NEDZAD BRANKOVIC - LOS LAZOV

Post Reply
bordouze

Post by bordouze »

Sta se bezze lozite. Sta vam je sad Brankovic kriv? Ovakvih kakav je on u ovoj zemlji ima na hiljade. I po onome sto je napljackao ne istice se nesto puno. I tu je vjerovatno zlatna sredina.
Nije se ni vrtio po pozicijama gdje se okrece veliki novac poput Telekoma, Elektroprivreda itd.
Ni vlada federacije nije neka pljacka. Prava otimacina je po kantonima, narocito sarajevskom koji ima najveci budjet.

Maltene nijedan posao poslije rata u ovoj zemlji nije sklopljen a da se nisu ugradili razno razni brankovic. Pocev od onih koji vrijede 1000 km pa do onih milionskih. A radilo se puno. Trebalo je ponovo izgraditi porusenu zemlju. Bilo donacija, kredita svega....

Pljacku kao potpuno prihvatljivu stvar u ovoj zemlji je legalizirala SDA i moralno, i zakonski i kako god hocete kao i njihovi isprdci iz SZBiH.

I sta se sad ibretite. I sto ste navalili na zlosretnog Brankovica. Pa vidite li da on cijelo vrijeme isareti novinarki"Dje mene nadje"
I u pravu je coek. Svi kradu a samo Brankovic lopov. Vala nije fer.
danas

Post by danas »

sve si vala u pravu...
bordouze

Post by bordouze »

pape wrote:
jugoistocnjak wrote: Sto se tice toga da na premijera ne treba trositi rijeci, na zalost on je nas premijer i odlucuje o puno stvari, pa i mi moramo na njega obratiti paznju.
Ocito je da on povremeno voli karikirati stvari i prikazati ih onakvim kakve nisu. Sada je to kuca izgradjena reciklazom materijala, a ranije su to bile naplatne kucice za auto-put i sl. Kuca u Visegradu nije navodno njegova, a on je utrosio na nju vec preko 150,000 KM i sl. Neke ostale nekretnine su od tetke njegove zene ili se cak i ne sjeca detalja kako je konkretno dosao u posjed tih nekretnina.
Potpuno si u pravu. Izvinjavam se za losu konstrukciju moje recenice.
Mislio sam reci da je vise nego ocito da covjek prozirno laze i da u tom smislu ne trebamo imati dilemu.
Pitanje je kako njemu i slicnima, a ima ih na svakom koraku, dohakati i skloniti ih iz javnog i nasih zivota? Kako im oduzeti imovinu koju su beskrupulozno opljackali?
Kako ih natjerati da se ponovo late gitare i nastave svirati svojim zenicama. Ubi nas njihova svirka, ...
Pape, prije rata je na snazi bio zakon o ispitivanju porijekla imovine. Dakle, ako ne mozes dokazati da si nesto legalno zaradio drzava te krivicno sankcionira.
Osim toga, koliko se sjecam, cini mi se da je SDP prije nekoliko godina, u par navrata pokusavao da u parlamentarnu proceduru uvrsti zakon o oduzimanu nelegalno stecene imovine.
Znaci, ako je Brankovic od rata zaradio recimo 200 000 km a u beton, armaturu, odjela i sl investirao 210 000 km drzava mu oduzima imovinu a njega krivicno goni. Pojednostavljujem stvari i lupam cifre da bi bilo lakse za objsanit.
Takvi zakoni postoje i dobro funcioniraju u nekim zapadnim zemljama. Prvenstveno se odnose na ono koji rade s kesom poput recimo ugostitelja jer oni koji rade preko racuna svakako ne mogu sakriti porez.

Kombinacija ova dva gore pomenuta zakona bi mogla teoretski dohakati hiljadama brankovica.

