gitara&gitaristi

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply

moj izbor

fender
85
43%
gibson
67
34%
ostalo
48
24%

Total votes: 200

sumirprimus

#126 Re: gitara&gitaristi

Post by sumirprimus »

dinty2

#127 Re: gitara&gitaristi

Post by dinty2 »

ljudi...planiram kupiti sebi el gitaru..zardio sam nesto para,,nesto skupio..(imam oko 800)
Volio bih kad bi me neko iskusniji posavjetovao u vezi izbora.
Gledao sam malo nesto u artistu iova mi je zapala za oko..

http://www.artist.ba/images/product/Iba ... hoto_1.jpg

Molim komentare za ovu gitaru
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#128 Re: gitara&gitaristi

Post by pici »

janje_ wrote:
HAVANA wrote:Prva ljubav ovakva bila,dobio je 16/09/1984g :-D

Image

za ovo bi se dalo i guzice..
pa neBiH baš gujce davo al par milja BiH :mrgreen:
DaysleepeR

#129 Re: gitara&gitaristi

Post by DaysleepeR »

dinty2 wrote:ljudi...planiram kupiti sebi el gitaru..zardio sam nesto para,,nesto skupio..(imam oko 800)

nema gore gitare od jeftinog Ibaneza, nipošto ne kupuj ovo...
DaysleepeR

#130 Re: gitara&gitaristi

Post by DaysleepeR »

pici wrote:
janje_ wrote:
HAVANA wrote:Prva ljubav ovakva bila,dobio je 16/09/1984g :-D

Image

za ovo bi se dalo i guzice..
pa neBiH baš gujce davo al par milja BiH :mrgreen:
ja kupio neki dan :D

Image
Ridjobrki

#131 Re: gitara&gitaristi

Post by Ridjobrki »

DaysleepeR wrote:
dinty2 wrote:ljudi...planiram kupiti sebi el gitaru..zardio sam nesto para,,nesto skupio..(imam oko 800)

nema gore gitare od jeftinog Ibaneza, nipošto ne kupuj ovo...
Ja bih se složio sa ovim. Nisam ništa fino čuo o tim gitarama a ako je kupiš čisto da je kupiš pokajaćeš se neminovno. Za te pare se ne može kupiti garantovano dobra nova gitara ali se zato može kupiti jako dobar polovnjak - moj drug nedavno u Novom Sadu kupio Strata povoljno pa sada prodaje jako dobrog Charvela za nekih 6 stoja. Meni da treba el. gitara ovaj Charvel me ne bi mimoišao. Čak razmišljam da ga kupim i ostavim malom kad naraste da je ima jer ne vjerujem da ću moći za te pare ikad kupiti nešto bolje a za ovog znam da je odličan i dobro čuvan.
DaysleepeR

#132 Re: gitara&gitaristi

Post by DaysleepeR »

Ridjobrki wrote: Ja bih se složio sa ovim. Nisam ništa fino čuo o tim gitarama a ako je kupiš čisto da je kupiš pokajaćeš se neminovno. Za te pare se ne može kupiti garantovano dobra nova gitara ali se zato može kupiti jako dobar polovnjak - moj drug nedavno u Novom Sadu kupio Strata povoljno pa sada prodaje jako dobrog Charvela za nekih 6 stoja. Meni da treba el. gitara ovaj Charvel me ne bi mimoišao. Čak razmišljam da ga kupim i ostavim malom kad naraste da je ima jer ne vjerujem da ću moći za te pare ikad kupiti nešto bolje a za ovog znam da je odličan i dobro čuvan.
to je upravo to druže

polovna malo starija gitara je neuporedivo bolja od ovih kineskih poluproizvoda za nikoga sa poluimenom.

Zašto poluimenom?

