Japan - BiH 31.01.2008. Prijateljska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

JAPAN - BIH

Pobjeda Japana
40
51%
Nerijeseno
18
23%
Pobjeda BiH
21
27%

Total votes: 79

dnaxy

Post by dnaxy »

radeljas wrote:
dnaxy wrote:nakon sto sam procito tvoje postove,moram da ti kazem IZVINI,ali nemoj pricat o onome,sto neznas.
ja o danasnjoj tekmi nisam rekao rijeci. izgubiti od japana, naravno nije sramota. a ti da si pazljivo procitao (sad da ja tebe ne vrijedjam) shvatio bi da ja govorim o konceptu, viziji, strategiji itd. toga nema i nece doci ni sa kodrom. slusao sam ga dovoljno da to shvatim.

imamo mi i boljih i respektabilnijih i trenera i igraca, ali ne bih da gubim vrijeme i polemisem sa ljudima koji kratkorocno gledaju i koji se odnose sasvim navijacki. u smislu "neka nama nasih ljudi na pozicijama, dobri su oni, idu u dzamiju i patriote su ... ". karikiram, ali je tako u svim sferama drustva. zato smo na dnu u svemu, pa i fudbalu pogotovo.

i usput ne znas se pise odvojeno jer su to dvije rijeci. sto bi moj dedo rekao "bolje ne napisati nista, nego pokazati svima da si nepismen" :lol:
I ti da pazljivo citas, vidio bi da sam ti rekao da ne ocjenjujes Kodru po jednoj utakmici.
naravno da imamo bolje trenere,samo ti bolji treneri nas ne treniraju..
usput,ja nisam bosnjo, tako da ti ne pali ta fraza o "nasim ljudima".. :) vjeruj da mi je svejedno ko je kakve nacionalnosti i kako se bogu moli ili ne..nemoj ubacivat sad politiku gdje joj nije mjesto.
i usput,hvala ti na ispravci.moram da zapamtim ovo.nemoj mi haturit,moju nepismenost na srpskom/hrvatskom/bosanskom,ipak mi to nije maticni jezik.nego bezze ti je to,sto nemas argumenata pa napadas moju nepismenost...
PS:selami dedu od mene :)
grep

Post by grep »

boki071 wrote:Trivunović nakon one tekme protiv Moldavije po meni nema mjesto ni u prvih 20... i
Po tebi jel? A ko smo to ti i ja??
Po tebi onda i Spahica netreba stavit u prvih 50 poslije Madzarske, a igra u istoj ligi kao i Trivunovic.
I jesili vidjeo raliku izmedzu Spahe i ovih ostalih? Nebo i zemlja.
Za Milosevica se slazem, sigurno je dosta bolji od ovih drugih pozvanih.

Ima tu dosta igraca koji su mogli odigrat barem 0:0 sa japancima al otom potom.
radijator

Post by radijator »

radeljas wrote:
vedderedi wrote:
radeljas wrote: ma ja, a zato je tu kodro, pomocni trener u zacetku, da stvari promjeni i da sve krene nabolje, a da u savezu i dalje sjede isti ljudi. niti ima vizije, niti zeli sta da promjeni, niti je pozvao ikoga novog. sve imena sa kojima je do sad lutao i muzurovic, a i drugi. tj. imena sa kojima rade manager-i povezani sa savezom. nije da likujem, ali zaista, ne ocekujem nista bolje i nece se ni desiti do drasticnih promjena. alibi treneri tipa muzurovic, kodro i sl. nece pomoci.
Helou!
Pa nije Kodro zakazao ovu utakmice van UEFA-inih kalendara pa izvisio za vecinu igraca. Trazi krivca u Muzurovicu, Pashalicu, Usanovicu i ostalima.
imao je dovoljno vremena za izbor igraca. i koga je pozvao? niti je pratio nas fudbal, niti ima znanja, a ni skole. niti sam cuo od njega ista pametno u smislu stvaranja nove reprezentacije. jer ovo sto je do sad igralo je pokazalo gdje smo i sta smo. da je uveo i jednog novog igraca, ili nasao nekog od 10-tak onih koji igraju vani, a koji su do sad bili ignorisani radi reketasa iz saveza.
neka optimizma bez pokrica i neka smirivanja hajke protiv saveza. i neka opet novinara na od saveza placenom lijepom putovanju. i dalje ce sve biti bajno i dalje cemo mi biti tu negdje, samo sto nismo otisli i plasirali se ... ali nemamo srece ili nas sudija zeza :x
kako je imao dovoljno vremena matereti? čovjek tek došao, sva prvenstva u pauzi, nit je imao koga gledat, nit je šta ranije pratio, a bo'me nit je on zakazao ovu utakmicu, pa da kažeš kriv si. čovjek sigurno nikad nije ni čuo za pola ovih što je poveo u japan, već su mu to preporučili asistenti i drugi. polako ba, sabur, ipak su ovi pozvani pokazali jednu dobru stranu, a to je da se na njih NE MOŽE računat, tako da nije sve crno. barem nas neće zajebat po običaju, kad bude trebalo. valjda
LSD

