Koga bi vi voljeli vidjeti kao novog srpskog predsjednika?

Za koga bih ste glasali?

Boris Tadic
14
12%
Tomislav Nikolic
31
27%
Ceda Jovanovic
70
61%
Velimir Ilic
0
No votes
Mrkonjic
0
No votes

Total votes: 115

max_power

Post by max_power »

Koga bih volio viditi kao predsjednika Srbije?

Image Ovoga :thumbup:
Topla voda

Post by Topla voda »

hasima tachija :D
Šandor

Post by Šandor »

max_power wrote:Koga bih volio viditi kao predsjednika Srbije?

Image
trlica

Post by trlica »

Objavljeno 20.01.2008. u 22:11
Prvi rezultati predsjedničkih izbora u Srbiji: Nikoliću najviše glasova

Prema prvim neslužbenim rezultatima predsjedničkih izbora u Srbiji, koje je u nedjelju navečer objavio CeSID, Tomislav Nikolić je dobio 39,4% glasova, a Boris Tadić 35,4%. Oba kandidata će se za predsjedničko mjesto ponovo boriti 3. februara u drugom krugu izbora.

Prema prvim rezultatima prvog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić osvojio je 1.600.059 glasova ili 39,4%, dok je njegov glavni protukandidat aktualni predsjednik Srbije i kandidat Demokratske stranke Boris Tadić dobio 1.434.844 glasova ili 35,4%.

U prvom krugu predsjedničkih izbora u nedjelju je glasalo više od 60% građana Srbije.

Rezultati CeSID-a (Centar za slobodne izbore i demokratiju):

1. T. Nikolić 1.600.059 glasova - 39.4%
2. J. Dobričanin 10.649 glasova - 0.3%
3. B. Tadić 1.434.844 glasova - 35.4%
4. V. Ilić 318.959 glasova - 7.9%
5. I. Pastor 87.496 glasova - 2.2%
6. M. Rističević 18.850 glasova - 0.5%
7. Č. Jovanović 221.491 glasova - 5.5%
8. M. Mrkonjić 248.818 glasova - 6.1%
9. M. Karić 41.261 glasova - 1.0%

http://www.cesid.org
----------------------------------------------------------------
vjerovatno cemo gledati Tomislava Nikolica,

jer ce Kostunica i V.Ilic dati glasove Nikolicu u drugom krugu treceg februara.
venera888

Post by venera888 »

Prozor wrote:Mene interesuje za koga glasaju Sandzaklije :-)
Prema nezvanicnim izvorima u Novom Pazaru se glasalo ovako:
Boris Tadic 16 500 glasova

Velimir Ilic 6150 glasova

Cedomir Jovanovic 2200 glasova

U Sjenici:
Boris Tadic 5200

Velimir Ilic 2500

U Prijepolju:
Boris Tadic 5000

Velimir Ilic 600
Prozor

Post by Prozor »

...
Last edited by Prozor on 21/01/2008 01:53, edited 1 time in total.
newone

#132 Re: .

Post by newone »

Vodenjak wrote:
bbrs wrote:
Glasovito wrote:Rahmetli Alija je jednom dao hipotezu: Demokratska Hrvatska na zapadu, slaba Srbija na istoku = jaka BiH.

Volio bih da nije tako, ali posto izgleda jeste ( vidi Kosovo coop. RS), sada za Nikolica, pa kad zaboli Cedu.
Nikad Čeda nije demantovao informacije da je "šmrkač" :D
Ovo je samo jedna u nizu od promashenih, besmislenih i politicki neozbiljnih izjava slavnog nam rahmetlije!
I stvarno, kao sto kazes, sto vise demokratije u Hrvatskoj, sto je slabija Srbija, nama je sve bolje!
Uzivamo, u pm!!! :x

Potpisujem!
newone

#133 Re: .

Post by newone »

palermo wrote:
Vodenjak wrote:
palermo wrote: ne znam kad je rahmetlija izrekao mišljenje, ne tvrdim čak ni da je tačna, iako BiH izgleda jača danas nego u vrijeme dok su srpske kabadahije nošene snagom sile jezdile bosanskim drumovima.li misliš da to nije tačno.........može biti da BiH izgleda slabija nego u vrijeme onih olovnih i krvavih vremena,al eto, jaka srpska demokratska svijest spriječava da se to ponovi.
I da se razumijemo,ne želim ja gladnu i napaćenu i poniženu Srbiju, al Srbiju,svjesnu svoje malenkosti, svjesnu da je taman tolika kolika treba biti, Srbiju koja ne priča o svojoj moći jer zna da je nema,niti se bavi drugima, Srbiju bez želje da bude žandar balkana i sa dovoljno svijesti da zna da se ni po čemu ne razlikuje od drugih. e da kao stanovniku BiH takva Srbija mi se čini mogućim dobrim susjedom.. Neki bi to nazvali i slabom Srbijom, drugi opet Srbijom u kojoj ljudi imaju šansu da budu sretni.
A o Aliji Iztebegoviću ne bih više,kao što rekoh historija će dati najbolji odgovor, a do tog odgovora ostavljam te da živiš u uvjerenju da progresivnost po svom automatizmu znači i odricanje i omalovažavanje Alije Izetbegovića. Whatever
Alija to jeste rekao i u to ne sumnjaj.
Licno sam slusao.
A sto se njega i njegove uloge tice, moj je stav samo to da on, kao licnost koja je neposredno i najdirektnije bila upetljana u sve sto nam se desavalo od 1990. godine pa sve do svoje smrti, podlijeze sudu javnosti u istoj mjeri kao i oni s kojima je zajednicki, u neraskidivoj koaliciji vladao.
Ja vremena za istoriju i njen sud nemam a s druge strane, ako ti mislis da treba cekati da istorija donese svoj sud, mislis li da to isto treba da se desi i sa ostalim sudionicima nase krvave drame ili imamo pravo da po njima tamburamo kako hocemo i s cim hocemo?
Samo da Aliju ne diramo...

