KAMERA KOD RTV DOMA II

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Better Man

#126 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by Better Man »

semmy wrote:
Better Man wrote:
semmy wrote:samo da vam kazem da blica i na zuto...kazna je 30km
Ja sam čitao intervju sa jednim od zaduženih za to i on je rekao da tolerišu na žuto i dvije sekunde na crveno.
a sto onda salju kazne kad tolerisu
Ne znam, samo govorim ono što je čovjek u interviju za novine izjavio. Ako šalju kazne za žuto i 2 sekunde crveno, a u novinama kažu da to tolerišu, onda su slagali.
Lesli Eldridž

#127 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by Lesli Eldridž »

Ma najbolje je voziti 60 i paziti na žuto, što i nije lako. Zna biti na semaforu za pješake kod televizije još zeleno, a na glavnoj džadi ser odjednom pali žuto. Đubrad jedna pokvarena.
vjesticanametli

#128 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by vjesticanametli »

samo cekam kad ce poceti fotke s guzicama :lol: kapu na glavu skine tablice a jaran se slika :lol: :lol: :lol:
VR6

#129 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by VR6 »

Odakle vam da salje kazne za zuto? Ne moze ti poslati kaznu za zuto, jer prolazak kroz zuto nije kaznjiv po zakonu.

Znaci mora biti crveno il ih komotno posaljes u 3 pm... De ljudi ne izmisljajte gluposti.
Vendetta

#130 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by Vendetta »

VR6 wrote:Odakle vam da salje kazne za zuto? Ne moze ti poslati kaznu za zuto, jer prolazak kroz zuto nije kaznjiv po zakonu.

Znaci mora biti crveno il ih komotno posaljes u 3 pm... De ljudi ne izmisljajte gluposti.

stvarno ljudi vole izmisljati :lol: :lol:
NekoIzMase

#131 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by NekoIzMase »

Hajde razmisli onako malo logicki koliko bi bio komplikovan sistem da nema senzora
Evo ti realno, postoji radar sa elektromagnetnim signalima koji prati brzinu svih automobila u nekom odredjenom radijusu (1 km ili slicno), prima i odasilje 25 000 signala u sekundi i fokus kamere je usmjeren na automobil koji prekoracuje brzinu. (tako je pisalo u novinama) Nemoras nikakve senzore gaziti da bi uslikao a uvijek uslika onoga koga treba ;) Takvi su radari ovdje u Dubaiu i postoji vec sprava koja ometa radar tako da je moguce proci bilo kojom brzinom, kamera ostane prazna
atko

#132 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by atko »

NekoIzMase wrote:
Hajde razmisli onako malo logicki koliko bi bio komplikovan sistem da nema senzora
Evo ti realno, postoji radar sa elektromagnetnim signalima koji prati brzinu svih automobila u nekom odredjenom radijusu (1 km ili slicno), prima i odasilje 25 000 signala u sekundi i fokus kamere je usmjeren na automobil koji prekoracuje brzinu. (tako je pisalo u novinama) Nemoras nikakve senzore gaziti da bi uslikao a uvijek uslika onoga koga treba ;) Takvi su radari ovdje u Dubaiu i postoji vec sprava koja ometa radar tako da je moguce proci bilo kojom brzinom, kamera ostane prazna
Postoji i termalni senzor koji moze na kilometar da detektuje plamen svijece... no to ocigledno nije tema nase emisije ;)
Troll_Happens

#133 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by Troll_Happens »

Lesli Eldridž wrote:Ma najbolje je voziti 60 i paziti na žuto, što i nije lako. Zna biti na semaforu za pješake kod televizije još zeleno, a na glavnoj džadi ser odjednom pali žuto. Đubrad jedna pokvarena.
sta te briga kakvo je svjetlo za pjesake ti se koncentrises samo na svoj semafor tj zuto ili crveno svijetlo. :oops:
mukki

#134 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by mukki »

mene zanima kolika je kazna za prolazak kroz crveno, i koji je postupak kada je druga osoba upravljala autom?
kEN0

#135 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by kEN0 »

Jedan001 wrote:
Lesli Eldridž wrote:Ma najbolje je voziti 60 i paziti na žuto, što i nije lako. Zna biti na semaforu za pješake kod televizije još zeleno, a na glavnoj džadi ser odjednom pali žuto. Đubrad jedna pokvarena.
sta te briga kakvo je svjetlo za pjesake ti se koncentrises samo na svoj semafor tj zuto ili crveno svijetlo. :oops:
pa mora te biti briga kakvo je svjetlo za pjesake ... kad je tebi zeleno, nekad je i pjesaku zeleno, i moras pazit i pustiti ga da predje cestu, neces ga udarit... ccc.
Bullet Tooth Tony

