Spisak igraca za BiH protiv Japana

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bibiman

Post by bibiman »

Ranieri o Hasu:(pred vecerasnju utakmicu Juventus - Sampdoria)

Tiago and Salihamidizic
Salihamidzic could be employed as a central midfielder against Sampdoria, the same role “Brazzo” covered against Empoli in the second half, when he replaced Tiago. Ranieri had complimentary words for both players: « I saw Tiago doing well in training. Until a player is in my squad he has the same chances as anyone else to play. Is he happy? I don't know. Sure, when you're on form and you feel great it's different than when you can't seem to do anything right. Salihamidzic in the middle? Yes I thought about that. He's the kind of player any Manager would want. He always gives you everything he's got and more».

Hasan je nas NAJBOLJI I NAJUSPJESNIJI NOGOMETAS IKADA KOJEG SMO IMALI!

A moram nesto reci o tim pricama kako on nikada za nasu repku nije pruzao najbolje partije...NE JEDITE GOVNA!!!!!!!TO SU MAHALSKE PRICE ON JE KAO STO SAM REKAO NAJBOLJI I NAJUSPJESNIJI NOGOMETAS IKADA KOJEG SMO IMALI!

DA JE DAO BOG DA IMAMO VISE SALIHAMIDZICA...
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Hasan je pakaš.Ja volim Mušovića,Sliškovića i Pašalića :roll:
Ups,zaboravih rahmetliju Jelića i budućeg(nadam se) zatvorenika Ušanovića :-)
lahor

Post by lahor »

Ova utakmica nam stvarno nije trebala,onaj ko je ugovorio ovu utakmicu samo je stavio novog selektora na muke.Termin je pravi promasaj,mozda su mafioze iz saveza racunali da mogu dobiti koju paru od nekog menadzera posto su prinudjeni da pozivaju anonimuse,jer se unapred znalo da strani klubovi nece pustiti svoje igrace.Na megdan japancima idu uglavnom igraci iz premijer lige potpomognuti sa jos nekima iz obliznjih drzava...slo,hr...itd...Evo zadnjih vijesti.......

Kodro protiv Japana s igračima iz Premier lige BiH
Sport | Sunday, 20 January 2008

Kao što se očekivalo, Meho Kodro suočen je s brojnim otkazima igrača, kojima klubovi nisu dopustili nastup na utakmici u Japanu 30. siječnja. Prvotni popis objavljen u srijedu značajno je izmjenjen. Napominjemo, kako se susret

ne igra u službenom FIFA terminu, klubovi nisu obvezni pustiti igrače.

Na novom popisu nalaze se uglavnom igrači iz domaće Premier lige BiH, a za očekivati je i još poneki poziv jer je i nakon objave izmijenjenog popisa otpao i Muharemović (Lokeren).

Vratari:
Kenan Hasagić (Buyuksehir)
Jasmin Burić (Čelik Zenica)

Obrana:
Samir Merzić (Teplice)
Staniša Nikolić (Zrinjski Mostar)
Emir Spahić (Lokomotiv Moskva)
Velimir Vidić (Široki Brijeg)

Vezni red:
Vlastimir Jovanović (Slavija I. Sarajevo)
Dario Damjanović (Hajduk Split)
Mirko Hrgović (Hajduk Split)
Amer Jugo (Velež Mostar)
Mladen Žižović (Zrinjski Mostar)
Semir Štilić (Željezničar Sarajevo)
Admir Vladavić (Zilina)
Alen Škoro (Rijeka)
Fenan Salčinović (Čelik Zenica)

Napad:
Stevo Nikolić (Modriča-Maxima)
Admir Raščić (Sarajevo)
Edin H.

Post by Edin H. »

Sta me briga sta je hasan uradio u Njemackoj ili Italiji.

Reprezentaciji je doprinjeo jako malo i po tome ce ustati upamcen :oops:
elSaik

Post by elSaik »

Edin H. wrote:Sta me briga sta je hasan uradio u Njemackoj ili Italiji.

Toliko o tvom poznavanju fudbala. :zzzz:
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

elSaik wrote:

i pismenosti.I konstrukciji rečenice.Sreća pa si napisao samo dvije :skoljka:
bibiman

Post by bibiman »

LOSHE LOSHE LOSHE :roll: :roll: :roll: :roll:
bibiman

Post by bibiman »

cyprus

Post by cyprus »

bibiman wrote:MIRKO HRGOVIC U NAPOLIJU!

http://www.index.hr/sport/clanak/mirko- ... 71616.aspx
To Hrga. Nadam se da će tamo igrat više nego u Wolfsburgu.

