SNSD se povlaci iz drzavnih institucija?

Post Reply
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Danas izgleda pao neki dogovor u 'Dragani' :D izmedju Milorada i Miroslava :P. U stvari, ne vidim da su se ista konkretno dogovorili, Lajcak je izjavio da ce OHR 'pravno protumaciti' ove odluke, mada nema tu sta pretjerano da se tumaci. Uglavnom, izgleda da Dodik staje na loptu, nakon histericnih izjava od prije par dana, tipa 'nece on meni...'. Uostalom, navikao je Dodik od ranije da igra kako MZ svira.

Sto se tice Cavica, ta prica traje vec odavno, ne o njemu kao novom/starom vodji SDSa, vec kao vodji neke nove stranke. Ne bi on bio los, samo sumnjam da ce se to desiti, pogotovo znajuci da se on i Bosic ne podnose.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:18, edited 1 time in total.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Што се тиче Фате Орловић - то је стварно ван памети што користиш као аргумент у овој својој причи
pa iz jednostavnog razloga - dokazuje da na scenu stupa vladavina prava , a prestaje vladavina sile!! 8-)
zuna

Post by zuna »

MUNAFIK wrote:normalno da je ugrozena srpska nacija i srpski narod kad im nikako nedamo da naprave veliku srbiju...
Aferim :lol: :lol: :lol:
tetakk

Post by tetakk »

jeza u ledja wrote:Danas izgleda pao neki dogovor u 'Dragani' :D izmedju Milorada i Miroslava :P.
Palo je u "Dragani" svasta nesto :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

ЖРС: Петоминутна обустава саобраћаја због одлуке високог представника

БАЊАЛУКА, 22. ОКТОБРА (СРНА) - Самостални синдикат саобраћајно-транспортне дјелатности Жељезница Републике Српске /ЖРС/ Бањалука најавио је да ће данас у 12.05 часова на пет минута зауставити све возове као знак протеста против "диктаторског понашања високог представника у БиХ Мирослава Лајчака".

"Позивамо грађане и друге субјекте у РС да се придруже синдикатима и почну припрему за потпуну грађанску непослушност и друге демократске методе борбе која ће трајати све док високи представник у БиХ не одустане од провођења диктатуре", истиче се у саопштењу Самосталног синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности ЖРС.

Самостални синдикат ЖРС даје пуну подршку премијеру РС Милораду Додику и Влади све док се буду супротстављали "недемократским и нецивилизацијским методама и диктатури високог представника чије понашање подсјећа на најомраженије диктаторе".

"Од високог представника у БиХ очекујемо да повуче одлуке којима грађане РС српске националности води у апартхејд", истиче се у саопштењу.

Синдикат најављује да ће "предузети одређене мјере ради спречавања апартхејда у БиХ уколико Лајчак не повуче донесене дискриминаторске одлуке којима је циљ мајоризација над Србима у БиХ, с крајњим циљем увођења апартхејда".

Самостални синдикат саобраћајно-транспортне дјелатности Жељезница РС позива високог представника у БиХ на "демократско и цивилизацијско понашање, јер ће у супротном бити проглашен непожељном особом".
Evo nasekira me. :lol:
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

jeza u ledja wrote:
ЖРС: Петоминутна обустава саобраћаја због одлуке високог представника

БАЊАЛУКА, 22. ОКТОБРА (СРНА) - Самостални синдикат саобраћајно-транспортне дјелатности Жељезница Републике Српске /ЖРС/ Бањалука најавио је да ће данас у 12.05 часова на пет минута зауставити све возове као знак протеста против "диктаторског понашања високог представника у БиХ Мирослава Лајчака".

"Позивамо грађане и друге субјекте у РС да се придруже синдикатима и почну припрему за потпуну грађанску непослушност и друге демократске методе борбе која ће трајати све док високи представник у БиХ не одустане од провођења диктатуре", истиче се у саопштењу Самосталног синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности ЖРС.

Самостални синдикат ЖРС даје пуну подршку премијеру РС Милораду Додику и Влади све док се буду супротстављали "недемократским и нецивилизацијским методама и диктатури високог представника чије понашање подсјећа на најомраженије диктаторе".

"Од високог представника у БиХ очекујемо да повуче одлуке којима грађане РС српске националности води у апартхејд", истиче се у саопштењу.

Синдикат најављује да ће "предузети одређене мјере ради спречавања апартхејда у БиХ уколико Лајчак не повуче донесене дискриминаторске одлуке којима је циљ мајоризација над Србима у БиХ, с крајњим циљем увођења апартхејда".

