Za oženjene

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Prozor

#126 Re: Za oženjene

Post by Prozor »

sanjex wrote:Koliko vas (svježe) oženjenih ima osjecaj da imate manje vremena od kako ste se u braku?
To mi je rekao jedan prijatelj, sada to cujem i od svog muza, a ja sam sigurna da ga ne ogranicavam ni u cemu, barem ne vise nego prije braka.
Pa normalno je da imas manje vremena za neke stvari. Ne mozes ocekivati da ce ti biti isto u braku i sam. Do tebe je da li to extra vrijeme smatras vrijednijim od braka ili ne, ja ne.
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

d2 wrote:evo sam slobodan za zenidbe, istina ustao sam u 12 al od 12 pobrisao prasinu, 2 masine vesa sredio, oprao na ruke staze za kuhinju i jaknu, usisao, pobrisao parkete, klopno nekakve makarone sto sam pravio neki dan (oni sareni makaroni sa ljutim salsa sosom od podravke), oprao sudje, ugostio kraljicu majku koja je dosla da vidi kako joj je mali sin, uredno napravio kafu, predao poklon iz obija (pravo dobri drzaci zacina za kuhinju), sad odo do konzum.ba jer mi je mrsko izlaziti po kolu pa se bacam na posao do 20h kad dolazi sretnica koja mi se zove djevojkom, a ako se bude plasila voziti po snijegu tu sam ja da skoknem po nju

ocam' superman, ubio se za zenidbe :D
Što nekako imam osjećaj da kad se oženiš nećeš više tako?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

i dje ja ono stadoh....a jah i peglam ja taj dan pa peglam kad zvoni neko na vratima .....punica :evil: i pristavim ja kahvu,prostrem veš na balkon prokuha voda u medu vremenu ,skuham kahvu....utom punica :evil: meni 100 € i preko vrata.
d2

Post by d2 »

onaaaaa wrote:
d2 wrote:evo sam slobodan za zenidbe, istina ustao sam u 12 al od 12 pobrisao prasinu, 2 masine vesa sredio, oprao na ruke staze za kuhinju i jaknu, usisao, pobrisao parkete, klopno nekakve makarone sto sam pravio neki dan (oni sareni makaroni sa ljutim salsa sosom od podravke), oprao sudje, ugostio kraljicu majku koja je dosla da vidi kako joj je mali sin, uredno napravio kafu, predao poklon iz obija (pravo dobri drzaci zacina za kuhinju), sad odo do konzum.ba jer mi je mrsko izlaziti po kolu pa se bacam na posao do 20h kad dolazi sretnica koja mi se zove djevojkom, a ako se bude plasila voziti po snijegu tu sam ja da skoknem po nju

Hoces se udati :oops:
hocu hajd' :D
Last edited by d2 on 10/03/2008 04:15, edited 1 time in total.
d2

Post by d2 »

Bonnie-Clydova mala wrote:

Što nekako imam osjećaj da kad se oženiš nećeš više tako?
zato sto ako su u stanu dvoje onda je logicno da dijele sve pa i kucne poslove, ako je u stanu jedno onda je ovako kako je gore opisano
d2

Post by d2 »

pici wrote:i dje ja ono stadoh....a jah i peglam ja taj dan pa peglam kad zvoni neko na vratima .....punica :evil: i pristavim ja kahvu,prostrem veš na balkon prokuha voda u medu vremenu ,skuham kahvu....utom punica :evil: meni 100 € i preko vrata.
zna zena sta vrijedi :D
sanjex

Post by sanjex »

