Žrijeb za SP u Južnoj Africi 2010
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
incognito071
sve je ovo namjesteno nazalost
(namjestili su hrvatskoj englesku opet da im se ovi osvete, ali ce englezi opet dobiti po guzici)
mi nemamo nikakve sanse...katastrofa cista
(namjestili su hrvatskoj englesku opet da im se ovi osvete, ali ce englezi opet dobiti po guzici)
mi nemamo nikakve sanse...katastrofa cista
- abondanzieri
Ma nalozit ce se zestokoNeelix wrote:fakat, ovo ce bit utakmice...sebilj wrote:Neelix wrote:opet hrvatska i engleska
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kako ce se englezi nalozhit
-
forza milan
podrzavam u potpunostiMahalac wrote:![]()
Zivo m i se .ebe za Hrvatsku!
A nama bi bolje bilo da ove kvalifikacije ozbiljno shvatimo od pocetka tj da srusimo zgradu NSBIH.
ali zato bih svakom ko dodje na tekmu rusit savez otkinuo ruku kojom baci baklju
oni sto to rade isti su cetnici i ustase
svak zna gdje je savez, nek ode nek ga srusi, nek ih pobije sve - svaka cast
ali dolazit onako na tekme i bojkotovat svoju repku i zvizdat svojim momcima - to je fakat nesto najnize i najjadnije sto sam ikad u zivotu vidio
-
forza milan
ponovo baraz:-(
idu prvi i najbolji drugi
ostalih osam 2. razigrava
e hebi ga
ja konto idu dvije drito i kontam evo nas
e hebi ga
-
mostarac
ne. Najgori drugi ne ide ni u baraz, a osam najboljih drugih idu u baraz. Dakle mozemo biti drugi, a da ne idemo ni u baraz.forza milan wrote:ponovo baraz:-(
e hebi ga
Inace grupa nam je iz snova, ali mi smo vise kao kosmar. Bolju grupu pozelit nismo mogli
- cyprus
Eh, ja mislim da je ovo najteža grupa koju smo ikad dobili. Španija je po meni trenutno najjača reprezentacija starog kontinenta. Sa Turskom i Belgijom istina ako nam se stvari poslože možemo igrat, ali zato sa Estonijom i Armenijom nisam sekunde zadovoljan. Jebaće nas i jedni i drugi tamo. Al bar sreća je što niko od reprezentacija iz naše grupe ne može bit siguran u gostujuće pobjede u Estoniji, a pogotovo Armeniji. Al, ako nam vako stanje i vakav sastav ostane, onda smo i mi tu negdje u 5 deka sa EST i ARM.
Inače najbolje bi bilo da smo išli po meni u 9-tu grupu sa Holandijom, Škotskom, Norveškom i Islandom (recite da sam lud), prije svega jer tu nema naših komšija, te istočno i centralnoevropskih ekipa sa kojima smo najtanji.
Ali moglo je da bude i gore. Po meni najjača grupa je grupa 7 gdje su Francuska, Rumunija, Srbija, Litvanija, Austrija i Farska Ostrva.
Ja mislim da najzadovoljnija reprezentacija žrijebom može bit Švicarska, a najnezadovoljnija Farska Ostrva.
Inače najbolje bi bilo da smo išli po meni u 9-tu grupu sa Holandijom, Škotskom, Norveškom i Islandom (recite da sam lud), prije svega jer tu nema naših komšija, te istočno i centralnoevropskih ekipa sa kojima smo najtanji.
Ali moglo je da bude i gore. Po meni najjača grupa je grupa 7 gdje su Francuska, Rumunija, Srbija, Litvanija, Austrija i Farska Ostrva.
Ja mislim da najzadovoljnija reprezentacija žrijebom može bit Švicarska, a najnezadovoljnija Farska Ostrva.