Što se tiče Salihamidžića, evo da napišem zadnji post na tu temu. Činjenica jeste da je on postigao dosta kao fudbaler. O tome kakav je čovjek, stvarno ne znam, pa prema tome neću nazor ni da pljujem ni da hvalim čovjeka. Ono o čemu sam ja pisao je slijedeće: činjenica je da je čovjek imao iste uvjete i tretman i reprezentaciji kao i svi ostali igrači. Mislim da se slažemo da taj tretman nije bio baš kako Hasan i ostali igrači zaslužuju, tj. da je mogao bit mnogo bolji. Ali, ni ostali igrači nisu imali puno bolji tretman ali sam već nabrojao nekolicinu koji su po meni više pokazali od njega, iako su imali skromniju igračku kariojeru i slabije klubove u kojima su igrali. Dakle, niko me ne može uvjeriti da je Hasan davao za reprezenaciju jednako kao za Bayern.
tavijapi

Post by tavijapi »

Crvena Tifoza wrote:
tavijapi
stranac2 wrote:potpis kao kuca odjebaus vise od BRace .... treba da nam bude cast i zadovoljstvo uopste ako se Braco pojavi na nekoj vaznoj utakmici i da ima poseban tretman od strane vodstva repke ... i kad CObra igra sa pola snage bolji je od svih ostalih ....

Sta bi trebal oda sada Braco svojim sprintevima ore terene po Japanu samo zato sto je nekome u savezu ponestalo para za pijanke ...
ma jebo te umalo nebi braco i tebe i sve ostale koji su za njega. ako ga je neko zajebavo od selektora ili ovih supaka u savezu sto se nije javno pobunio svi bi stali na njegovu stranu.garant. a on se samo hinjski povuko da bi se vise posvetio klupskoj karijeri(da bi vise para uzeo).na jednoj njemackoj tv. na pitanje sta misli o njemackoj reprezentaciji je izjavio da se kaje sto je ikad igro za BIH jer da nije igro bi za njemce. gadi mi se.

To ti gledao, i razumio sve doslovice šta je rekao. :lol:

Otišao kao hinja? :lol:
Naprotiv otišao je kao pravi gospodin ispred 40 hiljada zvizduka što ga ispratiše sa terena protiv utakmice sa Francuskom.
Covjek je dao za BiH više što petnaest Berberovica nece dati.
Samo to idioti sa usadjenim pištaljkama u ustima nikad nece skontat.

Kao što rece gospodin prije mene, ODJEBAUS u skokovima OD BRACE!!!
ja gledao i odlicno razumio. papcina je to. da je otisao kao gospodin dobio bi 40 hiljada aplauza a ne zvizduka. za bajern je gino na terenu a za repku igro preko neke stvari. u pravu si odjebaus PAPAK od drzave u kojoj si RODJEN.
tavijapi

Post by tavijapi »

Mahalac wrote:Braco supcino, nikad te nismo trebali ni zvati jer si okorak od Bosnjaka i smrad kao covjek, hvala bogu pa te moje oci vise ne gledaju. Za svu ovu situaciju u kojoj se koprcamo su krivi sportisti i sportski radnici PATRIOTE kao sto su Braco i ini. tj kako Balas kaze "sto su se sklanjali".
Nema tu covjeka ni u malom prstu a kako ce onda biti patriote,
fudbalera mozda.
svaka cast majstore i tebi i ciprusu. ocito da se razumite u fudbal i ljudske kvalitete.
tavijapi

Post by tavijapi »

grep wrote:Izgleda da je ono bila patka za Hasana od @tavijapi cim se onako ispario i vise ni rijeci.
Sramotno je da ljudi izjavljivaju takve Gluposti o ljudima koji su barem nesto dali za BiH.
Mogao je Hasan kao i ostali velikani poput Osima, Halihodzica, Susica... doci u BiH samo na odmor,
bacit par izjava novinarima i nazad u Pariz, Tokio...
tu sam ja pasa samo nemam puno vremena. nije bila patka ja svojim ocima gledo. nije on nista dao za BIH,on je za bayern puno dao. :x
max_power

