EP u rukometu 2008 Norveska

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

in33sa

Post by in33sa »

Oteti igraci :-)

Pa sto ne ptias Alilovica, Sarica, Bojinovica, Buntica za koga zeli igrati, i osjeca li se otet :-)

Bojinovic prije par mjeseci, dok je po kuloarima odjekivala vijest da ne igra za Srbiju jer zeli igrati za BiH pa pauzira dvije godine, srbijanskim medijima izjavi da kakva crna BiH, njemu srce kuca za Srbiju, i ne igra samo zbog sukoba sa tadasnjim selektorom.

Oteti igraci, mozes misliti.
konyan

Post by konyan »

Ali ovaj Metlicic je najveci tragicar u historiji sporta. Pogibe covjek. :D :D
saim_adka

Post by saim_adka »

.....
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 22:12, edited 1 time in total.
Sir Charles

Post by Sir Charles »

M neka igra za koga ko hoce. Ko nece da igra za BiH, ne mora, neka posteno kaze necu i dovidjenja. Bolje i to, nego da dodje preko volje pa da ne igra najbolje sto zna. Ko voli BiH i ko je smatra svojom, igrace za nju i cao
bbrs

Post by bbrs »

51days wrote:Ovako....Hrvatska je druga..e sada...kada vidimo da je Balić ozljeđen igrao, kada vidimo da je Pero igrao ozlježen pa Sulić pa Džomba koji je bio na tribini kao i nama VELIKI borac i motivator Šola, znamo koliko je kratka klupa Hrvatske itd. , srebrna medalja je VELIK uspjeh.
Zaista su Danci bili mrak ovo prvenstvo i zaslužili su zlato JEDINA sjena su sudci koji su ipak malo oštetili Hrvatsku.
Dva puta radi Line smo dobili 2 minute kazne te crveni karton za trenera, pa poništeni golovi itd. , upravo ono što bi možda trebalo da smo kraj utakmice dočekali nerješeno pa išli na produžetke..ipak je ovo bila drugačija tekma od zadnje jer Hvdit nije više branio svaku loptu, drugo poluvrijeme Pero je dao gol ili dva, vidjelo se da više ne može, gotovo je tragično gledati igrača sa toliko flastera po licu a da ne spominjemo ostatak tijela, Balić koji je imao takav povez na desnoj nozi, Pero ponovno čija je "udarnička" ruka bila u povezu itd.

Izgubili smo ipak zasluženo, drago mi je da nisu pobjedili Francuzi jer igraju silom dok Danci ipak njeguju brz i lijep rukomet...kada zapravo pogledamo medicinsko stanje Hrvatske moram priznati da je ovo "pobjeda" slična Janičinom trećem mjestu na Sljemenu kada je došla do kraja bez štapa i rukavice..ponovno su Hrvati "pokazali" svijetu što znači SRCE, što znači PONOS tako da mi je ovo draže nego da smo osvojili zlato(naravno da je ovo nategnuta izjava ali kaj mogu)..

Volio bih vidjeti neku drugu zemlju da je došla toliko daleko sa takvim medicinskim stanjem repke..ponekad zaboravim da je nas "samo" 4,5 milijuna i da je toliki uspjeh napravljen do sada.

Dosta rukometnih znalaca je od početka tvrdilo da Hrvatska i dalje igra najljepši i najmoderniji rukomet ALI da nam je najveći minus med.stanje glavnih igrača..pa mislim naša lijeva strana NE POSTOJI...naše lijevo krilo NE POSTOJI..no svi su govorili da Hrvatska ima takvo srce da se nikada ne zna do kuda ćemo doći jer uvijek igramo do kraja..

Hvala Bogu da smo izgubili od boljih iako ima malo gorčine jer ipak par odluka sudaca je možda bilo ono "ALI" što bi sa malo sreće donijelo zlato..ipak svaka čast Dancima jer nisu igrali prljavo i iskoristili su gotovo svaku našu grešku te trenutno stanje Pere i Ivana...stoga čestitke Dancima i HVALA HRVATSKOJ REPKI..Hvala Vam momci jer ste nas ponovno učinili ponosnima jer ste dali SVE!!!!
Ne zaboravljamo Ivano da si mogao i ne doći na prvenstvo ali ipak si došao "samo" radi svog velikog srca i momčadskog "spirit-a", ne zaboravljamo Pero da si toliko "oštećen" dao svaki svoj atom snage i srca...