#136 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by Bullet Tooth Tony »

kEN0 wrote:
Jedan001 wrote:
pa mora te biti briga kakvo je svjetlo za pjesake ... kad je tebi zeleno, nekad je i pjesaku zeleno, i moras pazit i pustiti ga da predje cestu, neces ga udarit... ccc.
carev most :zzzz: :arrow:
VR6

#137 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by VR6 »

Jeste vidjeli, modernizovali su nam semafore, sad blinkaju prije gasenja zelenog. Ekstra :)
d2

#138 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by d2 »

ja sam danas prosao sa oko 70 ispod nadvoznjaka na stupu, skroz zaboravio, ipak uzevsi u obzir laganje brzinomjera i toleranciju brzine vjerovatno je sve ok
mahalas505

#139 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by mahalas505 »

d2 wrote:ja sam danas prosao sa oko 70 ispod nadvoznjaka na stupu, skroz zaboravio, ipak uzevsi u obzir laganje brzinomjera i toleranciju brzine vjerovatno je sve ok
Jel se to tjesis :-D .
madner

#140 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by madner »

Ma kad te uslika bude blitc, vidi se sa Marsa.
tataratira

#141 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by tataratira »

Jedan001 wrote:
mora da si ovo ti na avataru, atraktivna ali ......
tataratira

#142 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by tataratira »

d2 wrote:ja sam danas prosao sa oko 70 ispod nadvoznjaka na stupu, skroz zaboravio, ipak uzevsi u obzir laganje brzinomjera i toleranciju brzine vjerovatno je sve ok
ima dvije razglednice sa tog mjesta 82 i 83
abdulazizsarajevo

#143 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by abdulazizsarajevo »

ja one gluposti i semafora u Bolnickoj ulici...
c c c
ispod medicine..kod one cvjecare..svasta...kojem je ono idiotu na um palo da tamo metne semafor..juce guzva cijelom Bolnickom..i svi stoje na crvenom a iz Cekaluse nigdje ni jednog auta.
DoradO

#144 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by DoradO »

malo cu skrenuti s teme nadam se da se necete ljutiti ..reko da ne otvaram drugu a imam jedno pitanje :D
jutros oko pola 8 :shock: mi dosao drug policajac na vrata i predao mi POZIV ZA STRANKU da 14.5. predam vozacku u postu na obali (inace ovo je kazna za sudar od prije 2 god) ... e sada me interesuje mogu li ja ovo recimo sutra predati i da mi se pika da sam predao 9. a ne 14. i da mi je vrate 9. :? :? :?
madner

#145 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by madner »

DoradO wrote:malo cu skrenuti s teme nadam se da se necete ljutiti ..reko da ne otvaram drugu a imam jedno pitanje :D
jutros oko pola 8 :shock: mi dosao drug policajac na vrata i predao mi POZIV ZA STRANKU da 14.5. predam vozacku u postu na obali (inace ovo je kazna za sudar od prije 2 god) ... e sada me interesuje mogu li ja ovo recimo sutra predati i da mi se pika da sam predao 9. a ne 14. i da mi je vrate 9. :? :? :?
Tesko, jako tesko. Jedino ako mozes srediti sa tetom u CIPSu.
DoradO

#146 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by DoradO »

madner wrote:
DoradO wrote:malo cu skrenuti s teme nadam se da se necete ljutiti ..reko da ne otvaram drugu a imam jedno pitanje :D
Tesko, jako tesko. Jedino ako mozes srediti sa tetom u CIPSu.
probat cu .. jbg sve su prilike da ce me mlada vozit na odmor :P :lol:
nula37

#147 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by nula37 »

*
Last edited by nula37 on 10/07/2014 17:23, edited 1 time in total.
Qler

#148 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by Qler »

Tek par sekundi nako sto se upali crveno aktivira se kamera, tako da 99,99% nemas problem...
nula37

#149 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by nula37 »

Qler wrote:Tek par sekundi nako sto se upali crveno aktivira se kamera, tako da 99,99% nemas problem...
*
Last edited by nula37 on 10/07/2014 17:23, edited 1 time in total.
GaRGa

#150 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by GaRGa »

mozes i za mjesec dva kasnije zapoceti kaznu samo otidji sto prije do CIPS-a i zamoli tetu
Post Reply