Post by max_power »

tavijapi wrote:
Mahalac wrote:Braco supcino, nikad te nismo trebali ni zvati jer si okorak od Bosnjaka i smrad kao covjek, hvala bogu pa te moje oci vise ne gledaju. Za svu ovu situaciju u kojoj se koprcamo su krivi sportisti i sportski radnici PATRIOTE kao sto su Braco i ini. tj kako Balas kaze "sto su se sklanjali".
Nema tu covjeka ni u malom prstu a kako ce onda biti patriote,
fudbalera mozda.
svaka cast majstore i tebi i ciprusu. ocito da se razumite u fudbal i ljudske kvalitete.
jasta... :lol:
da Mahalca usput podsjetim da Balas u toj pjesmi pjeva "krivi smo MI sto smo se sklanjali " a ne "krivi ste VI...." :lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

nikad_izvini wrote:
elSaik wrote:

Lektore, rjecnik u ruke pa se malo preispitaj.
I usput besplatan savjet, moze ti valjati u zivotu - iza tacke se pravi razmak.

Sto se tice Hasana Bosna je zemlja zaborava. Stoga me ne cudi da se olako zaboravljaju brojne utakmice koje je isti izbjegavao igrati ili igrao daleko ispod svog prosjeka, njegovi namjerni zuti kartoni,.. Ali zaboga mogao bi mu neko iz Bayerna prigovoriti ukoliko se povrijedi.

Covjek koji je jedva docekao da se povuce iz reprezentacije. E sada pogledajmo jednog Bekhama koji je nasuprot Hasanu jedva docekao povratak u reprezentaciju iako ga je isti trener (Mc Laren) izbacio jer mu se nije uklapao u koncepciju :shock:

Stoga kao sto vec prije i navedoh jedino po cemu ce ta sitna dusa Hasan ostati upamcen kod vecine pravih ljubitelja fudbala je da je pripadao generaciji koja je mogla, ali sa njim nije mogla...

Jedan je Sergej Barbarez...

mahalac :thumbup:
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Edin H. wrote:
nikad_izvini wrote:
elSaik wrote: Toliko o tvom poznavanju fudbala. :zzzz:
Lektore, rjecnik u ruke pa se malo preispitaj.
I usput besplatan savjet, moze ti valjati u zivotu - iza tacke se pravi razmak.

Sto se tice Hasana Bosna je zemlja zaborava. Stoga me ne cudi da se olako zaboravljaju brojne utakmice koje je isti izbjegavao igrati ili igrao daleko ispod svog prosjeka, njegovi namjerni zuti kartoni,.. Ali zaboga mogao bi mu neko iz Bayerna prigovoriti ukoliko se povrijedi.

Covjek koji je jedva docekao da se povuce iz reprezentacije. E sada pogledajmo jednog Bekhama koji je nasuprot Hasanu jedva docekao povratak u reprezentaciju iako ga je isti trener (Mc Laren) izbacio jer mu se nije uklapao u koncepciju :shock:

Stoga kao sto vec prije i navedoh jedino po cemu ce ta sitna dusa Hasan ostati upamcen kod vecine pravih ljubitelja fudbala je da je pripadao generaciji koja je mogla, ali sa njim nije mogla...

Jedan je Sergej Barbarez...

mahalac :thumbup:
Taj Senahidov pravopis,ne uvažavam.Kad mi vjersko-akademske konjokradice pišu da je ispravno OBADVA.Onda je ispravno pisati DOPRINJEO.
Baš lijepo zvuči i "piše" :roll:
Zarezi su ti također jača strana :D Postoje naime složene i proste rečenice.Vidim,znanje je na nivou o poznavanju stanja u BiH fudbalu kao i pravopisu :-D
Hasan treba igrati da se prodaju: Kerkezi,Rizvići,Ikanovići,Marsijani,Guše,Alaimi,Biščevići,Berberovići,Muline i ini.Sliškovići da se klade,Mušovići da gube od Malte,Muzurovići da vraćaju usluge menadžerima i ahbabima,Pašalići da u koferima uzimaju pare iz Irana i ko zna odakle još,Ušanovići da plaćaju cehove u kafanama,Kureši da grade kuće,Jelići da zovu sinove u reprezentaciju.Treba li još ??
Pretprošli ciklus kvalifikacija,dogovorili se savezi oko rasporeda utakmica.Zadnja utakmica dogovorena u Beogradu,Halo ba,dogovorili se.Nije bilo izvlačenje.Dogovorili se,da ne spominjem izjave i potpisivanja tipa: "BiH navijači su se međusobno pobili".
Serđo je također otišao.Serđu skidam kapu.Hasana razumijem.Ne slažem se,al ga shvatam.
Pozdrav znalac
Topla voda

