Lucy01 wrote:Drugo, gore ste mi vi tetke, strine, mame i micke paterine koje mislite da samo zato sto je musko ima krunu na glavi, pa ga ucite cijelog zivota da nije njegov posao da radi nista po kuci...
Bas tako

...mog buraza (najstarije unuce, jedino musko) je majka rahmetli toliko razmazila da nije htio krisku pojesti ako nije namazana perfektno (znaci da nije pavlaka "poforana" od mazanja nozem)....a da ne govorim o histeriji ako se ned'o Bog razbije zumanjak

.....Srecom kad se odselio sa 18 godina (da studira) skont'o je da nemam mame, majke a bogme ni seke da mu ugadja 24-7 i potpuno se promjenio......sad je fantastican kuhar, odlican muzic i ni nalik na onog pekmezonju od prije 16 godina

......
BTW. ovdje (u STL makar) medju Bosancima vazi ona "
blago onoj koja se uda za Amerikanca, a jadan onaj koji ozeni Amerikanku"

.....Vrlo cesto cujem ogorcene mamice kako kukaju "on jadnicak mora sam sebi kosulju ispeglati"

:povrac: .....
A sad na temu

: moj dragi (cafir

) bogme radi naporedo sa mnom, kuha ko stigne, dijete presvlaci, dovodi iz obdanista, snabdjeva ko prije stigne, ja peglam i perem ves (jer on vazda nesto uhelaci

), on pere sudje (najcesce), prozore perem samo 2 puta godisnje

(*ebi ga ne prala ih vala cesce

), i to iznutra (jos rijedje s vana - lijepa kisa

), cilime ne klofamo (broj istih drzim na minimumu da bi se manje moralo zahmetiti

) i tako u nedogled......... Nas moto je oduvijek bio *ebo kucu, haj'mo u setnju