Inace, najbolji konobar na svijetu radi u Nextu u MO, lik je preljubazan i predivan, a uz to i brz.
gdje su najgori konobari?
-
vinja
Mozda vam bude lakse kada vam kazem da sam ja najgore konobare susrela u Novom Sadu. Pa, kako je to sporo, prosto nevjerovatno. Majke mi, ne biste vjerovali, ali doslovce cekas pola sata da dodje po narudzbu i onda pola sata da ti to donese (i pri tome je rijec o picu, ne hrani!). Lijepo te prodje zelja za tim sto si narucio. Neljubazni nisu, ali bih vise voljela da su brzi, a bezobrazni...
Inace, najbolji konobar na svijetu radi u Nextu u MO, lik je preljubazan i predivan, a uz to i brz.
-
hatorio_hanzo
nervirao me je pravo onaj celavi konobar iz haceinde ,,ne znam jel sad rad cekas ga pola sata ,,kad ti doje da te posluzi drsko te upita : STA 'Ssutra_pemzija wrote:Hajte ljudi, pa ima tu još materijala. Niko nije spomenuo hacijendu, slogu i mnoge druge...dok mi spavamo divlji nadiru...
choban
u pozorisnoj su kriza konobari
2 ribara pogotov ,,sjecam se ljetos jedim preko dana i udari pljusak i dolazi konobar da navuce suncobran ..kaze pokisnuce pa ce pokvariti(sunocbran)
-
fixer
ma najgori u city pabu sigurno. cim se malo napijem kad narucujem pice on krene da me levati. narucim b92, on mi donese i ne mozes ga zapaliti da jebe rak raka. alkohola ni trunke. onda narucim duplu tekilu on donese samo vecu casu..... govna jedna obicna. i jos mi rece hos samar... ja veci i krupniji od njega duplo
ne bi me mogo dohvatit 
- Ergot
Ma dobar je lik u 2 ribara. Zadnji put kad sam bio u Sarajevu otrovao sam se alkoholom ispod tog suncobrana, kad u neka doba nestade konobara. Kontam, mora da je prilegao da odmori, posto je citav dan skakao k'o majmun i vukao pive za nas sto, te se ja nekako dignem i odem unutra potraziti. Udjem i onako izoblicen kazem, 'De mi svega ti jos jednu turu.' Kaze on meni, 'Jebo turu, de da ja tebi hitnu zovnem.'hatorio_hanzo wrote: 2 ribara pogotov ,,sjecam se ljetos jedim preko dana i udari pljusak i dolazi konobar da navuce suncobran ..kaze pokisnuce pa ce pokvariti(sunocbran)
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
garant sam u sljedecoj dobila cijelog zohara, a nisam ni primijetila - nezahvalnicaSaian wrote:nestashicaBea_Trix wrote:ja dobila pola zohara u solji kafe u Dva ribaramamaaaaa...
kaze konobar, sta cu ti ja...
-
mamica papucarka
Saian wrote:ja josh u Sarajevu ne naidjoh na konobara, imao sam priliku doci u doticaj s mnogo "pasha", "jarana", "prijatelja" no na konobar mi se jos niko nije odazvao
jos te napadnu kada trazis kafu sa slagom. Kao, ne kaze se kafa sa slagom, nego slagirana kafa
-
mamica papucarka
ne znam jel se neko sjeca nekadasnjeg CBS-aBea_Trix wrote:garant sam u sljedecoj dobila cijelog zohara, a nisam ni primijetila - nezahvalnicaSaian wrote:nestashicaBea_Trix wrote:ja dobila pola zohara u solji kafe u Dva ribaramamaaaaa...
kaze konobar, sta cu ti ja...
- Zox
Bah, ja bas nemam pretjerano simpaticnu facu, ali opet nikad nisam imao problema s konobarima, nigdje. Na vecini mjesta koje ste nabrojali sam imao OK iskustva, uvijek. Jedino je Brajlovic FAKAT dno dna, i ne samo onaj celo, jednom me usluzio i rekao sam nikad vise u njegov reon (jos na kraju kaze baksis ostavite na stolu, da ne dijelim sa kasirima!!!), drugi put me usluzio drugi i opet odron.
Cak sam i u Radon Plazi, obucen kao hipik imao vrlo prijatno iskustvo. Mozda je fazon taj da i ti ne budes naqrcen dok narucujes vec da se ponasas kao s ljudskim bicem.
U Italiji me iznenadila nekvalitetna usluga uglavnom svugdje, nasi konobari su u prosjeku puno bolji, profesionalniji i usluzniji. Za puno manju lovu.