Amazonka27 wrote:ljudi dragi gdje vam je ljubav i uzajamno postovanje? O cemu ste pricali prije nego ste se odlucili za brak?Ok, svjesna sam da uvijek ona druga strana moze da glumata i da se dosta stvari otkrije tek u braku...ali...mislim da neokacene slike na zidu su samo ona kap koja preljeva casu svih dotadasnjih stinica koje se nisu razgovorom rijesile nego se presucivale i ignorisale. Ja sam ostala neudata do sada, ne zato sto me niko nije htjeo, nego sto sam kroz veze shvatila da ja nisam zena za njih ili da oni nisu muzevi za mene. Tako mi se desilo da sam "izbjegla" dozivotne probleme sa svekrvom, ili u drugom slucaju,da budem neko ko ce da bude i musko i zensko u vezi...ko ce da donosi platu, radja djecu, odgaja ih, kuha, pere, kontrolise osigurace, zove majstore kad se nesto pokvari i sl.... Nije mi svejedno sto sam halalila prvi put godinu dana svog zivota, drugi put 3 godine...jer kad shvatim...mogla sam da budem citav zivot nesretna.
ne baca se tek tako brak. Na zalost, svakodnevno slusam probleme u braku i probleme oko rastave....ali ljudi moji prestanite biti razmazena djeca i traziti krivca u onom drugom da bi opravdali svoje razmazeno ponasanje. Ne znam sta me ceka u braku, zato sada drzim oci sirom otvorene i u brak cu stupiti tek onda kada shvatim da mi za tog covjeka nije mrsko nista uraditi, da sve sto radim za njega-radim i za nas, da svaki dinar koji zaradim da je to nas dinar, da djete koje rodim-da je to nase dijete, da kad je on tuzan-da i ja placem... a sve ovo je moguce kad taj neko uspije da me usreci svojim prisustvom, kada nebudem mogla zamisliti ovaj zivot bez njegovog disanja...
znam 100% da se nebi upustila u brak s osobom s kojom nebi moglarazgoavarti, jer na kraju samo razgovor ostane. Sve je lako kada si mald, i djeca dodju, odrastu i odu, sex s godinama iscezne... ostaje samo razgovor... zato pokusajte prvo razgovarati sa osobom pa tek onda potezati za razvodom... kaosto neko rece, zavali se na kauci gleda tv, lezi i ti pored njega i reci da si pozelila da se grlis, jebo rucak, narucite nesto,...pokusaj sama zakaciti slike pa razvali zid...i onda reci da nisi htejla vise da ga peglas sa molbama... napravi neki gest paznje, nesto sto ce ga obradovati kad dodje kuci... :sad:
E vidis to se i ja pitam. Bila sam i ja ovako romanticna " tuzan on - tuzna ja", razgovarali smo o svacemu, rjesavali probleme i problemcice. Kao i ti ni ja se nisam zeljela udati dok se nisam uvjerila da je on momak za pozeliti. A sada vidim sebe kako samo ja pricam, molim i pokusavam sve ovo sto si gore navela da ga obradujem, e pa necu da ja budem ona sto ronda :x i necu ga valjda cijeli zivot maziti da bi on nesto uradio za mene, zapravo za nas.
onaaaaa

Post by onaaaaa »

d2 wrote:
onaaaaa wrote:

Hoces se udati :oops:
hocu hajd' :D
"d2: poruka modifikovana dana: 10/03/2008 05:15; prepravljeno ukupno 1 puta "