-
ticoroman
Ima 9 grupa. Iz svake grupe prvoplasirani idu dalje (9). Najlosija drugoplasirana reprezentacija ispada direktno. Ostale drugoplasirane (osam) igraju play off.ahmed&nedzad wrote:Koliko ekipa prolazi? Jel' ima i neki playoff?
9 + 4 = 13
Prognoza za BiH je zajebana. Ako se vrate neki od standardnih igraca, dovedemo mladje talente (ali bas talente, a ne neke nikovice) i dobijemo ozbiljnog selektora mozda se docepamo drugog mjesta.
Last edited by ticoroman on 25/11/2007 17:57, edited 1 time in total.
-
forza milan
moguce
nabrzaka sam preletio tu vijest na netu i to na stranom jeziku pa moguce da je nisam dobro skonto
jos gore ako je tako ko sto kazes
nabrzaka sam preletio tu vijest na netu i to na stranom jeziku pa moguce da je nisam dobro skonto
jos gore ako je tako ko sto kazes
- abondanzieri
Sto bi Farska Ostrva bila nezadovoljna?Valjda je njima svejedno kakva ce im biti grupacyprus wrote:Eh, ja mislim da je ovo najteža grupa koju smo ikad dobili. Španija je po meni trenutno najjača reprezentacija starog kontinenta. Sa Turskom i Belgijom istina ako nam se stvari poslože možemo igrat, ali zato sa Estonijom i Armenijom nisam sekunde zadovoljan. Jebaće nas i jedni i drugi tamo. Al bar sreća je što niko od reprezentacija iz naše grupe ne može bit siguran u gostujuće pobjede u Estoniji, a pogotovo Armeniji. Al, ako nam vako stanje i vakav sastav ostane, onda smo i mi tu negdje u 5 deka sa EST i ARM.
-
ticoroman
Ovako pise na Wikipediji:
UEFA kaze:Eight groups of six teams and one group of five will contest the European qualifying competition for the 2010 FIFA World Cup. The nine group-winners will qualify directly, while the highest ranked eight of the nine second-placed teams will contest home and away play-off matches for the remaining four places. In determining the rank of second-placed teams, only results against those finishing 1st, 3rd, 4th and 5th will be counted.
The associations will be divided into eight groups of six teams and one of five. The nine group winners will advance to South Africa, while the eight best runners-up will contest four play-off matches to determine Europe’s other four finalists in November 2009.
Last edited by ticoroman on 25/11/2007 18:02, edited 1 time in total.
-
basta sljezove boje
ne ubodoh ni jednubasta sljezove boje wrote:"dijasporska kombinacija"
Njemačka
Švedska
Danska
Bosna i Hercegovina
Austrija
Luksemburg
svaka utakmica kao na domacem terenu
onda ovo ostaje kao ceduljica sa zeljama za prijateljskim mecevima
-
Šandor
Cyprus, definitivno si lud. 
Grupa nam je najblaže rečeno dosadna.
Nego, jeste čuli Grka kako se deru? Ko se ne bi derao. Ljudi dobiše najlakšu grupu svih vremena. Ima da se prošetaju na jednoj nozi. I to bez Costasa Capitanisa.
Ako se Izrael sad ne kvalifikuje neće nikad.
Grupe 2,4 i 5 su talašika. Preostale su jake pravo.
Nego, jeste čuli Grka kako se deru? Ko se ne bi derao. Ljudi dobiše najlakšu grupu svih vremena. Ima da se prošetaju na jednoj nozi. I to bez Costasa Capitanisa.
