Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
helo wrote:Jeli ide iko u subotu na tekmu? I dali ce biti neki prevoz kao i obicno ispred koševa? I Ima li gdje da se dodze do više informacija o odlasku na utakmicu protiv Orašja?
Sve informacije možeš naći na navijačkom forumu Hordi Zla 87!
Dosta je vala bilo i pauze, nikad proci u pm. Nismo se nesto posebno pojacali, cak smo (po mnogima) i slabiji nego u jesenjem dijelu, ali smo plaho nabrijani da preskocimo Orasje i potkacimo 3 bobe na samom startu. Dakle, juriiiiiissshhhh
sto smo preskakali-preskakali smo...
da bar nisu poveli...uvijek nam prirede slican scenarija...povedu pa popushe foru a mi se jedemo iznutra od bijesa i nervoza...bar je tako kod mene...
shadow wrote:Dosta je vala bilo i pauze, nikad proci u pm. Nismo se nesto posebno pojacali, cak smo (po mnogima) i slabiji nego u jesenjem dijelu, ali smo plaho nabrijani da preskocimo Orasje i potkacimo 3 bobe na samom startu. Dakle, juriiiiiissshhhh
0:2
Ti ko neki vidovnjak,bas potkaciste tri bobe.....Sad je na redu Modrica..
uzimajući o obzir stanje u klubu, "izvanredno" odrađen još jedan prelazni rok, ekipu koja nas predstavlja na terenu na čelu sa kapitenom (wtf? ) među stativama, te malo šire i način na koji savez fercera i poziciju Orašja na tabeli, ovaj rezultat ne bi trebao nikoga iznenaditi previše.
Bez obzira koliki bili optimisti kao zaljubljenici bordo boje
Prije svega neka se niko ne ljuti, ali posmatrajuči prošle sedmice Sarajevo protiv Čelika i jučer Modriču protiv Čelika mislim da nemate šanse da bodove osvojite u Modriči. Prošlosedmično izdanje Sarajeva na Bilinom je daleko najgore koje sam ja vidio od kako se igra naša liga. Iako je bila prijateljska, a ako je to forma i igra koja treba da donese rezultat teško da će se to i desiti. Nadam se pobijedi Sarajeva jer to odgovara Čeliku .Sretno!
Stvarno ne razumoijem koi im je qurac više, vjerovatno postoji problem negdje, kod igraca, u strucnom stabu negdje nešto smrdi. na pripremama su bili katastrofalni, sa celikom takodze. Odu u Orajšje još gori.... dali ova ekipa je osudzena samo na poraze, zašto nema pojacanja, zašto neigraju dobro kada imaju koliko toliko uslove dobre...???
helo wrote:Stvarno ne razumoijem koi im je qurac više, vjerovatno postoji problem negdje, kod igraca, u strucnom stabu negdje nešto smrdi. na pripremama su bili katastrofalni, sa celikom takodze. Odu u Orajšje još gori.... dali ova ekipa je osudzena samo na poraze, zašto nema pojacanja, zašto neigraju dobro kada imaju koliko toliko uslove dobre...???
Sarajevo na zalost nema igraca,nijednog,svi koji sada igraju su žlj klasa.
Bez krupnih promjena u timu,nemamo se cemu nadati.Protiv Modrice,nas ceka ubjedljiv poraz.
Moj Klub,moj Grad
Ovo se stanje provlaci godinama. Samo zavisi kako i koliko uspjesno je skriveno.
Bez jasnih stavova smo po sljedecim pitanjima:
1. Dovodenje igraca i duzina trajanja ugovora
2. Obezbjedivanje dobrih uslova za rad
3. Odstranjivanje mahale iz kluba
4. Promjena u omladinskom strucnom kadru i pristupu (pedagoskom i strucnom) djeci
5. Odlazak kvalitetnog kadra (djece)...
strong69 wrote:Ovo se stanje provlaci godinama. Samo zavisi kako i koliko uspjesno je skriveno.