Da se nisi opet predomislio :D
Bonnie-Clydova mala

sanjex wrote:
Amazonka27 wrote:ljudi dragi gdje vam je ljubav i uzajamno postovanje? O cemu ste pricali prije nego ste se odlucili za brak?Ok, svjesna sam da uvijek ona druga strana moze da glumata i da se dosta stvari otkrije tek u braku...ali...mislim da neokacene slike na zidu su samo ona kap koja preljeva casu svih dotadasnjih stinica koje se nisu razgovorom rijesile nego se presucivale i ignorisale. Ja sam ostala neudata do sada, ne zato sto me niko nije htjeo, nego sto sam kroz veze shvatila da ja nisam zena za njih ili da oni nisu muzevi za mene. Tako mi se desilo da sam "izbjegla" dozivotne probleme sa svekrvom, ili u drugom slucaju,da budem neko ko ce da bude i musko i zensko u vezi...ko ce da donosi platu, radja djecu, odgaja ih, kuha, pere, kontrolise osigurace, zove majstore kad se nesto pokvari i sl.... Nije mi svejedno sto sam halalila prvi put godinu dana svog zivota, drugi put 3 godine...jer kad shvatim...mogla sam da budem citav zivot nesretna.
ne baca se tek tako brak. Na zalost, svakodnevno slusam probleme u braku i probleme oko rastave....ali ljudi moji prestanite biti razmazena djeca i traziti krivca u onom drugom da bi opravdali svoje razmazeno ponasanje. Ne znam sta me ceka u braku, zato sada drzim oci sirom otvorene i u brak cu stupiti tek onda kada shvatim da mi za tog covjeka nije mrsko nista uraditi, da sve sto radim za njega-radim i za nas, da svaki dinar koji zaradim da je to nas dinar, da djete koje rodim-da je to nase dijete, da kad je on tuzan-da i ja placem... a sve ovo je moguce kad taj neko uspije da me usreci svojim prisustvom, kada nebudem mogla zamisliti ovaj zivot bez njegovog disanja...
znam 100% da se nebi upustila u brak s osobom s kojom nebi moglarazgoavarti, jer na kraju samo razgovor ostane. Sve je lako kada si mald, i djeca dodju, odrastu i odu, sex s godinama iscezne... ostaje samo razgovor... zato pokusajte prvo razgovarati sa osobom pa tek onda potezati za razvodom... kaosto neko rece, zavali se na kauci gleda tv, lezi i ti pored njega i reci da si pozelila da se grlis, jebo rucak, narucite nesto,...pokusaj sama zakaciti slike pa razvali zid...i onda reci da nisi htejla vise da ga peglas sa molbama... napravi neki gest paznje, nesto sto ce ga obradovati kad dodje kuci... :sad:
E vidis to se i ja pitam. Bila sam i ja ovako romanticna " tuzan on - tuzna ja", razgovarali smo o svacemu, rjesavali probleme i problemcice. Kao i ti ni ja se nisam zeljela udati dok se nisam uvjerila da je on momak za pozeliti. A sada vidim sebe kako samo ja pricam, molim i pokusavam sve ovo sto si gore navela da ga obradujem, e pa necu da ja budem ona sto ronda :x i necu ga valjda cijeli zivot maziti da bi on nesto uradio za mene, zapravo za nas.
Iz aviona se vidi razlika teorije i prakse :roll:
sanjex

Post by sanjex »

Sad kad smo razmotrili situaciju, znaci prije braka sve super, zajednicko vrijeme, izlasci, dogovori, sex, a nakon "DA" ostade samo sex :D, sad ce neki reci najvaznije se sacuvalo, sta jos uraditi osim ovoga sto se uradilo da i jedna i druga strana bude zadovoljna. :?
Bonnie-Clydova mala

Mislim da je rješenje u tome da se sa brakom ne treba žuriti i da treba odslužiti jedan period zajedničkog života oliti života u grijehu (pa ma ko šta rekao) čisto da se razbistre pogledi i očekivanja...

Interesantno, ali kad god krene priča o braku, nekako se najčešće svede na priču o razvodu...
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

sanjex wrote:Sad kad smo razmotrili situaciju, znaci prije braka sve super, zajednicko vrijeme, izlasci, dogovori, sex, a nakon "DA" ostade samo sex :D, sad ce neki reci najvaznije se sacuvalo, sta jos uraditi osim ovoga sto se uradilo da i jedna i druga strana bude zadovoljna. :?
najvaznije je shvatiti da je zajednicki zivot totalno drugaciji od zabavljanja i da broj obaveza drasticno poraste i da ce se izgubiti ravnoteza u braku ako jedno bude izvrsavalo obaveze a drugo samo izvoljevalo.
neka prica ko sta hoce, ali te, naizgled, male stvari mogu stvoriti puno ljutnje i averzije prema partneru.
sanjex

