Pusenje u javnim prostorijama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SsTtEeLlAa

Post by SsTtEeLlAa »

HiBreeD wrote:Moji starci nikad nisu pusili, u goste nam je znalo dolazit, dolaze i dan danas pravi nikotinski ovisnici, ali nikad se ne sjecam da je ko od njih pusio na balkonu, ni kada sam bio manji, a ni danas...bilo bi mi smijesno da je bilo drugacije...ako ce za moje zdravlje biti poguban dim cigarete (a svi ostali toksini slobodno, mimo moje volje i zelje, prolaze kroz mene i moj organizam) koju gosti ispuse u sat ili dva sjedenja...onda nemoj ni da zivim :lol:(naravno da normalan stvor nece pusiti u stanu gdje su bebe)

Ne smatram da bilo koga trujem, ubijam, time sto pusim u kaficima, kafanama, restoranima, klubovima, samim tim sto je pusenje na takvim mjestima (kod nas) dozvoljeno, ja sam potpuno slobodan da upraznjavam svoj ceif i necu postovati tudji ceif da ne pusim, na ustrb svog ceifa da pusim, haha..cijela stvar je u stvari u ceifu:)
U svim Londonskim pub-ovima, koji su poznati kao mjesta gdje se ljudi nakon radnog ili neradnog dana opustaju uz pice i cigaru, pusenje je zabranjeno (ista je situacija i u kaficima, restoranima, klubovima) ljudi pusaci fino izadju i cumuraju ispred objekta, kad ispuse lagano se vrate unutra i idemo dalje... Ne bih se bunio da se takav zakon provede i kod nas...a to ce se desit nikad, a mozda ni tad :-) stoga pusite i uzivajte :D ...a vi nepusaci brate lijepo ostajte u svojom kucama i cuvajte strazu pred balkonskim vratima :lol: :lol: :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vinja

Post by vinja »

Radim u drzavnom organu i kod nas je strogo zabranjeno pusenje na poslu. Odavno vec. Zakon o zabrani pusenja u javnim prostorijama kod nas je na snazi, mislim, vec 6-7 god.,samo sto se ne sprovodi svuda.
Licno, meni kao pusacu je ok da se ne pusi u onim kancelarijama u kojima se primaju stranke.
Ali ja ne primam stranke. Sjedim sama samcijata po cijeli dan. E, zasto u toj situaciji ja ne bih mogla pusiti? Meni to nije nije ok. Ne zbog mene... :D
sicky

Post by sicky »

samo mi još to fali :shock:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

joj jeste vi pusacki fanatici.
Jucer doso muz od prijatelja i njih dvoica fino izasli na tersau, sjeli, zapalili, hanuma tj ja im iznijela kaficu i nikom nista. Sto su ti muskarcine kad mogu na minusu sjedit na terasi :D Vama i dlake smetaju :oops: :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

vinja wrote:Radim u drzavnom organu i kod nas je strogo zabranjeno pusenje na poslu. Odavno vec. Zakon o zabrani pusenja u javnim prostorijama kod nas je na snazi, mislim, vec 6-7 god.,samo sto se ne sprovodi svuda.
Licno, meni kao pusacu je ok da se ne pusi u onim kancelarijama u kojima se primaju stranke.
Ali ja ne primam stranke. Sjedim sama samcijata po cijeli dan. E, zasto u toj situaciji ja ne bih mogla pusiti? Meni to nije nije ok. Ne zbog mene... :D
kako mozes tako, zamisli prodje kraj tebe neko ni kriv ni duzan i padne namah mrtav od sekundarnog pusenja :D:D
Neelix

Post by Neelix »

Bea_Trix wrote:
vinja wrote:Radim u drzavnom organu i kod nas je strogo zabranjeno pusenje na poslu. Odavno vec. Zakon o zabrani pusenja u javnim prostorijama kod nas je na snazi, mislim, vec 6-7 god.,samo sto se ne sprovodi svuda.
kako mozes tako, zamisli prodje kraj tebe neko ni kriv ni duzan i padne namah mrtav od sekundarnog pusenja :D:D
ili dobije rak pluca pa padne nakon god-2? u cemu je razlika? zar se ti nisi povukla s teme?
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

...
Last edited by Bea_Trix on 05/01/2008 18:30, edited 1 time in total.
vinja

Post by vinja »

Bea_Trix wrote:
a, to bi, kao, mene trebalo da bude briga? :D
najbolje je ne prolaziti pored mene... :D
ma, ne smrdim bas toliko... :lol:
gradjaninSa

Post by gradjaninSa »

Pokušavam smanjiti neugodu prisustva dima cigareta gdje god i kad god mogu.
Jedna od malo mogućnosti za to su vozila GRAS-a.
Vozača koji puši prijavim na http://www.gras.co.ba/
u rubrici "Primjedbe i žalbe".
Mislim da bi više efekta imalo kad bi se više ljudi žalilo
jer mislim da sam prilično usamljena tužibaba.

