N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

cnermina wrote:pa ja bih radije da ne idu javno. Svi koji zele spisak mogu nam se obratiti, pa cemo ga proslijediti, ali ne bih da se imena postiraju. pa onda neka prijedlozi idu na pp, ili jos bolje- na mail.

hvalla puno :)
Naravno podrazumijeva se da predlagač pošalje i punu adresu.. :)
cnermina

Post by cnermina »

@valterbranisarajevo da da, puna adresa i dob djece, i jos ako ima telefon- super :):):):)

@ danas moze i to naravno. S obzirom da imamo spisak konkretnih porodica, i konkretnu dob djece, tako cemo i praviti paketice- u skladu s njihovim potrebama, a ne ono stavi u sve igracke i slicno... Svaki ce paketic biti razlicit. Ne po vrijednosti, naravno, vec po sadrzaju. Tako da ako neko namijeni paketic bas odredjenom djetetu, ne vidim sto bi to bio problem...

pozz

N
daduli_sa

Post by daduli_sa »

A da malo sve ovo pojednostavimo? :roll:
cnermina

Post by cnermina »

''Poštovani,

JU"Treća osnovna škola" će se veoma rado odazvati Vašoj akciji.
Danas će učenici, na Vijeću učenika, odrediti termine kad će organizovati prikupljanje u školi.
Također ćemo Vam do kraja sedmice poslati imena i adrese naših učenika,koji zaslužuju da budu obradovani paketićem.Akciju smatram divnom i lijepo Vas molim da nas obavještavate o svim akcijama u kojima može uzeti učešće 1080 učenika naše škole.
Uskoro ću Vas ponovo kontaktirati.

Do tada,srdačni pozdravi!

Direktorica škole,

I.Buljubašić''
cnermina

Post by cnermina »

''Poštovani,

Jučer sam razgovarala sa prodekanom Ekonomskog fakulteta prof. Šehićem, koji je rekao da on nema ništa protiv (dapače podržava) da se ovakva akcija provede na Ekonomskom fakultetu. Rekao je da dopis možete uputiti na njega lično [email protected] pa da vaši dobrovoljci eventualno jedan ili dva dana skupljaju donacije u poklonima i novcu na fakultetu. Mi bismo to raširili studentima preko foruma, a i oni bi službenim putem obavijestili svoje nastavno osoblje kao i studente.

Nadam se da vam je ova informacija korisna pa ako vam još nešto treba, slobodno mi se obratite.

Lijep pozdrav

Vesna Hadžikarić''
Pearl

Post by Pearl »

OS Vladislav Skaric je takodjer potvrdila ucestvovanje u akciji
Pooll

Post by Pooll »

Jutros je na RSG-u, povodom Dana volontera emitovan poziv na ukljucenje u akciju, tj da svi zainteresovani posjete http://www.dobro.ba ;)
Pearl

Post by Pearl »

Pooll wrote:Jutros je na RSG-u, povodom Dana volontera emitovan poziv na ukljucenje u akciju, tj da svi zainteresovani posjete http://www.dobro.ba ;)
:thumbup:
buba

#134 re

Post by buba »

Fino..sto vise svega, to vise obradovane djecice :dance: :thumbup:
Ivy

Post by Ivy »

MA NAJBOLJI STE!!!!! Kome da se obratim za imena porodica i za kontakte skola?
zemljotres

Post by zemljotres »

Ivy wrote:MA NAJBOLJI STE!!!!! Kome da se obratim za imena porodica i za kontakte skola?
najbolje ti je na [email protected]
Pearl

Post by Pearl »

zemljotres wrote:
Ivy wrote:MA NAJBOLJI STE!!!!! Kome da se obratim za imena porodica i za kontakte skola?
najbolje ti je na [email protected]
ili [email protected].. oba maila su "njena" :)
spiskovi djece su kod nje...

SVI KOJI ZELE DA PREDLOZE DJECU ZA PAKETIC, MOGU POSLATI KONTAKT PODATKE PORODICE (ADRESU I TELEFON) I UZRAST DJECE NA [email protected] ILI [email protected]

takodjer, ako je citava porodica u jako losem stanju, naglasite i to, posto cemo za takve porodice pokusati obezbijediti i porodicni paket (sa odjecom i zivotnim namirnicama)
cnermina

Post by cnermina »

Upravo se radi JINGLE (ako se tako kaze) na EFM radiju koji ce se ubrzo poceti vrtiti :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Glavni cilj je da se informacija prosiri i medju ljudima koji toliko i ne koriste internet...

