Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
-
Innovation
#126 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
I sta je tu "up"?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#127 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Tema da ide gore.Innovation wrote:I sta je tu "up"?
Ako je pažljivije pogledaš vidjećeš da je i @atko pobjegao od Zemlje U Kojoj Su 50-godišnjaci Omladinci, a mogao je kao mlađi stručnjak, inžinjer, da pogura privredu.
Nadam se da će neko objasniti u čemu je kvaka ta istovremena prodaja poslovnih prostora i stanova za tržište, te povoljnija prodaja stanova za mlade stručnjake.atko wrote: Ali da stvar bude gora ... sve ide po principu, veze, stela, ilegalna djela ... ako sam ja uspjesan sportista, ili strucnjak u necemu ili dobar biznismen ... u ovoj drzavi jednostavno ne postoji zdravo okruzenje da napredujem .... da zaradim tix XYZ KM ... treba sabrati 2+2 i nabiti se odavde nogom u guzicu i to cipelmo br. 46![]()
Sumnjam,...ali ne smijem da izreknem šta sumnjam.
-
Innovation
#128 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Ja bih prije rekla da se taj izbio cipelom 46 kad smo mi bili tu gdje jesmo i sada. A ti sa takvom tvojom inteligencijom, da foliras da nesto ne razumijes svaka cast. 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#129 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Za koji sat će u Kaliforniji veče, pa će @atko na surfanje internetom i onda ćemo dobiti precizan odgovor da li mu je nemogućnost rješavanja stambenog pitanja bio jedan od glavnih razloga za ''ispaljenje''.Innovation wrote:Ja bih prije rekla da se taj izbio cipelom 46 kad smo mi bili tu gdje jesmo i sada. A ti sa takvom tvojom inteligencijom, da foliras da nesto ne razumijes svaka cast.![]()
-
Innovation
#130 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
I da mu vjerujemo? 
-
Jagmujan
#131 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Jel' to o svakoj tematici treba da bude 16 tema pa ih sve guraš gore? Il' treba da ti na svakoj kopiram sve moje postove koji detaljno objašnjavaju ovu problematiku? Mislim nije meni problem, samo kažiPipiDugaDevetka wrote:Tema da ide gore.Innovation wrote:I sta je tu "up"?
Opet ti 50-godišnjaci omladinci, il' si baš glup il' namjerno nećeš da čitaš moje postove gdje sam ti jednostavno objasnio o čemu se radi.PipiDugaDevetka wrote:Ako je pažljivije pogledaš vidjećeš da je i @atko pobjegao od Zemlje U Kojoj Su 50-godišnjaci Omladinci, a mogao je kao mlađi stručnjak, inžinjer, da pogura privredu.
![]()
I kakve veze ima to što atko misli da se u ovoj zemlji ne može napredovati, iako ne mislim da je to mišljenje ispravno, imamo gomilu primjera forumaša/forumašica koji sasvim solidno zarađuju/žive/rade ovdje, samo treba htjeti, helem, kakve to veze ima sa projektom koje je ministarstvo pokrenulo da olakša rješavanje stambenog pitanja građana do 50 godina??PipiDugaDevetka wrote:atko wrote: Ali da stvar bude gora ... sve ide po principu, veze, stela, ilegalna djela ... ako sam ja uspjesan sportista, ili strucnjak u necemu ili dobar biznismen ... u ovoj drzavi jednostavno ne postoji zdravo okruzenje da napredujem .... da zaradim tix XYZ KM ... treba sabrati 2+2 i nabiti se odavde nogom u guzicu i to cipelmo br. 46![]()
Vjerujem da @atko kada je rekao "veze, stela, ilegalna djela" nije mislio na ovaj projekat ministarstva, jer ako jeste, neka pita forumaše @koma, @novi.dan.nova.nafaka, @bakirj, @jasminE4 i ostale sa teme "Dobrinja stanovi za mlade" jesul' to preko veze, štele i ilegalnim radnjama uzeli te stanove. Od početka projekta sve je vrlo transparentno, svi podaci i rang liste su dostupne na stranici ministarstva. Eto vidiš "TRPKO" šta si uradio, samo dezinformišeš ljude.