Самостални синдикат саобраћајно-транспортне дјелатности Жељезница РС позива високог представника у БиХ на "демократско и цивилизацијско понашање, јер ће у супротном бити проглашен непожељном особом".
Evo nasekira me. :lol:
Drzavna poduzeca , kao sto su te Zeljeznice RS, nemaju pravo na strajk, te treba pozvati ministra za saobracaj ili koji li je vec, na odgovornost. Drzava ne moze strajkovati protiv drzave.... :lol:
herzog

Post by herzog »

seiko22 wrote:
Што се тиче Фате Орловић - то је стварно ван памети што користиш као аргумент у овој својој причи
pa iz jednostavnog razloga - dokazuje da na scenu stupa vladavina prava , a prestaje vladavina sile!! 8-)
...али какав је то аргумент за причу ВИ сте ГЕНЕРАЛНО у криву 8)....
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

herzog wrote:
seiko22 wrote:
...али какав је то аргумент за причу ВИ сте ГЕНЕРАЛНО у криву 8)....
pa, kako nije?? Na isti nacin, kao sto ste uzurpirali "teritoriju" Fate Orlovic, ste uzurpirali i teritoriju Bosne i Hercegovine!! Tvrdite da je tih 49% vasa teritorija! E nije!! I cinjenice pokazuju isto!! "Teritorija" moga oca i moga djeda i moga pradjeda je na podrucju koje ste vi sada poklopili! Ja sam rodjen tamo, i odrastao, skolovao se, postao covjek! Danas NE PRIHVATAM DA SE ZOVE rEPUBLIKA sRPSKA, isto kao sto nisam prihvatio ni 1992 kad je pocelo pucati, a ni 1995, kad je izdajnickim potezom, onih kojih se to najmanje ticalo, odobreno da se tako zove, (jer oni su svakako iz Beograda, pa im i ne smeta ako se zove srpska, :D )!! Zato, za moj pojam, rs nije nista drugo do faschisticka tvorevina, a njen "kum" A.I. nista drugo do izdajnik Ustava Republike Bosne i Hercegovine, koji ce , nadajmo se u buducnosti, biti tako i profiliran!!
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Lajcak je i zasluzio da ga Dodik otrese ko slinu i da ga od perspektivnog politicara ,napravi u osrednjeg sluzbenika OHR-a bez svoga "JA"

Ko s djavolom tikve sadi zna se sta bere..Dodik se lijepo zahvalio Lajcaku na onoj sramnoj ideji za reformu policije..MZ pa i sam Lajcak nisu svjesni da u BIH nije problem Dodik..ova ili ona stranka iz rs-a..problem je jedna fasisticka ideologija koja zavija u crno Balkan zadnjih 15 godina..smjena Dodika nece uciniti nista bitnije..velikosrbima treba oduzimati teritorije i nadleznosti....mislim da je MZ jedini politicki adut preostao arbitraza za Brcko i presuda medjunarodnog suda u tuzbi protiv Srbije,gdje su institucije i policija rs-a oznaceni ko izvrsioci genocida...sve ostalo je nista u borbi protiv Dodika i velikosrpstva u BIH....Dodik mora maksimalno da odradi svoj prljav posao dok se rjesava Kosovo..kasnije ide na Dedinje a mi u BIH cemo se klati ponovo....
seiko22

Post by seiko22 »

zavrzlama wrote:Lajcak je i zasluzio da ga Dodik otrese ko slinu i da ga od perspektivnog politicara ,napravi u osrednjeg sluzbenika OHR-a bez svoga "JA"

Ko s djavolom tikve sadi zna se sta bere..Dodik se lijepo zahvalio Lajcaku na onoj sramnoj ideji za reformu policije..MZ pa i sam Lajcak nisu svjesni da u BIH nije problem Dodik..ova ili ona stranka iz rs-a..problem je jedna fasisticka ideologija koja zavija u crno Balkan zadnjih 15 godina..smjena Dodika nece uciniti nista bitnije..velikosrbima treba oduzimati teritorije i nadleznosti....mislim da je MZ jedini politicki adut preostao arbitraza za Brcko i presuda medjunarodnog suda u tuzbi protiv Srbije,gdje su institucije i policija rs-a oznaceni ko izvrsioci genocida...sve ostalo je nista u borbi protiv Dodika i velikosrpstva u BIH....Dodik mora maksimalno da odradi svoj prljav posao dok se rjesava Kosovo..kasnije ide na Dedinje a mi u BIH cemo se klati ponovo....
jes, "zavrzlama", al kad bi tu jos bio neko, ko bi se zauzeo i pokrenuo te argumente!! Pisali smo ovdje , milion puta, o "Gargamelovim" i inim marifetlucima, da se to opstruira, pa sad ne znam da li vrijedi "trositi slova" :-D i ponovo ukazivati na isto, tj. dok je ova "nasa" garnitura na vlasti!! :(
mostarac

