Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Hauptgefrajter-u Ba
#127 Re: Ljubav je....
kad se negleda jedno u drugo, nego kad se gleda zajedno u jedan pravac
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#128 Re: Ljubav je....
Ljudi, nemam ja bas nista s`time,
to je u prici jedna drama.
Ljubav je samo ime,
koje ljudi nadjevaju zabludama.
to je u prici jedna drama.
Ljubav je samo ime,
koje ljudi nadjevaju zabludama.
-
Hauptgefrajter-u Ba
#129 Re: Ljubav je....
prava rijec
- tek_stigla
#130 Re: Ljubav je....
Ljubav....je kocka....ljubav je igra zbog koje se rizikuje san koji se sanja na javi,izokrenuta stvarnost,realnost koja uznemirava.... 
-
Hauptgefrajter-u Ba
#131 Re: Ljubav je....
prava rijec
- metal_rules_cura
#132 Re: Ljubav je....
Kad vise nisam ja nego MI 
- Murat Sabanovic
#133 Re: Ljubav je....
ljubav ne postoji!postoji sex.postoji privlacnost.postoji i pozuda.ali ljubav ne!
- lolita_xx
#134 Re: Ljubav je....
iluzija 
- maccarona
#135 Re: Ljubav je....
kad jednoj ljubavi dodje kraj, slabici kukaju, energicni smjesta pronadju novu ljubav, a pametni su je vec odavno imali u rezervi."
oskar vajld

oskar vajld
- Murat Sabanovic
#136 Re: Ljubav je....
maccarona wrote:kad jednoj ljubavi dodje kraj, slabici kukaju, energicni smjesta pronadju novu ljubav, a pametni su je vec odavno imali u rezervi."
oskar vajld
![]()
UTOPIJA!!!
- BarbaDue
#137 Re: Ljubav je....
Nemoj, Murate, Šabane....nemoje je zaznijeti.......Murat Sabanovic wrote:ljubav ne postoji!postoji sex.postoji privlacnost.postoji i pozuda.ali ljubav ne!
E dobro sad ozbiljno,
Ljudi moji ljubav je vjecna, neunistiva, ne moze je negirati samo nekoliko siromasnih mozgova...
Sve ovo sto vidimo oko sebe stvoreno je iz ljubavi prema nekome ili necemu...Bog iz ljubavi stvori nas, mi iz ljubavi prema nekome stvaramo i stvaramo....
Razmislite malo, sve je ovo zbog ljubavi....
- lolita_xx
#138 Re: Ljubav je....
ima smislaBarbaDue wrote:Nemoj, Murate, Šabane....nemoje je zaznijeti.......Murat Sabanovic wrote:ljubav ne postoji!postoji sex.postoji privlacnost.postoji i pozuda.ali ljubav ne!![]()
![]()
![]()
![]()
E dobro sad ozbiljno,
Ljudi moji ljubav je vjecna, neunistiva, ne moze je negirati samo nekoliko siromasnih mozgova...
Sve ovo sto vidimo oko sebe stvoreno je iz ljubavi prema nekome ili necemu...Bog iz ljubavi stvori nas, mi iz ljubavi prema nekome stvaramo i stvaramo....
Razmislite malo, sve je ovo zbog ljubavi....
- lejlasa
#139 Re: Ljubav je....
Nadam se da ce jednog dana u tvoj zivot doci neko zbog koga ces promijeniti misljenjeMurat Sabanovic wrote:ljubav ne postoji!postoji sex.postoji privlacnost.postoji i pozuda.ali ljubav ne!
- maccarona
#140 Re: Ljubav je....
murata je neko vec malo prodrmo 
ha si se pojavio na forum
odmah na ljubav je....shit 
ha si se pojavio na forum
- BarbaDue
#141 Re: Ljubav je....
metal_rules_cura wrote:Kad vise nisam ja nego MI
Ali nije samo da smo u pitanju JA i TI, ljubav je i nesto drugo....ljudi su izgubili ljubav za drvo, rijeku, male životinjice, za prijatelje, tu je također moja ljubav
A vaša?
- Murat Sabanovic
#142 Re: Ljubav je....
ma draga lejla dolaze i odlaze...ja sam ti uklet ko pjesnik..ljubav ne postoji ,samo strast i prijateljstvo.lejlasa wrote:Nadam se da ce jednog dana u tvoj zivot doci neko zbog koga ces promijeniti misljenjeMurat Sabanovic wrote:ljubav ne postoji!postoji sex.postoji privlacnost.postoji i pozuda.ali ljubav ne!
- Murat Sabanovic
#143 Re: Ljubav je....
podforum bi trebao da promjeni naziv...jel tako makarena???maccarona wrote:murata je neko vec malo prodrmo
ha si se pojavio na forumodmah na ljubav je....shit
- [Matrix]
#144 Re: Ljubav je....
svi koji znaju sta jest ljubav sad vjerovatno negdje ljubuju a mi neznalice,na formu, moramo
ljubav procaskati.