-
basta sljezove boje
Skupina 1
Malta
Albanija
Mađarska
Danska
Švedska
Portugal
Skupina 2
Luksenburg
Latvija
Moldavija
Švicarska
Izrael
Grčka
Skupina 3
San Marino
Slovenija
Slovačka
Sjeverna Irska
Poljska
Češka
Skupina 4
Linhenštajn
Azerbejdžan
Wales
Finska
Rusija
Njemačka
Skupina 5
Estonia
Armenija
Bosna i Hercegovina
Belgija
Turska
Španjolska
Skupina 6
Andora
Kazahstan
Bjelorusija
Ukrajina
Engleska
Hrvatska
Skupina 7
Farski otoci
Austrija
Litva
Srbija
Rumunjska
Francuska
Skupina 8
Crna Gora
Gruzija
Cipar
Republika Irska
Bugarska
Italija
Skupina 9
Island
Makedonija
Norveška
Škotska
Nizozemska

Malta
Albanija
Mađarska
Danska
Švedska
Portugal
Skupina 2
Luksenburg
Latvija
Moldavija
Švicarska
Izrael
Grčka
Skupina 3
San Marino
Slovenija
Slovačka
Sjeverna Irska
Poljska
Češka
Skupina 4
Linhenštajn
Azerbejdžan
Wales
Finska
Rusija
Njemačka
Skupina 5
Estonia
Armenija
Bosna i Hercegovina
Belgija
Turska
Španjolska
Skupina 6
Andora
Kazahstan
Bjelorusija
Ukrajina
Engleska
Hrvatska
Skupina 7
Farski otoci
Austrija
Litva
Srbija
Rumunjska
Francuska
Skupina 8
Crna Gora
Gruzija
Cipar
Republika Irska
Bugarska
Italija
Skupina 9
Island
Makedonija
Norveška
Škotska
Nizozemska
- cyprus
Jebiga, zašto misliš da će Grcima bit lako sa Švicarcima i Izraelcima? Ja mislim da su sve 3 reprezentacija, ako Izrael bude u svom kapacitetu iz ovih kvalifikacija, tu negdje i da će biti gusto.Šandor wrote:Cyprus, definitivno si lud.
Nego, jeste čuli Grka kako se deru? Ko se ne bi derao. Ljudi dobiše najlakšu grupu svih vremena. Ima da se prošetaju na jednoj nozi. I to bez Costasa Capitanisa.Ako se Izrael sad ne kvalifikuje neće nikad.
Slažem se s tobom da nam je grupa dosadna, ali za razliku od ostalih ne mislim da je lagana. Mislim, nije turbo teška kakva je mogla bit, ali znajući nas mislim da ćemo podcjenit i to dosta Estoniju i Armeniju, pa i Belgiju i Tursku. A Španija mislim da će nas dvaput glat oderat. Ja mislim da ako dignemo 12 bodova protiv Armenije i Estonije (što teško da ćemo uradit), onda nam se baraž uveliko smješi. A Turska i Belgija, to zavisi od forme ove dvije reprezentacije, kako ćemo s njima igrat. Al ja znam da ćemo mi kontat: ma Belgija je taraba, a ni Turska nije čemu, pa je valjda logično da ih dignemo.
-
Ali_G
Ako stvari dodju na svoje mjesto i ako bar jednom zaigramo kako umijemo drugo mjesto nije daleko. Ove Estonce i Armence necu ni komentarisati. Ako razmisljamo o borbi za drugo mjesto ovdje se mora uzeti 10-12 bodova. Sa Spancima vec treci puta igramo, omjer nam nije toliko los, 1bod. S Belgijancima ce vjerovatno biti 3 za 3, mada su oni meni druga liga evropskog fudbala (u grupi bili i iza Srbije i Finske). Turci iako su prosli iz ove nase grupe za euro nimalo nisu fascinirali, bar mene. Sve nekako na silu, drzi ne daj.
Ponavalja, ako se savez konsoliduje, da se vrate igraci potpisnici, da selektor sastavlja igrace po kvalitetu a ne po menadzerima, ako se svi igraci odazovu, mislim da se mozemo boriti za poziciju 2.
Ponavalja, ako se savez konsoliduje, da se vrate igraci potpisnici, da selektor sastavlja igrace po kvalitetu a ne po menadzerima, ako se svi igraci odazovu, mislim da se mozemo boriti za poziciju 2.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.