PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Alhemicarkaa

Post by Alhemicarkaa »

damirm wrote:Da pojednostavimo. Za proteste, kao i za svaki drugi dogadjaj je potrebna kvalitetna promocija. Po tom pitanju imamo letke, postere (koje skidaju), clanke dnevnih novina nedjeljom, sedmicnika cetvrtkom i emisije na radiju. Treba nam jos!
Da, zasto ove sedmice nismo slali cirkularni mail i sms? Da se razumijemo, nisam ni ja... Mozda i ne bi puno pomoglo, a mozda i bi, znate li koliko sam komentara i prije i poslije protesta cula - pa zar ti protesti nisu bili otkazani? Znamo kako se ovakve dezinformacije lako sire i efikasnije su od bilo kakvih navodnih protuprotesta i sl...
alica.k

Post by alica.k »

nesvjesna wrote:uglavnom, ponavljam, ja sam za sjedanje. ne moramo sjediti četiri sata, nek sjednemo pola sata, to će im pomoći da shvate da ćemo sjediti i četiri ako bude trebalo.
ono sto bi ovdje bilo efektno je da se rapsoredimo tako da zaustavimo autobuski, tramvajski i trolejbuski saobracaj u isto vrijeme. po meni, ovo je moguce jedino na skenderiji. autobusi i tramvaji tu prolaze na istom mjestu, a malo dalje, samo preko mosta, je trola.

i to, necemo sjedit sad citav dan, vec dovoljno da im pokazemo da cemo ustrajati. na krjau krajeva, sta su ocekivali, da cemo mi sam nastaviti setati?

dalje, ono sto nama treba je KAMPANJA. nastancat onih naljepnica i SVUKUD LIJEPIT. kad budemo lijepili plakate, ni slucajno selotejpom - ko sto sam ja to ovdje radila po vogosci, pa prodjem a ono sve poskidano. treba ko one velike postere lijepit, ono znate kad onom cetkom predju preko njih pa se to onda ne moze skinut da si TITO (:))

plakat treba da bude bas UDARAN, znaci da privuce paznju! mislim, za prosle su uradjeni super leci i sve to, al uzvicnik u pozadini i gomila teksta, to ne ide sa nasim ljudima, ko ce to citat?

i da ono glavno, treba vidjeti s onim momcima sto grafite rade. na dobrinji ima onaj VELIKI zid kluda ide trola gdje oni rade one sarene grafite i to. znam da je meni uvjek to privlacilo paznju dok sam zivjela tamo. ja mislim da isto ima i na marijin dvoru al nisam sigurna :S al zamolit i njih, ukljucit ih u to.

edit: i da, prije nego sto me svi napadnu da su grafiti vandalizam i to, po meni, grafiti su vid komunikacije isto kao i billboardi!

ionako gdje god se okrenes po gradu vidis one potpise i slicno. bolje onda nesto konstruktivno.......

i jos jedan edit: MOZEMO MI BOLJE OD OVOGA STO SMO DOSAD RADILI. postoji x nacina da privucemo paznju samo ih trebamo smislit. a 1000 glava (sigurnih za proteste) bolje misli, nego jedna.
Last edited by alica.k on 02/03/2008 12:37, edited 3 times in total.
zaboravio_pasvord

Post by zaboravio_pasvord »

Jedno veliko HVALA svima Vama koji ste na bilo koji nacin podrzali ove proteste!!!
Kao pojedinci ne mozemo nishta, ali ovako ujedinjeni, nash glas se cuje sve glasnije i glasnije !!!
IDEMO DALJE !
Mikado

Post by Mikado »

in33sa wrote:I ne treba se ograniciti na Semihu i Silajdzica, ovako to izgleda kao neki privatni rat grupe gradjana sa Semihom i Tajom.

Zasto nam se ne pridruze rudari, recimo, gdje su sad radnici Sarabona, Energoinvesta, gdje su prevarene stedise? gdje su svi prevareni gradjani ove drzave, a znamo da ih ima i previse. Kad bi svaki drugi dosao na proteste, nebi bilo mjesta pred Katedralom za sve okupljene.

