote:
callmethebreeeze wrote:
suprotno, ne mogu na osnovu par dobrih sandzaklija reci da su oni ipak divni,krasni, mili jer vecina ih nije takva.
ne znam zasto se uopste mora donositi sud o citavoj grupi na osnovu pojedinaca...
pitt

Post by pitt »

bug wrote:
pitt wrote:
bug wrote: :D :D mi te ba volimo :D:D
:D :D i to tuzlak u sarajevu :D
nema vece pogani :D:D Steta sto ga nema da uzvrati paljbu :D:D:D:D

Ovaj breezov dedo je bas mraka bio :D:D:D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

callmethebreeeze wrote:
Amazonka27 wrote:
callmethebreeeze wrote:
ne znam zasto se uopste mora donositi sud o citavoj grupi na osnovu pojedinaca...
i ne donosim ga
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
Amazonka27 wrote:
callmethebreeeze wrote:
pa to je "in" danas. Ako ti se nesto lose desi onda mozes reci da ne volis cijelu grupu, a ako ti se nesto prijatno desi onda je to samo anomalija. I naravno ako amerikanac ili evropljanin mrzi strance onda je rasista i fasista, ali ako dobri bosnjo nekog ne voli onda je to opravdano. Bas nisi u trendu....bem ti svedsku :D:D:D
callmethebreeeze

Amazonka27 wrote:
callmethebreeeze wrote:
Amazonka27 wrote: suprotno, ne mogu na osnovu par dobrih sandzaklija reci da su oni ipak divni,krasni, mili jer vecina ih nije takva.
i ne donosim ga
pa, sto mu gromova, vidi podebljano u vlastitom textu.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Amazonka27 wrote:
callmethebreeeze wrote:
Amazonka27 wrote: suprotno, ne mogu na osnovu par dobrih sandzaklija reci da su oni ipak divni,krasni, mili jer vecina ih nije takva.
i ne donosim ga
zeno, ako ne mozes na osnovu par ljudi donijeti dobro misljenje o citavoj rasi ili narodu onda ne mozes ni lose misljenje.

jer je oboje rasizam. kontas?
bug

Post by bug »

pitt wrote:
bug wrote: :D :D i to tuzlak u sarajevu :D
nema vece pogani :D:D Steta sto ga nema da uzvrati paljbu :D:D:D:D

Ovaj breezov dedo je bas mraka bio :D:D:D
nema ga, otima meni hljeb :D:D samouka stoka :D:D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

ja sam na osnovu vecine dosla do zakljucka da ne zelim imati nista s njima. Ovo je prosta jednacina i ne kontam sta tu nije jasno. Nisam donjela sud na osnovu pojedinaca nego na osnovu vecine, bilo ono lose ili dobro.
A kako se vi nazivate ako dodjete u tudju zemlju i stanovnike te zemlje zovete glupanima, zene te zemlje samatrate da su lakog morala i da li ste zaista imali pravo pokupovati sve te fabrike i hotele za 1,00 KM umjesto da ih je kupio neko ko je ovdje rodjen, ko se borio ovdje i ko je BOSANAC?
kako se vi zovete? Napaceni, nesvaceni jadni sandzos?
Hajd odo ja sa ove teme...
Last edited by Amazonka27 on 12/03/2008 20:15, edited 1 time in total.
windas

Post by windas »

SANDZAKLIJA SAM I TIM SE DICIM !!

Pa nismo ti mi nista krivi....
callmethebreeeze

Amazonka27 wrote:ja sam na osnovu vecine dosla do zakljucka da ne zelim imati nista s njima. Ovo je prosta jednacina i ne kontam sta tu nije jasno. Nisam donjelasud na osnovu pojedinaca nego na osnovu vecine, bilo ono lose ili dobro.
A kako se vi nazivate ako dodjete u tudju zemlju i stanovnike te zemlje zovete glupanima, zene te zemlje samtrate d asu lakog morala i da li ste zaist aimali pravo pokupovati sve te fabrike u hotele za 1,00 KM umjesto da ih je kupio neko ko je ovdje rodjen, ko se borio ovdje i ko je BOSANAC?
prije nego sto odes reci mi koliko je tacno fabrika, hotela i slicnog kupuljeno od sandzosa?
sve ono sto tebi smeta, smeta i meni kad dodjem u sarajevo. samo sto ja bezvlasce, javasluk i slicno svaljujem na kriminalce i lohotne politicare, ne na jednu grupu ljudi.
:-)
walkabout

Post by walkabout »

Ovdje fali jedan dobar klip...

Ako ima neko da nam postavi "Nusretu"...

