Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:majko mila......koje sihre :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
ja vise nisam u dilemi. sem je nasao piramide.
huraaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
:D
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

pitt wrote:majko mila......koje sihre :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Sihre, kazes? Nema frke, pobrinula se Fondacija i za to, tj. njen izvrsni direktor. Na njegovoj stranici (u sekciji "Besplatni servisi") mozes ispuniti upitnik i provjeriti da li si zrtva crne magije i ako jesi, na licu mjesta mozes i kupiti med Avicenna koji lijeci od napada sejtana i dzina. Nije sala, 35EUR + postarina. Ne pise vracaju li lovu ako nisi zadovoljan rezultatom. Ipak, mislim da treba paziti pri kupovini, jer ako je suditi po prodavacu i raji mu, cini mi se da i nije bas nesto djelotvoran! :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

sad jos manje razloga imam za sumnju, mislim cim izvrsni direktor prodaje med koji lijeci protivh sihra, onda je to jos jedan u nizu dokaza da je to sve ok.

:D
simonese

Post by simonese »

Hajmo pred piramidu
ima dobrih putera.
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Novosti iz Fondacije, koja izgleda jos ne zna sta ju je snaslo, Izmo konacno usao u tim! I to kako je usao! :D

Sad ce garant otkopati piramidu! :D
Piramidos

Post by Piramidos »

nisam mogao doci sebi od sege, pa ovo je ludilo

http://izmo-ekspert.blogspot.com/2008/0 ... i-tim.html
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

Piramidos wrote:nisam mogao doci sebi od sege, pa ovo je ludilo

http://izmo-ekspert.blogspot.com/2008/0 ... i-tim.html
E pa ove piramide postadoše najbolja za]ebancija poslije Nadrealista i Montija Pajtona! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sensei

Post by Sensei »

Neregistrirani wrote:Novosti iz Fondacije, koja izgleda jos ne zna sta ju je snaslo, Izmo konacno usao u tim! I to kako je usao! :D

Sad ce garant otkopati piramidu! :D
Prejako :lol: :lol: :lol:
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

“Shvatio sam da je istina nekad potpuno obrnuta od onoga što nam dozvoljava ortodoksno gledanje na stvari.” - Izmo Guglić, tj. "Dr.Phil. Amer Kovačević"

Image
slika posudjena

:D :D :D

No, Fondacija ne odustaje, prave se blesavi i pitaju se "stećak-srednjevjekovni nadgrobni spomenik ili mnogo stariji megalit?"! :D
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

Izmu za predsjednika :D
uozo

Post by uozo »

:roll:
Ovo vise nije ni smijesno!

:D :D :D :D
Neon_Knight

Post by Neon_Knight »

joj da mi se ubacit u ovu diskusiju al nemam zivaca da procitam sve da bih upratio ko koga i zasto...
haj malo "ohanite" pa da mogu i ja da uletim... 8-)
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Ma, nista komplikovano. Izmo je rijesio misteriju "piramida" shvativsi da stecke moras okrenuti naopacke kako bi ih desifrovao, kao i to da su stecci monoliti koji prikazuju prailire kako hvataju misaone fotone o kojima inace knjige pise Semirov otac.

Image

:D :D :D

Haj' sad neko drugi...ja vise ne mogu od smijeha! :lol: :lol: :lol:
Neon_Knight

Post by Neon_Knight »

uhhh...sto se tice piramide, bio sam...ima tu nesto...inace sam puno citao o tim gradjevinama...nevezano za visoko...
vrijeme ce pokazati sta je u pitanju...imam neke svoje teorije i dosta stvari koje bih napisao ali nemam zivaca jer znam da bi se poceo s nekime prepirati...
Miki90

Post by Miki90 »

Nemas se zasto bojati moras znati da su najvrijednije tvoje misli bas zato sto su tvoje i kakve dasu one ce postici odredzeni ucinak a u svakom slucaju bolje su od ovih koje mogu procitati a koje ne kazu nista pozitivno ni dobro o onima koji ih pisu.Nemoj biti jedan od onih koji su u nedostatku licnog znanja spremni sve okrenuti ruglu i ismijavanju.Usvakom slucaju bolji si od njih.
veseoko_kukulamovic

Pa nemojte odma' počet Izmu kopirat! 8-) :lol:
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

veseoko_kukulamovic wrote:Pa nemojte odma' počet Izmu kopirat! 8-) :lol:
:lol: :lol: :lol:

Izmi ne gine medjunarodna slava! :D
veseoko_kukulamovic

Neregistrirani wrote:Izmi ne gine medjunarodna slava! :D
And, in order to prove to his idol Semir that he is able, Izmo began "excavations in situ in his yard", with, what is more, an klix "multidisciplinary project" as he excavates at the same time "a little bit with a pickaxe a little bit with a shovel".
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Eto, ispada da je bilo dobro sto Izmo nije primljen prosle godine. :D Ne bismo se ovoliko smijali!