Post by LSD »

čovjek sigurno nikad nije ni čuo za pola ovih što je poveo u japan, već su mu to preporučili asistenti i drugi. polako ba, sabur, ipak su ovi pozvani pokazali jednu dobru stranu, a to je da se na njih NE MOŽE računat, tako da nije sve crno. barem nas neće zajebat po običaju, kad bude trebalo. valj
Ima i ova mjesta 8-) ...ovi igraci koji su danas igrali (iz PL BiH) su opravdali reputaciju 99.lige svijeta :D ,tako da se Kodrinjo moze odmah u startu zahvaliti za njihove eventualne usluge :D ...sad tek vidim da ovi sto igraju u 2.ruskoj su velemajstori za ove panjeve iz nase lige.
poostar

Post by poostar »

radeljas wrote:
imao je dovoljno vremena za izbor igraca. i koga je pozvao? niti je pratio nas fudbal, niti ima znanja, a ni skole. niti sam cuo od njega ista pametno u smislu stvaranja nove reprezentacije. jer ovo sto je do sad igralo je pokazalo gdje smo i sta smo. da je uveo i jednog novog igraca, ili nasao nekog od 10-tak onih koji igraju vani, a koji su do sad bili ignorisani radi reketasa iz saveza.
neka optimizma bez pokrica i neka smirivanja hajke protiv saveza. i neka opet novinara na od saveza placenom lijepom putovanju. i dalje ce sve biti bajno i dalje cemo mi biti tu negdje, samo sto nismo otisli i plasirali se ... ali nemamo srece ili nas sudija zeza :x
Jarane ba, ta je bilo :-) ? Koliko je to vremena Kodro imao? Mislis od 5. do 30. januara? 25 dana ? A sta to i koga da prati ? Koliko ja znam vecina igraca u inostranim kao i u domacim klubovima vec mjesec - dva pa i tri ne igraju fudbala zbog zimskog termina.

Fakat ne razumijem ove sto p*zde zbog poraza protiv Japana. Pogledajte spisak igraca ljudi moji, sa ovim igracima bi i Arsene Wenger zijanio.. Suvise je rano da lincujemo Kodru, pustite covjeka da se dokaze.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

Kodro nije kriv, ovo je prva tekma sa B timom
mislim Raščić prvi izbor, halo
max_power

Post by max_power »

radeljas wrote:
Crvena Tifoza wrote:Dje si, šta ima!?
Kako je, jesu li ti sve ovce na broju?
Vidim nisi bio u toku, ili nisi uopšte u toku što se tice fudbala.
ti se tako mozes obracati onima sa kojima cuvas ovce koje ti prve padaju na pamet, a ne meni. procitaj sta sam napisao pa onda komentarisi. govorio sam o tome da je mogao naci bolje od raspolozivih igraca. govorio sam o pozivanju igraca koji su i ranije pozivani jer su im manager-i u talu sa mafijasima iz saveza. ili o pozivanju mladjih igraca iz inostranstva kakvih imamo, a ne mogu doci do reprezentacije.
Kojih mladih igraca iz inostranstva? Budi malo precizniji.
Koliko ja znam ima samo Pjanic koji bi mogao konkurisati za A reprezentaciju.
Dzeko je vec reprezentativac tako da se on ne racuna.
Edin H.

Post by Edin H. »

Kodro out :x

Dajmo mu jos koju utakmicu, ali izgleda da ce lokalpatriote zaliti sto Dominkovicev Kranjcar nije prosao.
Kodru jeste zatekla ova utakmica, ali na mukama se poznaju junaci (iliti u trenerskom poslu znalci).

3 - 0 je ipak malo previse pogotovo kada se sjetim da smo se u Njemackoj prije Svjetskog prvenstva igrali sa njima :x
xxxVedoxxx

Post by xxxVedoxxx »

Joj sto ovdje ima strucnjaka.. :roll:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

joj kad sam vidio da ona japanka drži šal F.K.Sarajeva

svaka čast, zna ona šta valja
Edin H.