Ali ne mozes ti ocekivati masovne proteste u drzavi u kojoj vecina ljudi razmislja u stilu "ja sam nezadovoljan stanjem, ja podrzavam proteste, ali hajde vi to tamo sredite i oborite vladu, a ja cu vam se pridruziti u utorak"

Zato ova hiljada ljudi treba ustrajati, ali treba nesto mijenjati u pristupu. Mozda sjesti na tu raskrsnicu, isprovocirati nekakvu reakciju vlasti. Svojevremeno su ljudi svjesno provocirali pendrek po bubrezima, jer samo tako se postize nesto. Vezanje lancima za prugu, lezanje po cesti, pasivna agresija, ali za takvo nesto moras imati muda.

Ili nastaviti setanje. Jebiga, to je izbor. Treceg nema, ili bolje receno ima, prestanak akcije.
Prvo se treba promjenit, jer zbog toga ovaj protest i dobiva politicke konotacije, u smislu da putem nas opoziciona stranka (u ovom slucaju SDP) zeli vrsiti pritisak i smjeniti doticnu gospodu. Mi trebamo traziti ostavke svih odgovornih u vladajucim institucijama kantona i Federacije, jer koliko je god kriv kanton isto toliko krivice ima i federalna vlast. Svima koji nerade svoj posao trebamo porucujemo da tako vise nece moc, a eto najvise smo udarili na kantonalnu i gradsku zakonodavnu i izvrsnu vlast, al nevidim razloga da postedimo iste na federalnom nivou i njima pridodamo sudsku koja je mozda i najveci krivac za nasu nesigurnost i nepovjerenje.
Sto se tice samih gradjana, pa treba pogledati samo izlaznost na izbore i tada se moze ocjenit kakva je svijest gradjana o mogucnosti da nesto promjene. Samir Silajdzic je izabran jer je dobio oko 15 hiljada glasova (od mogucih nekoliko stotina hiljada gradjana sa pravom glasa u nasem kantonu).
Mi smo na ovim protestima poceli animirat drustvo u BiH, jer su i u drugim gradovima odrzani protesti s istim ciljevima. Mi gradjani Sarajeva moramo povratit ugled nasem grada u nasoj zemlji, a definitivno smo krenuli dobrim putem, a dokaz tome je i cinjenica da nas i ostali prate.
alica.k

Post by alica.k »

Baby Blue wrote:Vezano za plakate:
Naumapalo mi je da umjesto sto lijepimo plakate, odstampamo to sto smo zamislili na papir maksimalno A4 format i ubacujemo ljudima u sanducice, dvorista itd. Tako ih niko ne moze poskidati, a dobice ih svi gradjani. I kad im se to ostavi, veca je mogucnost da ce neko kad sjedne u svojoj kuci uzeti i procitati sta pise, nego sto ce stajati na ulici i citati na nekoj banderi. Meni svake druge sedmice nikne neki promo materijal OBI-ja u sanducicu, a kad su predizborne kampanje ne mozes opstati od njihovih promo materijala :roll: .
to sam ja isto radila, pa kad udjem ponovo u haustor samo nadjem gomilu tih bacenih na pod. a jedan em coik uhvatio kako stavljam pa mi poceo psovat...kud ces dalje?
Alhemicarkaa

Post by Alhemicarkaa »

Baby Blue wrote:Naumapalo mi je da umjesto sto lijepimo plakate, odstampamo to sto smo zamislili na papir maksimalno A4 format i ubacujemo ljudima u sanducice, dvorista itd. Tako ih niko ne moze poskidati, a dobice ih svi gradjani. I kad im se to ostavi, veca je mogucnost da ce neko kad sjedne u svojoj kuci uzeti i procitati sta pise, nego sto ce stajati na ulici i citati na nekoj banderi. Meni svake druge sedmice nikne neki promo materijal OBI-ja u sanducicu, a kad su predizborne kampanje ne mozes opstati od njihovih promo materijala :roll: .
Pa zar to vec ne radimo? Ja sam djelila i po sanducicima, i zaustavljala ljude davala im u ruku i objasnjavala o cemu su protesti, neki su nas (radila sam sa jos jednom sobom :D ) i zvali na pice :)
alica.k