Mene strah da mu Semir sta ne napravi, jer su Visnja i Tatjana odusevljene Izmom!

Image

Image

Znas kakav je Semir kad su zene u pitanju! :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Izmo,

duboki naklon!

Ako ih ne mozes pobijediti - pridruzi im se :D

Svaka cast majstore!

:lol: :lol: :lol: :lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

Go Izmo :-)
tranquil

Post by tranquil »

Ovo je legendarno!

Pretpostavljam da bismo trebali biti ponosni, ovakav način razmišljanja i djelovanja (mislim na akciju "Izme Guglića") je rijedak u svijetu.

Evo jednog poznatijeg primjera:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sokal_Affair

S druge strane, sama činjenica da kod nas ima potrebe za ovakvim akcijama je zabrinjavajuća i ne služi nam baš na čast.
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Nije to jedina akcija infiltriranja u redove one druge strane ovih dana, samo sto je jedina koja je uspjela. Nedavno su se iz cirkusa, pardon, Fondacije, pokusali ubaciti u APWR, sto je opisano u trilogiji Les mémoires de l’inspecteur Droteau:

1

2

3

Srecom je Izmo pametniji od citave Fondacije! :D

Btw. Fondacija i njihov "projekat" su jos jednom medjunarodno verifikovani, a cujem da se Semir sprema na jos jednu medjunarodnu konferenciju, nakon uspjesnog gostovanja na koledzu za gledanju u kasike. :D
veseoko_kukulamovic

tranquil wrote:Ovo je legendarno!

Pretpostavljam da bismo trebali biti ponosni, ovakav način razmišljanja i djelovanja (mislim na akciju "Izme Guglića") je rijedak u svijetu.

Evo jednog poznatijeg primjera:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sokal_Affair

S druge strane, sama činjenica da kod nas ima potrebe za ovakvim akcijama je zabrinjavajuća i ne služi nam baš na čast.
Ma nama bi treb'o po jedan Izmo za svakog političara! :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

bjavljeno 03.03.2008. u 12:02
U aprilu počinje nova sezona istraživanja Bosanske doline piramida

Ovogodišnja sezona istraživanja Bosanske doline piramida počet će 12. aprila i trajat će tradicionalnih 200 dana, saopšteno je iz Fondacije Arheološki park "Bosanska piramida Sunca".

Istraživanje u 2008. dolazi nakon prošlogodišnjeg senzacionalnog otkrića kompleksa podzemnih tunela koji se pružaju kilometrima ispod Doline piramida te enigmatske građevine u Vratnici s najvećim blokovima na Balkanu. Sezonu dočekujemo i s međunarodnom verifikacijom dosadašnjih rezultata koju su dali vodeći egipatski i ruski stručnjaci nakon posjete ovom kompleksu u Visokom, saopšteno je iz fondacije.

Zajednički organizatori ovogodišnje manifestacije bit će Općina Visoko, turistička zajednica, nevladin sektor Visokog i Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Načelnik Općine Visoko Munib Alibegović je, na sastanku organizatora, potvrdio da će ova manifestacija od ove godine postati tradicionalna i ući u Program najvažnijih godišnjih manifestacija Općine Visoko, uz “Visočko ljeto” i “Dane Zaima Muzaferije”. Od slijedeće godine njeno trajanje bit će produženo na tri dana.

Načelno je dogovoren sljedeći Program manifestacije: posjeta arheološkim lokacijama/sondama na Bosanskoj piramidi Sunca, Bosanskoj piramidi Mjeseca, podzemnom tunelu KTK, kamenim građevinama u Vratnici (Toprakalija i Dolovi) i kompleksu podzemnih tunela Ravne; predavanje dr. Ivana Šimatovića o geometriji Bosanskih piramida; odigravanje fudbalskog turnira između veterana fudbalskih klubova Velež, Željezničar, Čelik i Bosna na Gradskom stadionu; održavanje cjelodnevnog muzičkog koncerta na otvorenom; modne revije kreatora iz BiH; prodajna izložba slika u organizaciji ULUBIH-a; smotra i takmičenje kulturno-umjetničkih društava iz BiH; planinarska transverzala koja će obuhvatiti svih pet piramidalnih građevina u Bosanskoj dolini piramida; učešće udruženja ribolovaca, rafting klubova, ferijalaca, izviđača, udruženja žena, starih zanata, likovne radionice, kluba ritmičke gimnastike.

Organiziranu posjetu otvaranju ovogodišnje arheološke sezone već su najavili predstavnici nevladinih organizacija iz Bjelovara koji s Visokim krajem marta postaje grad-pobratim, zatim planinari iz Osijeka, nekoliko organiziranih grupa ferijalaca i izviđača iz više gradova i dr., saopšteno je iz Fondacije Arheološki park "Bosanska piramida Sunca".

(Sarajevo-x.com)
Locked