Kitim novcanicama od $100... :D :D :D
sixfingersatellite

Post by sixfingersatellite »

Amazonko, zbog takvih kao ti mi je pet puta draže što sam šljego sa Sandžaka i što sam sa sobom poveo i zaposlio svu svoju familiju i pokojeg prijatelja. Dođi u moj hotel sa pet zvjezdica, da te ugostimo, možda ti se i posreći... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dat ću ti ja pos'o, bona, ako nisi sposobna da ga sama nađeš. Taman sam jučer otpustio čistačicu što mi nije fino ispolirala Mercedesa.
Last edited by sixfingersatellite on 12/03/2008 20:24, edited 1 time in total.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Amazonka27 wrote:ja sam na osnovu vecine dosla do zakljucka da ne zelim imati nista s njima. Ovo je prosta jednacina i ne kontam sta tu nije jasno. Nisam donjela sud na osnovu pojedinaca nego na osnovu vecine, bilo ono lose ili dobro.
A kako se vi nazivate ako dodjete u tudju zemlju i stanovnike te zemlje zovete glupanima, zene te zemlje samatrate da su lakog morala i da li ste zaista imali pravo pokupovati sve te fabrike i hotele za 1,00 KM umjesto da ih je kupio neko ko je ovdje rodjen, ko se borio ovdje i ko je BOSANAC?
izvini, ja opet ne kontam :-) sta, ti poznajes VECINU Sandzaklija? pa koliko to je za to trebalo vremena?

i ne, niko to ne tvrdi - taj momak sto je govorio tako o bosankama takodjer je bijedni sovinist i nacionalist. no, to ne cini tvoje misljenje ispravnim.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

callmethebreeeze wrote:kako ovaj forum nekada zna biti dobar lijek protiv nostalgije.

i ja sam isto pomislila :oops:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ali najteze mi pada kad neko kaze (a to recenicu sam cula vise puta)
"Pa sta one Srebrenicanke vise hoce" :shock: :shock: :shock: :x :x :x

a razlog zbog cega to kazu jeste sto jadne zene blokiraju saobracaj
susc_ovjek

Post by susc_ovjek »

Siroka tema.

Sandzaklije su primarno omrzene iz sljedecih razloga. Kada se zaposle u drzavnu firmu (citaj gras, telecom... etc.), nakon godinu dana natankare sa sobom josh 5-6 njihovih 'zema' sa sobom, dok u redu cekaju ljudi koji su cio zivot u ovom gradu bez posla, bolje ili isto skolovani. Nakon toga se hvale kako su sposobni (hvala je osobina ljudi iz tog kraja, kod nekih manje izrazena,kod nekih vishe). Kad se jednom 'uvale' na fino mjesto podobro zaje8aju sve shto stignu...

Vecina sandzaklija josh nije shvatila da je proslo vrijeme kada je imovina govorila koliko si dobar, sposoban, pametan. Danas se to gleda po necemu sasvim drugom.

Ja sam imao licno blizak kontakt sa oko 10-tak ljudi rodom iz Sandzaka i iskustva su takva da... blago receno imam predrasude, kojih se pokusavam oslobodit i pokusavam ih izbacit iz glave pri susretu s nekim 'otamo'.

Legendarne stvari koje sam dozivio od ljudi iz Sandzaka:

- Shef sandzaklija mi nije dao platu (njegova mini firma) 3 mjeseca, kupio covjek mercedesa. Nakon shto sam dobio plate... dao sam otkaz, naravno.
- Radni kolega (dosao na poziv ovog prvog iz Sandzaka) mi je izjavio kako je njemu u Pljevljima bilo gore u ratu nego meni u Sarajevu (covjek je fakultetski obrazovan).
- Dozivljaj iz Novog Pazara.. Poslije zavrsenog posla covjek zove na pice... odemo.. najedemo se i napijemo, on plati...(on zvao, molio da idemo) kad sam dosho sljedeci put.. on prije bilo kakvog pozdrava kaze... "Znas bate, meni ono od prosli put Emko nije pravdo (shef mu nije dao pare), ko ce ono da plati..?!!?"
- Profesor u srednjoj skoli mi je dao 1. zato shto mu nisam htio (kulturno odbio) prevest knjigu sa njemackog (privatna molba).
- Na sportskom terminu covjek govori kako ga mi ostali hocemo da zamjenimo zato shto smo ljubomorni jer on dobro igra (ozbiljan je)

Ovo su neke sporedne i marginalne stvari koje se mogu desiti bilo gdje i sa bilo kim, ali meni su se eto desile sve bash sa Sandzaklijama...
Jednostavno previshe negativnih stvari. Ne vidim nishta pozitivno!!!!