Evo, kako izgleda prepiska s njima:

ja - vozac tramvaja pusi ...

utorak,
13. 11. 2007.,
6:50,
broj vozila 506
linija broj 3,
stanica predsjednistvo

oni - Poštovani dotstavljamo Vam odgovor na primjedbu od dana
14.11.2007 godine te Vas možemo izvijestiti
da je utvrđen identitet vozača tramvaja garažnog broja 506.
Vozač je destimulisan sa 10 % od plaće.

Još jednom se zahvaljujemo na ukazanim nedostacima,
te ćemo se potruditi da se ovakve neugodne situacije
više ne ponavljanju.

ali situacije nastavljaju da se ponavljaju
pa bih volio da se i drugi na ovo, ako (kad) primjete žale
jer od nerađenja ništa i čekanja da se problem sam riješi nema koristi.
gumifufna

Post by gumifufna »

Ovdje su ugrozeni i pusaci i nepusaci.Kome se za ovo zaliti

07.01.2008.
Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK
Proglašena pripravnost za Tuzlu zbog zagađenja zraka

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Na području općine Tuzla uspostavila se stabilna vremenska situacija, koju karakteriše sporo kretanje visokog atmosferskog pritiska, slab vjetar, pojačana prizemna temperaturna inverzija što je dovelo do povećanog stepena zagađenja zraka.

U skladu sa Planom interventnih mjera, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK proglašava epizodu pripravnosti za područje općine Tuzla.

U cilju zaštite zdravlja ljudi stanovništvu se preporučuje da izbjegava duži boravak i kretanje na otvorenom prostoru, naročito u blizini saobraćajnica.

Preporuka se posebno odnosi na hronične bolesnike iz grupe respiratornih oboljenja i osjetljive osobe (djeca i starije osobe).

Apeluje se takođe na vozače da smanje korištenje privatnih automobila i da koriste vozila javnog gradskog prevoza.

Stanovništvo se moli da redovno prate informacije o stepenu zagađenja zraka.
O svakoj značajnijoj promjeni stepena zagađenja zraka, stanovništvo će biti blagovremeno informirano.
MINISTRICA

Jadranka Miraščić
lija86

Post by lija86 »

Prvo, niko od smrada nije umro pa nećete ni vi dragi nepušači, ako vam smeta što nakon izlaska u neki kafić ili restoran smrdite na duhan, znajte da u Bosni voda nije skupa ( ako i ona ne poskupi ) pa zato kupajte se do mile volje, i za odjeću postoji rješenje, Ornel, Lenor i slični preparati, osjećat će te se kao na livadi punoj cvjeća... A što se tiče pušenja u ustanovama draže mi je kad gospođa za šalterom puši i kad je prijatna i ljubazna nego nepušač a prava rospija. Eto toliko od mene.
HiBreeD

Post by HiBreeD »

E Ilija, Ilija...na balkon ces ti meni, pa tamo pusi kol'ko hos :D :lol: :lol: :lol:
lija86

Post by lija86 »

HiBreeD wrote:E Ilija, Ilija...na balkon ces ti meni, pa tamo pusi kol'ko hos :D :lol: :lol: :lol:

Smrt doktorima, sloboda pacijentima, ŽIVIO RONHILL LIGHT!
HiBreeD

Post by HiBreeD »

lija86 wrote:
HiBreeD wrote:E Ilija, Ilija...na balkon ces ti meni, pa tamo pusi kol'ko hos :D :lol: :lol: :lol:

Smrt doktorima, sloboda pacijentima, ŽIVIO RONHILL LIGHT!

uuuu, tek sad si gotov, kad dodju pusacki dusebriznici :D :D
d2

Post by d2 »

zabraniti u zatvorenom, dozvoliti na otvorenom

kad petkom radim na alkoholiziranju ne mogu po 2 dana prozraciti jaknu i majicu na balkonu, ne moze se covjek ni alkoholizirati u zdravom okruzenju... :D
danas

Post by danas »