Bez jasnih stavova smo po sljedecim pitanjima:
1. Dovodenje igraca i duzina trajanja ugovora
2. Obezbjedivanje dobrih uslova za rad
3. Odstranjivanje mahale iz kluba
4. Promjena u omladinskom strucnom kadru i pristupu (pedagoskom i strucnom) djeci
5. Odlazak kvalitetnog kadra (djece)...
Do rjesenja ovih problema "mrka kapa"...
To je sve na mjestu i to boli svakoga pravoga navijaca Sarajeva. Zataskavanje ovih stvari vode samo u jos gore stanje nego sto je sad a sad je dno dna.Medzutim ne vidim da ljudi koji su prigrabili upravljanje Sarajevom,vide sebe u rjesenju bilo kojeg od tih pitanja.Ne znam veoma sam pesimistican,nikad mi se situacija u Sarajevu,nije cinila gorom i bezizlaznijom.
Moj Grad,moj Klub
kijameta wrote:
Medzutim ne vidim da ljudi koji su prigrabili upravljanje Sarajevom,vide sebe u rjesenju bilo kojeg od tih pitanja.Ne znam veoma sam pesimistican,nikad mi se situacija u Sarajevu,nije cinila gorom i bezizlaznijom.
Moj Grad,moj Klub
Situacija je moze se reci uvijek bila takva. Neke prepoznatljive stvari napravio je rahmetli Resic (Sarajevo Card, dobar marketing, vracanje navijaca na stadion)... Gracic je nesto probao ali brzo je otisao.
Situacija se maskira iz godine u godine, non stop dobijamo objasnjenja kako je naslijeden dug, kako je ovaj radio ovako, onaj onako i tako unedogled....
Ono sto mene boli (sto je i normalno, navijac sam a uz to sigurno i subjektivan) je odnos igraca prema nama navijacima. Takva blijeda i zalosna igra, ponasanje tih "igraca", njihov odnos prema nama je u najmanju ruku grozan. Posljedica toga je da danas imamo saku isfrustriranih navijaca koji prate Sarajevo i kale svoj bijes psujuci sta im padne na pamet a sve to se jako dobro cuje jer je stadion prazan.
Al´ hajde... Ako se prestanem nadati onda...
Da citiram neke pametnije ljude: "Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that."
jedini razlog sto ce Grujic ipak dobiti papire iz Sarajeva je taj,da ce uprava ispod stola uzeti bilo koji odstetu od Moosa,podjelti je ,i to je to.Kao i sa Saranovicem,Dudom,Obucom kad su odlazili iz kluba.itd.,,,a nama ce pricu prosuti,kao ipak nisu zeljeli igracu prepreke praviti itd.,,,
kijameta wrote:
Medzutim ne vidim da ljudi koji su prigrabili upravljanje Sarajevom,vide sebe u rjesenju bilo kojeg od tih pitanja.Ne znam veoma sam pesimistican,nikad mi se situacija u Sarajevu,nije cinila gorom i bezizlaznijom.
Moj Grad,moj Klub
Situacija je moze se reci uvijek bila takva. Neke prepoznatljive stvari napravio je rahmetli Resic (Sarajevo Card, dobar marketing, vracanje navijaca na stadion)... Gracic je nesto probao ali brzo je otisao.
Situacija se maskira iz godine u godine, non stop dobijamo objasnjenja kako je naslijeden dug, kako je ovaj radio ovako, onaj onako i tako unedogled....
Ono sto mene boli (sto je i normalno, navijac sam a uz to sigurno i subjektivan) je odnos igraca prema nama navijacima. Takva blijeda i zalosna igra, ponasanje tih "igraca", njihov odnos prema nama je u najmanju ruku grozan. Posljedica toga je da danas imamo saku isfrustriranih navijaca koji prate Sarajevo i kale svoj bijes psujuci sta im padne na pamet a sve to se jako dobro cuje jer je stadion prazan.
