Sarajevske ruže
- uvjek dobar gost
#126 Re: Sarajevske ruže
Hvala salteru071 i svima onim koji su jučer bili na Dobrinji, trinaest tragova granata je obojeno u crvenu boju.
Akcija Sarajevo sjećaš li se Sarajeva je za ovu sezonu otvorena, idemo dalje i nastavljamo dalje.
Svi oni koji bi htjeli da se uključe neka se jave !
Živili
Akcija Sarajevo sjećaš li se Sarajeva je za ovu sezonu otvorena, idemo dalje i nastavljamo dalje.
Svi oni koji bi htjeli da se uključe neka se jave !
Živili
- Van Halen
#127 Re: Sarajevske ruže
Svaka čast na akciji, naravno da treba nastaviti s njom u svim dijelovima grada, svi u potragu za ružama!
- uvjek dobar gost
#128 Re: Sarajevske ruže
.... Ko god želi da se uključi neka pošalje poruku na pm ili preko FB-a na Akciju Građana, za samu akciju je potrebno dvoje ljudi sa malo dobre volje i malo sredstava za razrjeđivač, boju i četke.....
Idemo dalje !
Idemo dalje !
- uvjek dobar gost
#129 Re: Sarajevske ruže
Vrlo bitnu stvar radi ovaj čovijek... stvar za koju mi kao i obično slabo imamo sluha...15.000 Dolara je potrebno da se ovaj film desi... koliko nas ima u Sarajevu koliko nas ima spremnih da pomognemo...
Ako niste u mogućnosti da direktno pomognete možete kontaktirati mene putem pm-a da dvidimo šta i kako...
Živili
- uvjek dobar gost
#130 Re: Sarajevske ruže
Naravno javilo se 1000000 ljudi da pomogne i da svoj doprinos pa makar i putem jedne konvertibilne marke...
Sastanak povodom aktivnosti prikupljanja novaca za gore pomenuti film je u ponedeljak u 17.30h ko želi može me kontakte putem pm-a da dam instrukcije gdje šta i kako...
živili
Sastanak povodom aktivnosti prikupljanja novaca za gore pomenuti film je u ponedeljak u 17.30h ko želi može me kontakte putem pm-a da dam instrukcije gdje šta i kako...
živili
- uvjek dobar gost
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
-
Max Bunker
#133 Re: Sarajevske ruže
Imam jedno, jako vazno pitanje i molio bih da dobijem odgovor sto prije.
Da li u Sarajevu ima jos sarajevskih ruza, odnosno kratera od granata ( koji bi se mogli prefarbati opet ) ?
Da li u Sarajevu ima jos sarajevskih ruza, odnosno kratera od granata ( koji bi se mogli prefarbati opet ) ?
- Bullet Tooth Tony
- Tranquilizer
#135 Re: Sarajevske ruže
valterbranisarajevo wrote:Na jednoj web stranici sam našao podatak da su ruže pravljene na mjestima gdje je poginulo najmanje tri naših sugrađana. Da li je ovo tačno? Ako jeste da li se držati ovoga principa ili obilježavati sva mjesta?
Mislim da je bitno da se odredimo prema ovom podatku, da bi mogli nastaviti dalje...
Mislim da to ima veze sa definicijom ubistva i masakra, treba vidjeti u internacionalnom pravu, institut za istoriju je nešto radio oko toga, mislim da naslina smrt više od 2 osobe znaci masakr (tj. genocid)...
a kako ti kažeš gore "najmanje tri sugrađana"
naravno ovo se sve sjecam kao u magli pa ne bi bilo loše malo konsultovati google
- Tranquilizer
#136 Re: Sarajevske ruže
Mislim da ti ovaj podatak dole odgovara na to pitanjeMax Bunker wrote:Imam jedno, jako vazno pitanje i molio bih da dobijem odgovor sto prije.
Na Sarajevo je tokom opsade palo oko 470.000 granata, ili 330 dnevno, a znalo se desiti da u jednom danu padne preko 3.000 granata.
- iVar
#137 Re: Sarajevske ruže
Ona ulica sto ide oko Mojmila pored SOS djecijeg sela je "puna" kratera od granata. Ja koliko sam uspio da izbrojim iza auta oko 25 kratera ima.
-
popajic
#138 Re:
Sve se pise, sve se brise....ko uopste jos pamti sarajevske ruze i njihovo znacenje...komi wrote:cico x wrote:ma kakvo vrijeme dolazi,neces vise ni smijeti spomenuti rat i opsadu sarajeva!
slušajte
kad su se djeca počela kenjati po partizanskim grobljima počeo je kraj...
samo čekaj... za naših života će neki "umjetnici" praviti lakrdije i sa sarajevskom opsadom
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#139 Re: Sarajevske ruže
kao što narednuk djui u VRISKU 4 reče
tragedija jedne generacije je VIC za sljedeću
tragedija jedne generacije je VIC za sljedeću
- Tranquilizer
#140 Re: Re:
popajic wrote:Sve se pise, sve se brise....ko uopste jos pamti sarajevske ruze i njihovo znacenje...komi wrote:cico x wrote:ma kakvo vrijeme dolazi,neces vise ni smijeti spomenuti rat i opsadu sarajeva!
slušajte
kad su se djeca počela kenjati po partizanskim grobljima počeo je kraj...
samo čekaj... za naših života će neki "umjetnici" praviti lakrdije i sa sarajevskom opsadom
Promjeniti ce se se to vrlo brzo, mislim da ce ta mjesta biti zašticena u Kantonu Sarajevo za par mjeseci...pa se nece više moci desiti da se prekriju asfaltom ili novim poplocanjem...živi bili pa vidjeli
-
The 51st State
#141 Re: Re:
Promjeniti ce se se to vrlo brzo, mislim da ce ta mjesta biti zašticena u Kantonu Sarajevo za par mjeseci...pa se nece više moci desiti da se prekriju asfaltom ili novim poplocanjem...živi bili pa vidjeli
danas u ferhadiji vidim, markirana ruza, vjerovatno je to o cemu pricas...
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#142 Re: Re:
I juče je bila i još uz to onom trakom priljepljena prava ruža koju je stoka pogazilaThe 51st State wrote:Promjeniti ce se se to vrlo brzo, mislim da ce ta mjesta biti zašticena u Kantonu Sarajevo za par mjeseci...pa se nece više moci desiti da se prekriju asfaltom ili novim poplocanjem...živi bili pa vidjeli
danas u ferhadiji vidim, markirana ruza, vjerovatno je to o cemu pricas...
- ultima_palabra
#143 Re: Sarajevske ruže
Zanima me ruža u ulici Hiseta kod kafića Retro odnosno spomen ploče Valteru... zna li neko kad je tu bio masakr i koliko je ljudi poginulo, pošto ploča ne postoji?