a lamija?buzzer wrote:reci ti sta i kako hoces, ja govorim o onome sto mi je kod sdp-a vazno. a to je upravo to da tamo postoji nenacionalisticki potencijal. gradjanska, seljacka, 'vaka, 'naka, manje je vazno. ja bih rado vidio i liberalnu stranku na vlasti, no zelje su jedno, rasim drugo...
Krajnje je vrijeme za promjene u SDP-u!
- jeza u ledja
-
mostarac
1) to je opsti nacin komunikacije sa svim neistomisljenicima u SDP-ujeza u ledja wrote:Ne budi drzak.mostarac wrote:i sad mi se nadje neki zlatkov mladi poltron da mi sere o tome ko je socijaldemokrata i ko nije.
1) Nisam se obracao tebi
2) I ja smatram da Lagumdzija treba da ode
3) Nisam clan SDPa
.
.
i
4) Po nacinu na kojem inace pises na forumu ti nemas pojma sta je socijaldemokratija, ti si mjesavina komunjare (drkas na Tita) i nacionaliste (pjenis na Hrvate). Ti i Sejfo Tokic pod ruku, otprilike cinis mi se dijelom njegovog miljea.
2) nesto nisam to bas zakljucio
3) sta se onda tebe tice ova tema
4) Ja komunista jesam i ja to nigdje nisam krio i rekao sam bar 10 puta ovdje da budala nisam i da znam da za vrijeme mog zivota komunizma u nekoj ozbiljnijoj varijanti nece biti i shodno tome SDP je najblizi mojim politickim stavovima ali ne i totalni odraz tih stavova.
Sto se tice nacionalizma smjesan si jer ja kroz svoje pisanje na forumu protezem dvije stvari vezano za Hrvate u BiH i za Hrvatsku uopste, a to je da savrseno razlikujem pojmove ustasa i hrvat i da se gadim bosansko-balijske licemjernosti koja bi zivote svih nas u hercegovini prodala za peskiric na plazi makarske ili zaostroga, sto su vec ucinili u ratu jednom predavsi nas ko kurban zlocinackoj vojsci HVO, tj. okorjelim ustasama, a u Bosni ih nikad nisu prestali nazivat saveznicima.
Ako sam ja nacionalista zato sto trazim da se i nasa krv tretira jednako ko bosanska i nasi koljaci tretiraju jednako kao oni koji su klali po bosni i ako sam nacionalista sto ja necu da se uvlacim u supak nekome radi metra kvadratnog na moru onda jesam nacionalista sam, a iznenadio bi se brojem mojih prijatelja hrvata.
P.S. I rekao sam da je socijaldemokratija najlicemjernija ideja koja je ikad postojala u politickom zivotu ljudi, jer je to klasicna kapitalisticka ideja, sa konstantnim varanjem siromasnih i radnika, a u korist bogatih, tj. prica jedno, a radi drugo.
-
edinbug
Evo tice se mene kao clana SDP-a i sta hoces. Ja ti kazem otvoreno DA JE ZLATKO STALJIN i ne vuci me za jezik, samo me ne vuci za jezik jer znam kako je propala partija koju sam smatrao svojom i kojoj sam vjerovao i znam ko je srozao tu partiju i ko joj je jebao majku i nemojte mi prodavati tu pricu kao da ste licno kreatori ideje socijalne pravde, samo mi nemojte to prodavati molim vas, jer znam vas dobro, znam vas predobro i znam kako ste jebali majku SDP-u i na koji nacin eliminisete ljude i to one prave ljude koji se nisu uclanili 2000. godine, nego puno prije kad se za to uclanjenje mogla i glava zijanit i kad su se satanci odrzavali na tajnim mjestima i sad mi se nadje neki zlatkov mladi poltron da mi sere o tome ko je socijaldemokrata i ko nije.[/quote]
I mene se tice kao clana SDP-e. Ti jesi rekao da je ON STALJIN, ali nisi potkrijepio argumentima. Po cemu je on vise diktator za razliku od ostalih lidera ? Nije mi jasno na koju partiju mislis :kako je propala SKJ ili SDP ?