Al´ hajde... Ako se prestanem nadati onda...
Da citiram neke pametnije ljude: "Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that."
Ma ne znam slusam iste price od 96,uvijek ista opravdanja.Kao sto kazes,uvijek se pojavljuju 'spasioci',koji ispravljaju stvari koje su oni prije njih kao zajebali.I to traje dok spasioci ne naklepaju pare i naprave mjesto za nove spasioce.Bilo je sitnih pozitivnih pomaka ali to su detaljcici.A nijedna bitna stvar nije napravljena,klub ne da nije 'podignut na noge' nego je u najgoroj organizacijskoj i igrackoj situaciji od 1946.Mada mi ne mozemo reci da je klub stradao u ratu,94 i 95 smo imali bolju organizaciju i bolje igrace nego sad 13-14 godina poslije.
Nadam se i ja ali ono cisto po inerciji,bez ikakve realne osnove.Dusa me boli da ovoliki grad sa ovolikom armijom odanih navijaca,nema jedan klub na jednom iole pristojnom nivou.Tuga.
Moj Grad,moj Klub.
Alaimu se mozes zahvaliti,da si mogao gledati 3-pretkolo lige prvaka ove godine...
Ma ja, da je bio neko drugi na golu sigurno bi odmah ispali, sva sreca pa njega imamo. Vodi ga kuci pa mu se zahvaljuj .
I reci mu da mu je dzabalesku i reis i sda i dzamija, on ce u dzehenem ekspresnom linijom
kod nas je svakako korzo ovih dana... izgleda da će Milenković doći kada je prvenstvo već počelo a i za prvu tekmu kupa je upitan jer mu avion slijeće oko 13.30 pa se ne zna hoće li stići na grbavicu do 15h...
Grujić podvio rep i vratio se u Sarajevo... kobajagi pun pokajanja i spreman da izgori na terenu i tako se iskupi a ustvari mislim da je došao umoliti ili "umoliti" ispisnicu kakvu bilo.
Sreća pa igramo u kupu protiv još lošijeg želje, inače bih se bojao za prolaz dalje
fakat bi volio da vam grujic ostane. to je jedna bespomocna sirovina koja uljeva povjerenje svakom protivnickom navijacu...
toliko love se slilo i niste u stanju sastavit sampionsku ekipu..jad i cemer.
a ja bi najvolio da se ukine ova premier ljiga ..nisam nabavio ni polugodisnju, vise nisam naivan ko prije (sve dok ne vidim da se stvara ozbiljni, evropski Zeljo)
limun_ wrote:fakat bi volio da vam grujic ostane. to je jedna bespomocna sirovina koja uljeva povjerenje svakom protivnickom navijacu...
toliko love se slilo i niste u stanju sastavit sampionsku ekipu..jad i cemer.
a ja bi najvolio da se ukine ova premier ljiga ..nisam nabavio ni polugodisnju, vise nisam naivan ko prije (sve dok ne vidim da se stvara ozbiljni, evropski Zeljo)
otic na utakmicu nase lige je k'o otic na sinana
Evropski zeljeznicar ce se stvoriti kada Vrbanjusa bude trostruki osvajac Lige sampiona.Hajde ne zagadzuj nam temu sa tim drugoligaskim klubom.
Danas sam potpuno svjestan koliko je FK Željeznicar mali i jadni klub..... Pa oni nisu u stanju ocistiti snjeg sa terena, dzaba uze slobodan dan na poslu, a ponado sam se da cu se dobro zabaviti, kada ono odgodzena utakmica.... koji su to bjednici fuj!
helo wrote:Danas sam potpuno svjestan koliko je FK Željeznicar mali i jadni klub..... Pa oni nisu u stanju ocistiti snjeg sa terena, dzaba uze slobodan dan na poslu, a ponado sam se da cu se dobro zabaviti, kada ono odgodzena utakmica.... koji su to bjednici fuj!
Kazu da je bilo na vasu inicijativu, pa je sudija tako odlucio...