Post by sanjex »

[quote="callmethebreeeze
najvaznije je shvatiti da je zajednicki zivot totalno drugaciji od zabavljanja i da broj obaveza drasticno poraste i da ce se izgubiti ravnoteza u braku ako jedno bude izvrsavalo obaveze a drugo samo izvoljevalo.
neka prica ko sta hoce, ali te, naizgled, male stvari mogu stvoriti puno ljutnje i averzije prema partneru.[/quote]

E to je to!!! Kolko god da ga volim tesko je trpiti te sitnice koje se ponavljaju iz dana u dan.
Korisnicko ime

Post by Korisnicko ime »

Ne mislim da sam neki strucnjak za brak ali imam nekog iskustva...12 godina...
Za brak su najvaznije dvije stvari, dobar razgovor kao preventiva svadjama i dobar sex kao lijek kad se svadja desi...sex moze posluziti i kao preventiva, doduse...ako mislis ic' gledat' Zelju u subotu, potrudis se u petak navece i tad te jos podsjeca da ces zakasniti na tekmu, inace zvoca k'o da si na tekmi bio od 9 ujutro do 9 navece a ne samo dva sata van kuce...

Ja ne pomazem zeni ali radim neke stvari u kuci...nikad ne kuham (jer ne znam) ali hranim djecu i spremam im dorucak i veceru, igram se s njima i generalno, provodim puno vremena s njima. Uz to ja sam jedini koji u nasoj kuci ide na pijacu, pegla, usisava, prostire ves i vadi sudje iz masine.
Je li dovoljno? Ne znam...vjerovatno bi mnoge zene rekle da jeste a moja opet da nije...pogotovo ako bi je to pitali dok gledam ligu prvaka ili odem pogledati Zelju...

Inace, zalim zene kojima muz ni u prvim godinama braka ne pomaze u kuci...sta ce tek biti kad dodju djeca?! Rodjenje djeteta je holjadu puta veca promjena u zivotu nego ulazak u brak...

Uglavnom, meni brak godi, made se naravno uhvatim i kako ponekad pozudno pogledam i za kakvim slatkisem malim...

Code: Select all

Pita supruga svog muža:
- "Dragi, kako da povećam grudi? Ali bez operacije...znas, bojim se..."
Dragi:
- "Probaj ih trljati toaletnim papirom!"
Draga:
- "Kako će to pomoći?!"
Dragi:
- "Ne znam, ali ti je sa guzicom čuda napravilo!!!" 
anais_nin

Post by anais_nin »

mene fascinira termin "pomagati zeni" :D koji je izgleda sinonim za musko ucesce u zadacima ciji je jedini cilj odrzavanje domacinstva ili odrzavanje higijene :D kao to bi trebala biti njena obaveza ali i ja pomaknem zadnjicu pa "POMOGNEM" :D

sto onda zene koje su zaposlene i dobivaju platu to ne nazivaju "pomaganje muzu" :D u njegovoj "obavezi" izdrzavanja domacinstva finansijski :D
Korisnicko ime

Post by Korisnicko ime »

anais_nin wrote:mene fascinira termin "pomagati zeni" :D
100% se slazem!
Zato sam i napisao da ne pomazem zeni vec radim neke od kucanskih poslova...
anais_nin

Post by anais_nin »

Korisnicko ime wrote:
anais_nin wrote:mene fascinira termin "pomagati zeni" :D
100% se slazem!
Zato sam i napisao da ne pomazem zeni vec radim neke od kucanskih poslova...
primjetih :D odatle i moj post :D za pohvalu :D
BHFANATIC

Post by BHFANATIC »