Evo, moja malenkost, takode je imala licnih problema sa cinjenicom da sam clan i aktivista SDP-e, i otkaz sam dobio na poslu, i fizicki sam maltretiran od federalnog poslanika, inace clana Stranke za BiH ... I ja naravno nisam zadovoljan kako radi SDP, pogotovo na nizim nivoima, ali mi nikada nije palo na pamet da napustim stranku. I sto rece jedan prethodnik, SDP je "moja stranka" , bez obzira ko je na celu stranke. Masu problema koji ima u SDP-u ja ne iznosim po forumima kao ti, nego tamo gdje treba u organima stranke, i mislim da cu daleko vise doprinijeti stranci, nego ti pljujuci maltene po svima, od Bogija , Zlatka, Zlatkovih poltrona ...
Jos nesto. Vi u Mostaru i Hercegovini ste bili poznati po visoko pozicioniranim kadrovima SKJ pa i SDP-e, pa gdje nestade tolika snaga ?
Nesto si rekao u narednom postu za desavanja u proteklom ratu. Pa zar u Mostaru aprila '92 nije bilo vise Bosnjaka u HVO-u nego u tada narastajucoj Armiji BiH, koji su pohrlili za boljim uslovima u jedinicama HVO, nego sto su bili u Armiji ? Ovo se ne odnosi na tebe licno, jer ne znam ni ko si, ni sta, niti me interesuje, ali moraces priznati da se ovih par zadnjih pitanja itekako moze staviti u kontekst i desavanja na politickoj sceni i dan danas.
U mom Bugojnu je slicna situacija. Zamisli, Bugojno je jedini pravi procvat dozivjela u SFRJ, Bugojno je bilo medu najrazvijenijim gradovima bivse Jugoslavije ( kao i Mostar), i STOKA zaboravi sve to, i dan danas pljuje i po Titu i po Branku Mikulicu koji je iz Bugojna, pa onda dode na red Zlatko (koji nema veze sa tadasnjom vlasti) kome takode jebu majku. Sta ustvari hocu reci: ZA SVE STO SE DESAVA NAROD JE NAJVECI KRIVAC, JER JE NEPISMEN (POGOTOVO POLITICKI), I KO GA JEBE NEKA ISPASTA.Ja nemam politicke ambicije i mogu izjaviti ovo bez ikakvih posljedica za mene licno.
Svaki rezultati izbora govore u prilog ovoj mojoj tvrdnji. Hajde sto oni koji glasaju za SDA, HDZ, Stranku za BiH ( o RS ne bih to je slucaj za sebe), a to su oni koji vjeruju vjerskim poglavarima, i ne smijemo zaboraviti oni koji imaju interes jer su rijesili egzistenciju pomocu tih stranaka, ali bolan koliko ima mladih i sredovjecnih koji ne izlaze na izbore. E ti da jednom skontaju hajdemo izaci i glasati eto necemo sada za SDP, ali hajdemo za npr. liberale i Lamije, pa oni bi bili kljucni faktor u kreiranju bilo koje vlasti.
Ali mladi nece, njima je cilj bez obzira da li su visoko obrazovani ili ne ispuniti listic sportske kladionice, popiti koje pivo, pa cak ih vise ni zene ne interuju.
Mozda je ovaj moj post presirok, mozda sam negdje izasao i iz konteksta, nadam se da neces zamjeriti.
I mene se tice kao clana SDP-e. Ti jesi rekao da je ON STALJIN, ali nisi potkrijepio argumentima. Po cemu je on vise diktator za razliku od ostalih lidera ? Nije mi jasno na koju partiju mislis :kako je propala SKJ ili SDP ?
Evo, moja malenkost, takode je imala licnih problema sa cinjenicom da sam clan i aktivista SDP-e, i otkaz sam dobio na poslu, i fizicki sam maltretiran od federalnog poslanika, inace clana Stranke za BiH ... I ja naravno nisam zadovoljan kako radi SDP, pogotovo na nizim nivoima, ali mi nikada nije palo na pamet da napustim stranku. I sto rece jedan prethodnik, SDP je "moja stranka" , bez obzira ko je na celu stranke. Masu problema koji ima u SDP-u ja ne iznosim po forumima kao ti, nego tamo gdje treba u organima stranke, i mislim da cu daleko vise doprinijeti stranci, nego ti pljujuci maltene po svima, od Bogija , Zlatka, Zlatkovih poltrona ...