Ibanez koji sviraju Vai i Satriani nije uopšte fabrički model već gitara pravljena ručno od biranog drveta na kojoj piše Ibanez i gitara takve kvalitete se ne može kupiti nigdje.
pici

#133 Re: gitara&gitaristi

Post by pici »

DaysleepeR wrote:
ja kupio neki dan :D

Image
kako je lijepo svirat na ĐŽipSonKi pa to je nevjerovatno....meHkoĆa ko maĆja guza :mrgreen:
pici

#134 Re: gitara&gitaristi

Post by pici »

ma od elektrike samo Fendi i ĐŽipsi ovo ostalo su gitarice
black

#135 Re: gitara&gitaristi

Post by black »

DaysleepeR wrote:
to je upravo to druže

polovna malo starija gitara je neuporedivo bolja od ovih kineskih poluproizvoda za nikoga sa poluimenom.

Zašto poluimenom?

Ibanez koji sviraju Vai i Satriani nije uopšte fabrički model već gitara pravljena ručno od biranog drveta na kojoj piše Ibanez i gitara takve kvalitete se ne može kupiti nigdje.
bash tako, bolje polovno vec neko novo kinesko smece..
Vai ili Satriani..eh to su specijalne narudzbe, rucni radovi prilagodjeni njihovom sviranju, rukama, modificirane, sve i da je ima kupiti to bi bio samo san :-)
DaysleepeR

#136 Re: gitara&gitaristi

Post by DaysleepeR »

pici wrote:ma od elektrike samo Fendi i ĐŽipsi ovo ostalo su gitarice
slažem se, prošle godine u jednom selu u BiH nađoh Fendera, super stanje, samo pragovi sjebani - 500 KM + popravak pragova kod MK u N. Travniku i eto Fendera za 620 KM.
DaysleepeR

#137 Re: gitara&gitaristi

Post by DaysleepeR »

black wrote:
Vai ili Satriani..eh to su specijalne narudzbe, rucni radovi prilagodjeni njihovom sviranju, rukama, modificirane, sve i da je ima kupiti to bi bio samo san :-)
ja sam alergičan na Ibaneza, a toliko raje vidim koji ga sviraju, posebno metalci. Oni modeli RG370DX i sl. pa to je za kurac. Bolji je bilo koji Epiphone Les Paul za metal nego Ibanez, ima više sustaina ako ništa.

Preporuka naći starog Charvela. Jacksona, Kramera, to su gitare sa dobrom elektronikom, drvetom, original Floyd Rose hardware-om i to svira.
Ridjobrki

#138 Re: gitara&gitaristi

Post by Ridjobrki »

Znači, @dinty kako vidiš oko nekih stvari ipak postoji konsenzus. Ako baš hoćeš novu gitaru za te novce radije probaj u NS ili BG kupiti nešto od 1100-1200 kaem pa zeznuti državu za nekoliko stoja carine i pdv-a. Ovaj moj lik je tako kupio odličnog Strata amerikanca za oko milju i po. Može se ubosti i dobar taj Ibanez, Epiphone ili šta već za osam stoja ali to je kao i šansa da voziš FIAT-a bez problema: ljudima uspijeva ali tebi nikako. :mrgreen:
Barrett

#139 Re: gitara&gitaristi

Post by Barrett »

DaysleepeR wrote:
black wrote:
ja sam alergičan na Ibaneza, a toliko raje vidim koji ga sviraju, posebno metalci. Oni modeli RG370DX i sl. pa to je za kurac. Bolji je bilo koji Epiphone Les Paul za metal nego Ibanez, ima više sustaina ako ništa.

Preporuka naći starog Charvela. Jacksona, Kramera, to su gitare sa dobrom elektronikom, drvetom, original Floyd Rose hardware-om i to svira.
Kod Jacksona elektronika i nije za pohvalit ali je gitara ko šina, ništa joj ne može biti :P Imam PS-4 model već jedno 6 godina i ne čini se da će uskoro početi "hripati". U Zenici možeš kupiti za 350 novu Jackson PS-4 što je super cijena.