Nisam siguran kako bi to funkcioniralo u nasoj bosanskoj praksi. Jos manje sam siguran da li ce ti zakoni ikada proci parlamentarnu proceduru.
danas

Post by danas »

tacno, SDP je predlagao ovaj zakon ali koliko znam -- isti nikada nije prosao u parlamentu. stavise, ako me sjecanje dobro sluzi, privredni kriminal je uguran u zakon o amnestiji i koliko znam -- obuhvata period od 1990-e pa nadalje; dakle period kada su 'narodne stranke' dosle na vlast, a ne samo ratni period...
zlatan01

Post by zlatan01 »

Nekada je u bivsoj Yu postoja Zakon o ispitivanju porijekla imovine. Ja sam se cudio zasto, a onda dodjoh na zapad i vidjeh da je to sasvim normalna stvar ovdje. I ko bi posten bio protiv ovakvog zakona?

Druga stvar, mase su vristale kako su komunisti pokrali! Tacno, licno znam ljude koji su se okoristili od bivsi sistem, ali je njihovo "bogatstvo" sega u poredjenju sa bogatstvom danasnjih ex YU oligarha. Ruku na srce, postoje i menju ovim posljednjim oni koji su vise manje stekli imovinu posteno i bas zbog njih treba jedan zakon koji ce razdvojiti zito i kukolj.

Treca stvar, citao sam puno o lopovluku Zlatka L. Licno smatram da ima boljih politicara od njega, ali da je on najveci lopov u BiH...ne vjerujem. On sluzi pravim kriminakcima kao objekat da se skrene paznja, za zamjenu teza...
pepeljara

Post by pepeljara »

Sto je najgore od svega i da pismeni dokaz na prvoj stranici avaza izadje o kradji brankovica i njemu slicnih, on bi i dalje obnasao svoju funkiciju bez ikakvih kazni.

Jarane pred zid i streljat, nista drugo.

al ko?

Pa mislim REVOLUCIJA da bi postakla.

Studente pokrenut, penzionere.. pekare, vozace, policiju i ovo malo vojske, pa kad sve stane da zivi....

onda, MOZDAAA CE ONDA Neko da pogleda i stane tim kretenima ui kraj.
Arogantni

Post by Arogantni »

pepeljara wrote:Sto je najgore od svega i da pismeni dokaz na prvoj stranici avaza izadje o kradji brankovica i njemu slicnih, on bi i dalje obnasao svoju funkiciju bez ikakvih kazni.

al ko?

Studente pokrenut, penzionere.. pekare, vozace, policiju i ovo malo vojske, pa kad sve stane da zivi....

Image
bordouze

Post by bordouze »

U Avazu nista izac nece. Da nije bilo kradje ne blo ni Fahre a ni Avaza.

Problem u cijeloj ovo prici je da se strasno puo ljudi nakralo. Kad bi neko pokusao dirnuti u to svasta bi bilo.
pepeljara wrote:Sto je najgore od svega i da pismeni dokaz na prvoj stranici avaza izadje o kradji brankovica i njemu slicnih, on bi i dalje obnasao svoju funkiciju bez ikakvih kazni.

al ko?

jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

Baby Blue wrote:
bordouze wrote: Nije se ni vrtio po pozicijama gdje se okrece veliki novac poput Telekoma, Elektroprivreda itd.
Nemoj dvaput reci :-)
Trenutno je atraktivnije biti premijer jer se jos uvijek nisu rasprodale "koke sto nose zlatna jaja", a tu mislim na Elektroprivredu, Telekom i sl...
Nakon toga ce vjerovatno za Brankovica biti interesantnije zaposlen u ovim firmama nego biti premijer.
Tacno je da je kod nas korupcija prilicno rasprostranjena i na visim i nizim nivoima vlasti. Ipak ovaj slucaja "pada u oci" jer je covjek na jednoj od vodecih pozicija u vlasti. Svakodnevno se obraca obicnom narodu preko medija i onda je ocito kakve poruke salje. Pravdati svoje bogatstvo nekakvim dnevnicama; izgradnju kuce reciklazom materijala ili govoriti za kucu u Visegradu da se ne zna cija ce biti je ocito zaobilazenje istine. Zna se pouzdano da je on licno u kucu u Visegradu ulozio vec preko 150,000 KM. Kaze da neka ostala imovina nije njegova vec sinova ili suprugine mu tetke.
Tvrditi da je najbolji inzenjer u gradu je vrlo neozbiljna i prepotentna izjava i najvise govori o njemu kao osobi. Ta izjava nije bazirana na nekim stvarnim pokazateljima, a to sto u njegovom CV-ju stoji da je bio direktor Zeljeznica F BiH i Energoinvesta moze prvenstveno zahvaliti cinjenici da je jedan od vodecih u SDA garnituri i da je mladomuslimanskog porijekla. Energoinvest je imao i boljeg kadra za svog direktora od Brankovica.
Obicne ljude veoma iritira i to sto pojedini mediji pozivaju Brankovica i njemu slicne u emisije tipa "kako sam uredio svoj dom", iako postoje velike sumnje u nacin na koji je Brankovic dosao do sredstava za uredjenje tog svog doma ili je bolje reci "svojih domova".
bordouze

Post by bordouze »

Baby Blue wrote:
bordouze wrote: Nije se ni vrtio po pozicijama gdje se okrece veliki novac poput Telekoma, Elektroprivreda itd.
Nemoj dvaput reci :-)
Pa koliko ja znam nije. I ono oko cega se ovaj intervju vrti nije nista strasno.Pa po onome sto barem vidi on nije ukrao vise od 75 000 EU. Rijeto koji kantonalni ministar, a poslije rata ih je bilo na stotine barem, nije zavrsio mandat a da nije bio dobar barem par stotina milja eura. Radio sam takav posao da sam gledao kako se prave talovi. Recimo popravlja kanton kuce odmah iza rata. Daju stranci donacije. Gradjevinska firma je od jednog tetica, materijal se kupuje od drugog amidjica a ugovor se potpisuje na nereano visoku cifru. A iznosi milionski. Ili se kupuje kompjuteri za kanton, pa vozila itd. Svaki put se je neko dobro ugradio I niko nije cuo za ove sive kanonalne miseve koji su napljackali respektabilne pare. Nisu novine pisale o njima. Isto se odnosi i na druge nivoe vlasti i javna preduzeca.
Bilo je brankovica na hiljade, nije on jedini pregaoc u posljeratnoj pljacki zemlje.
Najcrnje je sto za 90% tih lopova niko nikad nije ni cuo, za razliku od brankovica, pa sad u miru i tisinu krckaju svoje tesko zaradjenu crkavicu.
Ne kazem ni da se Brankovic nesto puno sekira ali eto.
susc_ovjek

Post by susc_ovjek »

Imal' pravnika na ovom forumu?
Imal' u ovom interview.u ikakva pravna osnova za tuzbu ovog uhljupa?

Ako ima, daj da se potpisemo ovdje... i da lijepo pokrenemo postupak... mozel' to tako? Hajd pravnici, pun vas je grad...

Da ne bude.. samo shutimo, nishta ne radimo...
bordouze

Post by bordouze »

susc_ovjek wrote:Imal' pravnika na ovom forumu?
Imal' u ovom interview.u ikakva pravna osnova za tuzbu ovog uhljupa?

Ako ima, daj da se potpisemo ovdje... i da lijepo pokrenemo postupak... mozel' to tako? Hajd pravnici, pun vas je grad...

Da ne bude.. samo shutimo, nishta ne radimo...
Nism pravnik ali ne postoji nikakva pravna osnova da se kriminalci poput Brankovica gone. SDA i SZBiH su se pobrinuli za to u parlamentu.