Jos nesto. Vi u Mostaru i Hercegovini ste bili poznati po visoko pozicioniranim kadrovima SKJ pa i SDP-e, pa gdje nestade tolika snaga ?
Nesto si rekao u narednom postu za desavanja u proteklom ratu. Pa zar u Mostaru aprila '92 nije bilo vise Bosnjaka u HVO-u nego u tada narastajucoj Armiji BiH, koji su pohrlili za boljim uslovima u jedinicama HVO, nego sto su bili u Armiji ? Ovo se ne odnosi na tebe licno, jer ne znam ni ko si, ni sta, niti me interesuje, ali moraces priznati da se ovih par zadnjih pitanja itekako moze staviti u kontekst i desavanja na politickoj sceni i dan danas.
U mom Bugojnu je slicna situacija. Zamisli, Bugojno je jedini pravi procvat dozivjela u SFRJ, Bugojno je bilo medu najrazvijenijim gradovima bivse Jugoslavije ( kao i Mostar), i STOKA zaboravi sve to, i dan danas pljuje i po Titu i po Branku Mikulicu koji je iz Bugojna, pa onda dode na red Zlatko (koji nema veze sa tadasnjom vlasti) kome takode jebu majku. Sta ustvari hocu reci: ZA SVE STO SE DESAVA NAROD JE NAJVECI KRIVAC, JER JE NEPISMEN (POGOTOVO POLITICKI), I KO GA JEBE NEKA ISPASTA.Ja nemam politicke ambicije i mogu izjaviti ovo bez ikakvih posljedica za mene licno.
Svaki rezultati izbora govore u prilog ovoj mojoj tvrdnji. Hajde sto oni koji glasaju za SDA, HDZ, Stranku za BiH ( o RS ne bih to je slucaj za sebe), a to su oni koji vjeruju vjerskim poglavarima, i ne smijemo zaboraviti oni koji imaju interes jer su rijesili egzistenciju pomocu tih stranaka, ali bolan koliko ima mladih i sredovjecnih koji ne izlaze na izbore. E ti da jednom skontaju hajdemo izaci i glasati eto necemo sada za SDP, ali hajdemo za npr. liberale i Lamije, pa oni bi bili kljucni faktor u kreiranju bilo koje vlasti.
Ali mladi nece, njima je cilj bez obzira da li su visoko obrazovani ili ne ispuniti listic sportske kladionice, popiti koje pivo, pa cak ih vise ni zene ne interuju.
Mozda je ovaj moj post presirok, mozda sam negdje izasao i iz konteksta, nadam se da neces zamjeriti.
-
NKVD
Od SDP-a je ostalo njegovo prvosveštenstvo lider, krug potrona oko njega, rijetki opštinski funkcioner što se pozabavio svojim jadom i inertno glasačko tijelo koje odumire. Vezivnog tkiva što bi ojačalo ovakav nakaradan kostur jednostavno nema. I neće ga biti dok se ne ponudi neka atraktivnjia parola od potrošene - društvo jednog lica (i njegovih nekoliko naličja) za promjene.
-
Deset u pola
Hajde svi vi koji ste protiv Zlaje, recite za koga ste glasali.
Hajde da se malo smijemo.
Hajde da se malo smijemo.
-
Cryptoman
NKVD wrote:Okupljati u SDP-u kadrove koji su se u proteklom periodu razišli sa strankom bi bilo jednako pogubno kao i koaliranje sa kretenskim "bosovima" i još imbecilnijim prdimahovinama što se grebu za pokoje mjesto u nadzornim odborima. Iz SDP-a treba rastjerati još smradova, dobro otvoriti prozore da promaja počisti. Smrdi im, brate, iz usta što od dupelizanja što od mrtvih fraza što im u labrnjama trunu!
Dobar si ti... ne valjaju ti oni koji su otisli, ne valjaju ti oni koji su ostali... bas si konstruktivan...NKVD wrote:Od SDP-a je ostalo njegovo prvosveštenstvo lider, krug potrona oko njega, rijetki opštinski funkcioner što se pozabavio svojim jadom i inertno glasačko tijelo koje odumire. Vezivnog tkiva što bi ojačalo ovakav nakaradan kostur jednostavno nema. I neće ga biti dok se ne ponudi neka atraktivnjia parola od potrošene - društvo jednog lica (i njegovih nekoliko naličja) za promjene.