Post by Edin H. »

Ako se meni obracas reci mi koliko je Kranjcar izgubio utakmica na celu Hrvatske - zvanicnih ili prijateljskih.

Ja se samo sjecam Brazila

Hajde da Kodri i Bolicu progledamo ovu utakmicu kroz prste - nije je on zakazao, odkazala masa igraca. Ali nije ni Japan izasao sa najjacim timom.

Ali 3 - 0 :x Come on
grep

Post by grep »

max_power wrote:
Mislis mladi koji bi mogli konkurisati ovim sto je pozvao u Japan ili mislis na konkurenciju Misimovicu, Bajramovicu i slicnim.
Ako mislis na ove prve, evo ti par koji ako nisu bolji onda jesu perspektivniji, mladzi i trebaju se sto prije pozvat da ih nebi komsije maznule.
Ova utakmica je bila ko stvorena za igrace tipa:
Pjanic (Metz), Tahirovic (Zurich), Pandza (Hajduk), Maksumic (Khimki), Danijel Subotic (Partsmouth), Neven Subotic (Mainz), mladzi Vrancic (Maiz), Jusuf Dajic (Fener-Far) itd.... ima ih brdo po evropi koji su za dvije klase bolji i perspektivniji za buducnost od Amera Juge i i Admira Rascica.
poostar

Post by poostar »

Edin H. wrote: 3 - 0 je ipak malo previse pogotovo kada se sjetim da smo se u Njemackoj prije Svjetskog prvenstva igrali sa njima :x
:lol:

Pa uporedi taj tim sa ovim koji je danas igrao....nidje veze.
Edin H.

Post by Edin H. »

poostar wrote:
Edin H. wrote: 3 - 0 je ipak malo previse pogotovo kada se sjetim da smo se u Njemackoj prije Svjetskog prvenstva igrali sa njima :x
:lol:

Pa uporedi taj tim sa ovim koji je danas igrao....nidje veze.
Stoji to, ali ni po koju cijenu se ugled reprezentacije ne smije prodavati.
Ovo je sedmi poraz uzastopno, ako se ne varam.

Zasto nije onda odigrao (ako uopste ima pojma o nasim igracima) kao sto radi Wenger u Arsenalu sa perspektivnim mladim reprezentativcima, a ne sa klocevima kojima je krajnji domet tim poput FK Sarajeva :x :D

I poceli smo padati kada nas je Baka vodio na besmislenu utakmicu protiv Irana.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Zato jer samo JEDAN (Pjanic - sumnjam da bi ga pustili) od tih "perspektivnih" mladih igraca ustvari igra za svoj klub. Druga stvar svi su oni u inostranim klubovima. Nije fifin termin, znaci nisu obavezni da ih puste.
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

Edin H. wrote:Ako se meni obracas reci mi koliko je Kranjcar izgubio utakmica na celu Hrvatske - zvanicnih ili prijateljskih.

Ja se samo sjecam Brazila

Hajde da Kodri i Bolicu progledamo ovu utakmicu kroz prste - nije je on zakazao, odkazala masa igraca. Ali nije ni Japan izasao sa najjacim timom.

Ali 3 - 0 :x Come on
jao stručnjaka
šta je Alex Ferguson za tebe
max_power

Post by max_power »

grep wrote:
max_power wrote:
Mislis mladi koji bi mogli konkurisati ovim sto je pozvao u Japan ili mislis na konkurenciju Misimovicu, Bajramovicu i slicnim.
Ako mislis na ove prve, evo ti par koji ako nisu bolji onda jesu perspektivniji, mladzi i trebaju se sto prije pozvat da ih nebi komsije maznule.
Ova utakmica je bila ko stvorena za igrace tipa:
Pjanic (Metz), Tahirovic (Zurich), Pandza (Hajduk), Maksumic (Khimki), Danijel Subotic (Partsmouth), Neven Subotic (Mainz), mladzi Vrancic (Maiz), Jusuf Dajic (Fener-Far) itd.... ima ih brdo po evropi koji su za dvije klase bolji i perspektivniji za buducnost od Amera Juge i i Admira Rascica.
Tahirovic: Trener Ciriha prije neki dan izjavio da ce mu trebati jos mnogo vremena da bi dosao do prvog tima...
Danijel Subotic: Igra u juniorima Portsmoutha a ti bi ga u A reprezentaciju?
Pandza: sjedi na klupi vec mjesecima.
Maksumic: i on vise bude na klupi nego na terenu.
i tako dalje

Kao sto rekoh, jedino Pjanic konkurise za A reprezentaciju.