Evo ja ću ti objasniti, investitor ima parcelu, pravi objekat od cca 200 stanova, 30 poslovnih prostora. Ministarstvo predinvestira određenu sumu novca i proporcionalno toj sumi koju je predinvestiralo kaže da 100 stanova taj investitor mora prodati po cijeni koju odredi ministarstvo i ljudima koji se prijave na javni poziv i prođu konkursnu proceduru i nikako drugačije. Dok ostalih 100 stanova i 30 poslovnih prostora investitor može prodavati po kakvim god hoće (tržišnim) cijenama.PipiDugaDevetka wrote:Nadam se da će neko objasniti u čemu je kvaka ta istovremena prodaja poslovnih prostora i stanova za tržište, te povoljnija prodaja stanova za mlade stručnjake.
Eto, ne može jednostavnije, ustvari ako opet ne kontaš mogu ti i nacrtati
Čuj ne smije da izrekne šta sumnja, a može daPipiDugaDevetka wrote:Sumnjam,...ali ne smijem da izreknem šta sumnjam.
- PipiDugaDevetka
#132 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
@Jagmujane,Asana wrote:U okviru nacelne brojke od 30.000 m2 koji su kao za stambenu izgradnju, bit ce finansirana i izgradnja 5.500m2 POSLOVNIH PROSTORA. Za koga, po kojoj cijeni izgradnje ili najma?jucer objavljeno wrote:„Ovo je jedan od strateških projekata Vlade Kantona Sarajevo, koja putem Ministarstva stambenih poslova pokreće i intenzivira novu stambenu izgradnju. Cilj nam je obezbijediti kvalitetnije i povoljnije uvjete rješavanja stambenih pitanja za mlade bračne parove i posebne kategorije stanovništva. Planirano je da cijene stanova na lokalitetu Dobrinje V, zavisno od položaja, budu od 1.500 do 2.000 KM“, rekao je ministar Lukić.
Na ovom prostoru od 30.000 kvadrata bit će izgrađeno oko 520 stanova. Objekt H će imati 168, a objekt E 350 stanova. Pomenute objekte gradi Kantonalni stambeni fond uz pomoć Ministarstva stambenih poslova Kantona Sarajevo, a najveći stan odgovara kvadraturi dvosobnog stana. U objektu H bit će 1.500 kvadrata poslovnog prostora, a u objektu E 4.000 kvadrata.
Dragi moji mladi buduci vlasnici stanova, u cijeni iz ovog komentara ...... platit cete i poslovne prostore kantonalnim haverima!cijena stanova na dobrinji v je prizemlje 2600m2, I sp. 2700m2 a II sp. 2900m2...umalo me srce ne opali kad mi to ciko na telefon rece
Evo, @Asana je izrekla ono što sam ja samo sumnjao.
- amrica
#133 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Innovation wrote:Ja bih prije rekla da se taj izbio cipelom 46 kad smo mi bili tu gdje jesmo i sada. A ti sa takvom tvojom inteligencijom, da foliras da nesto ne razumijes svaka cast.
ne slazes se sa pipijem, ok, do tebe je...
ali odakle ti pravo da dajes takve komentare? 6 mjeseci si na forumu, ovi koje komentiras godinama... znamo kako se ko osjecao, sta je ko radio, planirao, sretali smo se na protestima i akcijama,...