Zar ne bi bilo jednostavnije "ne valja niko osim vladajucih"? Da ne moramo izmedju redova...
-
doktor30
u SDP-u, realno, ali realno, nema niko do je Lagumdziji do koljena. Sada za sada, tako je. Ja ga licno nesto posebno ne gotivim, ali to je cinjenica! Komsic, Behmen, ovaj, onaj, fini su to ljudi, ali ljudi moji, ne mogu oni voditi stranku. Sada naravno, i Lagumdzija je kriv sto je doveo do toga da je u SDP-u nemoguce postati novi lider pored njega zivog. Ali svi su to prihvaliti, sute i duraju, prema tome eto ih tamo. Zao mi je sto se vec jednom opozicija ne moze okupiti na jednom mjestu i punim snagama da pobjede ovu bagru SDA-HDZ-SDS-SZBiH. jer realno, da SDP krene punim plucima, i uz vec ojacani seferov BPS, i uz dvije tri manje hrvatske stranke, mi bi imali izbiljen sanse da dobijemo opozicionu vlast, napokon
-
NKVD
Naravno da ne valjaju ni oni smrdljivi tokići što su otišli ni pokvareni skenderagići što su ostali. Pa o tome i govorimo!!! Da valjaju, ili bi sami isplivali ili bi ih baza pogurala. Ovi što valjaju nemaju format ili su se sklonili ili se drže svojih opština (što je u redu). Jebote, ubi nas površnost i olako donošenje zaključaka. Da ne moramo između redova.
Prijatelju, braniti SDP-e od mene bi bilo kao braniti Armiju BiH od Slaviše Šućura, recimo. Pa ti razmisli! Pretvori li se partija u ono u šta je armija (12 godina poslije rata je to karikatura u rukama Švrakića) od tog nosioca ideje socijaldemokratije nema ništa. Nula, ništica.
Samo kritika i kritika i kritika. I radimo na tome da se front kritičara sadašnjeg SDP-a proširi i ojača. Ja u tome vidim jedinu šansu za o(p)stanak stranke. U protivnom, nova će se graditi kako budemo išli ka EU. Ko preživi...
Prijatelju, braniti SDP-e od mene bi bilo kao braniti Armiju BiH od Slaviše Šućura, recimo. Pa ti razmisli! Pretvori li se partija u ono u šta je armija (12 godina poslije rata je to karikatura u rukama Švrakića) od tog nosioca ideje socijaldemokratije nema ništa. Nula, ništica.
Samo kritika i kritika i kritika. I radimo na tome da se front kritičara sadašnjeg SDP-a proširi i ojača. Ja u tome vidim jedinu šansu za o(p)stanak stranke. U protivnom, nova će se graditi kako budemo išli ka EU. Ko preživi...
-
kikic
#134 Krajnje je vrijeme za promjene u SDP-u!
Uz molbu svim ovima koji samo i jedino sebe uzimaju za korektne interpretatore socijaldemokratije, haj'mo ipak pokusati naci zamjenu Dr. Lagumdziji...
Haj'mo naci 9 kandidata (neka deseti bude Dr. Lagumdzija), pa odraditi virtualne izbore za predsjednika SDP-a... Pa onda pobjednika tog izbora (ako to ne bude Dr. Lagumdzija) uporediti (argumentovano) sa aktualnim predsjednikom...
Nemojte misliti da je ovolika zainteresovanost za za sudbinu SDP-a rezultat kampanje raznih harisovaca, tihicevaca i ostalih (mada vjerovatno ima i toga), shvatite da je ovaj forum mjesto na kojem ljudi zele iznijeti svoje stavove, iz sebe izbaciti neke stvari koje ili javno ne smiju, ili nemaju vremena, imaju preca posla, itd...