Post by mostarac »

zavrzlama wrote:Lajcak je i zasluzio da ga Dodik otrese ko slinu i da ga od perspektivnog politicara ,napravi u osrednjeg sluzbenika OHR-a bez svoga "JA"

MZ je itekako svega svjesna i zna u detalj sta je problem, ali to je bas i ne zanima mnogo. Da MZ hoce da Bosna i Hercegovina postane prosperitetna zemlja, sredili bi stanje u ovoj zemlji za manje od sedmicu dana, pa i tenkovima ako treba. Ali MZ to nije u interesu iz hiljadu i jednog razloga. Prvo svoje probleme treba da rjesavamo sami, a sad sto je situacija takva da neko nekaznjeno moze da jebe u glavu drugog, a da ovaj nema ni nacina ni mogucnosti da mu se suprostavi oni to ne predstavljaju kao svoj problem. Drugo BiH je veoma dobar poligon za skolovanje politicara koji su na pocetku karijere i kojima ce dobro doci u CV-u da su imali mandat u BiH, a i BiH je dobro tlo za slanje likova koji su isluzeni da ubiju penzionerske dane, a i dobra je deponija evropskih i bjelosvjetskih probisvjeta, a ako zatreba i nukelarnog otpada. Njima jedna ovakva drzava u evropi itekako treba, kao poligon za razna sranja. Naravno oni nisu iskljucivi krivci za nase stanje i ogroman dio krivice je na nama, ali reci da medjunarodna zajednica nema pojma sta se ovdje desava i ne prepoznaje problem je malo apsurdno, jer oni su i napravili problem od ove zemlje jos pocetkom devedesetih.
No ima lijeka i za Dodika, ali dok ovce glasaju to je tesko provesti. Jednostavno vezati Dodika za BiH, ali mu reci "Ok debilu dio si BiH, al imas RS i podijelicemo budzet", a onda krenuti u ekonomski razvoj federacije koju bi toliko razvili da bi prosjecna plata bila 5-10 puta veca nego u RS, tj. dovesti je do najvece na balkanu, a moze se to kad se hoce. Vjerujte da bi Dodo molio da bude dio BiH i to bi bio vodja tifoza na utakmici protiv Srbije. Samo lova i njeni veliki izvori u federaciji mogu republiku srpsku integrisati u BiH. Ali to podrazumjeva da lopove skinemo s vlasti, a oni tako slatko pricaju i suknu dodiku pa se jos razmisljamo :D
zavrzlama

Post by zavrzlama »

@Mostarac

Velikosrpska ideologija je najjaca kad je narod najsiromasniji i najnezadovoljniji..ekonomsko srozavanje bilo kojeg od entiteta nebi imalo pozitivnog efekta na desavanja u BIH..i da se dogodi taj ekonomski kolaps manjeg entiteta..velikosrpska propaganda je toliko jaka a srpski narod u nemogucnosti da se odlijepi od iste,da bi taj ekonmoski slom pretvorili u mitolosku pobjedu,zavjeru protiv srpskog naroda i jos vise radikovali srpski narod u BIH...

Problem je u Srbiji i njihovoj stalnoj potpori separatistickih snaga u BIH...Brcko i presuda Haskog suda su najdjelotvornije stvari da se urazume velikosrbi...velikosrbi i prizeljkuku izolaciju jer samo tako mogu drzati svoj natrod u stanju napetosti i udaljavati im BIH sve dalje i dalje...Dodiku je glavni cilj da MZ zaboravi za taj entitet i da ih prepusti da sami uredjuju stvari u tom dijelu BIH..i da oni izigravaju drzavu u drzavi...
mostarac

Post by mostarac »

zavrzlama wrote:@Mostarac

Velikosrpska ideologija je najjaca kad je narod najsiromasniji i najnezadovoljniji..ekonomsko srozavanje bilo kojeg od entiteta nebi imalo pozitivnog efekta na desavanja u BIH..i da se dogodi taj ekonomski kolaps manjeg entiteta..velikosrpska propaganda je toliko jaka a srpski narod u nemogucnosti da se odlijepi od iste,da bi taj ekonmoski slom pretvorili u mitolosku pobjedu,zavjeru protiv srpskog naroda i jos vise radikovali srpski narod u BIH...