I znamo kad je ko otisao, ako je otisao, i zasto i kako... i sad tu ti padobranka pametujes
- PipiDugaDevetka
#134 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Nemoj tako naglo @amrice,...to mi je rodica daleeka sa finim uspomenama i na njeno i na moje djetinjstvo,...međutim, rat je ''odradio'' svoje i svima nam je sada teško,...Meneamrica wrote:Innovation wrote:Ja bih prije rekla da se taj izbio cipelom 46 kad smo mi bili tu gdje jesmo i sada. A ti sa takvom tvojom inteligencijom, da foliras da nesto ne razumijes svaka cast.
ne slazes se sa pipijem, ok, do tebe je...![]()
ali odakle ti pravo da dajes takve komentare? 6 mjeseci si na forumu, ovi koje komentiras godinama... znamo kako se ko osjecao, sta je ko radio, planirao, sretali smo se na protestima i akcijama,...
I znamo kad je ko otisao, ako je otisao, i zasto i kako... i sad tu ti padobranka pametujes![]()
-
Jagmujan
#135 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Pa ti si bio milicioner, pa valjda znaš šta je osnovana, a šta neosnovana sumnja. Ako ništa onda bar to možeš prepoznati. I ti sad sumnjaš ono što sam ti na 16 tema i u 20 postova već objasnio argumentovano, sa linkovima relevantnih stvari, a ne linkovima komentara ispod članaka na portalu kao što ti pokušavaš poturiti kao nekakvu činjenicu.PipiDugaDevetka wrote:@Jagmujane,Asana wrote:U okviru nacelne brojke od 30.000 m2 koji su kao za stambenu izgradnju, bit ce finansirana i izgradnja 5.500m2 POSLOVNIH PROSTORA. Za koga, po kojoj cijeni izgradnje ili najma ?jucer objavljeno wrote:„Ovo je jedan od strateških projekata Vlade Kantona Sarajevo, koja putem Ministarstva stambenih poslova pokreće i intenzivira novu stambenu izgradnju. Cilj nam je obezbijediti kvalitetnije i povoljnije uvjete rješavanja stambenih pitanja za mlade bračne parove i posebne kategorije stanovništva. Planirano je da cijene stanova na lokalitetu Dobrinje V, zavisno od položaja, budu od 1.500 do 2.000 KM“, rekao je ministar Lukić.
Na ovom prostoru od 30.000 kvadrata bit će izgrađeno oko 520 stanova. Objekt H će imati 168, a objekt E 350 stanova. Pomenute objekte gradi Kantonalni stambeni fond uz pomoć Ministarstva stambenih poslova Kantona Sarajevo, a najveći stan odgovara kvadraturi dvosobnog stana. U objektu H bit će 1.500 kvadrata poslovnog prostora, a u objektu E 4.000 kvadrata.
Dragi moji mladi buduci vlasnici stanova, u cijeni iz ovog komentara ...... platit cete i poslovne prostore kantonalnim haverima!cijena stanova na dobrinji v je prizemlje 2600m2, I sp. 2700m2 a II sp. 2900m2...umalo me srce ne opali kad mi to ciko na telefon rece
Evo, @Asana je izrekla ono što sam ja samo sumnjao.
Pa da krenemo, prvo za ove cijene, pošto si podigao 16 tema o istoj problematici, pa na svakoj od njih lažeš ljude nekakvim izmišljotinama, pa ću ti samo kopirati post u kojem sam se osvrnuo na tu glupost sa cijenama +2,5k
Dalje, za to finansiranje izgradnje stanova i poslovnih prostora, već ti napisah post, al' ti očigledno nećeš da čitaš, pa da ponovimoJagmujan wrote:Pogledao, pročitao i vidio da i tamo kao i ovdje pišeš gluposti. Mnoštvo ljudi zvanih "TRPKO", samo pljuvačina bez ijednog argumenta, između ostalog nekakva TRPKO-ica piše cijena 2600-2900, kao ona sigurna u to, u postu ispod nje čovjek joj reče on tog trenutka zvao i rekli mu je cijena 1600sa PDV-om, al' jok bitno je da je ona to popljuvala. Eto zbog takvih je situacija kakva i jeste
Pa da i nacrtamo:Jagmujan wrote:Evo ja ću ti objasniti, investitor ima parcelu, pravi objekat od cca 200 stanova, 30 poslovnih prostora. Ministarstvo predinvestira određenu sumu novca i proporcionalno toj sumi koju je predinvestiralo kaže da 100 stanova taj investitor mora prodati po cijeni koju odredi ministarstvo i ljudima koji se prijave na javni poziv i prođu konkursnu proceduru i nikako drugačije. Dok ostalih 100 stanova i 30 poslovnih prostora investitor može prodavati po kakvim god hoće (tržišnim) cijenama.PipiDugaDevetka wrote:Nadam se da će neko objasniti u čemu je kvaka ta istovremena prodaja poslovnih prostora i stanova za tržište, te povoljnija prodaja stanova za mlade stručnjake.