Haj'mo naci 9 kandidata (neka deseti bude Dr. Lagumdzija), pa odraditi virtualne izbore za predsjednika SDP-a... Pa onda pobjednika tog izbora (ako to ne bude Dr. Lagumdzija) uporediti (argumentovano) sa aktualnim predsjednikom...
Nemojte misliti da je ovolika zainteresovanost za za sudbinu SDP-a rezultat kampanje raznih harisovaca, tihicevaca i ostalih (mada vjerovatno ima i toga), shvatite da je ovaj forum mjesto na kojem ljudi zele iznijeti svoje stavove, iz sebe izbaciti neke stvari koje ili javno ne smiju, ili nemaju vremena, imaju preca posla, itd...
-
palermo
Mozda je ovaj moj post presirok, mozda sam negdje izasao i iz konteksta, nadam se da neces zamjeriti.[/quote]
O živote, hajde molim te reci da se šališ, da ti ipak, ma ipak ne ideš po sastancima SDP i tamo daješ konstruktivne kritike, hajde molim te, reci šališ se, reci da nisi nigdje proviriro nego si eto našao načine da zajebavaš ljude i onda sam sa sobom se smiješ,haj priznaj, nekako je ljudski i može se oprostiti. svi se mi šegačimo, inače ako stvarno ovo ozbiljno pišeš i stvarno ideš po sastancima SDP i još jelte konstruktivno kirtikuješ i daješ prijedloge onda.......je SDP i sve otišlo u neku stvar........
Al čovječe, znaš da me stvarno strah da se ti ne šegačiš sa nama ovdje nego je to istina, da si stvarno prava slika i prilika Zlajinog SDP-a.......
Mozda je ovaj moj post presirok, mozda sam negdje izasao i iz konteksta, nadam se da neces zamjeriti.[/quote]
O živote, hajde molim te reci da se šališ, da ti ipak, ma ipak ne ideš po sastancima SDP i tamo daješ konstruktivne kritike, hajde molim te, reci šališ se, reci da nisi nigdje proviriro nego si eto našao načine da zajebavaš ljude i onda sam sa sobom se smiješ,haj priznaj, nekako je ljudski i može se oprostiti. svi se mi šegačimo, inače ako stvarno ovo ozbiljno pišeš i stvarno ideš po sastancima SDP i još jelte konstruktivno kirtikuješ i daješ prijedloge onda.......je SDP i sve otišlo u neku stvar........
Al čovječe, znaš da me stvarno strah da se ti ne šegačiš sa nama ovdje nego je to istina, da si stvarno prava slika i prilika Zlajinog SDP-a.......
- jeza u ledja
1) Kao sto rekoh, nisam se obracao tebi vec ljudima koji generalno nemaju nikakve veze sa SDPom niti uopste glasaju za njih, ili su to mozda jednom uradili 2000-e i nikad vise, a sad sole pamet (xon_sa, ako ti nisi taj, izvini, ako jesi, nemas potrebe da ovdje pises)mostarac wrote:1) to je opsti nacin komunikacije sa svim neistomisljenicima u SDP-ujeza u ledja wrote:Ne budi drzak.mostarac wrote:i sad mi se nadje neki zlatkov mladi poltron da mi sere o tome ko je socijaldemokrata i ko nije.
1) Nisam se obracao tebi
2) I ja smatram da Lagumdzija treba da ode
3) Nisam clan SDPa
.
.
i
4) Po nacinu na kojem inace pises na forumu ti nemas pojma sta je socijaldemokratija, ti si mjesavina komunjare (drkas na Tita) i nacionaliste (pjenis na Hrvate). Ti i Sejfo Tokic pod ruku, otprilike cinis mi se dijelom njegovog miljea.
2) nesto nisam to bas zakljucio
3) sta se onda tebe tice ova tema
4) Ja komunista jesam i ja to nigdje nisam krio i rekao sam bar 10 puta ovdje da budala nisam i da znam da za vrijeme mog zivota komunizma u nekoj ozbiljnijoj varijanti nece biti i shodno tome SDP je najblizi mojim politickim stavovima ali ne i totalni odraz tih stavova.