Inace, njima bi mozda, barem pretezitoj vecini, i odgovarao kakav omanji rat da konsolidiraju napljackano bogatstvo.
Vincent Vega

Post by Vincent Vega »

Prijatelj mi se vraćao autobusom iz Danske prije nekih 20-ak dana.Da je 10 minuta kasnije naišao,ne bi mogao preći preko njihovog najvećeg i najbitnijeg mosta i preći na kontinent.Razlog je štrajk vozača kamiona koji su nekoliko sati blokirali najprometnije saobraćajnice.
Ništa čudno,štrajkuju ljudi u svim normalnim državama iz raznoraznih razloga,te male plate,te hoće ranije u penziju,te hoće bolje zdravstveno osiguranje...

Vozači kamiona u Danskoj su krenuli u štrajk zato što poneki od njih "fasuje" kaznu od policije jer nije odradio svoju , zakonski propisanu , dužnost i obavezu
da poslije 3 sata vožnje mora napraviti pauzu od OKRUGLO 30min.Oni koji su skraćivali pauzu na 15 ili 20 minuta su dobijali kazne.

LJUDI iz Danske štrajkuju zbog 10 ili 15 minuta,kod nas se ne štrajkuje zbog 10 ili 15 izgubljenih godina.

Nešto je tru'lo u državi....
coek

Post by coek »

...
Last edited by coek on 22/03/2010 14:23, edited 1 time in total.
71440

Post by 71440 »

Ma i ovi "SPECIJALCI" ko bajagi mislim na istrazivace novinare ,a sto ne istrazuju ove kriminalce sto nisu imali gaca,ni skole ni marke u djepu ,a sada su "USPJESNI BIZNISMENI" TAKVE MOLICU VAS LIJEPO TAKVE OBJAVLJUJTE!!!! VI nasli Brankovica Premijera u jednoj drzavi,da dirigovano ruinirate ja bih onu BLONDI malo preispitao ko je dao "NALOG",a Brankovic molicu Vas lijepo sta to ova otkri sto je on kriminalno uradio!????? da se ovako vodi forum. ,prvo pogledajte u svim "NORMALNIM " drzavama ovakvi kao Brankovic su PASE ova Ispitivacica bi dosta gore prosla,a kod nas DEmokratija ko koga sto nize. Pozdrav.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

71440 wrote:Ma i ovi "SPECIJALCI" ko bajagi mislim na istrazivace novinare ,a sto ne istrazuju ove kriminalce sto nisu imali gaca,ni skole ni marke u djepu ,a sada su "USPJESNI BIZNISMENI" TAKVE MOLICU VAS LIJEPO TAKVE OBJAVLJUJTE!!!! VI nasli Brankovica Premijera u jednoj drzavi,da dirigovano ruinirate ja bih onu BLONDI malo preispitao ko je dao "NALOG",a Brankovic molicu Vas lijepo sta to ova otkri sto je on kriminalno uradio!????? da se ovako vodi forum. ,prvo pogledajte u svim "NORMALNIM " drzavama ovakvi kao Brankovic su PASE ova Ispitivacica bi dosta gore prosla,a kod nas DEmokratija ko koga sto nize. Pozdrav.
Hajd' se prvo opismeni malo pa probaj opet. Mozda iduci put uspijes i sta pametnije sastaviti.
Poglavica

Post by Poglavica »

u pravu si da ne smem da kazem

ali vidis sta covek navodi:
Ma i ovi "SPECIJALCI" ko bajagi mislim na istrazivace novinare ,a sto ne istrazuju ove kriminalce sto nisu imali gaca,ni skole ni marke u djepu ,a sada su "USPJESNI BIZNISMENI" TAKVE MOLICU VAS LIJEPO TAKVE OBJAVLJUJTE!!!! VI nasli Brankovica Premijera u jednoj drzavi,da dirigovano ruinirate ja bih onu BLONDI malo preispitao ko je dao "NALOG",a Brankovic molicu Vas lijepo sta to ova otkri sto je on kriminalno uradio!????? da se ovako vodi forum. ,prvo pogledajte u svim "NORMALNIM " drzavama ovakvi kao Brankovic su PASE ova Ispitivacica bi dosta gore prosla,a kod nas DEmokratija ko koga sto nize. Pozdrav.
pa d aje taj to nesto uradio bio bi on davno u zatvoru kako i koliko je sudstvo zaista "nepristrasno", da bi ga odma jahnuli, da je on to radio.