Post by alica.k »

i dajte da po kaficima to ostavljamo! fino na pult, pa nek uziam ko hoce. u trasi sam ja ostavljala nekad davno neke, i nije bilo uopste problema.

i jos nesto, da se skupimo nas stiudenata kolko ima ovdje, i idemo brate mi sami animirat studente! skontacemo nesto, pa mi sami jedini znamo kako sa nama!!!
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

Neko je pomenuo blokadu saobracaja u vrijeme CD-a super ideja zamislite hiljadu ljudi sjedi ispred predsjednistva ili gdje vec jedno sat dva sve ide live (ako to ne probudi svijest gradjana nista nece) i nakon sto krenemo iscrtamo tijela kredom...

sto se tice letaka: raji su se pravo svidile one samoljepljive i sinoc sam prolazio gradom i vidio sve oblijepljenjo (samo ih sada malo promjeniti npr. umjesto bijele da budu crvene boje)

muzika: ovaj put 0 ...znam raje koja su mi prosli put prisla (znaci nisu bili na protestima,vec su setali gradom) i govorili kako je super i da ce doci ovu subotu ( otisli razocarani) sada ce neko reci da nam takvi ne trebaju...e pa trebaju jer se tako dobija na masovnosti nek od njih 10 koji su dosli slusat muziku jedan ponese piscu-dosta

govor: ono je bilo predugo treba ga skratiti i to bas...da bude kratko i jasno

toliko za sada
nesvjesna

Post by nesvjesna »

Baby Blue wrote:
Alhemicarkaa wrote:
Baby Blue wrote:Naumapalo mi je da umjesto sto lijepimo plakate, odstampamo to sto smo zamislili na papir maksimalno A4 format i ubacujemo ljudima u sanducice, dvorista itd. Tako ih niko ne moze poskidati, a dobice ih svi gradjani. I kad im se to ostavi, veca je mogucnost da ce neko kad sjedne u svojoj kuci uzeti i procitati sta pise, nego sto ce stajati na ulici i citati na nekoj banderi. Meni svake druge sedmice nikne neki promo materijal OBI-ja u sanducicu, a kad su predizborne kampanje ne mozes opstati od njihovih promo materijala :roll: .
Pa zar to vec ne radimo? Ja sam djelila i po sanducicima, i zaustavljala ljude davala im u ruku i objasnjavala o cemu su protesti, neki su nas (radila sam sa jos jednom sobom :D ) i zvali na pice :)
Eh, pa to. Stavljati u sanducice i davati im u ruke. Plakate poskidaju, zalud trud i vrijeme.

@alice, uvijek imas ljudi kojima sve i svasta smeta. Sreca pa nismo svi isti. Takve treba zanemariti.
ja davala u ruke, ostavljala na auta... tako većina nas radi, ne otkrivate toplu vodu :D do sandučića se malo teže dolazi, moraš pozvonit nekom na interfon, pa reć ko si i šta OŠ...
Zox

Post by Zox »

Slazem se sa nesvjesnom vezano za sjedenje. Moj prijedlog je sjesti makar samo pola sata ispred zgrade Kantona, ali na kraju radnog dana, sa dvostrukim ciljem: odgovorni MORAJU proci pored nas, pokazati se, i drugo omesti NJIH u svakodnevnici. Ja bih bio zadovoljan i da im se samo rucak ohladi kuci zbog nas.
Ponavljam, omesti, zbuniti, upasti u njihovu svakodnevnicu, biti prisutni, gledati ih, stvarati pritisak brojem (a za tu vrstu pritiska dovoljno je i ovih 1500 ljudi).
alica.k

Post by alica.k »