ljubav procaskati.
- lejlasa
#145 Re: Ljubav je....
Jos jednom ti kazem, to kod tebe ce se jednog dana promijeniti. Ja sam uvijek vjerovala u ljubav, i kad je ni na pomolu nje bilo, a kad sam upoznala mog muza, znala sam da je to to.Murat Sabanovic wrote:ma draga lejla dolaze i odlaze...ja sam ti uklet ko pjesnik..ljubav ne postoji ,samo strast i prijateljstvo.lejlasa wrote:Nadam se da ce jednog dana u tvoj zivot doci neko zbog koga ces promijeniti misljenjeMurat Sabanovic wrote:ljubav ne postoji!postoji sex.postoji privlacnost.postoji i pozuda.ali ljubav ne!
U zivotu bude vise ljubavi, al samo je jedna vjecna i najveca.
Dozivjeces, Murate, garantujem ti.
- kolega
#146 Re: Ljubav je....
Murate, jedina prava ljubav je brana i to od hidroelektrane, ..., isto je tako i Sidartha nasao svoju ljubav u rijeci 
-
njeka
#147 Re: Ljubav je....
"...Ljubavnici su najveći utopisti,a ljubav je najveća utopija! U ljubavi se osjeća više nego što se treba,pati više nego što se misli,sanja više nego što se živi,i kaže i ono u šta ni sami ne vjerujemo.
U ljubavi nema ničeg razumnog!
O ljubavi se ne može ni govoriti pametno jer ljubav nije stvar pameti nego osjećanja,a zato što je ljubav istinska samo kad je slijepa,ona ne podliježe nikakvim mjerama razuma!..." tako kaže J.Dučić
Ma svi mi vjerujemo u ljubav i sanjamo da nam se desi,jer trebamo nekog s kim ćemo da dijelimo ovaj život,nekog ko će biti "samo naš".
A kako to da se "prava" ljubav uvjek nekom drugom desi?! Šta uraditi, kako naći (i dal' uopšte treba tražiti) ljubav?!
Pa meni se čini da,kao što je ljepota u oku posmatrača,i sposobnost iskrene ljubavi je u nama.
O ljubavi se ne može ni govoriti pametno jer ljubav nije stvar pameti nego osjećanja,a zato što je ljubav istinska samo kad je slijepa,ona ne podliježe nikakvim mjerama razuma!..." tako kaže J.Dučić
Ma svi mi vjerujemo u ljubav i sanjamo da nam se desi,jer trebamo nekog s kim ćemo da dijelimo ovaj život,nekog ko će biti "samo naš".
A kako to da se "prava" ljubav uvjek nekom drugom desi?! Šta uraditi, kako naći (i dal' uopšte treba tražiti) ljubav?!
Pa meni se čini da,kao što je ljepota u oku posmatrača,i sposobnost iskrene ljubavi je u nama.
-
sapati srca
#148 Re: Ljubav je....
njeka wrote:"...Ljubavnici su najveći utopisti,a ljubav je najveća utopija! U ljubavi se osjeća više nego što se treba,pati više nego što se misli,sanja više nego što se živi,i kaže i ono u šta ni sami ne vjerujemo.
- Daphna
#149 Re: Ljubav je....
Ljubav je kada toliko boli a opet je tako slatko da ne želiš da prestane...
Ljubav je kada ti u kinu dotakne ruku da ti prokomentariše scenu a ti nemaš pojma šta se dešava na platnu! Ljubav je kada si u zagrljaju u tako neudobnom položaju a ne želiš da se pomjeriš jer znaš da on uživa...
Ljubav je kada on pravi kolač a ti pereš sudove... Kada dijeliš četkicu za zube... Kada ti pozvoni na vrata i donese stručak tratinčica, netom ubranih, poljubi te i ode... A ti ostaneš bez teksta!
Ljubav je kada ne razgovarate mjesecima a onda se pogledi sretnu i zaboli nešto u grudima...
Ljubav je sve što smo imali i što ćemo imati...
Ljubav je kada ti u kinu dotakne ruku da ti prokomentariše scenu a ti nemaš pojma šta se dešava na platnu! Ljubav je kada si u zagrljaju u tako neudobnom položaju a ne želiš da se pomjeriš jer znaš da on uživa...
Ljubav je kada on pravi kolač a ti pereš sudove... Kada dijeliš četkicu za zube... Kada ti pozvoni na vrata i donese stručak tratinčica, netom ubranih, poljubi te i ode... A ti ostaneš bez teksta!
Ljubav je kada ne razgovarate mjesecima a onda se pogledi sretnu i zaboli nešto u grudima...
Ljubav je sve što smo imali i što ćemo imati...
- Daphna