Sto se tice nacionalizma smjesan si jer ja kroz svoje pisanje na forumu protezem dvije stvari vezano za Hrvate u BiH i za Hrvatsku uopste, a to je da savrseno razlikujem pojmove ustasa i hrvat i da se gadim bosansko-balijske licemjernosti koja bi zivote svih nas u hercegovini prodala za peskiric na plazi makarske ili zaostroga, sto su vec ucinili u ratu jednom predavsi nas ko kurban zlocinackoj vojsci HVO, tj. okorjelim ustasama, a u Bosni ih nikad nisu prestali nazivat saveznicima.
Ako sam ja nacionalista zato sto trazim da se i nasa krv tretira jednako ko bosanska i nasi koljaci tretiraju jednako kao oni koji su klali po bosni i ako sam nacionalista sto ja necu da se uvlacim u supak nekome radi metra kvadratnog na moru onda jesam nacionalista sam, a iznenadio bi se brojem mojih prijatelja hrvata.
P.S. I rekao sam da je socijaldemokratija najlicemjernija ideja koja je ikad postojala u politickom zivotu ljudi, jer je to klasicna kapitalisticka ideja, sa konstantnim varanjem siromasnih i radnika, a u korist bogatih, tj. prica jedno, a radi drugo.
2) Nisi stekao takav utisak zato sto se ja uopste ne slazem s tim da je "Zlatko Staljin" (boze kakva glupost). Ja se pak slazem s tim da on treba da ode jer ga ljudi krive za izborni poraz, tj. slabe rezultate (djelimicno s pravom, a mahom zbog vlastitog kompleksa kojim opravdavaju svoje glasanje za pogresne ljude koji nikako da ovu zemlju izvedu na zdrave noge). A ako ga toliko ljudi krivi onda se cijelom SDPu smanjuju sanse za uspjeh.
3) Tice me se jer glasam za iste od 96-e pa nadalje.
4) Priznao si da si komunista, cak sta vise "mrzis socijaldemokratiju" (pa tebi nikako nije mjesto u toj stranci). Rijetko koji nacionalista ce to priznati sebi i drugima. O necijem nacionalizmu obicno sude drugi, na osnovu onoga sto doticni govori.
- jeza u ledja
Jedno je komentarisati, a drugo je djeliti savjete, i to ne o programu stranke vec o njenoj unutrasnjoj kadrovkoj politici i jos pride davati glas strankama sa dijametralno suprotnim stajalistima.pitt wrote:ne mislim da moras biti SDP clan ili simpatizer da bi komentarisao mane ili prednosti te stranke (ili bilo koje druge).
Moze svako sve komentarisati, ali davati savjete u ovom slucaju je sve samo ne dobronamjerno.
-
mostarac
komentarisacu tacke 3 i 4.jeza u ledja wrote: 1) Kao sto rekoh, nisam se obracao tebi vec ljudima koji generalno nemaju nikakve veze sa SDPom niti uopste glasaju za njih, ili su to mozda jednom uradili 2000-e i nikad vise, a sad sole pamet (xon_sa, ako ti nisi taj, izvini, ako jesi, nemas potrebe da ovdje pises)
2) Nisi stekao takav utisak zato sto se ja uopste ne slazem s tim da je "Zlatko Staljin" (boze kakva glupost). Ja se pak slazem s tim da on treba da ode jer ga ljudi krive za izborni poraz, tj. slabe rezultate (djelimicno s pravom, a mahom zbog vlastitog kompleksa kojim opravdavaju svoje glasanje za pogresne ljude koji nikako da ovu zemlju izvedu na zdrave noge). A ako ga toliko ljudi krivi onda se cijelom SDPu smanjuju sanse za uspjeh.
3) Tice me se jer glasam za iste od 96-e pa nadalje.
4) Priznao si da si komunista, cak sta vise "mrzis socijaldemokratiju" (pa tebi nikako nije mjesto u toj stranci). Rijetko koji nacionalista ce to priznati sebi i drugima. O necijem nacionalizmu obicno sude drugi, na osnovu onoga sto doticni govori.