I jos nesto, A reprezentacija je ekipa u kojoj trebaju igrati gotovi igraci, igraci koji su jos u razvoju treba da igraju u mladim reprezentacijama. Zato uvijek radije Jugo i Rascic pa neka i izgubimo 3:0, nego neka djecurlija pa da izgubimo 6:0
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Prognozirah jebanje familiji Kodri nakon tri izgubljenje tekme :D I spominjanje brata Menafa.Navijački bijes :-D Čekamo novinare :roll: i tako....
Mislim da je napravio životnu grešku prihvatajući da vodi BiH cirkus.
Raščić u napadu :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Iskreno receno, licno sam ocekivao debakl. Ipak 3:0 od cega su 2 gola data u zadnjih 10 minuta nije najgore sto se moglo desiti.

Bolic je vrlo pametno prije utakmice rekao da ce se po ovoj utakmici vidjeti sa kakvom kvalitetom raspolazemo u Premijer Ligi. Valjda je sada svima a narocito onima u NSBIH jasno o kakvoj kvaliteti igraca se radi i koliko neko ima kredibiliteta da zove te ljude ponovo u repku.

Sto bi se moglo reci, ovo je bila jedna "sikter utakmica".

Ali ako se ovi igraci, osim nekoliko ociglednih izuzetaka kao Spahic i ostali, ikad ponovo nadju medju prvih 20 treba onda ozbiljno razmisljati o Kodrinim i Bolicevim rezonima i selektorskim kvalitetima.
zecko_kupuz

Post by zecko_kupuz »

Excellent, excellent, ha ha!
Vidim da se svi pocinjemo opasno nervirati, vec nakon jedne tekme :-D .

@grep
Izvinjavam se sto nisam shvatio tvoje poruke. Isto tako razumijem da svako ima neke svoje favorite u repki.
Kako god, jedno fino okupljanje (kao sto je Koder najavio) ne bi nam skodilo.
Neka konacno otkriju na koje igrace racunaju, a na koje ne!

Nadam se da je Rascicu, Damjanovicu i onoj kompaniji iz Slavije ovo bio zvanicni oprostaj od selekcije :D .
cyprus

Post by cyprus »

Ja kad sam govorio, Kodro možda i nije najbolji izbor, ham što nema iskustva, ham jer se ne razumije toliko u naš fudbal, a do utakmice sa Japanom se definitivno neće uputiti u njega, bilo je ma Kodro je igračka legenda pa mora bit i trenerska, jerbo ako je mogao Bilić što ne može i on? :roll: I lijepo sam ja tad ispade proročanski reko OK, nek bude, al znam da neće proći puno vremena prije no mu sami ne počnete jebat mater. I bi tako. Haj ustvari još poneki nalaze neki alibi za njega, al već se primjeti negodovanje što je zvao ove što fudbalskog terena nisu vidili već više od 2 mjeseca (logično zbog najveće pauze u sred prvenstva koju meščini naša liga ima u Evropi, a možda i u svijetu), a ne one koji igraju za juniore i kadete raznih evropskih klubova, a pritom nemaju ni naše državljastvo, a kamoli da im je na kraj pameti da bi mogli zaigrat za neku tamo BiH.

Pa ljudi, šta vam je? Mourinho (a ne neiskusni trener poput Kodre) da je imao ove igrače na raspologanju ne bi se vratio neporažen. Zato, neko ko će osuđivat Kodru zbog ove utakmice nema sekunde mozga u glavi. Čovjeku treba dati priliku u normalnim utakmicama da se dokaže, pa tad ako mu ne bude išlo, e onda već ove kritike bi imale smisla. Ovako je potpuno besmisleno. Meni je muka od ovih čisto navijački 100% neobjektivnih mišljenja, koji variraju od totalnog oduševljenja što nam je igračka legenda došla na klupu, do apsolutno neopravdanih napada na istog čovjeka nastalih kao rezultat poraza od Japana sa nekim tamo C sastavom. Pa Baka je vodio A sastav u Aziju pa nije ništa bolje prošo. Malo ozbiljnosti i realnosti ne bi ništa falilo.

