ladyblue18 wrote:Ja sam uvijek mislila da je nockomi wrote:
istina je da je jutro najteze![]()
ili jer bar kod mene tako bilo.
Po danu se mozes zabaviti necim, ali sta kad dodje vrijeme spavanja...zaspat ces malo sutra.
Tako to biva dok si mlada/a
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
ladyblue18 wrote:Ja sam uvijek mislila da je nockomi wrote:
istina je da je jutro najteze![]()
ili jer bar kod mene tako bilo.
Po danu se mozes zabaviti necim, ali sta kad dodje vrijeme spavanja...zaspat ces malo sutra.
pustopoljina wrote:prvo i najgore je sto ne kontas zasto, i hoces da saznas...ali muskarac ili ne zna ili nece reci...svejedno,pojede te sto ne kontas zasto.
spavas,spavas,spavas...blejis u tv,a ne znas sta gledas...razmisljas da li da ga potrazis, da kazes "jos samo...ovo ili ono"...kontas-e da si to rekla/uradila to se ne bi desilo...odustajes,jer znas da nema tog jezika na kojem bi mogla reci te prave rijeci.
pricas nekome za koga vjerujes da te nece otracati dalje sve te neke detalje, da ti pomogne da skontas gdje je zapelo...a svjesna da itekako filtriras detalje,jer zelis cuti da nije do tebe. i jos skontas kako sve to jadno i ofucano zvuci, pa ti pricati o vasoj vezi izgleda kao skrnavljenje.
onda otupis i prihvatis...
prividno...
jer ako se ponovo sretnete,samo te slucaj moze spasiti da ne izvrsis samoranjavanje glupim postupcima.
onda prodje vrijeme...eventualno ti se neko upucava i tebi bas godra,ali znas da si iznutra prazna...pa ti zadovoljstvo ne traje duze od toga taman da se sjetis da si u q.
onda dodje period kad skontas zasto je sve dobro da vise niste zajedno,sta ti je sve smetalo,nerviralo te...ovamo desi ti se nesto dobro u zivotu,uspijes u necemu i dodjes sebi, ego ti ojaca...i pitanja zasto te napustio,jesi li mogla sta uraditi da do toga ne dodje i da li je on sad sretan te jednostavno vise ne zanimaju.
kad imas zajednicke prijatelje...onda sve to duze traje i gore je.
ovo u slucaju kad ti je taj neko bio vazan.
o pratecoj muzickoj podlozi bolje drugi put
Komšinica wrote:Meni je od svega najgora posljedica raskida taj strah da se sa nekim novim, drugim, ne ponovi isto. Strah me i izaći sa nekim momkom za koga i pomislim da bi mi se mogao svidjeti, jer šta ako budem nekad opet morala prolaziti kroz sve ovo, šta ako me i on povrijedi, da li sam dovoljno jaka da bih još jednom mogla proći kroz sve to.
To mi nekako najteže pada. Ali vjerovatno da s vremenom to prođe. Bar se za nadati...
maxell_sarajevo wrote:
"I posle 15 godina ti bude bolje"![]()
šta je reć' sebično ženskoGospoda Ministarka wrote:Mah, ja se opustim... jebe mi se... i da me sutra ostavi sigurno mi je ( u nasoj vezi ) bilo bolje nego njemu![]()
Lullaby5 wrote:bilo bi fakat zanimljivo cuti od muskih forumasa zasto muskarci veooooma rijetko otvoreno, jasno i glasno saopste da odlaze.
i kako zena da zna da li je to nekakvo udaljavanje samo priprema terena za konacni odlazak ili je ipak u pitanju neka trenutna potreba za malo vise prostora ili stvarni nedostatak vremenamislim, u cemu je razlika? ako je uopste ima
Vidjeli od zhena.Lullaby5 wrote:bilo bi fakat zanimljivo cuti od muskih forumasa zasto muskarci veooooma rijetko otvoreno, jasno i glasno saopste da odlaze.
i kako zena da zna da li je to nekakvo udaljavanje samo priprema terena za konacni odlazak ili je ipak u pitanju neka trenutna potreba za malo vise prostora ili stvarni nedostatak vremenamislim, u cemu je razlika? ako je uopste ima
kmirsad wrote:Najlakše je zagorčati joj život do ludila... kad tad, otići će sama...
ovo i mi radimo...PalaSa Marsa wrote:kmirsad wrote:Najlakše je zagorčati joj život do ludila... kad tad, otići će sama...![]()
![]()
![]()
![]()
Ni ja isto. Nije bitno kako smo prekinuli, mahnemo kad se mimoiđemo na ulici, i to je to.(ne)forumas wrote:interNetsantno... ja ni sa jednom bivsom nisam ostao "prijatelj"
da.burek_in_space wrote:Vidjeli od zhena.Lullaby5 wrote:bilo bi fakat zanimljivo cuti od muskih forumasa zasto muskarci veooooma rijetko otvoreno, jasno i glasno saopste da odlaze.