Ono što sam vidio danas je da mi Hrvati ne trebamo brinuti za budućnost jer dolaze mlade snage.
Oduševili su me:
Alilović
Horvat
Duvnjak i NAJveće iznenađenje Ivan Čupić...dečko je pokazao da NEMA straha!!!!
Jedini "minus" Čupića je kaj je desno krilo kao i Džomba...toliko nam nedostaje lijevo krilo...na žalost Ljubo Vukić je bio previše prestrašen..kada bi se gledala statistika, Hrvatska je sa lijevog krila valjda dala 0,05% golova a i sami znate kakav je to minus da neka repka NEMA lijevo krilo...
No što je Ivan Čupić radio Hvidtu..pa to je ČUDO...zaista gotovo da nismo osjetili nedostatak Mirze...

Znam da će sutra ako ne i danas krenuti teško topništvo na Linu..moram priznati da je ipak malo "zasrao" jer NIJE SMIO dozvoliti da pukne...znam da je i on "samo" čovjek odnosno da ima osjećaje ali da u finalu dozvoli da radi njegovog ponašanja dobimo 2x2,00 minute je NEDOPUSTIVO..ipak Lino je jedan od ljudi koji su stvorili ovakvu repku stoga ima amnestiju barem od mene...kao što sam i rekao i on je čovjek...

Za sam kraj mislim da MORAMO biti zadovoljni rezultatom finalne tekme jer iako su suci malo zasrali na kraju, Danska je ipak kroz cijelo prvenstvo zaista pokazivala najmanje padova u igri stoga BRAVO!!!

TEŠKA kritika samoj rukometnoj organizaciji jer je NEDOPUSTIVO da se igra u takvom tempu..jednostavno je čudo ako sa prvenstva ne odete ozljeđeno jer igrati gotovo svaki dan je neljudski...ne razumijem zašto nije u interesu razvoja rukometa, napraviti malo dulje prvenstvo kako bi se igrači odmorili, mislim zamislite da se igra polufinale Lige prvaka u subotu a finale u nedjelju...rukomet i nije baš toliko lakši od nogometa...brutalniji je i brži sport..
Za razvoj rukometa potrebno je po meni sljedeće:
01. nakon svake utakmice imati dan odmora(barem od 1/6 finala do kraja)
02. imati istovjetna pravila suđenja(neaktivne igre, isključenja itd.)

Za razvoj rukometa prvenstveno je potrebno izolirati igrače ili repku koja igra grubo, za zaista grub start možda je potrebno ne samo dati crveni karton nego izbaciti igrača sa cijelog prvenstva..zaista više nije tajna da posebno Hrvatsku odnosno Balića da se zaustavi, sve što je "potrebno" je par puta "odalamiti" i to je to...
Bez obzira što je Ivano Hrvat, mislim da je sramota da takav virtuoz mora trpiti takve startove i grubost, jadno je da cijeli svijet zna kako Francuzi igraju i da to nikome ne smeta, jadno je da primjerice nogomet nikada nebi dozvolio da virtuozi kao Ronaldinho mora trpjeti takve startove na sebi...jednostavno nogomet se nije toliko razvio samo radi ljepote igre, nego zato jer se poštuje i njeguju igrači za koje se zna da razvijaju igru i "guraju" nogomet na višu razinu a da ne govorimo o tome da je u nogometu jasno da ako želite atraktivne utakmice, igrači se MORAJU odmoriti.
Nekako kao da rukometna organizacija želi da pola igrača doslovno umre ili ostanu invalidi jer kako drugačije protumačiti takav ubilački tempo igranja, radi toliko loše organizacije rukomet ne kotira toliko visoko u svijetu sporta a po meni zaslužuje TOP5 u svijetu sporta(samo se sjetite koliko je UEFA i FIFA pametno razvijala nogomet i koliko su poteza napravili da razviju nogomet i time privuku sponzore i publiku).
Jadno je da neka zemlja dobije organizaciju prvenstva i onda se tako ponaša prema samoj igri, dvorane BEZ grijanja, recimo prvi dan u hotelu gdje je bila Hrvatska NIJE BILO MESA i salate...pa kaj mislite..dali je meso bitno igraču?...ma nije...mogu oni trčati i pucati sat vremena bez problema..jednostavno pojedeš jednu mrkvu, pola tanjura juhe i finu rotkvicu i voila...imal buš šut od cca.250km/h...jadno