To sto neki od vas pominju stare konobarske folove, tipa trazenja zadnje marke po novcaniku ulazi u njihov zanat, ja im je uglavnom i ostavim, ali nista me ne kosta da sacekam 5 sekundi ako necu.
P.S.Ne, JA nisam konobar
Cak sam i u Radon Plazi, obucen kao hipik imao vrlo prijatno iskustvo. Mozda je fazon taj da i ti ne budes naqrcen dok narucujes vec da se ponasas kao s ljudskim bicem.
U Italiji me iznenadila nekvalitetna usluga uglavnom svugdje, nasi konobari su u prosjeku puno bolji, profesionalniji i usluzniji. Za puno manju lovu.
To sto neki od vas pominju stare konobarske folove, tipa trazenja zadnje marke po novcaniku ulazi u njihov zanat, ja im je uglavnom i ostavim, ali nista me ne kosta da sacekam 5 sekundi ako necu.
P.S.Ne, JA nisam konobar
-
to_the_roots
sutra_pemzija wrote:osim što zavrću ko ludi, donoseći račun na komadu papira i vazda lafo nemaju sitno marku. Ljetos smo se svađali pola sata s njima oko računa, jer su u pitanju bili stranci, od kojih je svako htio da plati ono što je popio...komentar je bio "koji su to Cigani, svako plaća svoje".
ne znam, jel se šta popravilo od ljetos?
uuuuu...da! jedna stvar koja mi u bosni stvarno smeta - nikad ne mozes platit racun odvojeno. uvijek jedan sve placa, pa se ti kusuraj kasnije kako znas. imala sam mnogo neugodnih susreta u vezi s dijeljenjem racuna u sarajvu, al najludji je definitivno bio u onom restoranu na bascarsiji "aeroplan". pa jebemu... jos i pos'o da mu radim, pa da sitnim lovu!
- Topla voda
jestel to izvadili po 50-100 eura za po sogan dolmu i ko ono nije vam jasno sta je tu neobicnoto_the_roots wrote:sutra_pemzija wrote:osim što zavrću ko ludi, donoseći račun na komadu papira i vazda lafo nemaju sitno marku. Ljetos smo se svađali pola sata s njima oko računa, jer su u pitanju bili stranci, od kojih je svako htio da plati ono što je popio...komentar je bio "koji su to Cigani, svako plaća svoje".
ne znam, jel se šta popravilo od ljetos?
uuuuu...da! jedna stvar koja mi u bosni stvarno smeta - nikad ne mozes platit racun odvojeno. uvijek jedan sve placa, pa se ti kusuraj kasnije kako znas. imala sam mnogo neugodnih susreta u vezi s dijeljenjem racuna u sarajvu, al najludji je definitivno bio u onom restoranu na bascarsiji "aeroplan". pa jebemu... jos i pos'o da mu radim, pa da sitnim lovu!
a sto bi se kusurali poslije...pa plati sve..ima se..moze se
-
edvin
Pa evo, ako je neka utjeha ni u Svedskoj nisu bas nesto ljubazni.
Sto se posluge tice ovdje je u vecini kafica (doduse ne u restoranima kad klopas navece) sistem da moras sam otici za sank i naruciti, niko ti nista ne donosi. I opet ocekuju valjda da im nesto ostavis.
Mislim da poslije tih iskustava je u SA situacija ipak OK (cesto sam ovdje zbog prirode posla), licno nisam imao nekih velikih problema, pokusavam da se postavim normalno i ne gledam na knonbare kao roblje ciji je zadatak da mi lize g....u.
PS Nisam konobar!
Sto se posluge tice ovdje je u vecini kafica (doduse ne u restoranima kad klopas navece) sistem da moras sam otici za sank i naruciti, niko ti nista ne donosi. I opet ocekuju valjda da im nesto ostavis.
Mislim da poslije tih iskustava je u SA situacija ipak OK (cesto sam ovdje zbog prirode posla), licno nisam imao nekih velikih problema, pokusavam da se postavim normalno i ne gledam na knonbare kao roblje ciji je zadatak da mi lize g....u.
PS Nisam konobar!
- Topla voda
Jedino je Brajlovic FAKAT dno dna, i ne samo onaj celo, jednom me usluzio i rekao sam nikad vise u njegov reon (jos na kraju kaze baksis ostavite na stolu, da ne dijelim sa kasirima!!!), drugi put me usluzio drugi i opet odron.
ovom bih prilikom pohvalio osoblje pepersa,sa vrbanje.
pola je nekih ljudi koji su radili kod alena u akvarijusu,i stvarno su extra.
nek ima i jedna pohvala za sarajevske konobare
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
alen drzi pepersTopla voda wrote: ovom bih prilikom pohvalio osoblje pepersa,sa vrbanje.