I @palermo, kada bi mjera moje progresivnosti bila kritika Alije Izetbegovica, dobro bih se zamislio nad istom!
A vala i nad samim sobom!

Svako dobro i zatvaram pricu o rahmetliji!
Samo mala ispravka u nerazumjevanju, nisam ja rekao da nie Alija to rekao, i ja sam ga slušao, ja sam samo rekao da ona uopšte nije toliko luda........
Luda izjava 100%, evo da ti i ja kazem! Ne ide mi u glavu da pored ociglednog kulturnog i ekonomskog i politickog fijska u drzavi Bosni i Hercegovini jos uvijek ima onih poput tebe koji ne vide svojim ocima vec tudjim. Jedini nacin da se Bosna i Hercegovina razvija u svakom pogledu je uslovljeno demokratskim razvojem njenih susjednih drzava. Alija je rekao da cemo i zlatnim kasikama jesti, pa evo pola naroda jedva da ima sta jesti i ovim obicnim kasikama. Spasi nas Boze Alijinih izjava!!!!
pesak

Post by pesak »

Taj iz sve snage podrzava Cedu Jovanovica...
Ergot

Post by Ergot »

pesak wrote:

Taj iz sve snage podrzava Cedu Jovanovica...
Ali je veca legenda od Cede, mora se reci.
lady midnight

Post by lady midnight »

zadivljujuce kako brzo se disusija o aktuelnim izborima u srbiji pretvori u "analizu" izetbegoviceve retorike :oops:

dakle, nikolic ulazi u drugu rundu sa prednoshcu... naravno, za jednog chedu srbijansko drushtvo josh nije politichki sazrelo (kao shto nije ni za jednog peru lukovica). hoce li ikad biti, to je pitanje.
a shto se tiche nikolica... eh, ovaj put se pobjeda radikala ne mozhe objashnjavati slabim izlaskom na izbore. shto opet govori o trenutnom stanju politichke svijesti u srbiji. nije da sam iznenadjena, ali se chovjek zaista pita na kojoj planeti to glasachko tijelo u srbiji zhivi... neshto - ustvari puno toga - je truhlo u drzhavi sErpskoj, a to sigurno nije samo na nivou vlasti.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

lady midnight wrote:zadivljujuce kako brzo se disusija o aktuelnim izborima u srbiji pretvori u "analizu" izetbegoviceve retorike :oops:

dakle, nikolic ulazi u drugu rundu sa prednoshcu... naravno, za jednog chedu srbijansko drushtvo josh nije politichki sazrelo (kao shto nije ni za jednog peru lukovica). hoce li ikad biti, to je pitanje.
a shto se tiche nikolica... eh, ovaj put se pobjeda radikala ne mozhe objashnjavati slabim izlaskom na izbore. shto opet govori o trenutnom stanju politichke svijesti u srbiji. nije da sam iznenadjena, ali se chovjek zaista pita na kojoj planeti to glasachko tijelo u srbiji zhivi... neshto - ustvari puno toga - je truhlo u drzhavi sErpskoj, a to sigurno nije samo na nivou vlasti.

Dosad najbolja analiza stanja u Srbiji i njihovih izbora :thumbup:
Šandor

Post by Šandor »

lady midnight wrote:zadivljujuce kako brzo se disusija o aktuelnim izborima u srbiji pretvori u "analizu" izetbegoviceve retorike :oops:

Sinoć kasno javiše da je izlaznost bila 61%. Međutim, srpski analitičari tvrde da je izlaznost mnogo veća jer su birački spiskovi daleko od tačnih.
pesak

Post by pesak »

Pritom, nisu objavili da stari ljudi koji ne izlaze iz kuca, polupokt\retni moraju biti prijavljeni do 11 sati, da bi komisija dosla njima na noge, tako da su mnogi izvisili- nisu glasali, jer nisu znali. Pre je bilo da mozes do 2, 3 da prijavis...
ma njihove manipulacije... :-)
znaju oni da stari nece glasati za radikale... :roll:
IgorB.

Post by IgorB. »

Nakon prebrojavanja svih glasova, proglasavam zvanicno Cedomira Jovanovica sa osvojenim 61% glasova, novim Predsednikom Srbije, Sarajevo-X foruma. Srdacno cestitam :lol: :lol:
mala od skandala

Post by mala od skandala »

a vidi nam malih nikolića sokolića..
25% ..auuuuuuuuuu Bog vas u šumu okrenuo :D
Tullius Iustinius

#142 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao novog srpskog predsjednika?

Post by Tullius Iustinius »

Zasto ne bi bio kralj ? Srbija ima i na zastavi i na grbu kraljevsku krunu a himna je "Boze pravde" koja je inace kraljevska...
Samo nam jos kralj fali, ustvari imamo ga samo ga ponovo treba ozvaniciti. ;-) :arrow:
Post Reply