Budete vidjeli kako će Hrvatska organizirati svjetsko prvenstvo...sve bu gotovo savršeno i ZNAM da bu svi igrači samo davali riječi hvale...znam isto da bez obzira dali Hrvatska igra, dvorana će uvijek biti puna...to je također jadno da netko igra a dvorana je ma da je bar polu prazna...gotovo da NEMA nikoga...znam da bi isto bilo u Bosni primjerice gdje bi dvorane bile krcate a organizacija gotovo bez greške..to znam zato jer ljudi sa ovih područja jednostavno VOLE i poštuju sport...mi se ne možemo mjeriti sa hladnim skandinacima, englezima i ostalim nacijama jer ne samo da smo krvavi ispod kože..mi imamo sportsko navijačko srce...znam da se puno sportaša sa dubokim štovanjem sjeća Sarajeva i olimpijade jer su bili primljeni otvorena srca ALI od SVIH ljudi od organizatora tako do čistačice!!!
Tu tezu potvrđuje primjerice zagrebačko Sljeme gdje svi skijaši govore kako nigdje nemaju takvo gostoprimstvo i takve navijače...mislim jednostavno je..mi(ljudi iz bivše juge)jednostavno volimo i cijenimo sport i valjda ujedno nismo razmaženi jer nismo imali toliko velikih sportskih događanja na ovim prostorima...ako se osvrtnemo najvažnije je bilo u Sarajevu pa možda dosta dolje Univerzijada u Zagrebu itd.

Sorry na dužini ove poruke i za sam kraj nadam se da će Bosna NAPOKON naći PRAVOG trenera kako u nogometu tako i u rukometu..ma u svim sportovima jer mogu samo misliti koliko Vam je teško gledati toliko nesposobnih trenera koji NIŠTA ne čine za Vašu zemlju, znate i sami koliko je trener bitan..pogledajte samo Bilića i što je napravio u tako kratkom vremenu od naše nog.repke!!!

Stoga držim fige da u Zagrebu sljedeće godine u finalu rukometa igraju Hrvatska-BiH (i neka pobijedi bolji)!!!
:lol: :lol: :lol:
51days

Post by 51days »

saim_adka wrote: Pokusacu da ti odgovorim na ova pitanja, iako su malo provokativna
Kao prvo saim_adka, HVALA na zaista iskrenim odgovorima a kao drugo, otvorena srca ti kažem da nisam imao namjeru biti provokativan niti 0,01%..ZAISTA!!!!!

Iskreno ti velim da me ta pitanja zaista zanimaju...sorry ali kak se veli "laješ na krivo stablo", ja sam ti čovjek koji poštuje druge narode..susjede tak tak(osim BiH)i "prvi sam" koji ne misli da su Hrvati Bogom dan narod itd.
Znam da je dosta bosanskih igrača "prešlo" u Hrvatsku repku radi gro razloga i samo mogu da mislim kako je ponekad teško gledati igrače koji su rođeni i odrasli u BiH a sada recimo igraju izvrsno za Hrvatsku..koliko sam shvatio rukometna repka je "količinski" naj...
Kužim to jer isto kak je meni krivo za Karabatića koji igra za Francusku..iako mu je tata srbin, majka mu je Hrvatica a znaš i sam kak se veli "od oba roditelja, jedino možeš biti siguran za majku da ti je zaista majka" (grub prevod) :) , liq ima 20 godina i kreće UZLAZNOM putanjom prema Baliću i ostatku samog vrha ruk.virtuoza itd.

Stoga ponavljam, nisam niti bio niti želio provokaciju ili bilo kaj slično na bilo kakvoj osnovi!!!!