Baby Blue wrote:
Mikado wrote:
Mi trebamo traziti ostavke svih odgovornih u vladajucim institucijama kantona i Federacije, jer koliko je god kriv kanton isto toliko krivice ima i federalna vlast. Svima koji nerade svoj posao trebamo porucujemo da tako vise nece moc, a eto najvise smo udarili na kantonalnu i gradsku zakonodavnu i izvrsnu vlast, al nevidim razloga da postedimo iste na federalnom nivou i njima pridodamo sudsku koja je mozda i najveci krivac za nasu nesigurnost i nepovjerenje.
Za Federalne vlasti nismo imali dovoljno osnova, jer sigurnost spada u nadleznost Kantona, a infrastruktura (gdje mi aludiramo na izgradnju kazneno-popravnih domova) u nadleznosti Grada.
Sto se mene tice i ja bih najradije ovo pocela dizati na veci nivo, a mislim da bi to mogli iskorisiti vrlo, vrlo brzo, mozda vec iduci protest. CIJENE OPET RASTU!!! To ljude najvise boli, to ih moze animirati! To mozemo iskoristiti kao povod da dignemo jos vise ljudi. Odmah mozemo napraviti mix Brankovicevih nebuloza o ulju i palacincima, kao sto je napravljen video mix Tajinih gluposti.
Mozemo li, smijemo li i trebamo li iskoristiti momenat i ovo poceti dizati na neki veci nivo sa sirim opsegom problema? Je li nam to prekrupan zalogaj? Hocemo li time nesto postici? Hoce li nam se vise ljudi pridruziti? Kad odgovorimo na ova pitanja znacemo sta nam je raditi!
ma ja sam za to da idemo na federaciju! halo ba, svaki dan odem da kupim hljeb i on je 10kf skuplji! gorivo kolko je poskupilo! mlijeko, osnovne zivotne namirnice.

e to vala spada pod federaciju! i ne znam zasto, al imam soejcaj d abi nam se puno vise ljudi pridruzilo kad bi ovo sve na veci nivo otislo.

i budimo iskreni, ovo kako je zapocelo sa sigurnoscu gradjana na ulicama, nije vise u tolikoj mjeri samo o tome. U OVOJ DRZAVI SVE JE PROBLEM. i protiv toga treba i ic. HOCEMO PROMJENE I HOCEMO NORMALAN ZIVOT. za to su nam potrebne puno vece promjene od sigurnosti na ulicama.
Zox

#137 Re: PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h

Post by Zox »

roditelj wrote:
ja jos uvijek cekam odgovor na pitanje ZASTO JE SEMIHA BOROVAC BLAGO RECENO POMILOVANA PO PITANJU KARIKATURA,PANO NAMJENJENO NJENOM IMENU ITD....JA VAM SAMO KAZEM DA CE TAKVIM NASTUPIMA PROTEST IZGUBITI MNOGE.JA SAM DOSAO SA SUPRUGOM I JOS 6 PRIJATELJA I SVI SMO ISTOG MISLJENJA.
Nas 8 i vjrovatno jos dosta njih smo bili nezdovoljni peticijom u kojoj se ona ne spominje i ukoliko se ovako nastavi erozija je neminovna.
Za iducu subotu vec spremam i karikaturu Semihe, izvinjavam se, ovaj put nisam stigao.
Mikado

Post by Mikado »

