Ovoga Koga bi vi voljeli vidjeti kao novog srpskog predsjednika?
-
trlica
Objavljeno 20.01.2008. u 22:11
Prvi rezultati predsjedničkih izbora u Srbiji: Nikoliću najviše glasova
Prema prvim neslužbenim rezultatima predsjedničkih izbora u Srbiji, koje je u nedjelju navečer objavio CeSID, Tomislav Nikolić je dobio 39,4% glasova, a Boris Tadić 35,4%. Oba kandidata će se za predsjedničko mjesto ponovo boriti 3. februara u drugom krugu izbora.
Prema prvim rezultatima prvog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić osvojio je 1.600.059 glasova ili 39,4%, dok je njegov glavni protukandidat aktualni predsjednik Srbije i kandidat Demokratske stranke Boris Tadić dobio 1.434.844 glasova ili 35,4%.
U prvom krugu predsjedničkih izbora u nedjelju je glasalo više od 60% građana Srbije.
Rezultati CeSID-a (Centar za slobodne izbore i demokratiju):
1. T. Nikolić 1.600.059 glasova - 39.4%
2. J. Dobričanin 10.649 glasova - 0.3%
3. B. Tadić 1.434.844 glasova - 35.4%
4. V. Ilić 318.959 glasova - 7.9%
5. I. Pastor 87.496 glasova - 2.2%
6. M. Rističević 18.850 glasova - 0.5%
7. Č. Jovanović 221.491 glasova - 5.5%
8. M. Mrkonjić 248.818 glasova - 6.1%
9. M. Karić 41.261 glasova - 1.0%
http://www.cesid.org
----------------------------------------------------------------
vjerovatno cemo gledati Tomislava Nikolica,
jer ce Kostunica i V.Ilic dati glasove Nikolicu u drugom krugu treceg februara.
Prvi rezultati predsjedničkih izbora u Srbiji: Nikoliću najviše glasova
Prema prvim neslužbenim rezultatima predsjedničkih izbora u Srbiji, koje je u nedjelju navečer objavio CeSID, Tomislav Nikolić je dobio 39,4% glasova, a Boris Tadić 35,4%. Oba kandidata će se za predsjedničko mjesto ponovo boriti 3. februara u drugom krugu izbora.
Prema prvim rezultatima prvog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić osvojio je 1.600.059 glasova ili 39,4%, dok je njegov glavni protukandidat aktualni predsjednik Srbije i kandidat Demokratske stranke Boris Tadić dobio 1.434.844 glasova ili 35,4%.
U prvom krugu predsjedničkih izbora u nedjelju je glasalo više od 60% građana Srbije.
Rezultati CeSID-a (Centar za slobodne izbore i demokratiju):
1. T. Nikolić 1.600.059 glasova - 39.4%
2. J. Dobričanin 10.649 glasova - 0.3%
3. B. Tadić 1.434.844 glasova - 35.4%
4. V. Ilić 318.959 glasova - 7.9%
5. I. Pastor 87.496 glasova - 2.2%
6. M. Rističević 18.850 glasova - 0.5%
7. Č. Jovanović 221.491 glasova - 5.5%
8. M. Mrkonjić 248.818 glasova - 6.1%
9. M. Karić 41.261 glasova - 1.0%
http://www.cesid.org
----------------------------------------------------------------
vjerovatno cemo gledati Tomislava Nikolica,
jer ce Kostunica i V.Ilic dati glasove Nikolicu u drugom krugu treceg februara.
-
venera888
Prema nezvanicnim izvorima u Novom Pazaru se glasalo ovako:Prozor wrote:Mene interesuje za koga glasaju Sandzaklije
Boris Tadic 16 500 glasova
Velimir Ilic 6150 glasova
Cedomir Jovanovic 2200 glasova
U Sjenici:
Boris Tadic 5200
Velimir Ilic 2500
U Prijepolju:
Boris Tadic 5000
Velimir Ilic 600
-
newone
#132 Re: .
Vodenjak wrote:Ovo je samo jedna u nizu od promashenih, besmislenih i politicki neozbiljnih izjava slavnog nam rahmetlije!bbrs wrote:Nikad Čeda nije demantovao informacije da je "šmrkač"Glasovito wrote:Rahmetli Alija je jednom dao hipotezu: Demokratska Hrvatska na zapadu, slaba Srbija na istoku = jaka BiH.
Volio bih da nije tako, ali posto izgleda jeste ( vidi Kosovo coop. RS), sada za Nikolica, pa kad zaboli Cedu.
I stvarno, kao sto kazes, sto vise demokratije u Hrvatskoj, sto je slabija Srbija, nama je sve bolje!
Uzivamo, u pm!!!
Potpisujem!
-
newone
#133 Re: .
Luda izjava 100%, evo da ti i ja kazem! Ne ide mi u glavu da pored ociglednog kulturnog i ekonomskog i politickog fijska u drzavi Bosni i Hercegovini jos uvijek ima onih poput tebe koji ne vide svojim ocima vec tudjim. Jedini nacin da se Bosna i Hercegovina razvija u svakom pogledu je uslovljeno demokratskim razvojem njenih susjednih drzava. Alija je rekao da cemo i zlatnim kasikama jesti, pa evo pola naroda jedva da ima sta jesti i ovim obicnim kasikama. Spasi nas Boze Alijinih izjava!!!!palermo wrote:Samo mala ispravka u nerazumjevanju, nisam ja rekao da nie Alija to rekao, i ja sam ga slušao, ja sam samo rekao da ona uopšte nije toliko luda........Vodenjak wrote:Alija to jeste rekao i u to ne sumnjaj.palermo wrote: ne znam kad je rahmetlija izrekao mišljenje, ne tvrdim čak ni da je tačna, iako BiH izgleda jača danas nego u vrijeme dok su srpske kabadahije nošene snagom sile jezdile bosanskim drumovima.li misliš da to nije tačno.........može biti da BiH izgleda slabija nego u vrijeme onih olovnih i krvavih vremena,al eto, jaka srpska demokratska svijest spriječava da se to ponovi.