I za kraj sorry ali čini mi se da su tvoji komentari provokativniji od mojih za 500% ili možda voliš gledati kao i ja seriju od s.spielberga TAKEN ili oteti..ne znam jer misliš na takav način ili kako...? :D

Stari, budući da nisi u koži tih igrača niti si dio njihove obitelji ,mislim da nemaš pravo govoriti u njihovo ime kako su oteti itd. Točnije ovo mi je "zapelo" za oko moje ćoravo(-6 na both oka)
saim_adka wrote:02. Da bi se kvalifikovali za svjetsko prvensto, za pocetak su nam potrebni svi oteti igraci u zadnjih 15 godina
Bez veze...
saim_adka wrote:04. Ne razumijem pitanje,...
Sorry kaj nisam bio precizan ali si "shvatio" što sam želio znati
saim_adka wrote:Konacno, rezime:
Rukometno zlo su sudije i losa organizacija u EHF-u.
Problem predstavljaju i neki zakoni u EHF i IHF - po pitanju transfera iz repke u repku. Problem je i lobiranje pojedinih reprezentacija i favoriziranje.
Moje pitanje: Zasto takozvani ''Veliki'' moraju proci baraz???
Zasto Spanija, Rusija i sl. moraju proci baraza, a vjerovatno ce bit islabiji od svojih protivnika u tom dvomecu!?
Full se slažem sa tvojim osvrtom..zaista je komatozno tko sve može i tko sve i sudi.
Zašto moraju proći...paaa moje mišljenje je zbog novaca i veličine građana..ma serem..zbog love...veća zemlja jači sponzori...
I sam si vidio svjetski šok nakon ispadanja Engleske iz EURO '08...ma koliko je samo ljudi i novinara reklo "ispali su zasluženo ALI bez njih će biti toliko manje zanimljivo" i ostala sr... Zaista ponekad mislim da bi UEFA stvorila nova pravila tipa "budući da je(prema vlastitom mišljenju)izmislila moderan nogomet, mi(UEFA) smatramo da za dobrobit nogometa i ljepotu EURO '08, je potrebno stornirati izgubljene utakmice Engleske i direktno ih kvalificirati evo da budemo potpuno pošteni u 1/2 finale"
Tako je na žalost i u rukometu za koji vjerujem da zbog TOTALNE nezainteresiranosti EHF-a(ovo je preblaga izjava), rukomet kao sport gubi cca.80% bilo kakve šanse da se digne, razvije i postane "konkurencija" nogometu ili tenisu ili kaj god...
Po meni je EHF kao MMF..fol je stvoren da pomaže(razvije) zemljama odnosno rukometu, dok je hladna istina da UBIJA te iste male ili velike zemljice koje su MORALE najgorem mogućem kamataru, dati "ključeve" same duše te zemlje odnosno rukometa...KATASTROFA!!!!!

Stoga naprijed Bosna i PEACE!!!!

p.s. imam pitanje ALI MOLIM te nije provokacija....što riječ BARAZ znači točno=? :?
"Zasto takozvani ''Veliki'' moraju proci baraz???"

Hvala unaprijed :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

51days

p.s. imam pitanje ALI MOLIM te nije provokacija....što riječ BARAZ znači točno=? :?
"Zasto takozvani ''Veliki'' moraju proci baraz???"

Hvala unaprijed :D
Ti si ozbiljan ili ??? :shock:
Baraž = dodatne kvalifikacije
bbrs

Post by bbrs »

Ne znam čemu ovolika žustrina u polemikama a u vezo sporta koji malo ko prato osim balkana i skandinavije :D
zico

Post by zico »

bbrs wrote:Ne znam čemu ovolika žustrina u polemikama a u vezo sporta koji malo ko prato osim balkana i skandinavije :D
reci to Švabama...u Europi od velikih država nije popularan jedino u Italiji i GB
bbrs

Post by bbrs »

zico wrote:
bbrs wrote:Ne znam čemu ovolika žustrina u polemikama a u vezo sporta koji malo ko prato osim balkana i skandinavije :D
reci to Švabama...u Europi od velikih država nije popularan jedino u Italiji i GB
A ostatak svijeta? :D Hajde mi nabroj sve timove rukometne premijer lige BiH?Hajde mi reci ko je bio evropski viceprvak prije 2 godine ili ko je bio treći na prošlom svjetskom prvenstvu?Moraš biti fanatik(rukometni) da to upamtiš.O tome ti govorim :roll:
stochar

