gdje su najgori konobari?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vinja

Post by vinja »

Mozda vam bude lakse kada vam kazem da sam ja najgore konobare susrela u Novom Sadu. Pa, kako je to sporo, prosto nevjerovatno. Majke mi, ne biste vjerovali, ali doslovce cekas pola sata da dodje po narudzbu i onda pola sata da ti to donese (i pri tome je rijec o picu, ne hrani!). Lijepo te prodje zelja za tim sto si narucio. Neljubazni nisu, ali bih vise voljela da su brzi, a bezobrazni... :-)

Inace, najbolji konobar na svijetu radi u Nextu u MO, lik je preljubazan i predivan, a uz to i brz.
hatorio_hanzo

Post by hatorio_hanzo »

sutra_pemzija wrote:Hajte ljudi, pa ima tu još materijala. Niko nije spomenuo hacijendu, slogu i mnoge druge...dok mi spavamo divlji nadiru...:D
nervirao me je pravo onaj celavi konobar iz haceinde ,,ne znam jel sad rad cekas ga pola sata ,,kad ti doje da te posluzi drsko te upita : STA 'S

choban

u pozorisnoj su kriza konobari
2 ribara pogotov ,,sjecam se ljetos jedim preko dana i udari pljusak i dolazi konobar da navuce suncobran ..kaze pokisnuce pa ce pokvariti(sunocbran)
fixer

Post by fixer »

ma najgori u city pabu sigurno. cim se malo napijem kad narucujem pice on krene da me levati. narucim b92, on mi donese i ne mozes ga zapaliti da jebe rak raka. alkohola ni trunke. onda narucim duplu tekilu on donese samo vecu casu..... govna jedna obicna. i jos mi rece hos samar... ja veci i krupniji od njega duplo :D ne bi me mogo dohvatit :D
Ergot

Post by Ergot »

hatorio_hanzo wrote: 2 ribara pogotov ,,sjecam se ljetos jedim preko dana i udari pljusak i dolazi konobar da navuce suncobran ..kaze pokisnuce pa ce pokvariti(sunocbran)
Ma dobar je lik u 2 ribara. Zadnji put kad sam bio u Sarajevu otrovao sam se alkoholom ispod tog suncobrana, kad u neka doba nestade konobara. Kontam, mora da je prilegao da odmori, posto je citav dan skakao k'o majmun i vukao pive za nas sto, te se ja nekako dignem i odem unutra potraziti. Udjem i onako izoblicen kazem, 'De mi svega ti jos jednu turu.' Kaze on meni, 'Jebo turu, de da ja tebi hitnu zovnem.' :D:D:D
Saian

Post by Saian »

ja josh u Sarajevu ne naidjoh na konobara, imao sam priliku doci u doticaj s mnogo "pasha", "jarana", "prijatelja" no na konobar mi se jos niko nije odazvao :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

ja dobila pola zohara u solji kafe u Dva ribara :( mamaaaaa...

kaze konobar, sta cu ti ja... :D
Saian

Post by Saian »

Bea_Trix wrote:ja dobila pola zohara u solji kafe u Dva ribara :( mamaaaaa...

nestashica :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Saian wrote:

garant sam u sljedecoj dobila cijelog zohara, a nisam ni primijetila - nezahvalnica :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Saian wrote:ja josh u Sarajevu ne naidjoh na konobara, imao sam priliku doci u doticaj s mnogo "pasha", "jarana", "prijatelja" no na konobar mi se jos niko nije odazvao :D

jos te napadnu kada trazis kafu sa slagom. Kao, ne kaze se kafa sa slagom, nego slagirana kafa :lol:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Bea_Trix wrote:
Saian wrote:

garant sam u sljedecoj dobila cijelog zohara, a nisam ni primijetila - nezahvalnica :D
ne znam jel se neko sjeca nekadasnjeg CBS-a :D Ja posla da promjesam kafu, kad izvakana zvaka na kasikici :shock: :D
Zox

Post by Zox »

Bah, ja bas nemam pretjerano simpaticnu facu, ali opet nikad nisam imao problema s konobarima, nigdje. Na vecini mjesta koje ste nabrojali sam imao OK iskustva, uvijek. Jedino je Brajlovic FAKAT dno dna, i ne samo onaj celo, jednom me usluzio i rekao sam nikad vise u njegov reon (jos na kraju kaze baksis ostavite na stolu, da ne dijelim sa kasirima!!!), drugi put me usluzio drugi i opet odron.
Cak sam i u Radon Plazi, obucen kao hipik imao vrlo prijatno iskustvo. Mozda je fazon taj da i ti ne budes naqrcen dok narucujes vec da se ponasas kao s ljudskim bicem.
U Italiji me iznenadila nekvalitetna usluga uglavnom svugdje, nasi konobari su u prosjeku puno bolji, profesionalniji i usluzniji. Za puno manju lovu.
To sto neki od vas pominju stare konobarske folove, tipa trazenja zadnje marke po novcaniku ulazi u njihov zanat, ja im je uglavnom i ostavim, ali nista me ne kosta da sacekam 5 sekundi ako necu.