Eto, ne može jednostavnije, ustvari ako opet ne kontaš mogu ti i nacrtati

Investitor planirao praviti zgradu sa 56 stanova i 4 poslovna prostora, i to košta 10 miliona (cifre su proizvoljne)

Investitor sklopi sporazum sa ministarstvom o predinvestiranju, i ministarstvo predinvestira 1 milion proporcionalno tome ima pravo da postavi uslove za 32 stana investitoru kako će ih prodavati i kome će ih prodavati. Time što nije predinvestiralo svih 10 miliona nema pravo da postavlja uslove za čitavu zgradu, logično. U zadnje vrijeme, skoro sve stambene zgrade se projektuju tako da prizemlje bude poslovno, a ostatak zgrade za stanovanje, jer treba negdje smjestiti i servise koji služe tom naselju gdje se zgrada nalazi, al' to je već viša matematika za tebe pa bi se zaustavio ovdje. Znači ministarstvo uslovi prodaju 32 stana, a ostatak stanova i poslovni prostori ostaju na investitoru da sam odredi cijenu i prodaje ih.
-
Jagmujan
#136 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Jel' to ti daješ certifikat ko je "pravi" forumaš?amrica wrote:Innovation wrote:Ja bih prije rekla da se taj izbio cipelom 46 kad smo mi bili tu gdje jesmo i sada. A ti sa takvom tvojom inteligencijom, da foliras da nesto ne razumijes svaka cast.
ne slazes se sa pipijem, ok, do tebe je...![]()
I znamo kad je ko otisao, ako je otisao, i zasto i kako... i sad tu ti padobranka pametujes
- amrica
#137 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
ja o @atku.... prozva ga @innovation... ni krivog ni duznog... a da malo duze prati forum znala bi sta, kako, kada, zasto...
jedno je pricati o temi, a drugo davati licna misljenja i uvredljive komentare o forumasima na osnovu jednog procitanog posta.
odoh, ti si svakako svadjalacki nastrojen i u nekom svom ratu sa pipijem, tako
a na ovoj temi sam davno rekla sta sam imala.
- PipiDugaDevetka
#138 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Skupština Kantona odobri gradnju tih 32 stana (lovu iz budžeta), ovlasti Vladu i Ministarstvo da potpišu ugovore i u ime Ministarstva st. polikite potpisuje SDA ministar solidni te predinvesticijeke ugovore. Recimo, ugovor potpiše sa direktorom FAMOS-GRADNJE, Muharemovićem.Jagmujan wrote:Investitor sklopi sporazum sa ministarstvom o predinvestiranju, i ministarstvo predinvestira 1 milion proporcionalno tome ima pravo da postavi uslove za 32 stana investitoru kako će ih prodavati i kome će ih prodavati. Time što nije predinvestiralo svih 10 miliona nema pravo da postavlja uslove za čitavu zgradu, logično. U zadnje vrijeme, skoro sve stambene zgrade se projektuju tako da prizemlje bude poslovno, a ostatak zgrade za stanovanje, jer treba negdje smjestiti i servise koji služe tom naselju gdje se zgrada nalazi, al' to je već viša matematika za tebe pa bi se zaustavio ovdje. Znači ministarstvo uslovi prodaju 32 stana, a ostatak stanova i poslovni prostori ostaju na investitoru da sam odredi cijenu i prodaje ih.