Problem je u Srbiji i njihovoj stalnoj potpori separatistickih snaga u BIH...Brcko i presuda Haskog suda su najdjelotvornije stvari da se urazume velikosrbi...velikosrbi i prizeljkuku izolaciju jer samo tako mogu drzati svoj natrod u stanju napetosti i udaljavati im BIH sve dalje i dalje...Dodiku je glavni cilj da MZ zaboravi za taj entitet i da ih prepusti da sami uredjuju stvari u tom dijelu BIH..i da oni izigravaju drzavu u drzavi...
Mislim da ovdje grijesis. Novcanik je cudo, vjeruj mi ;)
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

U potpunosti se slazem sa zavrzlamom. I komunisti su bili objavili "rat" selu poslije onog rata I dali se u industrijalizaciju I urbanizaciju gradova. U Bosni se to preobrazilo u rat poljoprivrednoj klasi koja je bila, sticajem historijskih cinjenica, 90% srpska. Sela su ostala nerazvijena I zaboravljena a migracija na relaciji selo-grad je dobila mitolosko kulturne proporcije.

A onda kad su nam se 92. sa brda spustili ti isti seljaci kojima je stalo vrijeme kad su cetnici otisli u sumu 45. I sa sobom jos ponijeli puske I topove svi smo se cudili sta nam se to dogadja. To naravno nista ne opravdava ali stvarati ekonomski nebalans je opasnije od politickog prepucavanja.
Drug Član

Post by Drug Član »

Niko ne odogovori na ovih 6 strana da li je ili nije ovo tačno!

Narušen dejtonski balans
Sama činjenica da je ovim odlukama ukinuta bilo kakva kvota u odlučivanju parlamenta BiH u situaciji kada 24 Bošnjaka već postoje u parlamentu BiH, a da su za većinu potrebna 22 glasa, govorio o tome da se ne vodi računa o balansu koji je postignut Dejtonskim sporazumom, rekao je Dodik.

Pa molim...Nokia, anybody I am really curious.
Last edited by Drug Član on 23/10/2007 00:01, edited 1 time in total.
gospodar kuglastih munja

Drug Član wrote:Niko ne odogovori na ovih 6 strana da li je ili nije ovo tačno!

Narušen dejtonski balans
Sama činjenica da je ovim odlukama ukinuta bilo kakva kvota u odlučivanju parlamenta BiH u situaciji kada 24 Bošnjaka već postoje u parlamentu BiH, a da su za većinu potrebna 22 glasa, govorio o tome da se ne vodi računa o balansu koji je postignut Dejtonskim sporazumom, rekao je Dodik.

Pa molim...
Ta 22 glasa bosnjaka imaju snagu 22 gradjanina BiH, te ih ne mozes sortirati kao "etnicko izjasnjavanje". Jednostavno, glas clana Parlamenta.
Drug Član

Post by Drug Član »

gospodar kuglastih munja wrote:
Ta 22 glasa bosnjaka imaju snagu 22 gradjanina BiH, te ih ne mozes sortirati kao "etnicko izjasnjavanje". Jednostavno, glas clana Parlamenta.
Ma daj, možeš ti to mnoooogo bolje. Pa makar ti znaš da su na sceni duboko ukopane nacionalne oligarhije koje svoje dobro mjere veličinom štete onih "anamo". Pa da Dodik nije onako ustao protiv Lajčekovih "rješenja" sve bi prošlo nezapaženo. Kakva ba građanska 22 glasa, nemoj me nasmijavati!
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Drug Član wrote:Niko ne odogovori na ovih 6 strana da li je ili nije ovo tačno!

Narušen dejtonski balans

Pa molim...Nokia, anybody I am really curious.
Meni ovo nije jasno, za vecinu je i dalje potrebna barem trecina prisutnih iz svakog entiteta. Posto RS ima mescini 14 poslanika u parlamentu, znaci da ako su svih 14 prisutni barem 5 treba glasati u korist odredjenog zakona da bi on prosao. Koliko shvatam sve sto poslanici iz RS trebaju uraditi je da redovno dolaze i glasaju na sjednicama.
Nek me neko ispravi ako je skonto bolje? :?
gospodar kuglastih munja