prica mi prijatelj da su prije dvije tri godine 300 ili 400 korupiranih pritvorili, sudili i osudili. pa ne bi on njim aizmakao da je takav. i ona "blondina" je pazila na njega n ebi sedia sa njime da toga ima.

pravo kaze coek da li su to "novinari" studirali kao oni lovci nelovci velike korupcije. pa toga uopce nema u bosni. cak ni statistika ne postoji, jer toga nema
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

71440 wrote:Ma i ovi "SPECIJALCI" ko bajagi mislim na istrazivace novinare ,a sto ne istrazuju ove kriminalce sto nisu imali gaca,ni skole ni marke u djepu ,a sada su "USPJESNI BIZNISMENI" TAKVE MOLICU VAS LIJEPO TAKVE OBJAVLJUJTE!!!! VI nasli Brankovica Premijera u jednoj drzavi,da dirigovano ruinirate ja bih onu BLONDI malo preispitao ko je dao "NALOG",a Brankovic molicu Vas lijepo sta to ova otkri sto je on kriminalno uradio!????? da se ovako vodi forum. ,prvo pogledajte u svim "NORMALNIM " drzavama ovakvi kao Brankovic su PASE ova Ispitivacica bi dosta gore prosla,a kod nas DEmokratija ko koga sto nize. Pozdrav.
Nije Brankovic jedini premijer u svijetu ciju imovinu novinari (nazalost izgleda samo oni) pokusaju identifikovati. Ima bezbroj primjera u svijetu da premijeri zavrse na sudu ili cak i u zatvoru. Da se covjek upita, po cijem to "nalogu" ti pises svoje komentare!
Meni je ocito da Brankovic zaobilazi istinu kad objasnjava porijeklo svoje imovine. Te, ne sjeca se svih detalja oko stana u Sarajevu; te imao je dnevnice i putne troskove ranije; kucu na Poljinama pravio od recikliranog materijala; kuca u Visegradu se ne zna cija je, a on u nju pare ulaze; stan je sinov, a ne njegov; druga kuca zenine tetke itd... Ima li ista tvoje Brankovicu?!
Bahato pred kamerama stavlja do znanja kako su ga iz suda obavijestili o svemu, sto prilicno govori i o nasem sudstvu, ali i o nacinu na koji se premijer ophodi sa ostalima institucijama ove zemlje.
Covjek je oko sebe stvorio "halku" da mu se ne moze prici i po tome je za dva-tri koplja ispred prosjecnog SDA lidera.
Pitanje je trebamo li mi to biti ponosni na takvog premijera?!
jefferson

Post by jefferson »

Koji si ti razred sine?
A opet ako imas dovoljno godina, mogao bi pasos u ruke pa malo po svijetu proputovati i vidjeti kako ljudi rade.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

ma nedamo mi tebi Brankovića ,rodila ga tetka ,ma samo cemo ga malo po gujici da manje krade :D
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Sasvim je tacno da ima vise Brankovica u ovoj zemlji. Ima ih na hiljade. Zamislite koliko samo ministara, zamjenika ministara, savjetnika, vjecnika ima. Svaki od njih prije ili kasnije bude dio tala, svaki prije ili kasnije primi neki mito, uradi nesto za sebe a sto i nije u skladu sa zakonom. I nije to samo kod nas to je u svakoj zemlji. Pogledajte kako Bush skupi preko milijadru dolara samo za kampanju. (Svi mu daju donacije u zamjenu za usluge kad postane predsjednik). Brankovic je samo jedan primjer korupcije i bahatosti kod nas a ima ih na hiljade i to u svim strankama.
atmel