Sarayman wrote:
Lesli Eldridž wrote:Sama tema je dokaz da je svaki brak gubitak vremena. Svi se poslije kaju :D Ima i onaj vic. Nekad davno živio jedan fin mladić. Zaljubio se i zaprosio krasnu djevojku. Ona mu rekla ne. I tako je taj mladić živio sretno do kraja života, izlazio sa društvom, išao na fudbal, pecanje, pio pivu kad je htio... :D
Gledano s te strane, jest' vala! 100% istina. Ali ima i druga, ona koju single nikad nisu ni vidjeli, a mi ozenjeni njihovu jesmo. Pa cemo ustvrditi da postoji kompenzacija. Kada rodjeno dijete pridje i zagrli te, to nema cijenu, kao ni kada spava sa tobom u stanu/kuci (jebo kad spava kod majke, a ti kao otac zivis odvojeno). Odmah poslije toga ide i porodicna idila. Pod tim podrazumjevam sigurnost koju samo porodica nudi. Znat ce o cemu pricam bas duze ozenjeni (barem vecina njih).
I na kraju, poslije svega, da mogu izbrisati vrijeme i vlastito pamcenje (izvrsiti totalnu amneziju), ipak se ne bih mijenjao za period single muskarca. Napomena da ni moj brak nije ni blizu savrsenog. :wink:
Slažem se u potpunosti Sarayman s tobom
Bio sam singl 30 godina, sad sam u braku i nedavno smo dobili ćerkicu. Ma nema šanse da bih ponovo poželio biti sam. Ali, činjenica je da se to ne može nikome opisati ili objasniti dok to i sam(a) ne doživi. I mada savršen brak ne postoji ( pa tako jedna od defiicija braka glasi : "BRAK JE ZAJEDNICA DVOJE LJUDI U KOJOJ ONI RJEŠAVAJU PROBLEME KOJE NE BI IMALI DA NISU U BRAKU" hehehehehhe), nama je hvala Bogu lijepo i samo se nadam da ćemo biti dovoljno pametni i sposobni da tako i ostane....
zena21

Post by zena21 »

pa naravno da imate manje vremena kad se bakcete glupostima tipa kucni poslovi :roll: :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#145 Re: Za oženjene

Post by pici »

ovo je danas ,sve naopako,pa ne mogu da vjerujem koliko su se muškići bacili ženmskicama pod noge.Evo u mene šura,samo sto jos nije poceo da doji dijete :D ,zena mu radi a on uzeo trudnicko,pa to je nevjerovatno :D
Endzy

#146 Re: Za oženjene

Post by Endzy »

Joj cure kad vas citam prosto se isprepadam :-)... brak ispade neka robija...znam dosta ljudi koji imaju taj status, ali, ili sve nije tako lose, ili nece to da priznaju...ono sto je sigurno to je da nakon nekog vremena ona pocetna idila preraste u nesto drugo...nazivaju ga razumijevanjem, kompromisom, a valjda se covjek samo navikne.
skulari

#147 Re: Za oženjene

Post by skulari »

Ni u cemu nemoze biti vise od jednog sefa,pa tako ni u porodici.Ako nije muskarac bice zena.Ako nema razumjevanja u braku on se raspada,ma koliko se trudili da opstane.Ne treba gledati druge brakove kakvi su(osim radi pouke),vodite svoj brak onako kako vi znate.I nedopustajte nikome da vam se mijesa u brak.
Karabaja

#148 Re: Za oženjene

Post by Karabaja »

ne znam ja za vas, al moja buduća žena neće surfati po forumu :D :lol: :evil:
Baby Jane

#149 Re: Za oženjene

Post by Baby Jane »

Karabaja wrote:ne znam ja za vas, al moja buduća žena neće surfati po forumu :D :lol: :evil:
hoce, samo sto ti neces znati koji joj je nick :D :D
Karabaja

#150 Re: Za oženjene

Post by Karabaja »

Baby Jane wrote:
Karabaja wrote:ne znam ja za vas, al moja buduća žena neće surfati po forumu :D :lol: :evil:
hoce, samo sto ti neces znati koji joj je nick :D :D
kako će kucati slomljenih prstića :D :D :D
Post Reply