Baby Blue wrote:
Mikado wrote:
Mi trebamo traziti ostavke svih odgovornih u vladajucim institucijama kantona i Federacije, jer koliko je god kriv kanton isto toliko krivice ima i federalna vlast. Svima koji nerade svoj posao trebamo porucujemo da tako vise nece moc, a eto najvise smo udarili na kantonalnu i gradsku zakonodavnu i izvrsnu vlast, al nevidim razloga da postedimo iste na federalnom nivou i njima pridodamo sudsku koja je mozda i najveci krivac za nasu nesigurnost i nepovjerenje.
Za Federalne vlasti nismo imali dovoljno osnova, jer sigurnost spada u nadleznost Kantona, a infrastruktura (gdje mi aludiramo na izgradnju kazneno-popravnih domova) u nadleznosti Grada.
Sto se mene tice i ja bih najradije ovo pocela dizati na veci nivo, a mislim da bi to mogli iskorisiti vrlo, vrlo brzo, mozda vec iduci protest. CIJENE OPET RASTU!!! To ljude najvise boli, to ih moze animirati! To mozemo iskoristiti kao povod da dignemo jos vise ljudi. Odmah mozemo napraviti mix Brankovicevih nebuloza o ulju i palacincima, kao sto je napravljen video mix Tajinih gluposti.
Mozemo li, smijemo li i trebamo li iskoristiti momenat i ovo poceti dizati na neki veci nivo sa sirim opsegom problema? Je li nam to prekrupan zalogaj? Hocemo li time nesto postici? Hoce li nam se vise ljudi pridruziti? Kad odgovorimo na ova pitanja znacemo sta nam je raditi!
Za Federalnu vlasti smo imali itekakvog osnova, jer poslije nasih prvih protesta pokrenute su inicijative za rjesavanje ovog pitanje i donosenje strategije za suzbijanje maloljetnicke delikvencije. Ta strategije se donosi na entitetskom nivou i onda sprovodi u kantonima. Krivica premijera Silajdzica i gradonacelnice Borovac je sto su oni ignorisali taj problem u nasem kantonu i gradu i onda kad su se desile tragedije sve se zacas pokrenulo i maksimalno se trude da u sto kracem roku dovedu situaciju pod kontrolu, a sve to je pokrenulo isto pitanje na federalnom nivou i aktiviralo ljude i u drugim kantonima. Rezultat je donosenje strategije na federalnom nivou, a zatim niza mjera s ciljem povecanja sigurnosti, ali to nece vratiti Denisa Mrnjavca, Ljubicu Spasojevic i mnoge druge koje su platili najvisu cijenu. Ako i neuspijemo u zahtjevima za ostavkama, moramo i dalje vrsit kontinuiran pritisak, a onda fino na izborima pokazat ocjenu njihovog rada.
zaboravio_pasvord

Post by zaboravio_pasvord »

Ovu dosadashnju "gradjanska neposlushnost" treba "nadograditi" blokadom saobracaja (neko je vec spomenuo sjedenje na raskrsnicama....).
Pozvati na gradjansku NEKOOPERATIVNOST odbijanjem placanja racuna komunalia, javnog prevoza, svih onih resorsa iz kojih se finansiraju....
Mikado

Post by Mikado »

alica.k wrote:U OVOJ DRZAVI SVE JE PROBLEM. i protiv toga treba i ic. HOCEMO PROMJENE I HOCEMO NORMALAN ZIVOT. za to su nam potrebne puno vece promjene od sigurnosti na ulicama.
Ovo je idealan slogan, jasan i konkretan.
Mikado

Post by Mikado »

Baby Blue wrote:@Mikado, ja sam potpuno ZA! Cvrsto sam ubijedjena i vjerujem da bi time sigurno dobili na masovnosti! Al, haj da vidimo i sta drugi kazu :) .
U nasoj drzavi kipti socijalno nezadovoljstvo i svi pricaju o tome, kako je potrebno na ulice, e pa ja mislim da narodu treba dat tu priliku. Fino se skupi 50 -100 hiljada ljudi pred parlament i poruci politicarima dok neurade svoj posao, nece ic kuci, pa da vidimo onda hoce li oni razvlacit donosenje jednog zakona na 5-6 sjednica.
alica.k

Post by alica.k »

Mikado wrote:
Baby Blue wrote:@Mikado, ja sam potpuno ZA! Cvrsto sam ubijedjena i vjerujem da bi time sigurno dobili na masovnosti! Al, haj da vidimo i sta drugi kazu :) .
U nasoj drzavi kipti socijalno nezadovoljstvo i svi pricaju o tome, kako je potrebno na ulice, e pa ja mislim da narodu treba dat tu priliku. Fino se skupi 50 -100 hiljada ljudi pred parlament i poruci politicarima dok neurade svoj posao, nece ic kuci, pa da vidimo onda hoce li oni razvlacit donosenje jednog zakona na 5-6 sjednica.
za ovo moramo organizovat prevoz iz drugih gradova u sarajevo!
Mikado