Što se tiče mog mišljenja o Kodri, ono je slijedeće: o njegovoj igračkoj karijeri bespotrebno je da išta kažem (naravno mislim sve najbolje). O njegovoj trenerskoj karijeri, još nemam mišljenje, jerbo on još nema trenerske karijere. Zato i nisam bio previše oduševljen time da se čovjek uči na državnoj reprezentaciji (sjetimo se Markovića u košarci). Sad neki povlače paralele sa Bilićem, ali Kodro nema sastav koji ima Bilić, a i Bilić nije baš neko pravilo koje važi za trenerskog debitanta, nego je on meni bliže da se okarakteriše kao izuzetak, odnosno čudo, jer da nije tako, sigurno ne bi bio ovoliko hvaljen i popularan. Dakle, ja i dalje mislim da Meho neće postić ništa značajno sa našom reprezentacijom, međutim ne pada mi napamet da nakon ove besmislene utakmice ja iznosim svoj sud o tome kakav je on katastrofalan trener, pošto ovakva utakmica ni jednom treneru na svijetu ne može biti mjerilo. Također, ne isključujem ni mogućnost da Kodro stvarno bljesne i da napravi nešto. Zato mislim da je za svake komentare koji bi imali neku pametnu i realnu osnovu još uvijek prerano.
LSD

Post by LSD »

Iskreno receno, licno sam ocekivao debakl. Ipak 3:0 od cega su 2 gola data u zadnjih 10 minuta nije najgore sto se moglo desiti.

Bolic je vrlo pametno prije utakmice rekao da ce se po ovoj utakmici vidjeti sa kakvom kvalitetom raspolazemo u Premijer Ligi. Valjda je sada svima a narocito onima u NSBIH jasno o kakvoj kvaliteti igraca se radi i koliko neko ima kredibiliteta da zove te ljude ponovo u repku.

Sto bi se moglo reci, ovo je bila jedna "sikter utakmica".

Ali ako se ovi igraci, osim nekoliko ociglednih izuzetaka kao Spahic i ostali, ikad ponovo nadju medju prvih 20 treba onda ozbiljno razmisljati o Kodrinim i Bolicevim rezonima i selektorskim kvalitetima.
Slazem se...ali nece valjati ako ce lopovi iz NS ostati samo na tome da ne zovu ove panjeve iz PL,jer bi to bilo opet mazanje ociju javnosti...pa upravo su oni glavni odgovorni za ovakav kvalitet nase lige i ove smijesne igrace...nije njihova briga samo reprezentacija,mnogo veca im je briga PL...nebi trebalo da ovo bude "sikter utakmica" samo ovim nesretnicima koji su se danas obrukali na terenu onakvom jadnom igrom,vec bi trebalo da bude "sikterusa" mnogima koji sjede u NS,uredno uzimaju plate a domaca liga progresivno propada.
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Jooj Merzica krampe , onaj Skoro lopte nije primo kako treba a da ne pricam o Rascicu, pa da je imalo valjao ne bi ga OTJERALI sa Grbavice ! A selektoru nista ne zamjeram, on treba da pokaze sta zna u KVALIFIKACIJAMA a ovo su utakmice za PROVJERU a ne za rezultat, a i nije imao ko ni da igra, toliko....
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Ko se buni kako je igrao Raščić? A? Nogu da mu slomim.......Ko se buni? :D
nokturno

Post by nokturno »

cyprus wrote: Ja kad sam govorio, Kodro možda i nije najbolji izbor, ham što nema iskustva, ham jer se ne razumije toliko u naš fudbal, a do utakmice sa Japanom se definitivno neće uputiti u njega, bilo je ma Kodro je igračka legenda pa mora bit i trenerska, jerbo ako je mogao Bilić što ne može i on? :roll: I lijepo sam ja tad ispade proročanski reko OK, nek bude, al znam da neće proći puno vremena prije no mu sami ne počnete jebat mater. I bi tako. Haj ustvari još poneki nalaze neki alibi za njega, al već se primjeti negodovanje što je zvao ove što fudbalskog terena nisu vidili već više od 2 mjeseca .
Hajd nemoj i ti sad glumiti generala poslije bitke. Nasla se dva delegata @radeljas i @Edin H. da kritikuju Kodru i Bolica, i ti sad, na osnovu toga, izveo zakljucak kako si bio u pravu. Delegata spremnih za kritike bez osnova ce biti vazda, taman da Capella dovedu za selektora.

Moja podrska Kodri jer znam da boljeg nismo mogli dobiti za pare koje smo nudili. Siguran sam da ce kod njega i Bolica igrati oni koje njih dvojica smatraju najboljim. Meni je to dovoljno.

Pustite se vise Bilica jer njegova prica nema veze sa Kodrinim izborom. Kodro je izabran jer je u masi bezveznih kandidata, koji su se mogli dovesti za 5.000 eura, ipak bio najbolji izbor. Kad vec ne mozemo imati nekog ko je dokazan i ko vrijedi onda bolje prvi kapiten reprezentacije BiH, nego neki alkos iz Zagreba. Dovoljno smo imali afera oko reprezentacije, trebao nam je samo Cico da to upotpuni.
Post Reply