- Topla voda
pa ,jaFaruk wrote:alen drzi pepersTopla voda wrote: ovom bih prilikom pohvalio osoblje pepersa,sa vrbanje.
nisam htio da ga reklamiram
- alphonse kauders
Ma konobari u centralu - pa to je funkcija, hebote.
Šta će ti obrazovanje, šta će ti kultura, kad si konobar u centralu - glavni si.
A, zašto si glavni? Jer možeš privaljivati ljude koje poznaješ nekome za sto, jer možeš prema svakome da se ponašaš kako hoćeš tj. boli ga racku hoš opet doći ili nećeš (ha, kad ima šminkera dovoljno), što te može u po pića bukvalno otjerati jer je došla kakva "elita", jer onim pametnim golupčićima iz centrala nešto znači kad mogu reći "dobar sam sa konobarom iz centrala" tj. mogu ga zvati imenom preko stolova da svi vide koje su face, itd...
U zadnjih 5 godina, ne znam jesam li 4-5 puta prošao Štrosmajerovom, ne mogu ja podnijeti da vidim te scene, a kamoli da sjednem tamo.
Najbolji konobari (po mom mišljenju): Mina iz Ćumeza, Keka iz Rajvosa , svi konobari iz Del Padrina te Neša iz Mačka..
Ko hoće "restoransku" kulturu - onaj marokanski restoran i La familia - k'o da si u Engleskoj:))
Eto, toliko.
Šta će ti obrazovanje, šta će ti kultura, kad si konobar u centralu - glavni si.
A, zašto si glavni? Jer možeš privaljivati ljude koje poznaješ nekome za sto, jer možeš prema svakome da se ponašaš kako hoćeš tj. boli ga racku hoš opet doći ili nećeš (ha, kad ima šminkera dovoljno), što te može u po pića bukvalno otjerati jer je došla kakva "elita", jer onim pametnim golupčićima iz centrala nešto znači kad mogu reći "dobar sam sa konobarom iz centrala" tj. mogu ga zvati imenom preko stolova da svi vide koje su face, itd...
U zadnjih 5 godina, ne znam jesam li 4-5 puta prošao Štrosmajerovom, ne mogu ja podnijeti da vidim te scene, a kamoli da sjednem tamo.
Najbolji konobari (po mom mišljenju): Mina iz Ćumeza, Keka iz Rajvosa , svi konobari iz Del Padrina te Neša iz Mačka..
Ko hoće "restoransku" kulturu - onaj marokanski restoran i La familia - k'o da si u Engleskoj:))
Eto, toliko.
-
mima202
alphonse kauders wrote:Ma konobari u centralu - pa to je funkcija, hebote.
Eto, toliko.
potpisujem,
ima nekoliko mjesta u gradu koje su strasni sto se tice usluge, al sad samo moram komentarisati novo otvoreni objekat pravda (ili ti dzAstis) u sustini su svi dosta ljubazni i "na nivou" (sta god to znacilo) al ima jedan mali ppk sto ga je neko izvuko iz birca i dao mu pos'o ko praaaavom kelneru i djete uzelo furseta i kupilo cvike s kul okvirima i hoda ko da je popio flasu vina od 500 km a ne da je nosi da je neko drugi popije... (ih frustracije... ccc)
-
Semiramida
Jedan od konobara u Benettonu na Bjelašnici: pomislih da će nas istući kad je prišao stolu. Ni dobar dan, ni izvol'te, ma ništa. Reko', jedemo to i to i priupitasmo ga je l' file ili na koji je način. Kaže on "eto, jarane, pile ću ti servirati; bravo, evo ruka". Meni iznad glave "?!". Reko', je l' s tobom sve u redu. Kaže on "šta'š, šala mala, radimo cijeli dan pa se moramo šaliti, hajmo brzo naručite...".
Vala, *ebo vas Malćo primitivne!
Al' nismo ni mi ništa pametniji kad odmah ne ustanemo i ne odemo ili ne zovnemo gazdu, pa da makar znam što tu više nikad nećemo jesti.
Vala, *ebo vas Malćo primitivne!
Al' nismo ni mi ništa pametniji kad odmah ne ustanemo i ne odemo ili ne zovnemo gazdu, pa da makar znam što tu više nikad nećemo jesti.