Post by Mikado »

alica.k wrote:
Mikado wrote:
Kad ima volje, ima i nacina. Potrebno je stvoriti narodni front u koji ce bit ukljucene sve nevladine organizacije i udruzenja gradjana i tad bi se i iznasli nacini finansiranja. Mi na nasim protestima (8.marta) trebamo pozvat na to ujedinjenje svih gradjana uz maloprije pomenuti slogan HOCEMO PROMJENE I HOCEMO NORMALAN ZIVOT.
zemljotres

#144 Protestno okupljanje građana Sarajeva ispred Katedrale

Post by zemljotres »

Sarajevski građanski protest, 1. mart 2008
Protestno okupljanje građana Sarajeva ispred Katedrale na Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Prepoznajte se u masi >> http://www.youtube.com/watch?v=LccYAdBQhcg
alica.k

Post by alica.k »

Mikado wrote:
alica.k wrote:
Mikado wrote: U nasoj drzavi kipti socijalno nezadovoljstvo i svi pricaju o tome, kako je potrebno na ulice, e pa ja mislim da narodu treba dat tu priliku. Fino se skupi 50 -100 hiljada ljudi pred parlament i poruci politicarima dok neurade svoj posao, nece ic kuci, pa da vidimo onda hoce li oni razvlacit donosenje jednog zakona na 5-6 sjednica.
Kad ima volje, ima i nacina. Potrebno je stvoriti narodni front u koji ce bit ukljucene sve nevladine organizacije i udruzenja gradjana i tad bi se i iznasli nacini finansiranja. Mi na nasim protestima (8.marta) trebamo pozvat na to ujedinjenje svih gradjana uz maloprije pomenuti slogan HOCEMO PROMJENE I HOCEMO NORMALAN ZIVOT.
ma mi vec imamo koliko? jedno 30 NVO-a koje nas podrzavaju. al ako se budemo razbacivali parama iskoristit ce to protiv nas. odakle im, ko ih financira, ko su oni itd itd
in33sa

Post by in33sa »

A i dalje ima puno onih koji jedini i osnovni problem u drzavi vide u RS-u.

Danas sutra bi prvi bili na protestima, da se trazi ostavka Mile Dodika. Ovako, nemoj dirati Samira, jete on los i lopov, ali nas je, nemoj na nase :-)

Sto kaze profesor Spahic, "halali nam Hamza" privuce masu.
Mikado

Post by Mikado »

alica.k wrote:
Mikado wrote:
alica.k wrote: za ovo moramo organizovat prevoz iz drugih gradova u sarajevo!
ma mi vec imamo koliko? jedno 30 NVO-a koje nas podrzavaju. al ako se budemo razbacivali parama iskoristit ce to protiv nas. odakle im, ko ih financira, ko su oni itd itd
Slazem se u svakom slucaju, jer ti isti politicari traze svaku priliku da narodu podvale teoriju zavjere, a to se tice organizovanja prevoza, onaj ko zeli da dodje u Sarajevo na takve demonstracije ce nac nacina.
Podsjecam da je zadnji veliki skup u Sarajevu na kojem se okupilo oko 200 hiljada ljudi bio dzenaza prvog predsjednika Alije Izetbegovica (2003. godina), a ljudi iz drugih gradova su sami organizovali prijevoz da bi dosli na taj dogadjaj. Narod je tog dana tim tuznim povodom bio ujedinjen, a ja se nadam da ce se nekad opet ujediniti u zahtjevu za normalnih zivljenjem, dostojnim zivota covjek i poslat jasnu poruku politicarima na vlasti.
alica.k

Post by alica.k »

in33sa wrote:A i dalje ima puno onih koji jedini i osnovni problem u drzavi vide u RS-u.