#147 Re: re

Post by atmel »

buba wrote:Ma ljudi dzaba sav bijes koji vako' prosipamo. :-?
Neko rece ovde, kako niko od boraca nije do sada uletio pa ih postrijeljao. Nema nista od pojedinca, nikada nije ni bilo. Pojedinac strada, masa pobijedjuje. A mi mase nemamo..nikakve. Neko mi rece da je skoro jedan bivsi borac ispucao rafal ispred predsjednistva ili zgrade vlade, nisam sigurna?! Je li neko to cuo? Helem, strpali ga u bajbuk, remecenje javnog reda i mira i dobi po godine. Otac troje djece, majka nezaposlena. :( Kud, sta, kako?!? Kad je vec dosao, ispalio, sto ih nije poreseto' po guzicama, da sljedecih 10 godina budu ko reseto svi.. vako' zalud ode, osta veci chemer za njim. I niko nece reci, vidi junaka, nego vidi budale, sta uradi, samo sebi gore napravio. :sad:
Svi se sklanjamo u stranu, virimo iza zastora i je*emo majke svima i svakome, ali ne michemo. Evo prva ja. Svi mi kao nesto ''cekamo''.
Ne postoji osoba, ideja, ta kriticna masa, koja ce nas povuci iz ove letargije i tunela u kojem se nalazimo preko 10 godina.
ž

Sjećaš se šarene revolucije.
Narod popljuva revolucionare.
Znam ja nas j.....
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Koji si ti odron od covjeka.
Zar je bitno ko je dao nalog? Je li to nije niko smio dati nalog da se ispita sta covjek ima (da kaze). Pa i Brankovic je samoinicijativno pristao na to, zasto bi to onda tebi bio problem?
A Brankovic po tebi nije nista uradio, nista mu se nije otkrilo, nema dokaza? Imas istu pricu kao i oni preko Drine, eto ni Milosevic nista nije uradio jer mu se nije nista dokazalo, nije osudjen.
Ne kontam te?
Mir, mir, mir, niko nije kriv, je li to tvoje razmisljanje ili "ima jos gorih, on je mala maca"?
Kako god, nadam se da ce premijer (malo p) kad-tad odgovarati za svoje prevare, pljacke, lazi i ubleharenje, ako ne na ovom svijetu onda kod Boga.
Ovda se sakupljaju pare za bolesnu djecu, humanitarne akcije se rade, ljudi umiru, ubijaju se od bijede, a on se hvali sa imetkom i sa "situiranoscu". Pitaj ljude kojima je Brankovic bio generalni i sa kojima je radio, pitaj njih za misljenje o toj spodobi ublehashkoj.
Necu da psujem, ali mozete zamisliti sta bih trebao reci.
nokia6170

Post by nokia6170 »

problem ove drzave je sto ovdje nijedan politicar nema legitimitet u narodu, vec iskljucivo prema svojoj partiji koja ga je postavila na odredjenu funkciju. Kako nema legitimitet u narodu, tako ne osjeca ni potrebu, ni odgovornost prema tom istom narodu-birackom tijelu.

incidentna pojava pojava de facto legitimiteta, u nedostatku formalnog legitimiteta (npr. Dodik), dovodi i do odgovornosti pojedinca koji vrsi vlast prema glasackom tijelu.

neka mi neko navede ijednog politicara-funkcionera u bih koji je zbog pritiska javnosti (naroda-birackog tijela) dao ostavku u zadnjih 12 godina.
71440

Post by 71440 »

Ljudi moji ja ga u opste ne branim,vec ne kontam ove istrazivace gdje je svaki dan spisak od ovih,Selimovica,Radoncica i ratnih,posleratnih politicara kao bajagi stranci ulazu (Investitori) gdje su donacije sve se to moze istražiti, gdje su ti novinari. Ono o Brankovicu sto sam gledao nista mu se ne moze prisiti .Meni ovi dokazi dodju isto kao onaj tip "SARAJLIJA PRAVI" sto je policiju snimao
Ni u snu mi ne pada da branim Brankovica možda tako zvuci ,ali to je tako.

pozdrav
Post Reply