Eto... idemo dalje :)
cnermina

Post by cnermina »

evo gotov i jingle :):):):):)

ja ne znam kako da ga postavim ovdje :( ali ga mozete poslusati na http://www.dobro.ba

ispod bannera Paketici za sve ima Audio jingle.

ja ga jos nisam cula :( jos sam na poslu, a ovdje nesto ne fercera :(

hajd poslusajte pa javnite je li ok..

dobili smo poziv za gostovanje na efm-u u slijedeci cetvrtak u pola 11.

je li moze da se javi ko moze da ide?
cnermina

Post by cnermina »

adresa za skidanje jingle-a ako kome treba je

http://dobro.ba/jingles/PaketiciZaSve.rar
buba

#141 re

Post by buba »

skinula jinglich..traje 1min32sec..
ok je..malo je teze izgovorio rijec ''marginaliziranim'' :-D
Cini mi se da nije pomenuto da se stvari, slatkisi i igracke mogu donijeti u igraonicu? :( Ali mozda je i bolje jer bi ljudi bili zbunjeni da se pominje igraoica i Udruzenje Dobro u isto vrijeme. Dat je broj ziro racuna Udruzenja Dobro i nije receno da se stavi naznaka ''za humanitarnu akciju ''paketici za sve'', mislim da je i to bilo bitno.. da bi se znalo tacno koliko novca je prikupljeno u ovu svrhu, ali valjda ce biti ok..dat je i broj mobitela za informacije :)
Ivy

Post by Ivy »

Jingle je super, sto kaze buba zapeo je malo na toj jednoj rijeci ali ukupni dojam je cista desetka! Treba dati jingle i drugim radio stanicama pogotovo RSG i Radio M :)
cnermina

Post by cnermina »

meni se isto svidja... sto se tice racuna- nece biti problema, jer je racun prazan, tako da svv sto legne to je za ovu akciju. mislim da ce proslijediti i drugim stanicama...
Pearl

Post by Pearl »

cnermina wrote:meni se isto svidja... sto se tice racuna- nece biti problema, jer je racun prazan, tako da svv sto legne to je za ovu akciju. mislim da ce proslijediti i drugim stanicama...
vise nije :D:D leci ce ti prvih 50 KM ubrzo od jedne forumasice :)
cnermina

Post by cnermina »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Dori

Post by Dori »

Evo ja sam postavila oglas na poslu....vidjecemo sta ce biti ;-)

Kod mene isto ima mjesta u stanu (ako zatreba), a sto se tice prevoza (kao sto sam vec rekla onaj dan) nece biti problema. Samo mi se javite!
jasminasab

Post by jasminasab »

Cao.

Ja bih da pomognem ne samo novcano. Vec sam isprintala nekoliko letaka koje sam mislila polijepiti po komsiluku, ali kako je sad dodan i broj racuna, moram sve ponovo... :-)

Zanima me jesi li vec kontaktirane osnovne skole na Dobrinji i jesu li se odazvale? Ako nisu, ja imam poznanika medju nastavnim osobljem i vjerujem da bi nam mogli pomoci. Moze li mi neko samo poslati neki "template" maila koji saljete skolama? Ili ih zovete telefonom?

Takodjer me zanima jel napravljen neki template koji bi se mogao printati (neko je ovo spomenuo)? S brojem racuna i svim tim.. Ako nije, mogu ja to napraviti veceras...

U cemu jos treba pomoc u ovoj fazi?
obuca

Post by obuca »

super ste. dajte br. racuna da izvrsim uplatu :) :)
Pearl

Post by Pearl »

jasminasab wrote:
Zanima me jesi li vec kontaktirane osnovne skole na Dobrinji i jesu li se odazvale? Ako nisu, ja imam poznanika medju nastavnim osobljem i vjerujem da bi nam mogli pomoci. Moze li mi neko samo poslati neki "template" maila koji saljete skolama? Ili ih zovete telefonom?
posalji mi mail na pp, da ti mogu poslati template.. sve skole su obavijestene mailom. neke su se odazvale, koliko znam nije nijjedna sa dobrinje, neke kontaktiramo dodatno i licno, ukoliko znamo osoblje, da ubrzamo proceduru..
jasminasab wrote: Takodjer me zanima jel napravljen neki template koji bi se mogao printati (neko je ovo spomenuo)? S brojem racuna i svim tim.. Ako nije, mogu ja to napraviti veceras...
za template moram da provjerim u kojoj je fazi...

jasminasab wrote: U cemu jos treba pomoc u ovoj fazi?
ako znas nekoga u nekoj od velikih firmi ili trznih centara (tipa mercator, klas, hose...) da nam odobre popust na odjedjene proizvode, trebalo bi ih kontaktirati...
Last edited by Pearl on 06/12/2007 10:52, edited 1 time in total.
Pearl

Post by Pearl »

obuca wrote:super ste. dajte br. racuna da izvrsim uplatu :) :)

Udruzenje altruista za pomoc marginaliziranim grupama DOBRO
Broj racuna: 1610000055480034
Raiffeisen banka

Posto je ovo zajednicki racun za sve akcija Udruzenja, molila bih vas da pri uplacivanju navodite obavezno svrhu uplate, nesto kao: Humanitarna akcija: paketici za SVE (ili nesto slicno)
Post Reply