3. Pa sto osporavas onda nekome ko glasa isto tako da komentarise SDP
4. Mislim da nije vrijeme da se svi oni koji imaju isti cilj, a koji se zove Bosna i Hercegovina kao samoodrziva i funkcionalna drzava clanica svih relevantnih evropskih institucija, dijele po ideoloskoj osnovi. Kad ostvarimo zajednicke ciljeve koji su svakako prioritetniji od nasih ideoloskih podjela onda mozemo da se dijelimo drugacije i borimo drugacije. Trenutno nema mjesta rasplinjavanju takvih snaga i SDP treba da bude snaga koja ce da okupi sve te ljude pod svoj krov da bi lakse zajednicki ostvarili cilj, a ne da te ljude masovno rastjeruje umjesto da privlaci nove.
E bas me zanima kako bi reagovala bosna da je SDP dok je bio na vlasti ulozio silne novce za izgradnju mosta u Doboju recimo, a ovi ga nazovu most Vojislava Seselja. U Capljini je tako napravljen most Franje Tudjmana, ali problem je taj sto Tudjman i Seselj u Bosni za razliku od hercegovine nemaju istu dimenziju i kad ja kazem da imaju onda sam ja nacionalista. Krasno
- buzzer
kad bih bio zlonamjeran mogao bih ove koji su protiv promjena na celu sdp-a nazvati zagovornicima statusa quo, odnosno, jos zesce, pristalicama nacionalisticke vlasti.
jer ako ste za sdp u silaznoj putanji ka dnu, onda vam pase sadasnje stanje. logika.
ja uporno kritikujem z.l. ne kao loseg politicara, ne kao kriminalca, kradljivca peci (jel' ono bi pec fahro?), nego kao personifikaciju stranke koju masa ljudi smatra antipaticnim, arogantnim, narcisoidnim, vlastoljubivim...
makar nista od toga ne bila istina, treba se povuci jer je damage already done, sdp ima sve manje glasova i sve manje sanse da dodje na vlast.
jer ako ste za sdp u silaznoj putanji ka dnu, onda vam pase sadasnje stanje. logika.
ja uporno kritikujem z.l. ne kao loseg politicara, ne kao kriminalca, kradljivca peci (jel' ono bi pec fahro?), nego kao personifikaciju stranke koju masa ljudi smatra antipaticnim, arogantnim, narcisoidnim, vlastoljubivim...
makar nista od toga ne bila istina, treba se povuci jer je damage already done, sdp ima sve manje glasova i sve manje sanse da dodje na vlast.
- jeza u ledja
Odgovorio sam u postu pittu.mostarac wrote: 3. Pa sto osporavas onda nekome ko glasa isto tako da komentarise SDP
-
mladoliki
Zlatko ne može otići jer ga nema ko zamijeniti!
Svi potencijalni kandidati su "njegovih ruku djelo" i osjećaju da mu duguju svoje pozicije. Željko Komšić, Damir Hadžić, Alija Behmen, Karlo Filipović, Suada Hadžović, Nermin Nikšić, Svetozar Pudarić, Damir Mašić, Jozo Križanović, Slobodan Popović, Besima Borić, Anto Domazet, Mirza Kušljugić...
Selim Bešlagić je za penziju, Denis Bećirević je iz Tuzle, kao i Jasmin Imamović i to ih je.., ne bi dobili podršku iz Sarajeva. Bojan Bajić je extra ali nije baš za predsjednika, kao ni Slaviša Šućur.
Više nema armije ljudi koji su iz razno-raznih razloga otišli, a bilo je puno dobrih ljudi. Nema više sdp-a, niti će ga ikad biti! Onakvog!
Svi potencijalni kandidati su "njegovih ruku djelo" i osjećaju da mu duguju svoje pozicije. Željko Komšić, Damir Hadžić, Alija Behmen, Karlo Filipović, Suada Hadžović, Nermin Nikšić, Svetozar Pudarić, Damir Mašić, Jozo Križanović, Slobodan Popović, Besima Borić, Anto Domazet, Mirza Kušljugić...
Selim Bešlagić je za penziju, Denis Bećirević je iz Tuzle, kao i Jasmin Imamović i to ih je.., ne bi dobili podršku iz Sarajeva. Bojan Bajić je extra ali nije baš za predsjednika, kao ni Slaviša Šućur.
Više nema armije ljudi koji su iz razno-raznih razloga otišli, a bilo je puno dobrih ljudi. Nema više sdp-a, niti će ga ikad biti! Onakvog!