Image
kao novi

Post by kao novi »

mene samo zanima jel zabranjeno pusiti i kurac? il mogu pusiti kurac u miru? jel on dimi?
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

kao novi wrote:mene samo zanima jel zabranjeno pusiti i kurac? il mogu pusiti kurac u miru? jel on dimi?
To mozes pusiti na miru :D
kao novi

Post by kao novi »

Op3r4t0r wrote:
kao novi wrote:mene samo zanima jel zabranjeno pusiti i kurac? il mogu pusiti kurac u miru? jel on dimi?
To mozes pusiti na miru :D
eh dobro, sad mi je lakse
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

dimi ciro za banovice! u to sam 100% siguran.. budes i ti...
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

svako bira sta ce biti - pusac ili nepusac.

ali brate, ako jednom pusacu zasmeta smrad i dim koji se nagomilao u jednoj posti (tacnije posta u soping neboderima), e pa brate, onda stvarno nemam rijeci. zena sjedi, zapalila cigaretu i usput vrsi uplate/isplate. pa gdje je tu kultura ponasanja? okej ako nema stranki, pa nek zapali i to u sobi koja je predvidjena za to, imaju je, ali ne, ona mora da zapali dok radi sa strankama. e to mi je bilo ono bas bljak za vidjeti!
xon_sa

Post by xon_sa »

lija86 wrote:Prvo, niko od smrada nije umro pa nećete ni vi dragi nepušači, ako vam smeta što nakon izlaska u neki kafić ili restoran smrdite na duhan, znajte da u Bosni voda nije skupa ( ako i ona ne poskupi ) pa zato kupajte se do mile volje, i za odjeću postoji rješenje, Ornel, Lenor i slični preparati, osjećat će te se kao na livadi punoj cvjeća... A što se tiče pušenja u ustanovama draže mi je kad gospođa za šalterom puši i kad je prijatna i ljubazna nego nepušač a prava rospija. Eto toliko od mene.
Nije umro od smrada, ali je umro od kancerogenih oboljenja povezanih sa pasivnim pusenjem. I kakva ti je to prica o vodi i prasku za pranje vesa? Isto kao da ja tebe upucam i kazem pa sta hoces, imas zdravstveno osiguranje... Sto bi mi nepusaci morali trpiti posljedice vaseg pusenja? Sto bi mi morali imati uvecane troskove? Sto bi mi morali da se trujemo, ako se vi trujete?

Apsolutno podrzavam zabranu pusenja na svim javnim mjestima i prekrsioce bi drasticno kaznjavao. Ako ti se pusi ti izadji na ulicu i pusi, ne moras trovati druge. Kafici se prilagode... Zimi se upale plinske lampe, ispusis cigaru i vratis se u kafic... Ljeti u bastu. I nema problema, vratimo se svi kuci neusmrdjeni...
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

xon_sa wrote:
lija86 wrote:Prvo, niko od smrada nije umro pa nećete ni vi dragi nepušači, ako vam smeta što nakon izlaska u neki kafić ili restoran smrdite na duhan, znajte da u Bosni voda nije skupa ( ako i ona ne poskupi ) pa zato kupajte se do mile volje, i za odjeću postoji rješenje, Ornel, Lenor i slični preparati, osjećat će te se kao na livadi punoj cvjeća... A što se tiče pušenja u ustanovama draže mi je kad gospođa za šalterom puši i kad je prijatna i ljubazna nego nepušač a prava rospija. Eto toliko od mene.
Nije umro od smrada, ali je umro od kancerogenih oboljenja povezanih sa pasivnim pusenjem. I kakva ti je to prica o vodi i prasku za pranje vesa? Isto kao da ja tebe upucam i kazem pa sta hoces, imas zdravstveno osiguranje... Sto bi mi nepusaci morali trpiti posljedice vaseg pusenja? Sto bi mi morali imati uvecane troskove? Sto bi mi morali da se trujemo, ako se vi trujete?

Apsolutno podrzavam zabranu pusenja na svim javnim mjestima i prekrsioce bi drasticno kaznjavao. Ako ti se pusi ti izadji na ulicu i pusi, ne moras trovati druge. Kafici se prilagode... Zimi se upale plinske lampe, ispusis cigaru i vratis se u kafic... Ljeti u bastu. I nema problema, vratimo se svi kuci neusmrdjeni...
Hajde da se ja i ti slozimo u necemu.
black

Post by black »

ma mamine maze mirisljave..nemojte slucajno da se malo ucmjdite dimom.. :oops:
BHG

Post by BHG »

ti bas gluposti pricas :roll:
Post Reply