Bravo intelektualac ,ne znam samo kada toliko uzivas u 'olandiji sto nama prosipas sirce,Den wrote:Ko radi na benzinskoj pumpi?Sta da ti covjek kaze nego da si debil! Masa tih ljudi koje prozivas u Sarajevo je dosla bjezeci od cetnika!!! Najmudriji po cemu??? Da si inteligentan nebi napisao ovo sto si napisao i da si inteligentan nebi radio na toj benzinskoj pumpi ili kao domar ili sofer , jer ti su poslovi za tebe vrh-vrhova , budalo jedna!!!Neobrazovana! I masa Vas dijasporaca je zaboravila svoj jezik , pa stoga Vas i ispravljamo , jer Vas je masa nepismena!
Dodji da zivis ovde, a ne samo ljeti , da popijes pivu i prosetas sa bivsom rajom...Da dijelis nasu sudbinu, kakva god da je...A ne da jos pametujes i ovako nesto bezobrazno napises , balavac jedan!Ja studiram u Holandiji ali to je nevazno sada. Na faxu na kojem studiram predaje prof. Kemal Hanjalic, bivsi gradonacelnik Sarajeva i on ce ti vjerovatno reci isto sto sam ti ja ovdje napisao. Ipak ne radimo mi u dijaspori bas svi na pumpi ali doktor u SA zaraduje duplo manje od sofera na zapadu.
- Nevazno- Samo sam htio reci da ste previse ufurani i da mi nesto previse pametujete i mudrujete a niste nam ni do koljena sto se tice znanja a ni novca a da o provodu ne govorim. Porediti Sarajevo sa Aasterdamom, Berlinom, Parizom je bezmisleno. Mozda moja gramatika nije dobra ali jeli to vazno i ko ste mi vi da me ispravjlate? Moj engleski se zasigurno nemoze porediti sa tvojim ni u snu. Ali evo vidis pored toga pricam jos i njemacki a i Holadski kao da sam roden u Holadiji a kako vidis udaram kolko- tolko i ovaj Bosanski.
Toliko o nepismenosti.... Ja sam napustio Bosnu kad sam imao 6 godina. Svoj materni jezik znam a ima onih koji blage veze nemaju. Vjeruj mi ja sam jos jedan od boljih od djece koji zive citavog zivota na zapadu.
Ja dolazim tamo kad mi se cejfne i svake godine mi sve veca i veca muka kad vidim seljacine sa Kosova i iz Crne gore koji vozaju mercedese boli glava a sve od droge. A uz to ih policija podrzava i nedo ti bog da ih policija zaustavi i naplati kaznu kad protutnje sa 200 na sat kroz titovu. Ali zato ce mene sa ovim zutim registracijama peglati pola sata da im dam na pice. Jednom prilikom sam se vozao sa starim na onom parkingu ispred butmira gdje se skrece za Hadzice ispred energoinvesta. Mislili smo da mozemo tu malo vozati nako jer prije rata je takoder moglo. Posle pola sata dolazi policija i kazna 150 maraka.Nema problema. Ali pazi sad. Policajac pita moga oca:"Imasli nekoga u policiji" Kaze mu moj tata:" Imam sef policije novog Sarajeva mi je rodak"(nisam siguran jeli novog Sarajeva ili Ilidze) Kaze ovaj "polcajac:"Hajde ona cemo te pustit, to nam je sefi..."
Ja nisam mogao vjerovati svojim usima. Toliko o ugodnom i predivnom Sarajevu. Sarajevo je na zapadu. Sve sto je Sarajevo pravilo Sarajevom je ovdje ili pod zemljom. Ako je keljemendi danas glavna faca u Sarajevu onda cu ja radije prosetati Amsterdamom i tu popiti pice...
Ne zaboravi da batina ima dva kraja i to sto govoris za Crnogorce i Albance koji hodaju po Sarajevu isto neko misli za tebe dok se setkas, ili kada saznaju ko si i odakle si, u Holandiji...