Post by stochar »

jebo te, gledam jutros na HRT-u, vratili se ljudi sjebani s prvenstva. izvinjavaju se naciji sto su osvojili srebro! heeeeej! a mi vazda moralni pobjednici, hvalimo se kad nas neko pobijedi s manje od 7 razlike k'o da smo osvojili olimpijadu...
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 22:11, edited 3 times in total.
stochar

Post by stochar »

ma ja, jos ces nas sutra ubjedjivati kako i fudbal niko ne prati, i kako je to u SAD i u Canadi beznachajan sport, pa se onda ne trebamo sekirati sto se nismo plasirali ni na jedno ozbiljnije prvenstvo.

isti ti (i tipovi poput tebe) ces sutra ako osvojimo neku medalju u rukometu (a necemo) kenjati naokolo kako je rukomet najbitnija stvar u svemiru! Hari je bio peti-sesti na najdebilnijoj muzichkoj smotri pa ga se u zvijezde prikiva.

znam ja nas, jebo ti nas!
cyprus

Post by cyprus »

stochar wrote:
ma ja, jos ces nas sutra ubjedjivati kako i fudbal niko ne prati, i kako je to u SAD i u Canadi beznachajan sport, pa se onda ne trebamo sekirati sto se nismo plasirali ni na jedno ozbiljnije prvenstvo.

isti ti (i tipovi poput tebe) ces sutra ako osvojimo neku medalju u rukometu (a necemo) kenjati naokolo kako je rukomet najbitnija stvar u svemiru! Hari je bio peti-sesti na najdebilnijoj muzichkoj smotri pa ga se u zvijezde prikiva.

Ma yok ba, nisi ga dobro shvatio. Ovom krivo što nije bilo Srbije na ovom prvenstvu, pa podjebava :D :D .
bbrs

Post by bbrs »

cyprus wrote:
stochar wrote:

Ma yok ba, nisi ga dobro shvatio. Ovom krivo što nije bilo Srbije na ovom prvenstvu, pa podjebava :D :D .
Što će mi biti krivo?Onakvi kakvi su(rukometaši Srbije)bolje je da sjede kući da ih nehandri ko stigne.Nama je i bočanje popularno :lol: :lol: :lol: kad nema druge :D
51days

Post by 51days »

saim_adka wrote:Hajde dobro... Drago mi je da si se osvrnuo na moj post... Mozda sam malo bio grub sa izrazom ''oteti'' - na to oteti sam vise mislio kao na prevareni...
Ajoj..iskreno mi se onda više sviđa riječ "oteti" jer si me sad totalno "izgubio" dok moj mozak pokušava shvatiti tko je prevaren?
Valjda misliš na BiH kao zemlju jer je uložila prve napore i treninge u stvaranje igrača koji su potom(čim su "stali" na noge), odlepršali u Hrvatsku ili srbiju ili sloveniju itd.
saim_adka wrote:Necemo se lagati, ali nije mali broj igraca bio na spisku bh repke, a onda se odjednom paralelno nadje i na spiskovima susjeda. To nije samo slucaj u rukometu, vec u svim sportovima... U motive igraca necu ulaziti, ali je sigurno da su privlacnije Hrvatska i Srbija svim bh gradjanima, nego sama BiH. To je surova realnost... Vecinu igraca vode interesi, promocija kroz veliko takmicenje itd... tu patriotizam i ne pije bas vode... al dobro necemo vise o tome... Da se vratim...
Ako pročitaš moj zadnji post, vidjet češ da sam rekao već kako je rukometna Hrvatska repka "količinski" naj(tu sam stao ali jasno ti je što sam mislio), "naravno" da je i u nogometu imamo par bivših BiH građana..
Isto sam rekao da mi je jasno(nije ali mogu shvatiti)kakav je osjećaj gledati "svoje" igrače kako brane drugu zemlju..
Meni osobno to nije "pre"velik problem zbog toga jer sportaši su ljudi koji su među rijetkima posebno u zemljama biše Yu, za koje ZNAŠ kako su zaradili svaki novčić a to je sve rezultat KRVAVOG truda,ODRICANJA itd. stoga jedino oni imaju pravo odlučiti gdje će igrati. Jasno da bi mi se "jaja smrzla" da Balić recimo ode igrati za BiH ALI ako ima "dobar" razlog, ja tu ništa nemam pravo reći..bolilo bi me ali ON je jedini koji ima pravo igrati za koga želi..svi smo mi krvavi ispod kože pa da to potvrdim. Mene je TOTALNO ubilo u pojam kada je glumac Enis Bešlagić, dobio domovnicu(e sad ono što me ubilo)..RADI POSEBNIH ZASLUGA ZA RAZVOJ HRVATSKE KULTURE..toliko sam puknuo da sam poslao e.mail ministarstvu kulture(kao da su ga pročitali jel..)..pa koji k...c je on razvio hr.kulturu..čime?!?! serijom naša klinka ili kojim filmom...sramota totalna kako za Hrvatsku tako i za njega da je uopće hladne glave prihvatio odnosno vjerovatno sam pokrenuo dobivanje domovnice..stoga vjerovatno da Balić počne igrati za Vas..eh..pa otrov bi mogli iscjediti iz mojih poruka stoga tu povlačim SVE što sam komentirao oko igranja za drugu zemlju..naravno da otrov ne znači mržnju nego čista ljubomora i bol jer gledaš "svog" kako brani "drugog"..