Što se tiče ovih "gitara sa sela", ja sam našao prvu seriju Telecastera Squier-ovih iz Japana 83', lakiran vrat, gitara k'o svila. Platio je 80 maraka i kupio magnete original fenderove, vintage za 90 maraka u inostranstvu, tako da sada imam med od gitare :)
Koshpa

#140 Re: gitara&gitaristi

Post by Koshpa »

:oops: :mrgreen:
Jazz_Junkie

#141 Re: gitara&gitaristi

Post by Jazz_Junkie »

:D
DaysleepeR

#142 Re: gitara&gitaristi

Post by DaysleepeR »

ako išta ne volim to su shedderi i guitar heroji raznorazni

evo jednog sasvim običnog čovjeka i sviranje sa dušom, ton sa neba

Jazz_Junkie

#143 Re: gitara&gitaristi

Post by Jazz_Junkie »

DaysleepeR wrote:ako išta ne volim to su shedderi i guitar heroji raznorazni

evo jednog sasvim običnog čovjeka i sviranje sa dušom, ton sa neba

Naravno da se gotivi i dobri stari blues. Nazalost, postoje gitaristi koji sebe sami vole nazivati shredderima cesto zaboravljajuci smisao glazbe, ali virtuozno vladanje svojim instrumentom, izvini, nije kurcenje. Shawn Lane recimo, gitarist sa mog videa, je perfektno kombinirao melodiju sa svojom virtuoznoscu. To je razlog zasto ja licno daleko vise cijenim jazz/fusion gitariste od neo-classical metal "shreddera" mada i njih cesto slusam, iako je lista kratka. Yngwie Malmsteen je primjer originalnog kompozitora dok su oni koji ga kopiraju obicni pozeri i neinteresantni. Iako, kako sam napisao, slusam virtuoze, opet mi je gitarist sa tvog videa daleko zanimljiviji nego npr. ovaj:

Biti tehnicar je jedna, biti u stanju napisati pjesmu kako treba druga stvar.
DaysleepeR

#144 Re: gitara&gitaristi

Post by DaysleepeR »

apsolutno se slažem

npr. po raznoraznim izborima najbolji solo svih vremena je Comfortably Numb, ništa tehnički zahtjevno zaista, ali haj napiši tako nešto :)

solo zaista ne ostavlja ravnodušnim nikoga

Ridjobrki

#145 Re: gitara&gitaristi

Post by Ridjobrki »

Meni je draži The Edgeov delay tri tona od sto Malmsteenovih solaža. :mrgreen: Dobro ste rekli, zaboravlja se bit muzike gledajući sve kroz tehniku. Ja stvarno volim jednostavnost i lijep, čist, prijatan zvuk. Meni je zato Knopfler vrh u atmosferi a Buck iz REM-a sa svojim Rickenbackerom vrh kad je boja zvuka u pitanju. Bluesere da i ne spominjem.
Jazz_Junkie

#146 Re: gitara&gitaristi

Post by Jazz_Junkie »

Gilmour je zakon. Evo jos nekoliko mojih favorita, pa mozda vam se sto svidi:

vs84sa

#147 Re: gitara&gitaristi

Post by vs84sa »

http://www.youtube.com/watch?v=5V7KPZtcOVQurl

naravno dio 4:20 pa do kraja sam preslusao mali milion puta :D
Kaktusssss

#148 Re: gitara&gitaristi

Post by Kaktusssss »

Tema za pohvalu, svaka cast.
A ja sam vlasnik ove masinke :D Imam male zamjerke sto se tice vrata, ali sve u svemu solidna gitara.

ESP LTD KH-602
Image

Image
Kaktusssss

#149 Re: gitara&gitaristi

Post by Kaktusssss »

Bez komentara
Image
Jazz_Junkie

#150 Re: gitara&gitaristi

Post by Jazz_Junkie »

Ja sviram Ibanez RGT-42. Kupio 2004. godine i jos sam zadovoljan, mada me je vrat malo razocarao, ali se covjek navikne. :D

Image
Post Reply