Post by Topla voda »

evo da se zavadim s pitarima oko hasana....s cyprusom i tavijapi.
sto se hasana tice..
stari je to naceo....al ovo je bit...
hasan je u bajernu i sad u juventusu "vodonosa"
covjek koji je odradjivao zadatke fenomenalno.njegova igra se svodila u prvom dijelu karijere u bajernu da da loptu efenbergu ili sholu..kasnije balaku ili svajnstajngeru........ i da zatvori svoju stranu i ako moze kad da probije da je ubaci u 16 i proba naci elbera,a kasnije mekkeja.
to je savrsen igrac ..ako imas dva znalca na sredini...ono sto mi nikad nismo imali,neko kao misimovic,samo tri put bolji + jos jedan takav.
u toj igri bi hasan dosao do izrazaja.
kod nas se sve svodilo na to kad izadje repka na kosevo........svi ocekuju od hasana da je kreator igre ,rezultata i svega....jer zaboga on igra u bajernu. a ta logika nema veze s vezom
hasan je pogresno potrosena fudbalska velicina...jer su njega poturali da operu svoj bijedni obraz.
ocekivati od hasana da odluci tekmu je suludo...zato hasan i funkcionira i funkcionirao je i u bajernu,juventusu isto kao sto bi i u manchesteru ,barsi il arsenalu.
samo kod nas ne...zbog nekvaliteta tima u kojem je igrao.posebno veznih igraca.
Last edited by Topla voda on 21/01/2008 01:10, edited 1 time in total.
Edin H.

Post by Edin H. »

Lektore, pises gluposti pa je iste i besmisleno komentarisati. Vidim da ti je zelja da postanes nastavnik srskog/hrvatskog/bosanskog, ali moraces prvo da poradis "na svojoj basci" - kao sto ti napomenuh, bije oci.
Takodje reci svojoj uciteljici iz drugog razreda osnovne da kadkada pokusa nauciti djecu da procitaju recenicu intonacijom kojom je napisana.
Usput, ako si tako mudar pa ces napraviti svoj pravopis jer su postojeci neadekvatni, preporucio bih ti da se prebacis na odgovarajuci podforum. Ovdje se raspravlja o fudbalu, a ne o naucnim radovima.

Inace, Hasan ako zeli da bude selektor neka upise odgovarajucu skolu i onda odlucuje kome jeste, a kome nije mjesto u reprezentaciji. Cinjenica je da u reprezentaciji nikada nije pokazao ni 50% svojih mogucnosti i ne treba biti previse mudar da bi se shvatio razlog.

Onima koji pate od kompleksa "male" Bosne i zele svojim poznanicima da se pohvale da i mi imamo igraca koji igra za veliki klub - dobro nije neki patriota, ali nas je - zaista nema pomoci.
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Edin H. wrote:Lektore, pises gluposti pa je iste i besmisleno komentarisati. Vidim da ti je zelja da postanes nastavnik srskog/hrvatskog/bosanskog, ali moraces prvo da poradis "na svojoj basci" - kao sto ti napomenuh, bije oci.
Takodje reci svojoj uciteljici iz drugog razreda osnovne da kadkada pokusa nauciti djecu da procitaju recenicu intonacijom kojom je napisana.
Usput, ako si tako mudar pa ces napraviti svoj pravopis jer su postojeci neadekvatni, preporucio bih ti da se prebacis na odgovarajuci podforum. Ovdje se raspravlja o fudbalu, a ne o naucnim radovima.

Inace, Hasan ako zeli da bude selektor neka upise odgovarajucu skolu i onda odlucuje kome jeste, a kome nije mjesto u reprezentaciji. Cinjenica je da u reprezentaciji nikada nije pokazao ni 50% svojih mogucnosti i ne treba biti previse mudar da bi se shvatio razlog.

Onima koji pate od kompleksa "male" Bosne i zele svojim poznanicima da se pohvale da i mi imamo igraca koji igra za veliki klub - dobro nije neki patriota, ali nas je - zaista nema pomoci.
Mislio sam da si pametan,dok nisi progovorio.
Ti si patriota,koji podržavaš lopove i konjokradice sa parolom "neka su naši".Ako tako misliš,a misliš,znači da ne razmišljaš svojom glavom.Ako to ne činiš,zašto bih ja s tobom raspravljao o bilo čemu.
Nema efekta,niti možeš uvažiti moje mišljenje,možda ni pročitati,Kao ni ja tvoje.
Ostavljam te sa Senahidom(on je podoban da napiše,što je napisao,ja nisam) i konjokradicama iz saveza.
Pozdrav
Topla voda

Post by Topla voda »

e jeste vala obojica..kad se na ovoj temi nakacite oko pravopisa i price o tome ko koje politicke lopovske opcije podrzava .
jebes ga ovo je fudbalski podforum...hajte malo o fudbalu,sviju vam :)
cyprus

Post by cyprus »

Ja bi samo upito ove što spominju savez: nije valjda savez 100% kriv za to što Salihamidžić nije pružu sve što on može za reprezentaciju? Naime, i Barbarezu je bio isti savez, pa ono što je Sergej i ono što je Hasan uradio za bh dres se može mjerit svjetlosnim godinama.
Edin H.