P.S.Ne, JA nisam konobar :)
to_the_roots

Post by to_the_roots »

sutra_pemzija wrote:osim što zavrću ko ludi, donoseći račun na komadu papira i vazda lafo nemaju sitno marku. Ljetos smo se svađali pola sata s njima oko računa, jer su u pitanju bili stranci, od kojih je svako htio da plati ono što je popio...komentar je bio "koji su to Cigani, svako plaća svoje". :D
ne znam, jel se šta popravilo od ljetos?

uuuuu...da! jedna stvar koja mi u bosni stvarno smeta - nikad ne mozes platit racun odvojeno. uvijek jedan sve placa, pa se ti kusuraj kasnije kako znas. imala sam mnogo neugodnih susreta u vezi s dijeljenjem racuna u sarajvu, al najludji je definitivno bio u onom restoranu na bascarsiji "aeroplan". pa jebemu... jos i pos'o da mu radim, pa da sitnim lovu!
Topla voda

Post by Topla voda »

to_the_roots wrote:
sutra_pemzija wrote:osim što zavrću ko ludi, donoseći račun na komadu papira i vazda lafo nemaju sitno marku. Ljetos smo se svađali pola sata s njima oko računa, jer su u pitanju bili stranci, od kojih je svako htio da plati ono što je popio...komentar je bio "koji su to Cigani, svako plaća svoje". :D
ne znam, jel se šta popravilo od ljetos?

uuuuu...da! jedna stvar koja mi u bosni stvarno smeta - nikad ne mozes platit racun odvojeno. uvijek jedan sve placa, pa se ti kusuraj kasnije kako znas. imala sam mnogo neugodnih susreta u vezi s dijeljenjem racuna u sarajvu, al najludji je definitivno bio u onom restoranu na bascarsiji "aeroplan". pa jebemu... jos i pos'o da mu radim, pa da sitnim lovu!
jestel to izvadili po 50-100 eura za po sogan dolmu i ko ono nije vam jasno sta je tu neobicno :D
a sto bi se kusurali poslije...pa plati sve..ima se..moze se :-D
Tesssa

Post by Tesssa »

a ja na istom mjestu dobila soljicu sa svjezim otiskom karmina :-) :-) :-)
Saian

Post by Saian »

dinchy84 wrote:

a ja na istom mjestu dobila soljicu sa svjezim otiskom karmina :-) :-) :-)
to je puno vishe od kafane, to je i C.S.I. crash course pride :D :D :D
Tesssa

Post by Tesssa »

ama nikad ne znas koja te avantura ceka slijedeca, u tome je car :D :D :D
BABOcool

Post by BABOcool »

U zadnje vrijeme mi se cesto desava, sjedesh na kafu preko dana, konobari bukvalno dodlaze svakih 5 minuta da provjere dokle si... danas bash u centralu lik bukvalno iz ruku otima cashe i soljice... ma strava
edvin

Post by edvin »

Pa evo, ako je neka utjeha ni u Svedskoj nisu bas nesto ljubazni.
Sto se posluge tice ovdje je u vecini kafica (doduse ne u restoranima kad klopas navece) sistem da moras sam otici za sank i naruciti, niko ti nista ne donosi. I opet ocekuju valjda da im nesto ostavis.
Mislim da poslije tih iskustava je u SA situacija ipak OK (cesto sam ovdje zbog prirode posla), licno nisam imao nekih velikih problema, pokusavam da se postavim normalno i ne gledam na knonbare kao roblje ciji je zadatak da mi lize g....u.