Uostalom svi misle o nama ko da smo neki debili nesposobni i uglavnom nisu prijatni sa ljudima odavde, pogotovo ako se nadju na nekoj poziciji. Ne znam niti jednog da iskreno moze mislit neshto pozitivno i lijepo ljudima odavde.

... zaboravih da su ukinuli svojim ljudima mjesecne karte u grasu, nego sad svaki radnik grasa mora platit kartu ako se vozi negdje, iako je radnik te firme, ovo se nije desilo odkako postoji ova firma!
Last edited by susc_ovjek on 12/03/2008 20:42, edited 1 time in total.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

mamica papucarka wrote:
Amazonka27 wrote:sta kazu to: "ulozili svoj novac" :roll: nek se gone i oni i njihova 1,00 KM za hotele i fabrike, uposljavaju samo svoje zemljake, a nas pljuju. Postuju zene? Postuju SVOJE zene, za bosanku kazu "ti joj kazes sjedi - a ona legne". Jedne prilike sjedim sa tatom u slasitcarnoj, i sto do nas dvije sandzakline mahalaju, i ova jedna prodorno rece: "ove bosanske su fakat glupe cure". Mjenjala sam boje ko semafor, pogledam u tatu, covjek u mene gleda zaprepasteno, podjem ustati da joj samarcinu zveknem pi*ka joj materina, dosla je u moju zemlju i tako na glas govori, al tata mi rece, nemoj sine...pusti ih...
Dosli su sa bjesnim autima i kajlama oko vrata prkositi gladnom narodu, i ja b ih trebala postovati :? NIKAD. i jebo te citav sandzak branio bosnu :-) al u k*. na jendog sandzakliju 100 "heroja" se zakaci. Pa bilo je srba u Armiji BiH, pa neki jos uvijek kazu srbin je chetnik, i onda sandzaklije kazu, pa vi vise volite srbe nego nas! pogresno...vas ne volim nikako.
opet generalizacija :oops:
zar nema nepotizma medju Bosnacima. Ma joooookkkk, samo medju Sandzaklijama :oops:
Zar nema domacih koji vozaju skupa kola i prkose siromasnim. Ma jokkk to su sve Sandzaklije...
Greska. Domaci su papci, a ovi...pa Sandzaklije. :D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

susc_ovjek wrote:Siroka tema.

Sandzaklije su primarno omrzene iz sljedecih razloga. Kada se zaposle u drzavnu firmu (citaj gras, telecom... etc.), nakon godinu dana natankare sa sobom josh 5-6 njihovih 'zema' sa sobom, dok u redu cekaju ljudi koji su cio zivot u ovom gradu bez posla, bolje ili isto skolovani. Nakon toga se hvale kako su sposobni (hvala je osobina ljudi iz tog kraja, kod nekih manje izrazena,kod nekih vishe). Kad se jednom 'uvale' na fino mjesto podobro zaje8aju sve shto stignu...

Vecina sandzaklija josh nije shvatila da je proslo vrijeme kada je imovina govorila koliko si dobar, sposoban, pametan. Danas se to gleda po necemu sasvim drugom.

Ja sam imao licno blizak kontakt sa oko 10-tak ljudi rodom iz Sandzaka i iskustva su takva da... blago receno imam predrasude, kojih se pokusavam oslobodit i pokusavam ih izbacit iz glave pri susretu s nekim 'otamo'.

Legendarne stvari koje sam dozivio od ljudi iz Sandzaka:

- Shef sandzaklija mi nije dao platu (njegova mini firma) 3 mjeseca, kupio covjek mercedesa. Nakon shto sam dobio plate... dao sam otkaz, naravno.
- Radni kolega (dosao na poziv ovog prvog iz Sandzaka) mi je izjavio kako je njemu u Pljevljima bilo gore u ratu nego meni u Sarajevu (covjek je fakultetski obrazovan).
- Dozivljaj iz Novog Pazara.. Poslije zavrsenog posla covjek zove na pice... odemo.. najedemo se i napijemo, on plati...(on zvao, molio da idemo) kad sam dosho sljedeci put.. on prije bilo kakvog pozdrava kaze... "Znas bate, meni ono od prosli put Emko nije pravdo (shef mu nije dao pare), ko ce ono da plati..?!!?"
- Profesor u srednjoj skoli mi je dao 1. zato shto mu nisam htio (kulturno odbio) prevest knjigu sa njemackog (privatna molba).
- Na sportskom terminu covjek govori kako ga mi ostali hocemo da zamjenimo zato shto smo ljubomorni jer on dobro igra (ozbiljan je)

Ovo su neke sporedne i marginalne stvari koje se mogu desiti bilo gdje i sa bilo kim, ali meni su se eto desile sve bash sa Sandzaklijama...
Jednostavno previshe negativnih stvari. Ne vidim nishta pozitivno!!!!