Drug Član wrote:
Ma daj, možeš ti to mnoooogo bolje. Pa makar ti znaš da su na sceni duboko ukopane nacionalne oligarhije koje svoje dobro mjere veličinom štete onih "anamo". Pa da Dodik nije onako ustao protiv Lajčekovih "rješenja" sve bi prošlo nezapaženo. Kakva ba građanska 22 glasa, nemoj me nasmijavati!
A gdje to pise da se glasovi parlamentaraca razdvajaju po etnickom principu? Postoji samo jedna legalna kategorija, izabran u Parlament na izborima iz naroda koji ga bira, i tu prestaje da vazi princip etnicke pripadosti jer je drzava iznad entiteta, sto ce reci da su parlamentarci u tom slucaju gradjani a ne srbi, hrvati ili bosnjaci.... Ostaje samo goli glas clana Parlamenta bez ikakvih drugih dodataka, cak ni partijska pripadnost nema veze s tim.
el flaco

Post by el flaco »

mostarac wrote:
zavrzlama wrote:@Mostarac

Mislim da ovdje grijesis. Novcanik je cudo, vjeruj mi ;)
I ja mislim da zavrzlama grijesi. Ukoliko MZ ima stvarno dobre namjere spram BiH, rjesenje je da ponude Ustav koji zadovoljava minimum za ulazak BiH u EU...mjere koje bi trebali poduzeti prema onima koji se suprostavljaju stvaranju funkcionalne drzave trebale bi liciti na mjere koje se sprovode spram Sjevernog Kipra (druga je prica koliko su te mjere trenutno opravdane na Kipru)...

Nikakva prisila, EU i povlastice ili samoizolacija, stvar izbora. Ja ne vjerujem da ce se Evropa ikad odluciti na takav korak, vjerujem da ce nastaviti sa dosadasnjom praksom kolektivnog kaznjavanja Bosne i Hercegovine ali sam siguran da bi ovo jedino imalo pravog efekta
Drug Član

Post by Drug Član »

A gdje to pise da se glasovi parlamentaraca razdvajaju po etnickom principu? Postoji samo jedna legalna kategorija, izabran u Parlament na izborima iz naroda koji ga bira, i tu prestaje da vazi princip etnicke pripadosti jer je drzava iznad entiteta, sto ce reci da su parlamentarci u tom slucaju gradjani a ne srbi, hrvati ili bosnjaci.... Ostaje samo goli glas clana Parlamenta bez ikakvih drugih dodataka, cak ni partijska pripadnost nema veze s tim.
:shock:
Unbelievable.
Ma ne hoću da kažem svi se nešto palimo te ovo te ono, a ja prvi (evo ćutim se krivim) ne kontam... i možda na kraju krajeva to i nije toliko strašno loše, mislim ova Lajčekova odluka, ako na tren zažmirimo na jedno oko, što je lik prekoračio svoja ovlaštenja. Ali kao bitno je šta kažu naši političari (plemenske vođe), haug :D bezzze
Last edited by Drug Član on 23/10/2007 00:28, edited 1 time in total.
gospodar kuglastih munja

Drug Član wrote:
:shock:
Unbelievable.
Ma ne hoću da kažem svi se nešto palimo te ovo te ono, a ja prvi (ćutim se krivim) ne kontam... i možda na kraju krajeva to i nije toliko strašno loše, mislim ova Lajčekova odluka, ako na tren zažmirimo na jedno oko, što je lik prekoračio svoja ovlaštenja. Ali kao bitno šta kažu naši političari (plemenske vođe), haug :D bezzze
HAUG !... :lol:

Najsmjesnije je sto ti isti parlamentarci i ne znaju da imaju nezavisan glas gradjanina BiH, pa glasaju onako kako ima sefovi torova narede... :lol: :D
Alfa_Ze

Post by Alfa_Ze »

domacin wrote:
НЕ! Мени пише РС ( Република Србија).
Много добра ствар ово двојно држављанство.
Догодине и Србији безвизни режим па ће Срби и Хрвати из бих слободно у ЕУ а Бошњаци ће бити ко муслимани на Кипру.
Имате 23% бих и боље ћутите да и то не изгубите.
Nemozes ni po Srbiji hodat gdje ti je volja, a ti bi ko biva dogodine BEZVIZNO po Europi hodo !!! :lol: :lol:
Drug Član

Post by Drug Član »

Alfa_Ze wrote:Nemozes ni po Srbiji hodat gdje ti je volja, a ti bi ko biva dogodine BEZVIZNO po Europi hodo !!! :lol: :lol:
Off topic, i da "nemožes" se piše odvojeno ne možeš!
Post Reply