I da se razumijemo,ne želim ja gladnu i napaćenu i poniženu Srbiju, al Srbiju,svjesnu svoje malenkosti, svjesnu da je taman tolika kolika treba biti, Srbiju koja ne priča o svojoj moći jer zna da je nema,niti se bavi drugima, Srbiju bez želje da bude žandar balkana i sa dovoljno svijesti da zna da se ni po čemu ne razlikuje od drugih. e da kao stanovniku BiH takva Srbija mi se čini mogućim dobrim susjedom.. Neki bi to nazvali i slabom Srbijom, drugi opet Srbijom u kojoj ljudi imaju šansu da budu sretni.
A o Aliji Iztebegoviću ne bih više,kao što rekoh historija će dati najbolji odgovor, a do tog odgovora ostavljam te da živiš u uvjerenju da progresivnost po svom automatizmu znači i odricanje i omalovažavanje Alije Izetbegovića. Whatever
Licno sam slusao.
A sto se njega i njegove uloge tice, moj je stav samo to da on, kao licnost koja je neposredno i najdirektnije bila upetljana u sve sto nam se desavalo od 1990. godine pa sve do svoje smrti, podlijeze sudu javnosti u istoj mjeri kao i oni s kojima je zajednicki, u neraskidivoj koaliciji vladao.
Ja vremena za istoriju i njen sud nemam a s druge strane, ako ti mislis da treba cekati da istorija donese svoj sud, mislis li da to isto treba da se desi i sa ostalim sudionicima nase krvave drame ili imamo pravo da po njima tamburamo kako hocemo i s cim hocemo?
Samo da Aliju ne diramo...
I @palermo, kada bi mjera moje progresivnosti bila kritika Alije Izetbegovica, dobro bih se zamislio nad istom!
A vala i nad samim sobom!
Svako dobro i zatvaram pricu o rahmetliji!
- lady midnight
zadivljujuce kako brzo se disusija o aktuelnim izborima u srbiji pretvori u "analizu" izetbegoviceve retorike
dakle, nikolic ulazi u drugu rundu sa prednoshcu... naravno, za jednog chedu srbijansko drushtvo josh nije politichki sazrelo (kao shto nije ni za jednog peru lukovica). hoce li ikad biti, to je pitanje.
a shto se tiche nikolica... eh, ovaj put se pobjeda radikala ne mozhe objashnjavati slabim izlaskom na izbore. shto opet govori o trenutnom stanju politichke svijesti u srbiji. nije da sam iznenadjena, ali se chovjek zaista pita na kojoj planeti to glasachko tijelo u srbiji zhivi... neshto - ustvari puno toga - je truhlo u drzhavi sErpskoj, a to sigurno nije samo na nivou vlasti.
dakle, nikolic ulazi u drugu rundu sa prednoshcu... naravno, za jednog chedu srbijansko drushtvo josh nije politichki sazrelo (kao shto nije ni za jednog peru lukovica). hoce li ikad biti, to je pitanje.
a shto se tiche nikolica... eh, ovaj put se pobjeda radikala ne mozhe objashnjavati slabim izlaskom na izbore. shto opet govori o trenutnom stanju politichke svijesti u srbiji. nije da sam iznenadjena, ali se chovjek zaista pita na kojoj planeti to glasachko tijelo u srbiji zhivi... neshto - ustvari puno toga - je truhlo u drzhavi sErpskoj, a to sigurno nije samo na nivou vlasti.
-
zavrzlama
lady midnight wrote:zadivljujuce kako brzo se disusija o aktuelnim izborima u srbiji pretvori u "analizu" izetbegoviceve retorike![]()
Dosad najbolja analiza stanja u Srbiji i njihovih izbora
-
Šandor
Sinoć kasno javiše da je izlaznost bila 61%. Međutim, srpski analitičari tvrde da je izlaznost mnogo veća jer su birački spiskovi daleko od tačnih.lady midnight wrote:zadivljujuce kako brzo se disusija o aktuelnim izborima u srbiji pretvori u "analizu" izetbegoviceve retorike![]()
-
pesak
Pritom, nisu objavili da stari ljudi koji ne izlaze iz kuca, polupokt\retni moraju biti prijavljeni do 11 sati, da bi komisija dosla njima na noge, tako da su mnogi izvisili- nisu glasali, jer nisu znali. Pre je bilo da mozes do 2, 3 da prijavis...
ma njihove manipulacije...
znaju oni da stari nece glasati za radikale...
ma njihove manipulacije...
znaju oni da stari nece glasati za radikale...
-
mala od skandala
a vidi nam malih nikolića sokolića..
25% ..auuuuuuuuuu Bog vas u šumu okrenuo
25% ..auuuuuuuuuu Bog vas u šumu okrenuo
- Tullius Iustinius
#142 Re: Koga bi vi voljeli vidjeti kao novog srpskog predsjednika?
Zasto ne bi bio kralj ? Srbija ima i na zastavi i na grbu kraljevsku krunu a himna je "Boze pravde" koja je inace kraljevska...
Samo nam jos kralj fali, ustvari imamo ga samo ga ponovo treba ozvaniciti.

Samo nam jos kralj fali, ustvari imamo ga samo ga ponovo treba ozvaniciti.