Uostalom svi misle o nama ko da smo neki debili nesposobni i uglavnom nisu prijatni sa ljudima odavde, pogotovo ako se nadju na nekoj poziciji. Ne znam niti jednog da iskreno moze mislit neshto pozitivno i lijepo ljudima odavde.

... zaboravih da su ukinuli svojim ljudima mjesecne karte u grasu, nego sad svaki radnik grasa mora platit kartu ako se vozi negdje, iako je radnik te firme, ovo se nije desilo odkako postoji ova firma!
hajd sad nabroj sve NAJGORE stvari koje su ti se desile u zivotu, pa onda premotaj u glavi odakle su bili ljudi koji su ti to napravili :-) :-)

salim se, nemoj matere ti.

nijemci su pocinili holokaust. i?
tempora

Post by tempora »

Pored ovakvih mentalnih gulaga, nije ni cudo sto nista nismo naucili iz skorije stravicne proslosti.Ona bi nas trebala podsticati da budemo sto pravedniji, sto odgovorniji, sto savjesniji.A mi smo samo i ostajemo jadnici koji iz svog minimalistickog, egocentricnog,arogantnog, slijepog autoportreta aplaudiramo sebi u ogledalu. :oops:
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Heh.Ima svega na ovom forumu.Ima ksenofobije,ali brate ima i malo previše tolerancije za moj ukus.
Činjenica je da su sandžaklije veoma sposobni ljudi(barem većina).Mnogi koje sam upoznao su uspješni ili će postati uspješni.Garantujem.
Činjenica je da su u mnogo čemu bolji ljudi od nas.Pomažu drugim sandžaklijama,rodbini čak i prijateljima koji nisu sandžaklije(namjerno sam ovo naglasio).Ljudi su od riječi(više-manje,moja iskustva su pozitivna povodom toga).Poturiće svoja leđa za druga,ko god i odakle god on bio.To je velika stvar.
Činjenica je da su mnogo složniji od "građana".

Za razliku od ove nazovi gradske fukare.Iskreno,više sam se razočarao u nazovi građane nego u sandžaklije.

Ali,medalja ima dvije strane.Sad za ove čovjekoljupce :D Oni govore kao da su odrastali u staklenom zvonu,možda i jesu.Onda ne znaju.
Kriminalna ekspanzija i ubistva(a nije da ih nije bilo zadnjih godina),enorman porast dostupnosti narkotika se podudaraju sa porastom sandžačkog i albanskog stanovništva u gradu(nije nikakva generalizacija,čisto činjenica).
Javna je tajna da su to dvije najbolje organizovane skupine u gradu.Ubistva Zihada Hasanovića,Fazlića,nekog lika na Ap-u(ne sjećam mu se imena),Taiba Torlakovića,Selvera Lekića,Ramiza Delalića,Muzafera Kalića nikada nisu razjašnjenja,odnosno počinioci nisu uhvaćeni.Svi ubijeni su pogađate? :roll: i povezani sa kriminalnim miljeom.Dosta viđenijih i uspješnijih kriminalaca je sandžačkog porijekla,što ne govori generalno o sandžaklijama ali i govori.Uspješni jesu ali i nameću svoje standarde i poglede na život.Ko se s tim ne slaže neka se sjeti Ilidže i uporedi sa novom Ilidžom(sandžačkom,jer jeste sandžačka),kompletnom atmosferom,muzikom koja se tamo pušta i facama koje se motaju.
Sjedio sam u Zujevini i naježio se,Aqua,da li je neko bio tamo i pogledao face i ko su vlasnici?

Vidio sam u postovima da dosta "čovjekoljubaca" ili živi trenutno vani,pa korektno govore sa etičkog stajališta,ne uvijek realnog,ima i žena,vjerujem ozbiljnijih,pa se vjerovatno nisu imale prilike sresti sa mračnom stranom :D što je razumljivo.

Ja bih volio da svi imamo sandžačku sposobnost,htjenje da se pomogne u nevolji,odnos prema rođacima i porodici,volju,plemenitost.
Ali ne bih htio da imamo drčnost,da ne znamo da se ponašamo,ruralnost i plemensku želju za mijenjanjem sredine u kojoj živimo,hvalisavost i isticanje sebe u gro plan.

Zaključak je da se sandžaklija bojimo,da im često zavidimo,da nemamo načina da im se "odupremo",da se ne snalazimo u takvoj utrci i da ih zbog toga ne volimo.
Ko je tu kriv,prosudite sami :D
Locked