Naravno, meni je ovo malo cudno zvuci, cuj saopsti da je/ga napusta. Ne procitah, dal' ima neki period prije toga, kakva je veza ili 'pak brak bio, kakve osobe su u pitanju, kako su zivili, kako se ophodilo jedno prema drugom, i na koncu svega, kakvi su karakteri (kao osobe) bili u svemu ovome i sl..JThomas wrote:pa, zajedno smo jači![]()
ma sve je to u pet deka.
Lullaby5 wrote:bilo bi fakat zanimljivo cuti od muskih forumasa zasto muskarci veooooma rijetko otvoreno, jasno i glasno saopste da odlaze.
kod tebe je puno toga pomijesano...ne samo raskid, nego raskid+izbjeglistvo.new_jazzWa wrote:sve procitah napisano do sad, i ispadoh ja najveca budalasvi ste preboljeli samo ja nisam
budala, rekoh davno... bilo je davno, u sustini nismo ni raskinuli nego nas je prekinuo rat, ja izbjegla on ostao...u ratu se onio,djecu dobio, ali sam znala da njegov brak nije ono sto je sanjao...niti je meni ijedan drugi bio onaj kojeg sam zeljela...ja zivjela svoj zivot,on svoj, do prije par mjeseci, kad mi je sasuo sve ono ulice sto godinama cekam...pa smo planirali djecu, zajednicki zivot daleko od naseg grada,samo nas dvoje...i onda je samo jedno vece rekao "mislim da to nije to" ... zamislite moj sok! ne mozete...ok,jesam budala, jesam naivna, jesam romanticna,ali da ti se ista stvar desava po drugi put, a da ti stojis ispred nekog za koga osjecas i znas da te voli ali te jednostavno iz nekih svojih raloga gura od sebe, e to nisam mogla da shvatim...kao i prije mnogo godina ubijam se muzikom, i kao i prije mnogo godina znam da nece naici ni jedan drugi koji ce ga moci zamijeniti...najgore u svemu sad je sto me svaki muskarac podsjeca na njega, cak i onaj koji nema nista njegovo...i prvi put u zivotu ne zelim nikog blizu sebe, ni da me pogleda! mislim da mi treba "pomoc" ali ovdje je ne mogu dobiti...lijepi zapad i amerika gdje mozes otici na terapiju kod psihijatra i traziti razloge za svoju sjebadu
![]()
PS. najgore sto nisam balavica nego imam ihahaaaaa godina ! (bili zajedno prije rata)
Dozvoli da ti ispricam jednu pricu.Prije rata su njih dvoje bili idilican par.Filmska prica.Njena mama ga je mrzila iz sve snage.Nisu im dali da budu zajedno,ali su oni ipak krijuci bili.Oboje su bili tinejdzeri tada.On je ostao u ratu, a nju su njeni odveli u inostranstvo.On je citav rat patio za njom,a sigurna sam i ona za njim.Na kraju rata se on ozenio i dobio dijete,a i ona je bila udata neko vrijeme.new_jazzWa wrote:sve procitah napisano do sad, i ispadoh ja najveca budalasvi ste preboljeli samo ja nisam
budala, rekoh davno... bilo je davno, u sustini nismo ni raskinuli nego nas je prekinuo rat, ja izbjegla on ostao...u ratu se onio,djecu dobio, ali sam znala da njegov brak nije ono sto je sanjao...niti je meni ijedan drugi bio onaj kojeg sam zeljela...ja zivjela svoj zivot,on svoj, do prije par mjeseci, kad mi je sasuo sve ono ulice sto godinama cekam...pa smo planirali djecu, zajednicki zivot daleko od naseg grada,samo nas dvoje...i onda je samo jedno vece rekao "mislim da to nije to" ... zamislite moj sok! ne mozete...ok,jesam budala, jesam naivna, jesam romanticna,ali da ti se ista stvar desava po drugi put, a da ti stojis ispred nekog za koga osjecas i znas da te voli ali te jednostavno iz nekih svojih raloga gura od sebe, e to nisam mogla da shvatim...kao i prije mnogo godina ubijam se muzikom, i kao i prije mnogo godina znam da nece naici ni jedan drugi koji ce ga moci zamijeniti...najgore u svemu sad je sto me svaki muskarac podsjeca na njega, cak i onaj koji nema nista njegovo...i prvi put u zivotu ne zelim nikog blizu sebe, ni da me pogleda! mislim da mi treba "pomoc" ali ovdje je ne mogu dobiti...lijepi zapad i amerika gdje mozes otici na terapiju kod psihijatra i traziti razloge za svoju sjebadu
![]()
PS. najgore sto nisam balavica nego imam ihahaaaaa godina ! (bili zajedno prije rata)