Nema sumnje da SDA ministar solidni već drugi mandat sarađuje sa tim tipom i to uspješno sarađuje. Šta ti misliš hoće li taj predinvesticijski ugovor sadržati i klauzulu IMT? Recimo da ministar u svom privatnom arhitektonskom studiju isprojektuje nešto za budućeg investitora ili uključi i svoju stranku - SDA (Stranka Daj Amo) u tu klauzulu IMT?
Težak i turbulentan vakat i zeman nastupio.
Ministar (prethodni, Tajo-SBIH) je kumio i molio da mu Muharemović odgovori zašto tri garaže, 2 posl. prostora i tri nadogradjena stana nisu u evidenciji, a na moje traženje. Kada je odgovorio, službenica-šefica Alma sakrila taj odgovor od mene godinu i po u svojoj ladici.
Naravno, u odgovoru Muharemović je lagao kao pas da garaže i poslovni prostori nemaju vlasnike, da se ne koriste,...
Za tri nadogr(a)đena stana sam se morao ''provaljivati'' kod komšiluka, pa sam parolu ogromnu na svoj balkon bio stavio da NADOGRAĐENI NE PLAĆAJU UPRAVITELJNINU.
Pošto svake godine oko praznika Nove godine tražim od Ministarstva da mi dostavi Godišnje izvještaje i Planove rada za narednu godinu (Jedinstven slučaj u Kantonu), a u vezi sa održavanjem moje zgrade, osvjedočio sam se da i sadašnjeg SDA ministra solidnog direktor FG, Muharemović ''drži u šaci''. Praktično, on njemu daje odobrenje da bude ministar, a ne vlast-ministar da daje odobrenje FG da bude upravitelj.
Ja bih svoj život položio da se sve vrati u normalno stanje da je ministar vlast bez obzira na ime i prezime, te bez obzira na stranku i da u punom kapacitetu obnaša vlast.
U tom slučaju, direktor FG bi dostavio tražene informacije u roku, ODMAH, a ne sa zakašnjenjem od mjesec dana.
Za moj syebni život okrivljujem prethodnog Ministra st. polikite i sadašnjeg u drugom mandatu. Sanjam dan kada će FG sama odustati od održavanja moje zgrade, a Ministarstvo odrediti prinudnog upravitelja i prinudnog PEV-a, @Bellicu.
S obzirom na česte požare u mojoj zgradi otkako je upravitelj=nadograditelj nadogradio moju zgradu (4 požara), nadam se da ću doživjeti taj dan.
- atko
#139 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
sto ne mogu ovih nadobudnih pripravniKA i pripravniCA iz inih ministarstva ... za kojim stolom ste sjedil i kafe ispijali dok smo mi protestovali ???
koji je vas problem ???

koji je vas problem ???
-
Innovation
#140 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Dragi moj Atko,imam godina kao i Pipi. Nemoj se vrijedjati, ja sam samo odgovorila na tvoj post.Nikad u zivotu nisam radila u Ministarstvu, pa cak niti u jednoj sluzbi u Kantonu. 
-
Innovation
#141 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
Zaboravih te upitati, protestovali protiv cega ili koga, a da mi nismo bili tu? 
-
Jagmujan
#142 Re: Izgradnja stanova za mlade u kantonu Sarajevo
atko wrote:sto ne mogu ovih nadobudnih pripravniKA i pripravniCA iz inih ministarstva ... za kojim stolom ste sjedil i kafe ispijali dok smo mi protestovali ???
koji je vas problem ???![]()