PS Nisam konobar!
Topla voda

Post by Topla voda »

Jedino je Brajlovic FAKAT dno dna, i ne samo onaj celo, jednom me usluzio i rekao sam nikad vise u njegov reon (jos na kraju kaze baksis ostavite na stolu, da ne dijelim sa kasirima!!!), drugi put me usluzio drugi i opet odron.
:lol:

ovom bih prilikom pohvalio osoblje pepersa,sa vrbanje.
pola je nekih ljudi koji su radili kod alena u akvarijusu,i stvarno su extra.
nek ima i jedna pohvala za sarajevske konobare :)
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

Topla voda wrote: ovom bih prilikom pohvalio osoblje pepersa,sa vrbanje.
alen drzi pepers :D
Topla voda

Post by Topla voda »

Faruk wrote:
Topla voda wrote: ovom bih prilikom pohvalio osoblje pepersa,sa vrbanje.
alen drzi pepers :D
pa ,ja :)
nisam htio da ga reklamiram 8)
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Ma konobari u centralu - pa to je funkcija, hebote.
Šta će ti obrazovanje, šta će ti kultura, kad si konobar u centralu - glavni si.
A, zašto si glavni? Jer možeš privaljivati ljude koje poznaješ nekome za sto, jer možeš prema svakome da se ponašaš kako hoćeš tj. boli ga racku hoš opet doći ili nećeš (ha, kad ima šminkera dovoljno), što te može u po pića bukvalno otjerati jer je došla kakva "elita", jer onim pametnim golupčićima iz centrala nešto znači kad mogu reći "dobar sam sa konobarom iz centrala" tj. mogu ga zvati imenom preko stolova da svi vide koje su face, itd...
U zadnjih 5 godina, ne znam jesam li 4-5 puta prošao Štrosmajerovom, ne mogu ja podnijeti da vidim te scene, a kamoli da sjednem tamo.

Najbolji konobari (po mom mišljenju): Mina iz Ćumeza, Keka iz Rajvosa , svi konobari iz Del Padrina te Neša iz Mačka..
Ko hoće "restoransku" kulturu - onaj marokanski restoran i La familia - k'o da si u Engleskoj:))

Eto, toliko.
mima202

Post by mima202 »

alphonse kauders wrote:Ma konobari u centralu - pa to je funkcija, hebote.
Šta će ti obrazovanje, šta će ti kultura, kad si konobar u centralu - glavni si.
A, zašto si glavni? Jer možeš privaljivati ljude koje poznaješ nekome za sto, jer možeš prema svakome da se ponašaš kako hoćeš tj. boli ga racku hoš opet doći ili nećeš (ha, kad ima šminkera dovoljno), što te može u po pića bukvalno otjerati jer je došla kakva "elita", jer onim pametnim golupčićima iz centrala nešto znači kad mogu reći "dobar sam sa konobarom iz centrala" tj. mogu ga zvati imenom preko stolova da svi vide koje su face, itd...
U zadnjih 5 godina, ne znam jesam li 4-5 puta prošao Štrosmajerovom, ne mogu ja podnijeti da vidim te scene, a kamoli da sjednem tamo.

Najbolji konobari (po mom mišljenju): Mina iz Ćumeza, Keka iz Rajvosa , svi konobari iz Del Padrina te Neša iz Mačka..
Ko hoće "restoransku" kulturu - onaj marokanski restoran i La familia - k'o da si u Engleskoj:))

Eto, toliko.

potpisujem,

ima nekoliko mjesta u gradu koje su strasni sto se tice usluge, al sad samo moram komentarisati novo otvoreni objekat pravda (ili ti dzAstis) u sustini su svi dosta ljubazni i "na nivou" (sta god to znacilo) al ima jedan mali ppk sto ga je neko izvuko iz birca i dao mu pos'o ko praaaavom kelneru i djete uzelo furseta i kupilo cvike s kul okvirima i hoda ko da je popio flasu vina od 500 km a ne da je nosi da je neko drugi popije... (ih frustracije... ccc)
Semiramida

Post by Semiramida »

Jedan od konobara u Benettonu na Bjelašnici: pomislih da će nas istući kad je prišao stolu. Ni dobar dan, ni izvol'te, ma ništa. Reko', jedemo to i to i priupitasmo ga je l' file ili na koji je način. Kaže on "eto, jarane, pile ću ti servirati; bravo, evo ruka". Meni iznad glave "?!". Reko', je l' s tobom sve u redu. Kaže on "šta'š, šala mala, radimo cijeli dan pa se moramo šaliti, hajmo brzo naručite...".

Vala, *ebo vas Malćo primitivne!

Al' nismo ni mi ništa pametniji kad odmah ne ustanemo i ne odemo ili ne zovnemo gazdu, pa da makar znam što tu više nikad nećemo jesti.
remover

Post by remover »

kako god okrenes, rijetko gdje naletis na finog konobara, koji svoje komplekse ne lijeci na mustarijama..

al eto, jel ko kad bio kod KIBETA?? naj konobari, najludje gore.. ako je ko bio gore, zna sto :D :D :D :D :D :D :D :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Post Reply