Danas sutra bi prvi bili na protestima, da se trazi ostavka Mile Dodika. Ovako, nemoj dirati Samira, jete on los i lopov, ali nas je, nemoj na nase :-)

a da trazimo smjenu svih na funkcijama?

svih predsjednika, svih premijera, svih ministara, kompletnu smjenu, vanredne izbore, sve, i da onda napravimo super kampanju u smislu vote or die (tu bi koncert vec upalio) i da izvedemo gradjane citave bosne i hercegovine na izbore?

pa ako opet isti budu izabrani, ma vako nam i treba kad smo naopaki.

ono sto jos treba vidjet je da se nekako povezemo sa evropom, u smislu da mi njih fino pitamo dokle oni nas misle muciti ovakvim tropredsjednickim i slicnim uredjenjima, ovo nije normalno nigdje ne svijetu, i da nije njih mi bismo davno to vec smaknuli, al jok, ne da evropa...
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

alica.k wrote:
in33sa wrote:A i dalje ima puno onih koji jedini i osnovni problem u drzavi vide u RS-u.

a da trazimo smjenu svih na funkcijama?

svih predsjednika, svih premijera, svih ministara, kompletnu smjenu, vanredne izbore, sve, i da onda napravimo super kampanju u smislu vote or die (tu bi koncert vec upalio) i da izvedemo gradjane citave bosne i hercegovine na izbore?

pa ako opet isti budu izabrani, ma vako nam i treba kad smo naopaki.

ono sto jos treba vidjet je da se nekako povezemo sa evropom, u smislu da mi njih fino pitamo dokle oni nas misle muciti ovakvim tropredsjednickim i slicnim uredjenjima, ovo nije normalno nigdje ne svijetu, i da nije njih mi bismo davno to vec smaknuli, al jok, ne da evropa...
pa ako nam ti iz evrope ne budu htjeli pomoc idemo onda napravit proteste na nivou Evrope da i njih smijenimo :D
roditelj

Post by roditelj »

alica.k wrote:
Baby Blue wrote:
Mikado wrote:
ma ja sam za to da idemo na federaciju! halo ba, svaki dan odem da kupim hljeb i on je 10kf skuplji! gorivo kolko je poskupilo! mlijeko, osnovne zivotne namirnice.

e to vala spada pod federaciju! i ne znam zasto, al imam soejcaj d abi nam se puno vise ljudi pridruzilo kad bi ovo sve na veci nivo otislo.

i budimo iskreni, ovo kako je zapocelo sa sigurnoscu gradjana na ulicama, nije vise u tolikoj mjeri samo o tome. U OVOJ DRZAVI SVE JE PROBLEM. i protiv toga treba i ic. HOCEMO PROMJENE I HOCEMO NORMALAN ZIVOT. za to su nam potrebne puno vece promjene od sigurnosti na ulicama.
ja kao i mnogi zaista se iscudujemo sta je sa ovim narodom.imali smo poljoprivrednike i svi su ih obilazili kao da su oboljeli od zarazne bolesti,a kad isti poljoprivrednici objave da ce dijeliti besplatno mlijeko dode hiljade ljudi????imali smo srebrenicane i oni su smatrani politicki montirani ne znam,ali i tad nista.ocito da ovaj narod zasluzuje ovu vlast i nadam se da ce sto prije cijena hljeba dostici iznos penzije,da ce hrana po studenstkim domovima dostici plate roditelja,da ce struja uskoro biti miseona imenica.ali se bojim da bi ovaj narod i tada gledao u zemlju i govorio BICE BOLJE.
hoce ali zanjih iz dana u dan,a vi ce te pod zemlju a oni na Tenerife.dragi moji sugradani nikad vam nece biti bolje,a tragicno je da penzioneri govore da im je cak i u ratu bilo bolje jer su imali jesti????
svi oni koji gledaju duboko zavaljeni u fotelje i nas nazivaju kojekakvim nadimcima uhvatice se za glavu kad ted,ali neka neka njih u hladovini,dok njihovi ljubimci obilaze svijet oni obilaze kontejnere.
nas je malo,naspram broja gradana ovog grada,ali istrajat cemo,a vas vecina kojoj je "dobro" trpite jer niste ni za sta drugo ni rodeni osim da gledate u zemlju a strecacete na svako zvono sutra jer cete cekati da vas izbace iz stana jer ste duzni za rezije koje necete moci placati.e onda ce biti pravo kamp naselje u Sarajevu,a mozda ce vam mozak do tada proraditi.
U svakom slucaju i ja sam za radikalnije metode (bez nasilja i razbijanja) i da se na neki nacin pronademo u radnom danu
Locked