- Vodenjak
Ovo je nasa najveca zabluda...mladoliki wrote:Zlatko ne može otići jer ga nema ko zamijeniti!
Ako nije (a jeste!!!)onda je nasa najveca tragedija!
Treceg nema!
Zabluda je jer mi nismo ni svjesni koliko mladih i pametnih ljudi imamo u toj nasoj zemlji!
Oni samo trebaju jedno - SHANSU!
A ono drugo ne moze biti istina jer naprosto, cak i u jednoj Moladaviji bi se mogao naci neko pametan a kamo li medju nasim ljudima dole!
Dajte ljudi molim vas...
-
Deset u pola
Ovdje se ne radi o stranci nego o konceptu.
Jednostavno svi smo mi manji ili veći nacionalisti.
I to je suština.
Zato koncept koji zastupa SDP nema šanse.
I zaista je čudo da SDP dobija i ovoliko glasova.
Jer puno je više onih koji "ferceraju"
I to je suština.
- Liberalism
Upravo tako!!!!Deset u pola wrote:Ovdje se ne radi o stranci nego o konceptu.
I to je suština.
I sto je meni najgore, upravo oni koji su kao demokrate a u stvari su tipicni nacionalisti mrze (ne zele da glasaju) za SDP sa Lagumdzijom na celu.
Za koga su glasali ti koji su kao demokrate i koji nisu zbog Lagumdzije glasali za SDP? Imamo one koji nisu glasali nikako, imamo zanemariv broj onih koji su glasali za druge demokratske stranke (LDS isl) i one koji su kao socijaldemokrati u dusi ali su glasali za Harisa Silajdzica. I izgleda da upravo ovi koji su glasali za Silajdzica su najglasniji kako bi u SDP-u trebalo doci neko novo lice.
-
Brazzo
Liberalism wrote:Upravo tako!!!!Deset u pola wrote:Ovdje se ne radi o stranci nego o konceptu.
I to je suština.
I sto je meni najgore, upravo oni koji su kao demokrate a u stvari su tipicni nacionalisti mrze (ne zele da glasaju) za SDP sa Lagumdzijom na celu.
Za koga su glasali ti koji su kao demokrate i koji nisu zbog Lagumdzije glasali za SDP? Imamo one koji nisu glasali nikako, imamo zanemariv broj onih koji su glasali za druge demokratske stranke (LDS isl) i one koji su kao socijaldemokrati u dusi ali su glasali za Harisa Silajdzica. I izgleda da upravo ovi koji su glasali za Silajdzica su najglasniji kako bi u SDP-u trebalo doci neko novo lice.
mozda si u pravu. Pa biti nacionalista biti u BiH i nije tako tesko, ja sam npr. bosansko-hercegovacki nacionalista
- Vodenjak
Bravo!Brazzo wrote:Liberalism wrote:Upravo tako!!!!Deset u pola wrote:Ovdje se ne radi o stranci nego o konceptu.
I to je suština.
mozda si u pravu. Pa biti nacionalista biti u BiH i nije tako tesko, ja sam npr. bosansko-hercegovacki nacionalista. Volim BiH i vjerujem u BiH! Vjerujem u buducnost BiH! Po inerciji sam glasao za SDP, za Harisa ni mrtav. Razocaran sam neuncikovitoscu SDP-a i pored tog sto ima dovoljno razloga za akciju i djelovanje: socijalne nepravde, korumpiranost vlasti, opstedrustveni kriminal, sijanje medjunacionalne mrznje, zatiranje bosansko-hercegovackog indetiteta i forsiranje samo tri nacionalna korpusa u svim segmentima drustvenog zivota, nakardno skolstvo podjeljeno po nacionalnom principu... da ne nabrajam dalje, dopisite sami ...
A ti @Liberalism, to sto pishes su ciste shpekulacije!
Ja sad mogu reci da uzmes sve i jedan glas koji je SDP dobila na proslim izborima i da ga das kome god ti hoces!
A onda uzmi sve glasove onih koji NISU glasali i daj ih SDP-u pa ces vidjeti ko ce pobijediti...
Pametnom samo ta porazna cinjenica govori sasvim dovoljno koliko su ljudi u BiH zainteresovani za svoju buducnost!