saim_adka wrote:Baraz - dodatne kvalifikacije... Smrt za male reprezentacije!
Evo vidis: BiH je morala igrati kvalifikacije i bili smo u grupi.....
...
Eto to ti je Baraz. :D
Moj naklon nakon "ovakvog prijevoda"...ma kakva wikipedia :lol:

Hvala Ti..
stochar wrote:jebo te, gledam jutros na HRT-u, vratili se ljudi sjebani s prvenstva. izvinjavaju se naciji sto su osvojili srebro! heeeeej! a mi vazda moralni pobjednici, hvalimo se kad nas neko pobijedi s manje od 7 razlike k'o da smo osvojili olimpijadu...
Hmm..to je "čak" i meni malo "bolesno" ALI mislim da znam zašto su to napravili..zato jer oni isto razmišljaju kada gledaju druge sportove...ajmo reći "Hrvatski" način razmišljanja a taj je "gle ako si već došao do polufinala..pa nemreš me jebati i reć da nisi mogao zlato osvojiti" ...naravno da je ovo 5%cijele priče ali tak nekak...a tu posebno dalmatinka može dati kompletan presjek :D

Na kraju danas sam pročitao intervju sa Balićem koji je izjavio ovo:
"Ne želim o tome govoriti(jesu li suci pomogli Dancima op.a). Znam samo da su mi Francuzi nakon utakmice rekli: ‘Ovo je sramota’."

pa o mladim snagama:
"Jednog dana oni moraju nastaviti našim stopama, nastaviti ovo zajedništvo i borbu za hrvatski dres."
Pa kako da ga nakon ovakve izjave jednostavno ne obožavaš..moraš kako god..
Image

Eto toliko...

ajoj da..ako Vas zanima cijeli intervju sa Balićem..evo http://www.jutarnji.hr/sport/rukomet/cl ... ,106629.jl
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Hrvati su dogurali i više nego se od njih očekivalo. Da su imali snage i da su igrali pametnije mogli su utakmicu finala učiniti neizvjesnijom. Niko im nije kriv što nisu realizirali 3 puta uzastopno kontranapade.
zico

Post by zico »

bbrs wrote:
zico wrote:
A ostatak svijeta? :D Hajde mi nabroj sve timove rukometne premijer lige BiH?Hajde mi reci ko je bio evropski viceprvak prije 2 godine ili ko je bio treći na prošlom svjetskom prvenstvu?Moraš biti fanatik(rukometni) da to upamtiš.O tome ti govorim :roll:
eh..pa ne znam niti klubove premijer BiH nogometne lige :D
rukomet nije sport br.1,ali je sasvim dovoljno popularan da bi bio jako ozbiljan sport...
Post Reply