Post by Edin H. »

Znas i sam da Savez, njihovi lopovluci i lopovluci selektora nikada nisu bili razlog za Hasaanovo neigranje.
Prvenstveno se plasio povreda i kako ce Bayern reagovati.
Dobro, tacno je i da su mu selektori cesto neopravdano davali ulogu koju on nije mogao ispuniti, ali Hasan je jedva docekao da ne igra za reprezentaciju.
Nikada se o lopovlucima nije javno oglasio, a uostalom nije ni potpisnik famoznog pisma koje su, u biti kreirali BH Fanaticosi.

By the way, Sergej je prestao igrati za reprezentaciju u 36-oj godini.
Sta se vise od njega moglo ocekivati?
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Topla voda wrote:e jeste vala obojica..kad se na ovoj temi nakacite oko pravopisa i price o tome ko koje politicke lopovske opcije podrzava .
jebes ga ovo je fudbalski podforum...hajte malo o fudbalu,sviju vam :)
Ti imaš odgovor,znaš već gdje.Svrati,da otkrijemo toplu vodu :D
Ne podržavam lopovske opcije,nećemo se vrijeđati.Premalo znaš o meni da bi tako pričao.Nismo skupa krave čuvali,ili jesmo ??
Kod nas se fudbal i politika isprepliću.Ko to ne zna ili ne želi da zna.Neka otkrije malo tople vode.Možda mu pomogne.

@cyprus:napisah lijepo,Serđu skidam kapu,Hasan nije idealan,al je dugo bio u reprezentaciji.Tri-četiri ciklusa,da sad ne šnjuham po internetu.Malo ih je izdržalo toliko dugo.Neko je lijepo napisao,on je vodonoša.Nije čovjek da rješava tekme.Vidio koliko je sati i odskakutao.Kao što su mnogi uradili.
Što je i Serđo na kraju uradio.Nisu isti,naravno.Serđo je za njega čovjek.Hasan je možda i pakaš,al brate,toliko konjokradica,malo bi ih izdržalo.
PS. Savez je kriv 100% Po meni,barem.
cyprus

Post by cyprus »

Pa normalno je da je izdržo. Ali to po meni nije ni minimum. Pa izuzev njega ja ne znam baš puno igrača koji su se svojevoljno oprostili od svoje reprezentacije prije 30-te.
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

cyprus wrote:Pa normalno je da je izdržo. Ali to po meni nije ni minimum. Pa izuzev njega ja ne znam baš puno igrača koji su se svojevoljno oprostili od svoje reprezentacije prije 30-te.
Rekao si poentu.Ko bi noramalan to uradio? :roll: Da je lud,nije baš.A nije odmah otišao,što je također mogao.
Rekoh,vidio koliko je sati i razgulio.Što se na kraju pokazalo tačnim.Sa ili bez Hasana,ne bi ništa uradili.Previše je tu bilo mutnih radnji.Jebiga,al tako je.
van Basten

Post by van Basten »

da smo imali normalan savez koji bi birao normalnog saelektora a ovaj opet birao normalne igrače (po kvaliteti a ne podobnosti i procentu) i da smo sastavili normalnu ekipu od takvih igrača, vjerujem da bi Hasan i u reprezentaciji napravio zavidnu karijeru. Ovako... stvarao se dojam (koji sam i ja imao tada) da igra preko neke stvari. Da ne pričam o žutim (suspendirajućim) kartonima protiv takvih velesila kao San Marino, što svakako ide na dušu i selektoru koji ga je na jednoj takvoj utakmici držao 70 minuta u igri. I onda se vrtimo u krug.
Uostalom ( da se malo vratimo temi, bar onoj formalnoj :D ) i sva ova pometnja oko spiska za Japan, gdje ćemo doći u situaciju kao birvaktile protiv Albanije, d ahvatamo igrače po aerodromu, najbolje odslikava kakva bagra je (bila?) u savezu i sa takvim ljudima se nije ni moglo puno više. Sa ili bez Hasana
Post Reply